Fyllmedel För Kuddar: Vilken Modell Att Välja För Sömn, Egenskaper Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fyllmedel För Kuddar: Vilken Modell Att Välja För Sömn, Egenskaper Och Recensioner

Video: Fyllmedel För Kuddar: Vilken Modell Att Välja För Sömn, Egenskaper Och Recensioner
Video: How To Choose A Pillow For Better Sleep 2024, Maj
Fyllmedel För Kuddar: Vilken Modell Att Välja För Sömn, Egenskaper Och Recensioner
Fyllmedel För Kuddar: Vilken Modell Att Välja För Sömn, Egenskaper Och Recensioner
Anonim

Nyckeln till hälsosam sömn och god vila är en bekväm kudde. I ryggläge är det mycket viktigt att huvudet och nacken inte bara är bekväma utan också i rätt position. Annars får du huvudvärk och stelhet i halsryggen istället för ett gott humör på morgonen.

Kuddar finns i olika storlekar och höjder, avsedda för barn eller vuxna. Traditionell fyrkantig, populär rektangulär, ovanlig rulle, dekorativ oval eller välvd för resor och flyg, samt ortopedisk. Men att välja en kudde är viktigt inte bara i form, du måste också ta hänsyn till vad den är fylld med.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fyllmedel och egenskaper

Tillverkare producerar kuddar av två typer: med naturlig eller syntetisk fyllning. Var och en av dem har sina egna kvalitetsegenskaper och prestandaindikatorer, fördelar och nackdelar. Baserat på dem väljer varje köpare ett lämpligt alternativ för sig själv. Och valet är brett och varierat.

Den naturliga fyllningen av kudden kan vara material av animaliskt eller vegetabiliskt ursprung. Var och en av dem är bra på sitt sätt, men inte utan sina nackdelar.

Det är värt att överväga mer detaljerat varje typ av sängkläder för att förstå vilken som är bättre.

Material av animaliskt ursprung

Efterfrågan på sådana kuddar beror just på deras naturliga sammansättning. Men de är inte lämpliga för allergiker och barn, eftersom de kan bli grogrund för fästingar. Dessutom kan de inte tvättas för att undvika deformation av fyllmedlet. Och kemtvätt är inte alltid bekvämt, prisvärt och miljövänligt.

Bild
Bild

Denna typ inkluderar dun, fjäder och ull (får- och kamelull) fyllmedel. De behöver regelbunden ventilation och torkning i solen. Eftersom materialets höga hygroskopicitet inte är bra för produkten. Fukt fungerar inte bra på dun och ull.

En hästhårskudde anses vara ett användbart köp för personer med en ohälsosam ryggrad.

Hästhår är ett material som ger ordentligt stöd för den sovande personens huvud. Dessutom är den hållbar, tillräckligt ventilerad och absorberar lätt fukt. Det enda fyllmedlet bland djur som inte framkallar allergiska reaktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växtfyllda kuddar

Den ledande positionen när det gäller kostnad är sidenfyllmedel , eftersom dess produktion kräver silkesmaskkokonger i stora mängder. Kuddarna fyllda med den är mjuka, lätta, allergivänliga, luktfria och utsatta för deformation. Lätt att sköta, tvättas för hand i en maskin och återgå till sin ursprungliga form efter torkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu fiber . Varmt och mjukt, miljövänligt material med bakteriedödande egenskaper. Det liknar strukturen som bomull eller vadderad polyester. Bambufiber är mycket hållbar. Bambukuddar har en unik egenskap som skiljer dem från andra - de arbetar för att bevara ungdom och skönhet.

Bambulöv innehåller pektin, som är en naturlig antioxidant. Under sömnen saktar det ner hudens åldrande.

Genom att köpa en kudde med bambufiber får du inte bara sängkläder, utan något som en personlig nattkosmetolog. Detta faktum sätter detta fyllmedel på en av de höga positionerna i rankningen av kämparna för titeln "det bästa fyllmedlet för kuddar".

Men sådana anmärkningsvärda egenskaper hos materialet har lett till att fler och fler försöker förfalska det och sälja det som naturligt. Kontrollera därför varan du köper noggrant när du köper. Utvärdera kvaliteten på skräddarsy, tillgänglighet av etiketter och information om tillverkaren. Försök att dra in luft genom kudden, om det löser sig - framför dig är en bra naturfiber.

Bild
Bild

Eukalyptusfiber . Tekniken för att göra eukalyptuströ har utvecklats sedan 1990 -talet. Men först i början av XXI -talet förbättrades det så mycket att en verklig revolution ägde rum i textilindustrin. Produktionen bygger på sammanvävning av naturfibrer och syntetiska trådar från högmolekylära föreningar. Cellulosagarn kännetecknas av god hygroskopicitet och ventilation. Eukalyptusfyllda kuddar har blivit en gåva för invånare i de heta tropikerna och människor med ökad svettning.

Materialet har utmärkta deodoriserande egenskaper. Eteriska oljor avdunstar, och med dem alla obehagliga lukter. Kudden förblir torr, fast och mjuk vid beröring. Därför behöver du inte oroa dig för att "oinbjudna gäster" kommer att bosätta sig i den. Inga bakterier och insekter växer i denna fiber. Men eukalyptus antibakteriella egenskaper har en mycket fördelaktig effekt på hälsan. Om du andas in hela natten en delikat, helande doft, garanteras du en oavbruten sömn till morgonen och ett kraftigt uppvaknande.

Bild
Bild

Eucalyptus kudde har unika läkande egenskaper.

Frisk sömn ger hela vilan för hela kroppen. Denna naturliga träfiber är mjuk, silkeslen och har en behaglig doft. Enligt tekniken kombineras eukalyptusfyllmedel med syntet, men utgör grunden för det producerade materialet.

Bomullsfyllmedel -perfekt råvara för fyllning av kuddar på grund av dess plasticitet och hygroskopicitet. Att sova på en sådan produkt är bekväm även i värmen. Bomull absorberar bra, men luktar dåligt och torkar länge. En annan nackdel är bomullsmaterialets skörhet.

Men att sova på en bomullskudde är varmt och bekvämt. Bomull är av plast, vilket gör att ryggkotorna i nacken och axelbältet är i ett naturligt läge under sömnen. Främjar korrekt bildning av kotorna i en växande kropp och lindrar vuxna från huvudvärk på morgonen.

En sådan kudde tar formen av kroppen utan att tvinga den att anpassa sig till sig själv. Utmärkt miljövänlig ersättning för dun- och fjäderprodukter.

Bild
Bild

Bovete skal . Detta fyllmedel är inte nytt för asiatiska länder, invånare i USA och Kanada på länge. Du behöver inte vara forskare för att förstå att sömnens kvalitet direkt beror på kuddens höjd, densitet, storlek och fyllning. För sömn är det lämpligt att välja en låg kudde så att huvudet och livmoderhalsen ligger i det anatomiskt korrekta läget. Kudden med naturmaterial - bovetskal eller som man säger annars - skal har också ortopediska egenskaper. Tack vare sin naturliga, naturliga vaddering säkerställer den en hälsosam och bekväm sömn.

Många konsumenter oroar sig för hygienen i sådana sängkläder. Tvivlar på deras inre renhet och allergivänlighet. Men oroa dig inte.

I skalet av bovete ackumuleras inte damm och dess följeslagare är dammkvalster. Detta faktum har länge bevisats av vetenskapen. Allergiker och astmatiker kan sova på kuddar med bovetskal utan rädsla.

Men för att helt bli av med tvivel kan du frysa produkten inom 24 timmar. Och njut av alla dess fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska fyllmedel

Ny generation konstgjorda material är mycket lämpliga för fyllning av kuddar. De kombinerar lätthet, mjukhet, komfort, hygienisk och allergivänlig. De ackumulerar inte damm och lukt, de förblir i formen länge.

Vissa typer av syntet sticker ut särskilt

Holofiber . 100% syntetiskt stretchmaterial av fjädrad polyester. Används för tillverkning av ortopediska kuddar. En egenskap hos holofiber är dess ökade elasticitet. Det tar lite tid att vänja sig vid att sova på en sådan kudde.

Materialet kommer inte att skada allergiker. Ibland kombineras holofiber som ett fyllmedel med fårull, vilket ökar graden av styvhet. Kuddarna är starka, hållbara, efter tvätt i en maskin ändrar de inte sina kvaliteter till det sämre. De torkar snabbt, behåller sitt ursprungliga utseende länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiber . Miljövänligt syntetmaterial tillverkat med den senaste tekniken. 100% polyester med unika egenskaper:

  • giftfri;
  • inte avger eller absorberar lukt;
  • andas;
  • hålla sig varm och torr.

Spiralformen och grovheten hos fiberfibrer ger kudden elasticitet och formhållning under lång tid. Materialet är inte lättantändligt och är helt säkert för alla ålderskategorier.

Holfitex . Avser nya högteknologiska silikoniserade ihåliga polyesterfibrer. I struktur är fibern inte fjädrar, utan kulor. Genom detta och graden av värmeisolering liknar holfitex konstgjord dun. Det används framgångsrikt för att stoppa kuddar och filtar.

Holfitex är ett allergivänligt material som inte absorberar främmande lukt. Måttligt elastisk, andas, bekväm för lång sömn. Behåller konsumentkvaliteter under lång tid. Insekter startar inte i den och mikroorganismer (mögel, röta) utvecklas inte. Det optimala valet för allergiker.

Bild
Bild

Mikrofiber - ett nytt "ord" i produktionen av sängkläder. Ett innovativt material som är relevant för allergiker på grund av dess absoluta allergivänlighet och giftfrihet. Förutom , sådana kuddar har flera fördelar:

  • motståndskraft mot deformation och blekning;
  • behaglig vid beröring i konsistens;
  • mikrofiber absorberar fukt väl;
  • rengör perfekt från smuts;
  • praktiskt, ofarligt, andningsbart material;
  • ett omfattande urval av kuddfärger;
  • mjukhet och komfort när du sover.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllmedel i silikon . Det bästa silikonet har en pärlstruktur. På grund av sin rundade form rullar fibrerna inte, och produkten återfår sin volym och används under lång tid. Maximal storlek på producerade kuddar är 60x40 cm. Stora kuddar med silikonfiber produceras inte.

Silikonkuddar har inte ett avtagbart lock som deras fjädermotstycken. Alla sömmar på produkten är dolda. Lågkvalitativa prover har ansiktssömmar, vilket indikerar att eventuellt använda råvaror användes i kudden. Därför rekommenderas att köpa sängkläder endast i specialaffärer.

Silikon är ett material med ortopediska egenskaper som "minns" kroppens form . För personer med osteokondros och som ofta upplever huvudvärk passar en kudde med ett sådant fyllmedel bäst. En bra produkt anpassar sig inte bara till den sovande personen utan tar också omedelbart sin ursprungliga form efter att lasten har tagits bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av en silikonkudde måste närmar sig noggrant. Se till att kudden inte luktar. Skaka produkten för att kontrollera sömmarnas kvalitet och se till att det inte finns något inuti annat än bollar av silikon. Tvätta en sådan kudde separat från andra föremål i ett försiktigt läge med ett neutralt tvättmedel. Tyvärr är silikon ett kortlivat material. Det kollapsar från tvätt, och från höga temperaturer, och helt enkelt under aktiv användning. Räkna med att byta ut din kudde 2-3 år efter köpet.

Ett dyrare alternativ för en ortopedisk kudde är latex . Gummiskum med många ventilationshål är ett naturmaterial tillverkat av brasiliansk Hevea -mjölk. Detta träd är infödd i Sydamerika och Afrika. Men det finns också en syntetisk analog av latex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare blandar naturliga och konstgjorda fibrer för att minska kostnaden för latexkuddar. Om fyllmedlet består av 85% naturliga och 15% syntetiska råvaror anses det enligt GOST vara 100% naturligt. Numera anses produkter utan tillsats av syntetika vara mycket sällsynta. Priset på en latexkudde beror också på tekniken för dess produktion. Danlop är en hårdare latex och billigare. Talalay är mjukare och mer enhetlig, men också dyrare.

Fördelarna med latex är hållbarhet och ljudlöshet. Men i enstaka fall kan en allergisk reaktion inträffa.

Dessutom kan det för första gången under drift avge en inte skarp specifik sötaktig doft. När produkten används, avdunstar den.

Bild
Bild

Vilket är bättre?

Med ett sådant val är det svårt att bestämma den bästa förpackningen för dig själv. Men definitivt bör endast fyllmedel av hög kvalitet och betrodda tillverkare övervägas. Recensioner av konsumenter som redan använder en kudde för att sova av en eller annan typ kommer också att hjälpa till att avgöra.

Var och en av fyllmedlen som övervägs har sina egna specifika fördelar framför andra. Men det finns också några nackdelar. I grund och botten är moderna sängkläder allergivänliga, goda luftgenomsläpplighet, hygroskopicitet och miljövänlighet. Dessa egenskaper är mycket viktiga för hälsosam sömn och allmän hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sömn, välj en kudde enligt flera kriterier:

  • lägg dig på kudden och uppskatta dess komfort och elasticitet;
  • för sovande är fyrkantiga eller rektangulära former att föredra;
  • en idealisk vuxen kudde med måtten 50x70 cm och en barnkudde - 40x60 cm;
  • höjden på kudden för dem som gillar att sova på sidan väljs enligt axelns bredd. I grund och botten produceras kuddar från 10-14 cm, men de är olika;
  • fokusera på madrassens fasthet. Med en hård madrass krävs en nedre kudde, och med en mjuk madrass, en hög;
  • det är också viktigt vilken typ av kudde kudden har - tyget ska ha en sådan täthet för att inte låta fyllmedlet passera genom sig själv, och det tunna materialet kommer snabbt att slita ut;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • närvaron av elastiska sömmar - de kan kontrolleras för styrka genom att dra tyget något i olika riktningar;
  • det är bättre att välja allergivänliga fyllmedel;
  • kontrollera förekomsten av etiketter som anger tillverkaren, produktens sammansättning och rekommendationer för att ta hand om det (det skulle vara bra att fråga säljaren om tillgängligheten av ett kvalitetscertifikat);
  • kuddar för vilka det är tillåtet att tvätta för hand eller i en tvättmaskin - ett ekonomiskt, lönsamt och hållbart köp;
  • för att förhindra smärta och obehag i livmoderhalsregionen, välj ett mer styvt kuddalternativ;
  • fyllmedel i kuddar som används av gravida kvinnor och barn ska inte bara vara allergivänliga, utan också andas och fixera huvudet, axlarna och nacken väl, dessutom är stela material som snabbt återställer sin form och inte kräver regelbunden vispning, inte utsatta deformation är att föredra;
  • vid ökad svettning, välj hygroskopiska fyllmedel som bambufiber eller latex.
Bild
Bild

Recensioner

Konsumenter som till fullo har uppskattat dessa eller andra fyllmedel när de sover och vilar, delar med sig av sina intryck. Det är intressant och användbart att bekanta dig med dem innan du väljer en viss typ av kudde.

Om produkten köptes från en pålitlig onlinebutik eller detaljhandel, som ansvarar för varornas kvalitet och ger garantier, svarar köpare bara positivt på kuddar. Men det händer att för vissa konsumenter är den köpta kudden misstänksam under operationen.

Bild
Bild

Det händer att när du öppnar kudden visar det sig vara ett helt annat fyllmedel, och inte det som anges på etiketten. Det rekommenderas att kontrollera taggarna, fråga säljarna om ett intyg om kvalitet och överensstämmelse . Köp inte sängkläder från besökshandlare och spontana marknader. I det här fallet kommer besparingarna att bli till ännu större utgifter i framtiden. Eftersom ett köp av dålig kvalitet inte kommer att hålla ordentligt på länge.

Vissa tillverkare sparar på tyger för att sy kuddfodral. Som ett resultat klagar konsumenterna på prasslande och till och med pipande ljud när de använder kudden. Detta är inte normen för en kvalitetsprodukt. Normalt bör yttre ljud och lukt inte distrahera från sömnen. De klagar i recensioner främst på förfalskningar, när de förväntade sig att få en produkt med högkvalitativ vaddering för en engångsbelopp, men fick en billig syntetisk vinterisator.

Att handla på välrenommerade platser är alltid framgångsrikt.

Bild
Bild

I det här fallet lovordar konsumenterna kuddarnas bekvämlighet, det faktum att de behåller sin ursprungliga form under 2-3 års regelbunden användning. Det är enkelt och enkelt att kontrollera kvaliteten på fyllmedlet och dess överensstämmelse med deklarerad sammansättning på etiketten i de modeller där det finns en insydd dragkedja. Och därmed är omslagen endast gjorda av de tillverkare som garanterar sina varor och inte döljer något för köpare.

De som en gång hade möjlighet att prova en sidenkudde i affärer vill inte längre sova på något annat . Låt det vara ett av de dyraste alternativen, men det fungerar länge och ger hälsosam sömn och god vila. Fyllmedel av hög kvalitet i kudden innebär frånvaro av smärtsamma känslor i livmoderhals- och axelområdet på morgonen och ett gott humör för hela dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiska vadderade kuddar lockar kunder med sin mjukhet och enkla underhåll . De kan ofta tvättas i en automatisk maskin och de tappar inte sin prakt och elasticitet efter centrifugering. De noterar särskilt fiberns höga kvalitet och dess bekvämlighet i samband med att du kan justera kuddens höjd själv. Ansvariga tillverkare fäster kardborreband eller blixtlås på locket för att komma åt vadderingen. Många tar tillfälligt ut en del av den, medan den nya produkten fortfarande är mycket frodig och ganska lång.

Fjäderkuddar i recensioner beskrivs extremt sällan och oftast inte från den bästa sidan … Främst på grund av styvheten, klumpigheten i fyllningen och kvaliteten på omslagen, vilket gör att fjädrar och dun faller ut.

Den allmänna slutsatsen, att döma av recensionerna, är följande: konsumenter föredrar att spendera en stor summa pengar och få mer komfort, produktanvändningstid och hälsosamma sömntimmar.

Rekommenderad: