En Panel Med Blommor (32 Bilder): Från Konstpapper, Stickade Och Andra Färger Gör Vi Det Själva Med Quillingtekniken Och Från Kallt Porslin

Innehållsförteckning:

Video: En Panel Med Blommor (32 Bilder): Från Konstpapper, Stickade Och Andra Färger Gör Vi Det Själva Med Quillingtekniken Och Från Kallt Porslin

Video: En Panel Med Blommor (32 Bilder): Från Konstpapper, Stickade Och Andra Färger Gör Vi Det Själva Med Quillingtekniken Och Från Kallt Porslin
Video: Avslappnande akryl hälla på trä | Mandala & Catcher Canvas! Intressanta resultat! 2024, Mars
En Panel Med Blommor (32 Bilder): Från Konstpapper, Stickade Och Andra Färger Gör Vi Det Själva Med Quillingtekniken Och Från Kallt Porslin
En Panel Med Blommor (32 Bilder): Från Konstpapper, Stickade Och Andra Färger Gör Vi Det Själva Med Quillingtekniken Och Från Kallt Porslin
Anonim

En väggpanel, även tillverkad för hand, kan förvandla interiören till oigenkännlighet. Det finns många sorter av denna typ av produkter, till exempel: trä, tillverkat av vinkorkar, från kallt porslin, från torkade blommor och grenar, med hjälp av decoupage -teknik, quilling och många andra alternativ.

Bild
Bild

Särdrag

Väggpaneler används om olika stilar kombineras när du inreder interiören, om du behöver fokusera på vissa detaljer i designen, zonera rummet, dölja defekter på väggytan eller bara för att göra rummet mysigt hemma.

Bild
Bild

Hemmagjorda saker ger en speciell smak till interiören, men du behöver inte gå överbord med deras mängd, annars blir rummet till en skräpbutik.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att ta hänsyn till vilken stilinredning du planerar att dekorera med hjälp av panelen . Också viktigt rummets färgschema . Om interiören domineras av blå toner och panelen är gult, måste du ha en stor konstnärlig smak så att resultatet ser ut som du behöver det. Men blåvita produkter, till exempel, kommer att se bra ut i en inredning i nautisk stil.

Bild
Bild

Om ditt val är en panel av blommor, betyder det att du strävar efter att inte bara dekorera ditt hem, men också att göra det på det mest miljövänliga sättet … Blommor kan antingen vara naturliga (troligtvis i torkad form, även om färska också kan användas), eller gjorda av papper, målade, skapade med applikationer, broderier, collage, decoupage eller i någon annan stil som ligger nära dig.

Bild
Bild

Hittills kan ett stort antal idéer för att skapa paneler hämtas från kataloger och tidskrifter med floristisk orientering, liksom på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också hitta där många mästarklasser om hur man gör en panel i en eller annan teknik på egen hand . Och om du följer råd från erfarna hantverkare kan även en komplex produkt visa sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med handgjorda produkter är att de innehåller energin från personen som skapade dem, de är unika och har inga analoger, för även när de arbetar på samma mästarklass kommer olika människor att få olika resultat.

Bild
Bild

Innan du börjar utforma panelen måste du bestämma dig vilka färger kommer du att arbeta med … Dessa kan vara naturliga eller konstgjorda blommor, torkade blommor, blommor gjorda av band eller papper, samt stickade eller gjorda av naturmaterial. Den här listan är långt ifrån fullständig, eftersom erfarna hantverkare kan använda allt material till hands: från bomullstussar och plastfat till salt deg, kinetisk lera, materialrester och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lika viktigt att bestämma vilken bakgrund kommer du att arbeta med … Det ska vara i harmoni i färg med resten av rumsinredningen (och särskilt med väggarna) och samtidigt sätta av kompositionen som du skapar på den.

Bild
Bild

Skapandeidéer

Den enklaste lösningen är att använda konstgjorda blommor för att skapa panelen . Detta är det alternativ som rekommenderas till alla nybörjare. Först måste du välja en idé för den framtida produkten och sedan börja arbeta. Från blommor kan du skapa både det mest uppenbara (en bukett eller en buske) och mycket mer komplexa kompositioner (lägg ut en viss djur-, landskaps- eller abstrakt bild med blommor).

Bild
Bild

Vad du än väljer, Det är mycket viktigt att alla komponenter är i harmoni med varandra och viks in i ett gemensamt system . Förutom färger behöver du en bas, det vill säga produktens framtida bakgrund. Det kan vara ett ark plywood eller tjock kartong, whatman -papper eller tyg. Och, naturligtvis, måste bakgrunden fixeras på något så att kompositionen behåller sin ursprungliga form, du kan behöva en ram för att ge din panel utseendet på ett riktigt konstverk. Förbrukningsartiklar som lim eller limpistol, stift, pennor och mer behövs också. När det gäller frågan om resultatet av deras arbete ska placeras under glas, svarar alla på det självständigt.

Bild
Bild

Under glas blir kompositionen mer intakt, men även utan glas blir dess livslängd ganska lång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer naturliga blommor till din panel kan detta visa sig vara en mycket känslig komposition, men dess skönhet blir kortvarig .… För att förlänga panelens livslängd kan du använda följande teknik: ta en liten behållare och fäst den på bakgrunden. Sedan kan du hälla vatten i den och byta blombuketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ormbunke - ett utmärkt material för att skapa en "djungel" eller "regnskog" på panelen. Ett mycket sommar och fräscht alternativ är att samla vildblommor och göra en komposition av dem. Om du tänker på infästningen och gör det enkelt kan blommorna ändras när de vissnar och sätter färska istället för dem.

Bild
Bild

Du kan också använda inomhusblommor för att skapa en panel, men du måste bestämma hur de ska matas . - en behållare (pall, kruka, skål) med jord kommer att vara en utmärkt väg ut. När du arbetar med så känsligt och bräckligt material som färska blommor, är det nödvändigt att ständigt ha vatten i närheten, strö dem och var försiktig. Du kan dekorera den färdiga panelen med pärlor, paljetter, gnistrar och mycket mer.

Bild
Bild

Ju mer försiktig du är med blommorna, desto bättre kommer kompositionen att se ut.

Pappersblommor - ett annat sätt att skapa ett riktigt mästerverk, och det kommer absolut inte att bli kortlivat. Att arbeta med quillingtekniken kommer att kräva mycket tid och ansträngning från en person, samt noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer, eftersom det används många pappersremsor vridna i en spiral för att skapa figurer. Du kan också göra omfattande blommor av wellpapp, den här blomsterpanelen blir stor, ljus och lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild

För de hantverkskvinnor som är flytande i att virka och sticka, blir det inte svårt att skapa ett verk av stickade element, inklusive blommor. Produkter från tygstycken noggrant matchade varandra ser spektakulära ut - det kan vara som lappteknik och applikation.

Bild
Bild
Bild
Bild

De verk som utförs av på träskivor . Det kan vara en målning, applikation, bränning eller en kombination av allt ovanstående.

Bild
Bild

Produkter som tillverkas på det här sista sättet ser mer intressanta ut än andra.

Hur placeras?

Innan du borrar hål i väggen för att hänga din bit måste du se till att det kommer att se bra ut där. Fästmetoden beror på två faktorer: hur tung och omfattande dekorationspanelen är och materialet som väggen är gjord av. Om väggen och panelens vikt tillåter det kan du fixa det på flera bitar av dubbelsidig konstruktionstejp. Om detta inte är möjligt måste du fixa produkten på väggen på ett sådant sätt att den inte kollapsar i det mest olämpliga ögonblicket. Det är bäst att försiktigt köra in en eller två spikar och fästa en krok eller ögla på panelens ram för att hänga arbetet på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En panel med voluminösa pioner ser bra ut på en neutralmålad vägg

Bild
Bild

Denna träpanel ser väldigt snygg och original ut

Bild
Bild

För att skapa denna panel användes improviserat material, men det ser väldigt bra ut och kan dekorera vilken inredning som helst

Rekommenderad: