Filt Av Merinoull (25 Bilder): Fördelar Med Modeller Med öppen Ull Från Australiensiska Får

Innehållsförteckning:

Video: Filt Av Merinoull (25 Bilder): Fördelar Med Modeller Med öppen Ull Från Australiensiska Får

Video: Filt Av Merinoull (25 Bilder): Fördelar Med Modeller Med öppen Ull Från Australiensiska Får
Video: Att leva och bo med nya klimatförutsättningar, del 3: Hur ställer vi om? 2024, Maj
Filt Av Merinoull (25 Bilder): Fördelar Med Modeller Med öppen Ull Från Australiensiska Får
Filt Av Merinoull (25 Bilder): Fördelar Med Modeller Med öppen Ull Från Australiensiska Får
Anonim

En varm, mysig filt av merinoull kommer inte bara att värma dig på långa, kalla kvällar, utan också ge dig komfort och trevliga känslor. En merinofilt är ett lönsamt köp för en familj med alla inkomster. En filt med australiensisk fårull av hög kvalitet kommer att tjäna alla familjemedlemmar under lång tid och kommer också att bli en inredning för sovrummet.

En merinofilt är ett bra alternativ för en present till släktingar och vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Merinofårull är unik i sina egenskaper, varför denna typ av ull används ofta inte bara i filtar och filtar, utan också vid tillverkning av termiska underkläder. Merinoull är en av de dyraste på marknaden, eftersom den klipps från en elitras av får. Denna ras har sitt ursprung i Spanien under XII -talet, men nu finns det största fåret i Australien i Australien. Det är på denna kontinent som de bästa förutsättningarna för odling av australiensisk merino.

Australian Merino är en liten fårras , som avlas endast för att få fin ull. Trots den finaste högen är ullen väldigt mjuk och varm, slitstark och hållbar. Tack vare högens lockiga struktur behåller filtarna sin volym och mjukhet i många år, förutsatt att de sköts och lagras ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ull av högsta kvalitet kan erhållas genom att klippa från djurets manken på våren.

Ullen i australiensisk merino innehåller lanolin - en naturlig substans som, när den värms från kroppstemperatur, tränger in i människokroppen och ger en läkande effekt.

Lanolin används ofta i läkemedelsindustrin. Detta ämne har en fördelaktig effekt på leder, cirkulationssystem, hudtillstånd och hjälper till att minska svullnad. Lanolin bekämpar osteokondros, artros, upprätthåller en konstant behaglig kroppstemperatur under sömnen, har antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess medicinska egenskaper ger ull från ett merinofår, i kontakt med huden, kämpar mot celluliterna, ger en föryngrande effekt.

Typer och storlekar

Merinoull är unik i sina egenskaper, därför används den vid tillverkning av olika sömnprodukter: filtar, täcken, filtar med öppen ull, överkast.

Täcken med exponerad ull är särskilt populära. En filt utan omslag fäster bättre på kroppen, vilket gör att merinoullens läkningseffekt är bättre. Sådana filtar tillverkas genom vävning, där ullen utsätts för en minimal bearbetning och behåller sina medicinska egenskaper. Filtarna är lätta och tunna, men varma samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns sorter av sådana produkter:

  • med öppet hår på båda sidor;
  • med sytt lock på ena sidan.

Sådana produkter hjälper till att förbättra blodmikrocirkulationen, förbättra ämnesomsättningen och skydda mot elektromagnetiska påverkan. Dessutom garanterar frånvaron av ett lock självventilation och luftning av produkten, vilket gör det möjligt att öka dess livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Filtstorlekar:

  • 80x100 cm - för nyfödda;
  • 110x140 cm - för barn;
  • 150x200 cm-för en och en halv säng;
  • 180x210 cm - dubbel;
  • 200x220 cm - "euro" -storlek;
  • 240x260 cm - king size, maxduk, king size.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den unika sammansättningen och egenskaperna hos australiensisk merinoull har lett till att denna råvara används vid tillverkning av filtar, mattor, överkast för alla ålderskategorier.

Fördelar

Färdiga produkter av merinoull har följande fördelar:

  • naturliga ingredienser är allergivänliga;
  • under sömnen förblir kroppen torr vid en konstant bibehållen temperatur, på grund av de ökade egenskaperna hos hygroskopicitet. Ull kan absorbera upp till 1/3 av sitt eget fuktinnehåll, medan fibrerna förblir torra;
  • naturmaterial är självventilerande och låter huden andas;
  • produktens termoregulatoriska egenskaper uppnås på grund av fibrernas vridna struktur, som skapar luftgap i produkten;
Bild
Bild
  • naturmaterial absorberar inte obehagliga lukter och den porösa strukturen förhindrar ansamling av damm och smuts;
  • antiseptiska egenskaper och terapeutisk effekt (för sjukdomar i muskuloskeletala systemet, förkylning, för att stimulera ämnesomsättningen) tillhandahålls på grund av innehållet av naturligt lanolin i fibrer;
  • användning av råvaror av högsta kvalitet från manken av australiensiska merinofår;
  • lång livslängd för produkten på grund av fibrernas elasticitet, som efter deformation återgår till sin ursprungliga form.
Bild
Bild

Dessa unika egenskaper hos merinoullprodukter ansvarar för den höga kostnaden.

Hur väljer man?

När du väljer en kvalitets australisk merinofårfilt, finns det ett antal aspekter att tänka på:

  • priset på en kvalitetsprodukt är inte billigt. Utgångspriset är 2 100 rubel och ökar beroende på produktens storlek och tillverkarens märke;
  • när du köper en filt för vuxna är sängklädernas storlek och sängplatsen riktlinjen.
  • När du väljer en babyfilt, var uppmärksam på produktens hållbarhet, därför är det mycket mer lönsamt att ta en större babyfilt;
  • i en butik måste en ny produkt luktas och beröras. En högkvalitativ produkt har ingen skarp lukt, luktar som en naturlig hög, är mjuk och behaglig vid beröring, efter att ha tryckt och klämts i handen bör den snabbt återställa sitt ursprungliga utseende;
  • När du väljer en tillverkare, ge företaget företaget som erbjuder det största antalet ytterligare alternativ (garantitid, extra avtagbart lock, förvaringspåse, etc.);
  • studera produktannotering och taggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sköter och förvarar jag?

Filtar av merinoull är opretentiösa i vården, men det är korrekt hantering av dem som kommer att förlänga livslängden och bevara produktens ursprungliga utseende:

  • Merinoullfiltar behöver inte tvättas ofta - en gång vartannat år.
  • Mycket ofta tillåter tillverkare bearbetning endast vid kemtvätt.
  • Det är tillåtet att tvätta produkten hemma om det finns en insydd etikett på vilken typ av tvätt och temperaturförhållanden anges. Som regel är detta en känslig eller handtvätt vid låga temperaturer (30 grader). När du tvättar hemma, använd ett flytande tvättmedel för känsliga tyger.
  • Om du har ett icke avtagbart lock på filten behöver du inte tvätta hela produkten. Det räcker med att tvätta fläckarna som visas på omslaget och torka filten väl i frisk luft.
  • Fläckar och smuts på en filt med öppen ull behöver inte tvättas, ibland räcker det med att använda en speciell borste för ullprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Torka den tvättade produkten på en horisontell yta, undvik direkt solljus. Den fuktiga filten ska vändas och skakas ofta.
  • Det är nödvändigt att ventilera filten minst 2 gånger per år. Det är bättre att ventilera filten i frisk luft eller på balkongen, undvika direkt solljus och för blåsigt väder. Sändning i frostigt väder anses vara perfekt.
  • Täcket ska packas och förvaras i speciella påsar eller påsar som gör att produkten kan andas. Var noga med att lägga ett malavvisande medel i förvaringspåsen. Förvaringsutrymmet måste vara torrt och ventilerat (garderob, sänglåda).
  • Efter lagring är det nödvändigt att låta filten rätas ut, mättas med syre i 2-3 dagar, varefter produkten kommer att få sin ursprungliga mjukhet och volymetriska fluffiga utseende.

Rekommenderad: