Hörnprofiler: Perforerade Hörn Av Metall Och Triangulära Profiler (PVC), 10x15, 20x20 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Hörnprofiler: Perforerade Hörn Av Metall Och Triangulära Profiler (PVC), 10x15, 20x20 Och Andra Storlekar

Video: Hörnprofiler: Perforerade Hörn Av Metall Och Triangulära Profiler (PVC), 10x15, 20x20 Och Andra Storlekar
Video: Линия для производства угловых профилей из гипсокартона Filo 2024, Mars
Hörnprofiler: Perforerade Hörn Av Metall Och Triangulära Profiler (PVC), 10x15, 20x20 Och Andra Storlekar
Hörnprofiler: Perforerade Hörn Av Metall Och Triangulära Profiler (PVC), 10x15, 20x20 Och Andra Storlekar
Anonim

Vid olika reparationer används profiler. Sådana strukturer kan ha olika former och storlekar. Idag kommer vi att fokusera på funktionerna i hörnprofiler.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Hörnprofilkonstruktioner är avsedda för förstärkning av yttre hörn (i dörr- och fönsterlutningar, i dekorativa skiljeväggar). Dessa områden anses vara de mest sårbara, så de behöver ytterligare skydd.

Sådana produkter skapas med en vinkel på 85 grader . Den underskattade vinkeln gör att du kan säkerställa en jämn och tät passform på ytan. Ofta är de också utrustade med en speciell perforering, vilket säkerställer en stark vidhäftning av profilen.

Bild
Bild

Dessa hörn är lätta att installera på olika ytor . De har bra motståndskraft mot deformerade laster. Och de kännetecknas av långsiktig drift (livslängden kan vara mer än 25 år). Dessa delar kan köpas i nästan alla järnaffärer till ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Visningar

För närvarande produceras olika typer av sådana hörn. Beroende på materialet från vilket de är gjorda kan två stora grupper särskiljas: plast- och metallmodeller.

Plast

Dessa hörn är oftast gjorda av PVC -plast. De används främst vid utformning av fönsteröppningar. PVC -material är en färglös polymerbas, det anses vara helt säkert och miljövänligt . Dessutom har den en speciell hållbarhet och ett dekorativt utseende.

Denna plast är resistent mot fukt och plötsliga temperaturförändringar. Hörnen är gjorda av PVC -plattor genom varmformning. På grund av sådan bearbetning får strukturen den erforderliga formen, som ett resultat erhålls en fast struktur med en plan och slät yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

De kan tillverkas i olika färger - speciella färgämnen läggs till materialet under tillverkningen . Sådana triangulära profiler kan vara externa och interna. För inredning används oftast smala hörn, breda modeller bör användas för yttre dekoration för fasaddekoration för att säkerställa maximal tillförlitlighet och skydd av den färdiga strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plasthörn är ofta gjorda med ett speciellt armeringsnät . De är avsedda för hållbar och pålitlig fixering av gipskompositionen på hörn, sluttningar. De kan också användas för interna reparationsarbeten.

Oftast är dockningsprofilhörn av plast. De används för att täta fogar mellan olika byggmaterial.

Bild
Bild

Metallisk

Dessa hörn kan vara av två typer: lika och ojämlika. I det första fallet kommer båda sidor av strukturen att ha samma dimensioner. I det andra fallet kommer sidornas måttvärden att vara olika.

Ojämlika exemplar är avsedda för icke-standardiserade reparationsarbeten, där asymmetri spelar en viktig roll . Denna sort finns i butiker mycket mindre ofta än lika prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast används högkvalitativt stål vid tillverkning av sådana profiler. Denna metall kännetecknas av ökad styrka och hållbarhet. Dessutom blir det lätt, vilket förenklar installationsprocessen.

Hörnprofiler i stål gör att de klarar betydande viktbelastningar . De tillverkas ofta galvaniserade.

Zinkbeläggning ger högt korrosionsskydd. Metallprofiler med denna applikation kan användas för yttre dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även metallmodeller är ofta gjorda med perforeringar . Perforerade hörn kan avsevärt öka konstruktionens tillförlitlighet och styrka. Små hål är oftast avsedda för stor hårdvara. Små hål behövs för spikar och skruvar.

Dessa hörn kan vara universella . De kan användas vid byggnadsarbeten med trä, med takspärrsystem. Och även sådana strukturer kan förstärkas, de är utrustade med förstyvningar och tål betydande belastningar.

Bild
Bild

Oftast är det av metall som väghörnen är gjorda. Dessa sorter används också när du installerar ett undertak.

Dimensioner

Dessa profildesigner kan ha olika måttvärden. Oftast används modeller med följande dimensioner vid reparationsarbete:

  • 10x10 cm;
  • 10x15 cm;
  • 20x20 cm;
  • 25x25 cm;
  • 20x40 cm.
Bild
Bild

Du kan också köpa större exemplar på 30x30, 40x40, 30x60, 35x35 cm. De används vid reparationer i rum med ett stort område.

Komponenter

När du utför reparationsarbete med hörnprofiler behöver du också speciella tillbehör för dem. Dessa inkluderar en dedikerad kontakt. Denna del låter dig enkelt och snabbt fästa ihop olika sektioner av profiler . Sådana kontakter är oftast gjorda av tunnplåt. Under produktionsprocessen böjer materialet på ett sådant sätt att i slutändan säkerställs en tillförlitlig anslutning.

Och även speciella metallupphängningar används som tillbehör . De behövs för att säkerställa tillförlitlig fastsättning av profilerna på bärkonstruktionen vid planering av väggarna. De används också när man lägger olika isoleringsmaterial.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en hörnprofil i en butik bör du vara uppmärksam på några betydande nyanser vid valet av sådana delar. Tänk på material och typ av struktur som produkterna ska fästas på . Det finns separata typer av hörn för keramiska plattor, sidospår, tapeter, väggpaneler, trappsteg, mosaik. Det finns också vissa typer som används vid tillverkning av möbler (för bänkskivor).

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer, överväga materialet från vilket profilen är gjord . Om strukturen i framtiden kommer att utsättas för betydande viktbelastningar bör företräde ges till hållbara metallprover. Om delen endast kommer att utföra en dekorativ funktion kan du plocka upp ett hörn av PVC -plast. Den senare kan utföras i en mängd olika färger, så det blir lätt att hitta rätt alternativ för vilken design som helst.

Bild
Bild

Om du behöver välja en metallhörnprofil för fasaddekoration, rekommenderas det att köpa produkter med zinkbeläggning . När allt kommer omkring kommer strukturen att utsättas för olika atmosfäriska influenser. En enkel metallprofil kan rosta med tiden. Galvaniserade sorter har högt skydd, de kan tjäna så länge som möjligt.

Du måste välja rätt alternativ med hänsyn till hörnets storlek . Om du behöver installera en stor struktur är det bättre att omedelbart köpa större prover med en stor längd. Detta kommer att påskynda installationsprocessen avsevärt, eftersom det inte kommer att vara nödvändigt att separat ansluta flera profiler till varandra.

Rekommenderad: