Provedal Aluminiumprofil: C640 Och P400, Andra Serier, Kallglas På Fönster, Skjutsystemets Egenskaper, Balkonglås Och Andra Tillbehör

Innehållsförteckning:

Video: Provedal Aluminiumprofil: C640 Och P400, Andra Serier, Kallglas På Fönster, Skjutsystemets Egenskaper, Balkonglås Och Andra Tillbehör

Video: Provedal Aluminiumprofil: C640 Och P400, Andra Serier, Kallglas På Fönster, Skjutsystemets Egenskaper, Balkonglås Och Andra Tillbehör
Video: Marvin Sliding Glass Door Review 2024, Maj
Provedal Aluminiumprofil: C640 Och P400, Andra Serier, Kallglas På Fönster, Skjutsystemets Egenskaper, Balkonglås Och Andra Tillbehör
Provedal Aluminiumprofil: C640 Och P400, Andra Serier, Kallglas På Fönster, Skjutsystemets Egenskaper, Balkonglås Och Andra Tillbehör
Anonim

Provedal tillverkar en rad speciella aluminiumprofilsystem som används för inglasning i olika utrymmen. De kännetecknas av tillgänglighet, tillförlitlighet, lång livslängd och utmärkt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Dessa produkter skapades för cirka 15 år sedan av det spanska företaget Provedal Systemas och är också aluminiumglidande konstruktioner. Tillverkaren har sett till att produkterna är enkla, pålitliga och av hög kvalitet. Dessutom är de lämpliga för varma områden, och i Ryssland används de uteslutande i kalla glasrutor. Aluminiumprodukter har ett antal fördelar.

  1. Pålitlig ljudisolering. Bidrar till bra skydd mot damm från gatorna.
  2. Stort sortiment. Så, snabbt demonterbara, glidande produkter produceras. Det finns också tvåglasfönster.
  3. Låg vikt, och därför installeras de även i gamla hus.
  4. Praktiska skärmar som inte tar mycket plats - bekvämt för små balkonger. Elementen i produkterna rör sig lätt och bidrar till ett utmärkt luftflöde.
  5. Produkter tar hänsyn till kundernas mest varierade smak och önskemål. Aluminium är plast och gör det möjligt att enkelt implementera olika designidéer.
  6. Produkterna är brandsäkra.
  7. De är billiga eftersom de är produkter i ekonomiklass.
  8. Lång livslängd (mer än 80 år), eftersom aluminium är inert och målningen utförs pålitligt och med hög kvalitet.
  9. Mångsidig och mångsidig utrustning. Tvåglasfönster, samt dubbel- och enkelglas. De senare alternativen är lämpliga för att ordna balkonger. Bostadslägenheterna är utrustade med tre- och dubbelglas.
  10. Glidande produkter ger mer ljus. De är praktiska att använda, men inte utan nackdelar. Vid hårt kallt väder förblir kondens på dem och ackumuleras i rälsens och hjulens område. Av den anledningen fastnar fönster ibland. Sådana problem kan undvikas med svängstrukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper skjutsystem kan du välja önskat antal skärmar.

Strukturerna kompletteras med hjälpmedel av hög kvalitet och ger högkvalitativa värmetekniska parametrar.

I jämförelse med PVC -produkter är konstruktioner från märket Provedal mer hållbara . Materialen som används i produktionen gör det möjligt att producera strukturer upp till 6 m långa. Men metallplast är inte längre än 2, 7 m.

På loggior av betydande storlek kan du med hjälp av aluminiumprofiler minska antalet vertikala skiljeväggar . På grund av detta ökar ljusgenomsläppligheten hos fönstren.

Köpet av glidkonstruktioner av aluminium sker oftare, eftersom de inte öppnas inuti lokalerna, utan rör sig längs med skärparna, vilket gör det möjligt att använda balkongutrymmet mer ekonomiskt.

Förutom, sådana konstruktioner ger minst belastning på beslagen, som håller längre, vilket innebär att kostnaderna för att ta hand om fönstren minskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att aluminiumprodukter är miljövänliga, de är inte rädda för kallt väder och plötsliga temperaturfluktuationer, eftersom de nästan inte expanderar, inte leder till deformation av fönster.

I typiska versioner är dessa produkter av ljusa färger, täckta med ett polymerskikt. För dekorativ beläggning används extruderingsmetoden, av denna anledning håller skiktet länge. Dess kvalitet påverkas inte av nederbörd och ultravioletta strålar. Profilprodukter målas i alla nyanser som väljs från en speciell RAL -palett.

Det är viktigt att förstå att profiler produceras av olika fabriker, som var och en kännetecknas av sina egna egenskaper, men styrs av en företagsstandard. Därför är valet av modeller olika. Den höga praktiska graden av dessa produkter och låga priser gör dem populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändå har profiler ett antal negativa egenskaper

  1. Glidalternativ i Rysslands mellersta zoner (och ännu mer i de norra) används endast för kalla glasrutor.
  2. Förutom en låg värmeisoleringsnivå noteras också deras svaga täthet. I vindbyar med regn kan vattendroppar tränga in i balkongen.
  3. Det är inte särskilt bekvämt att sätta myggnät.
  4. I frostigt väder finns det ibland besvär med öppnandet av ventilerna på grund av isbildning.

Ändå är dessa system av utmärkt kvalitet för enkelt underhåll. Du kan utrusta icke-standardfönster: både i form och storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Profiler används i 3 fall

  1. Vid inglasning av balkonger och loggior.
  2. När du stänger sommarens kök på sommarstugor, utrustar verandor, ordnar lusthus.
  3. Vid utrustning av entrégrupper i förortsbyggnader. När man ordnar växthus och växthus.

Under varma förhållanden kommer de att vara en lämplig ersättning för tvåglasfönster. På dachas ser glaserade belvederes bra ut, där dörrar och fönsteröppningar stängs med Provedal -produkter. Det är bekvämt att utrusta verandor och terrasser med skjutanordningar. Profilerna kan användas för att göra sammansättningar för balkongskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av avsnitt

Alla presenterade modeller har sina egna tekniska egenskaper. De är snyggt formade, släta och väl avslutade . Den tillämpade metoden för låsning av armering ger dem störst styvhet - deformationer är extremt sällsynta.

Användare kan välja kit som innehåller flera kammarfack. Installationsbredd - 60 mm, tjocklek på isolerglasenheter - upp till 16 mm.

Installation av fönster med fyra fack är tillåten . I sina typiska versioner är de 60 mm breda med en rabatthöjd på 24 mm. Armering är tillverkad av galvaniserat stål. Produkterna tillverkas med två tätningskretsar. Skjutmöjligheter och tvåglasfönster är målade i olika nyanser.

Provedal producerar också alla slags modifieringar, med hänsyn till konsumenternas individuella smak.

Några av de mest populära mönster som erbjuds av märket inkluderar:

  • P400;
  • C640.
Bild
Bild
Bild
Bild

P400 - enheter med en bredd på 40 mm, där glasögon med en tjocklek på 4-5 mm installeras . Glasögon används i tonad eller energibesparande form, men konsumenter väljer ofta standardprover. Denna typ av konstruktion finns i en gunga eller blindversion. Profilen är också vald för att utrusta fönsteröppningar med icke-standardiserade former (triangulära, välvda, etc.). Målade i olika färger enligt RAL -broschyren.

Bild
Bild
Bild
Bild

C640 är en produkt med ett glidsystem . Det finns en två - eller tre -filig design. Bredden på tvåfältet är 64 mm, där glasögon på 4-5 mm tjocka installeras. Men installation av dubbelglasade fönster med en tjocklek på upp till 16 mm är tillåten. Produktion av genomskinliga produkter med icke-standardiserade former med olika storlekar är också tänkt.

Provedal C640 -profiler produceras i glidande versioner, inklusive ett annat antal blad, med antalet sektioner från två till sex . Sektionerna är utrustade med hjul, detta är produkternas särdrag. För rörelse av sash guider monteras.

Det största antalet sektioner finns i produkter med tre band . Med enkelglasering är glastjockleken högst 6 mm. Prover är brandsäkra, behöver inte särskild vård, skärmen torkas helt enkelt med tvättmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkt C640 kännetecknas av en betydande ljusöppning, ljudisoleringsnivå - upp till 10-12 dB.

Adapter och hjälpprofiler

Adaptrar och hjälpprofiler i olika storlekar inkluderar ett brett utbud av tillbehör som kan köpas. Till exempel:

  • vinklar 90 och 135 grader;
  • ebb;
  • adaptrar från Р400 till С640;
  • I-balk 40 mm;
  • adaptrar från 40 mm rör;
  • rektangel 60x40;
  • hörnet av den glidande "papamam", etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beslag

Som tillbehör (inklusive tillbehör) används:

  • spärrar av olika slag;
  • gångjärn för fönster;
  • monteringssatser;
  • rullar, kex, tätningar, skruvar, filt etc.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och justering

Installationsarbetet består av flera steg. Om du saknar erfarenhet av att utföra sådana åtgärder, är det bättre att bjuda in mästarna.

Inledningsvis bör du ställa in rätt mellanrum mellan öppningen och ramarna . Montera sedan själva ramen korrekt från en aluminiumprofil. Innan arbetet påbörjas, kontrollera att du har alla nödvändiga installationsverktyg och nödvändig utrustning.

Själva öppningen och ramens yta måste torkas torrt. Speciellt noggrant måste du samla ramar och skärmar på vintern.

Platsen för framtida arbete rengörs noggrant från skräp. Mellanrummet mellan öppningen och ramen på sidan är 10-50 mm, under och över-15-50 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsproceduren innehåller 8 steg

  1. Vi installerar stödelementen och placerar dem i öppningen längst ner.
  2. Vi gör hål för självgängande skruvar - i ramstolpar och i tvärstänger. Steg - högst 700 mm, diameter - 6 mm.
  3. Vi placerar ramen i öppningen, styr den vertikalt och horisontellt. Samtidigt kontrollerar vi allt med nivån, vi korrigerar omedelbart misstag.
  4. Vi lägger det övre avloppet, placerar det mellan toppen av plattan och ramen, installerar visiret. Vi fixar ebben med självgängande skruvar.
  5. Vi fixar ramen med självgängande skruvar.
  6. Vi stänger luckorna med polyuretanskum. Efter torkning täck den med ett tätningsmedel och lägg sedan täckremsan.
  7. Vi lägger avloppet från botten med hjälp av självgängande skruvar för fastsättning. Om den ligger ovanpå ramen måste fogen fyllas med tätningsmedel.
  8. Om det behövs lägger vi remsorna och placerar dem på utsidan på sidorna och högst upp på ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsordern måste följas. Processen att ordna balkonger och loggior kan också utföras med installation av fönsterbrädor. Vart i inledningsvis väljer vi ett hörn av stål med önskade dimensioner, fixar det och justerar sedan fönsterbrädan till ramen . Därefter installerar vi skärmen.

I slutskedet lägger vi glasskivor i skärmen som inte kan öppnas. Justerbar - alla delar ska vara lätta att öppna. Snedställningar är oacceptabla. Vi bestämmer själva behovet av avlopp. Plattband och andra element kan installeras på begäran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prover i C640 -serien har betydande dimensioner, och därför levereras ramen till monteringsstället i ett demonterat tillstånd . Den innehåller vanligtvis 4 element, och för deras montering - 8 självgängande skruvar.

Företaget tillverkar lådor i tre möjliga versioner, och under montering är det viktigt att inte förväxla topp och botten. För att fästa sidelementen på horisontellt placerade ramar behöver du självgängande skruvar (minst två bitar med 1 vinkel).

För att utföra monteringen krävs ett monteringspaket som limmas innan installationen av hörnen i ändarna påbörjas

Bild
Bild
Bild
Bild

Följ reglerna när du arbetar med sidoramar

  1. När du installerar vänster sidovägg är det nödvändigt att placera spåren på krokarna så att de ser ut.
  2. När höger sida installeras placeras spåren inuti. Det finns några undantag. Så när du installerar fyrbladsprodukter är spårkrokarna placerade utåt i båda versionerna.

De installerade elementen är justerbara. Innan ramarnas hörn fixeras placeras krokar för låsens tungor. Först säkras de lätt med en insexnyckel. Den återstående hälften av spärren fixeras efter att avståndet för att placera tungan har bestämts . I stängt läge efter installationen av skärmarna måste spärrarna falla "i krokarna".

Låt oss nu gå vidare till att installera ramen. Vi placerar alla strukturelementen exakt, som vi styr med en lod, vi tillämpar också nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns ett sådant behov, stärker vi i detta skede inte bara avloppet utan också visiret.

Vi fortsätter till installationen av skärmarna. De levereras färdigmonterade till platsen. För enkel öppning av dessa element är de utrustade med två rullar installerade i botten, och när du öppnar / stänger skärmen rör de sig längs ett spår i ramen.

Vi justerar dem med en insexnyckel (4 mm). Installationen av skärmarna utförs med ramen redan i öppningen. Men detta måste göras innan vi fyller med skum, eftersom när det blåses upp blir ramen utan klaff lätt deformerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av nästa steg börjar vi justeringsprocessen. Med hjälp av en insexnyckel kan du vid behov justera rullarnas position. Du kan ändra höjden på kroken, som ligger ovanför låstungan. Då passar det in i handtaget. Vi fixar det med en insexnyckel.

Arbetet är gjort. Låt oss kontrollera tillförlitligheten för blockerarnas funktion för att hålla fönsterluckorna högst upp . Dessa delar fixeras med självgängande skruvar och stängs sedan med speciella dekorativa lock.

Systemtätningar är inte bara installerade i topp och botten, utan placeras också mellan skenorna.

Rekommenderad: