Sidoslutningsplankor: Profildimensioner Och Installation Av Plankor För Fasadpaneler. Hur Ser En Metallspärr Ut? Finish Strips 46x25 M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Sidoslutningsplankor: Profildimensioner Och Installation Av Plankor För Fasadpaneler. Hur Ser En Metallspärr Ut? Finish Strips 46x25 M.fl

Video: Sidoslutningsplankor: Profildimensioner Och Installation Av Plankor För Fasadpaneler. Hur Ser En Metallspärr Ut? Finish Strips 46x25 M.fl
Video: Byt fasad med Isak och Oscar 2024, Maj
Sidoslutningsplankor: Profildimensioner Och Installation Av Plankor För Fasadpaneler. Hur Ser En Metallspärr Ut? Finish Strips 46x25 M.fl
Sidoslutningsplankor: Profildimensioner Och Installation Av Plankor För Fasadpaneler. Hur Ser En Metallspärr Ut? Finish Strips 46x25 M.fl
Anonim

Finishlisten är en av de ytterligare (extra) elementen, utan vilka installationen av sidospår inte kommer att leda till ett snyggt och färdigt utseende på de bärande väggarna. Ofullständigt monterad sidospår är fylld med otillräckligt skydd av väggarna mot fukt och vind. Från detta försämras väggen snabbare än utan sidospår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Siding Finish Planks är den slutliga profilen, utan vilken snedregn i starka vindar kommer att få regnvatten att rinna under de viktigaste (panel) arken på felaktigt läggda sidosidor. Fasadpaneler av plast- och metallfasader är oftast gjorda för en universell storlek på start-, finish-, hörn- och fönsterremsor .… Sedan sidospår kom till oss från Amerika, utvecklades kraven för det, inklusive storlekskompatibilitet, av amerikanska ingenjörer. De slutfördes och bekräftades av experter från Europa.

Kompatibilitet är huvudkravet för sidotillbehör: avgången från en av sorterna från panelernas universella dimensioner kommer omedelbart att leda till att onödiga luckor och luckor uppstår, vilket gör att regn, spray och snö kan passera till väggen. För både metallfasad och vinylgolv kan avståndet mellan utskjutande och konkava delar av olika typer och typer av delar vara samma till närmaste millimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsremsan köps samtidigt med start-, mellan- och hörnstyckena i önskad mängd . Om det finns fönster, och de tar upp plats i taket, utan att lämna en enda centimeter för ett bidrag, kan efterbehandling och fönsterremsor kombineras.

Den andra har krokar av den första för huvudarken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och storlekar

Typen av finishlist beror på vilken typ av sidospår. För metall- och plastfasad plåt rekommenderas att använda finishremsor av samma material som basplåtarna. Faktum är att bucklor på metallen efter en incident eller slarvigt arbete kommer att förhindra att sidospåren fastnar i varandra och / eller i de extra remsorna . Plast, när bucklor visas på de extra plattorna, kommer också att sättas in med stora svårigheter, och det finns fortfarande en risk för att skada plasten vid väsentliga defekter i metalldelen. Dessutom verkar metallplåtar och plastremsor som sticker ut utåt i hörn och övergångar olämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingsremsor tillverkas i två typer

  • Galvaniserat stål, stånglängd - 2-3 mm . Bredden på hela plankan är cirka 45 mm. Bredden på den vikta delen är cirka 25 mm. Detta är till exempel standardstorleken 46x25 mm. Vissa företag, som innehar fabriksteknik, tillverkar lameller enligt varje enskild klients individuella ordning.
  • PVC- eller vinylplankor . Längden varierar från 300-366 cm. Bredden liknar metallprodukter.

Sidospårets längd, och med den längden på start- och slutplankorna, är inte lika med ett värde som väsentligt överstiger 3-4 m. Faktum är att ett deformerat ark med överdriven längd (till exempel 11, 75 m), som har tappat sin form, ändrar profilbultningar och konkavitet, och att "piska in" den utan att montera blad och en gummihammare är omöjlig. …

Bild
Bild
Bild
Bild

Men även om det är möjligt att regelbundet sätta in det i sätet, kommer utseendet på den sammansatta sidobeläggningen omedelbart att visa alla oegentligheter som uppstår vid slarvig leverans och arbete.

Populära märken

För att underlätta för slutanvändaren har ett betyg av världens ledande företag sammanställts. De flesta av varorna produceras naturligtvis i Kina, men under den striktaste kontrollen av de grundande produktionsföretagen i detta land.

Döcke populärt varumärke bland allmänheten
Vante färg och väderbeständighet
"Alta-profil" enorma förnödenheter, aktiv försäljning
Nordside pris som motsvarar kvalitetsnivån
GJUTERI original design
Stor linje hög slaghållfasthet (till exempel från hagel i en orkan)
TEKOS hög ljusstyrka
Profil Vox frostbeständighet och god hållfasthet, lämplig för norra byggnader
Fin ber rikt färgval
"Yu-Plast" speciell dekorationsstil

Förbered nödvändiga verktyg för jobbet. Använd de enheter och verktyg som du kan arbeta med egna händer på ett högkvalitativt och effektivt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Användaren behöver följande objekt

  • Konstruktionens vikt med nylonrep. Ger exakt inriktning av styrningar (hörn- och fönsterremsor). På arbetsplatsen kan du knyta en bit ihålig tegelsten eller flera spikar / skruvar till en tjock tråd eller fiskelinje - vertikalen kommer inte att drabbas av detta alls.
  • Byggnadsnivå. Du kan använda en enkel bubbla eller hydro -nivå, i slangen som vatten hälls på. Erfarna installatörer anpassar de horisontella och vertikala linjerna med laserhydrometern.
  • Roulette och fyrkantlinjal. Bilaterala linjaler finns med strikt rät vinkel.
  • Metallsax: de skär varje såldelement såväl som metallprofilen.
  • Ett universellt alternativ är en kvarn med skärskivor för trä och metall. Båda typerna av skivor är lämpliga för vinyl, akryl och andra polymerer av vilka icke-metalliska sidosidor är gjorda.
  • Borrhammare eller borr med en uppsättning borrar för metall och betong.
  • Skruvmejsel. Lämplig för arbetare vars anpassade arbete har ett konstant flöde, och organisatoriska och tekniska detaljer är extremt finjusterade. Detta gör det möjligt att utföra mer än en beställning per dag (när du arbetar i ett team med flera personer).

Från handverktyg behöver du en hammare, perforeringstång och vanlig tång, platta och lockiga skruvmejslar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skruva ankare (där de används på grund av den höga porositeten hos skum- och gasblock) används en justerbar skiftnyckel eller en skruvmejsel med skiftnyckelhuvud.

Etapper

Gör följande för att fästa ett sidospår som innehåller en finishstång

  1. Markera metallprofilen för väggens höjd och fönster- och dörröppningarnas dimensioner (en av dessa) och skär den i önskade längder.
  2. Markera platserna för hålen för fästelementen på de erhållna delarna av metallprofilen. Borra dem på de markerade punkterna.
  3. Prova var och en av segmenten mot väggen och markera positionen för hålen där fästhålen kommer att pressas enligt de borrade elementen. Arbetet utförs med den preliminära exponeringen av varje sektion av metallprofilen vertikalt. Borra dessa hål i väggarna. Tryck in plastpluggar i dem.
  4. Skruva fast metallprofilen med självgängande skruvar. Det rekommenderas att lägga horisontella sektioner av metallprofilen runt fönsteröppningarna, ungefär lika breda som öppningarna. Detta gör att sidospåren inte kan "gå" från vinden på dessa platser.
  5. Markera och borra hål i metallprofilen från sidan av dess ytterkanter, långt från väggplanet, under startstången. Säkra den runt hela omkretsen av huset eller byggnaden. Innan du borrar, var noga med att kontrollera referenspunkten på jordens horisont med en nivåmätare. Installera vid behov en dräneringsstång: den placeras när väggen (i synnerhet dess grundläggande del) inte är vattentät tillsammans med betongblindområdet som hälls längs husets omkrets.
  6. Montera sidolisterna (hörnet och mellanliggande), se till att de är vertikala. Anslut dem med självgängande skruvar till borränden. Installera fönstret och fönsterremsorna på samma sätt. Dra inte åt alla självgängande skruvar hela vägen: hål i delarna ger rörelse beroende på verkliga temperaturfluktuationer. Om alla skruvar dras åt, kommer sidospåret att böja sig i en båge i värmen, det blir fult.
  7. Skjut in sidopanelerna och kontrollera var och en horisontellt. Krokarnas spår är konstruerade för temperaturfluktuationer under säsongen, så att sidospjällen inte spänns i värmen och inte sträcker sig som ett snöre i kylan. Installationen görs från botten till toppen. Se till att det föregående är isatt innan du monterar nästa ark. Fäst panelerna med självgängande skruvar - en för varje sektion av metallprofilen. Ark ska inte glida spontant.
  8. Installera finishlisten innan du installerar den sista, översta panelen. Det är ett krav.
  9. I slutet måste de övre sidospåren förenas med nedanstående.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha installerat sidospår kan du till exempel montera en avloppsränna och stuprör i byggnadens hörn.

Rekommenderad: