Z-formade Profiler: Z-formade Perforerade Och Galvaniserade Monteringsprofiler I Aluminium, K241, K239, Andra Typer Och Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Z-formade Profiler: Z-formade Perforerade Och Galvaniserade Monteringsprofiler I Aluminium, K241, K239, Andra Typer Och Modeller

Video: Z-formade Profiler: Z-formade Perforerade Och Galvaniserade Monteringsprofiler I Aluminium, K241, K239, Andra Typer Och Modeller
Video: Потолок на балконе из пластика 2024, Maj
Z-formade Profiler: Z-formade Perforerade Och Galvaniserade Monteringsprofiler I Aluminium, K241, K239, Andra Typer Och Modeller
Z-formade Profiler: Z-formade Perforerade Och Galvaniserade Monteringsprofiler I Aluminium, K241, K239, Andra Typer Och Modeller
Anonim

Det finns många varianter av profiler. De skiljer sig åt i olika parametrar, bland annat i form. Speciella Z-formade bitar är oumbärliga i många fall. I artikeln kommer vi att berätta allt om profilerna för en sådan struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns många typer av krökta profiler. Dessa inkluderar Z-formade delar. Idag är de en av de mest efterfrågade och nödvändiga inom konstruktion. Dessa delar har en tvärsnittsform där de två flänsarna är i motsatta riktningar. På grund av en sådan anordning visar sig de övervägda profilmodellerna vara fördelaktiga för en mängd olika strukturer och deras individuella noder, som genomgår böjning samtidigt i 2 plan.

I många fall är det det Z-formade elementet som visar sig vara den mest lämpliga lösningen, särskilt när man installerar genomgående hål i hyllorna eller väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna krökta profilstrukturer är huvudsakligen gjorda av praktiskt galvaniserat stål, liksom aluminium. Tillverkningen av sådana delar utförs på speciella rullformningsmaskiner med kallvalsmetoden. Det är en speciell metallstång, som i tvärsnitt liknar den latinska bokstaven Z. För att göra en liknande typ av profil används högkvalitativt stål med en tjocklek på 0,55 till 2,5 mm.

Den aktuella delen är uppdelad i 2 huvudtyper. Profilen kan vara standard och förstärkt. Moderna Z-formade strukturer tillverkas i enlighet med GOST 13229-78 . Det betyder att profilerna endast är tillverkade av högkvalitativa material. Under tillverkningsprocessen genomgår delarna i fråga alla nödvändiga kvalitetskontroller. Som ett resultat marknadsförs övervägande robusta, praktiska och högkvalitativa böjda element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den monterade Z-formade profilen har andra funktioner, tack vare vilka den är efterfrågad

  • En sådan detalj kan skryta med att den används inom en mängd olika verksamhetsområden. Oftast används den typ av profil som övervägs vid konstruktion av ramar med hög tillförlitlighet.
  • Det är ett pålitligt och praktiskt material som endast är tillverkat av högkvalitativa, starka material som inte utsätts för mekanisk skada och deformation.
  • Z-profiler kan användas i olika klimatförhållanden.

  • Om installationsarbetet planeras utföras under förhållanden med aggressiv påverkan av yttre faktorer, är den Z-formade profilen tillverkad av högkvalitativa råvaror perfekt för dem.
  • Denna typ av profil får användas i områden med hög seismisk aktivitet.
  • Den Z-formade profilen är miljövänlig och brandsäker. Den här delen utsätts inte för eld, stöder inte en låga och avger inte farliga ämnen som kan skada levande organismer.
  • Ibland, under förberedelse och konstruktion av olika strukturer, är det nödvändigt att koppla samman element som är ojämlika i deras funktionella belastningar. På grund av detta hamnar dessa komponenter i olika plan och installeras i olika vinklar. Som ett resultat, på grund av deras strukturella egenskaper, har Z-formade profiler blivit så populära.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare dessa egenskaper är den Z-formade profilen i många fall den mest lämpliga och praktiska delen.

Ansökningar

En zeta-profil av hög kvalitet används i ett stort antal installationsarbeten. Ofta är denna del den enda möjliga och lämpliga lösningen. Låt oss titta på de viktigaste tillämpningsområdena för den aktuella profilen.

  • Ett liknande element används mycket ofta för verk relaterade till fasaden. Detta kan vara beklädnad av byggnader med material som porslinstengods, utomhusplattor, fibercement, asbestcementplattor samt kassetter av kompositaluminium. Och även den Z-formade profilen är lämplig för montering av metallkassetter, profilerade plåtar och andra monteringsmaterial.
  • Med hjälp av en sådan profil kan arrangemanget av tekniska kommunikationssystem tillhandahållas. Designfunktionerna för Z-formade element gör att de kan användas vid installation av olika typer av kommunikation. Först och främst pratar vi om högkvalitativa ventilationssystem, rörledningar, byggnader.
  • Den Z-formade profilen kan också användas vid installation av möbelkonstruktioner. Kombinationen av lätt vikt och imponerande bärighet, liksom enkel montering, gör det möjligt att använda denna del när du skapar och monterar olika möbler.

  • Med hjälp av zeta-profilen kan partitioner eller inbyggda rum som är komplicerade i sin struktur och konfiguration byggas. Vid utrustning av skiljeväggar från gipsskivor används i de flesta fall andra typer av profiler som skiljer sig åt i en C- eller U-formad sektion. Men om det behövs och önskas för att skapa en vacker och snygg inredning, en flerskiktad struktur på ytan av en vägg eller tak, kommer zeta-elementet att vara den bästa lösningen.
  • Den aktuella delen kan användas som fästelement för installation av laminat och andra populära golvbeläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är profilen för den Z-formade axeln mycket populär och används för ett stort antal monterings- och monteringsarbeten.

Visningar

Det finns flera olika modifieringar av Zeta -profiler. Fundera över vilka egenskaper och parametrar de har och vilken enhet de har.

Stål . Några av de mest köpta och praktiska alternativen. Den galvaniserade Z-profilen är konstruerad för en lång livslängd, är slitstark, pålitlig och utsätts inte för korrosion. Ståldelar är lämpliga för en mängd olika monteringsjobb. De tillverkas av många stora tillverkare. Profiler av stål finns i olika längder, bredder och tjocklekar och skiljer sig åt i sammanfogning. Komplexa strukturer kan byggas av sådana element på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium … Inte mindre populär på den moderna marknaden är en underart av Z-profilen. Lätt, frätande. Aluminiumelement är relativt flexibla och mycket flexibla att arbeta med. Anodiserade Z-profiler i aluminium finns att köpa till relativt låga priser. Dessa delar finns också i olika dimensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast … För olika installationsarbeten används inte bara metall utan även en plasttyp av Z-profil. Sådana delar är mycket billigare än stål- eller aluminiumalternativ. De används också ofta för att installera strukturer på flera nivåer på tak eller väggar. Plastelement monteras extremt enkelt, men de kan inte skryta med samma mekaniska stabilitet som metallprover - de kan lätt brytas eller skadas.

Bild
Bild

Perforerad . Denna typ av Z-profil är avsedd för installation av luftkonditioneringssystem, samt kabelstöd, värme- och ventilationssystem. Perforerade element används vid installation av metallskal, kontrollpaneler eller elektriska apparater. Konstruktionerna som övervägs kan fästas både på speciella dubbar och på ankare. Det är värt att notera att den perforerade Z-formade profilen tål upprepad böjning och förlängning utan att skada utan att förlora sin vanliga form.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Zeta -profiler finns tillgängliga med olika parametrar. Detta gäller delar tillverkade av alla möjliga material. De vanligaste är profilelement med följande dimensioner:

  • 45x25;
  • 50x50x50;
  • 20x22x40;
  • 20x22x55;
  • 20x21, 5x40;
  • 26, 5x21, 5x40;
  • 30x21, 5x30;
  • samt 10x15x10x2000 och 29x20x3000 mm.
Bild
Bild

Oftast finns det zeta -konstruktioner till salu som har en längd:

  • 1, 2;
  • 1, 5;
  • 2, 7;
  • 3;
  • 3,5 m och så vidare - upp till 12 m.

Tjockleksparametern för metall- eller plastdelarna som övervägs kan vara 2, 5, 2, 0 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Z-formade profiler finns också i andra storlekar. Det finns många olika alternativ tillgängliga på olika butiker eller på begäran.

När du väljer den optimala modellen av en zeta -del är det mycket viktigt att uppmärksamma dess dimensioner, så att du under det planerade installationsarbetet inte stöter på en skillnad mellan olika element i strukturen som byggs.

Populära modeller

Böjda strukturella element presenteras i flera modifikationer. Individuella profilmodeller kännetecknas av sina parametrar och egenskaper. Låt oss titta närmare på de vanligaste typerna av Z-formade profilelement med olika markeringar.

K241 … Detta betecknar den perforerade typen av profil, som är gjord av galvaniserat stål. Det kan bara finnas 100 hål i en remsa. Massan av en sådan profilmodell är 2,6 kg. Dessa typer av profiler är billiga och säljs i många specialaffärer.

Bild
Bild

K239 … En profildel, som också har en perforerad yta med 66 hål. Produkten av denna modell väger 5, 2 kg. Lämplig för olika elarbeten. Denna profil kan enkelt installeras på betong, tegel och gipsskivor. I det här fallet behöver du inte använda lim eller cementbruk.

Bild
Bild

K241U2 … Detta är en härdad profil, kompletterad med en speciell skyddande beläggning. Tillverkad av högkvalitativt stål med en tjocklek av 2 mm för att klara den höga belastningen av kablar och skenor. Den övervägda profilmodellen används också för fastsättning av lysrör och diodremsor.

Bild
Bild

Z4 … Denna modell av Z-formad profildel används oftast för att dekorera den främre delen av möbelkonstruktioner av vilken typ som helst. Detta kan vara en inramning av möbelfasader av glas, speglar, lack, lakobel med en tjocklek av högst 4 mm.

Bild
Bild

Z1 … Det är en profil för fasader. Vissa tillverkare producerar det i olika färger.

Bild
Bild

Det finns också andra modifieringar av böjda Z-profiler . Det är möjligt att välja den optimala och idealiskt lämpliga modellen för att utföra en mängd olika installationsarbeten - från mycket komplex till extremt enkel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

Profilinformationen i fråga kräver korrekt installationsarbete. Zeta -elementen är attraktiva eftersom de är lätta att installera. Detta tar inte mycket tid, vilket också är en positiv kvalitet på sådana delar. När du installerar Z-profiler är det lämpligt att följa ett antal viktiga regler.

  • Det är viktigt att ta hänsyn till att Z-formade element överlappar varandra. Det angivna tillvägagångssättet för installationen bidrar till en effektiv tillväxt av styvheten och bärförmågan hos konstruktionen som tillverkas.
  • En annan viktig punkt är valet av element med rätt dimensioner innan installationsarbetet påbörjas. Profilparametrarnas betydelse bör inte underskattas. Och det är också lämpligt att göra noggranna beräkningar.
  • Om ett vertikalt-horisontellt installationsdiagram för profildelen tillhandahålls, måste det fästas på de horisontella profilerna med hjälp av blindnitar eller självgängande skruvar.
  • Det finns också ett lätt vertikalt installationsschema där fästningen utförs tack vare speciella blindnitar eller självgängande skruvar direkt till fästet.
  • När schemat för att fästa vertikala Z-element vid överlappningen mellan golvet är avsett bör fästningen utföras med hjälp av självgängande skruvar eller blindnitar i hyllan på basfästmunstycket.
  • Metallelementet av Z-typ måste monteras med ett sådant breddsteg som motsvarar de tekniska indikatorerna för de strukturer som specifikt arbete utförs med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva tekniken för installationsarbete beror till stor del på syftet för vilket de utförs och på vilka grunder . Om du inte vill installera Zeta -profiler själv kan du kontakta proffsen. Många organisationer som implementerar denna typ av profil erbjuder också installationstjänster.

Rekommenderad: