Xiaomi Datorglasögon: Datorglasögon Svart DMU4016RT, Roidmi Och Andra Modeller För Arbete

Innehållsförteckning:

Video: Xiaomi Datorglasögon: Datorglasögon Svart DMU4016RT, Roidmi Och Andra Modeller För Arbete

Video: Xiaomi Datorglasögon: Datorglasögon Svart DMU4016RT, Roidmi Och Andra Modeller För Arbete
Video: УМНЫЕ? ЗАЩИТИ ЗРЕНИЕ С XIAOMI🔥 ФОТОХРОМНЫЕ ОЧКИ Xiaomi Roidmi Qukan W1 ЗАЩИТА ОТ СОЛНЦА И КОМПЬЮТЕРА 2024, Maj
Xiaomi Datorglasögon: Datorglasögon Svart DMU4016RT, Roidmi Och Andra Modeller För Arbete
Xiaomi Datorglasögon: Datorglasögon Svart DMU4016RT, Roidmi Och Andra Modeller För Arbete
Anonim

Idag spenderar ett stort antal människor ganska mycket tid vid en dator eller bärbar dator. Och det handlar inte bara om spel, det handlar om arbete. Och med tiden börjar användarna uppleva obehag i ögonområdet eller synen försämras. Därför rekommenderar ögonläkare att alla, vars arbete på något sätt är kopplat till en dator, har speciella glasögon. Låt oss försöka ta reda på vilken typ av glasögon av den här typen det kinesiska företaget Xiaomi kan erbjuda, vad är deras fördelar och nackdelar, vilka modeller finns och hur man väljer dem.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det ska sägas att glasögon för Xiaomi -datorn, vilket alla andra är glasögon för att skydda ögonen från effekterna av olika typer av strålning, vilket negativt påverkar de mänskliga ögonen och medför trötthet, liksom en minskning av synen.

Om man talar om fördelar glasögon för att arbeta vid en dator från tillverkaren i fråga och inte bara, följande faktorer kan särskiljas:

  • fördröjning av skadlig strålning;
  • minska ögonbelastning;
  • skydd mot permanent flimmer och påverkan av ett magnetfält;
  • minskning av graden av ögontrötthet;
  • förmågan att snabbt och enkelt fokusera på bilden;
  • minska frekvensen av huvudvärk;
  • eliminering av fotofobi, brännande och torra ögon;
  • minskning av trötthet med konstgjord belysning av rummet;
  • en ökning av blodtillförselns aktivitet och blodcirkulation av vävnader och celler i de visuella organen;
  • kan användas av människor i alla åldrar.

Det är värt att överväga de negativa aspekterna som kan följa med skyddsglasögon av denna typ - när de inte köptes i en specialaffär och används utan föregående samråd med en ögonläkare. I det här fallet ökar risken för synskada och sannolikheten för att datorvisuellt syndrom uppträder signifikant.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Den första modellen jag vill prata om är Xiaomi Roidmi Qukan W1 … Denna modell av glasögon är ett kvalitetstillbehör för människor som vill skydda sina ögon och minimera påverkan av bildskärmen och TV: n på dem. Vi pratar om ultraviolett strålning. Dessa glasögon kännetecknas av närvaron av en speciell 9-lagers beläggning, som är mycket motståndskraftig mot fysiska skador och repor. Den har också en speciell oleofobisk beläggning mot fettmärken. Xiaomi Roidmi Qukan W1 (kameleont) tillverkad av kvalitetsmaterial och kommer inte att skapa obehag när den bärs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell av glasögon från Xiaomi är Mijia Turok Steinhardt . Detta tillbehör vars fullständiga namn är Datorglasögon Svart DMU4016RT , tillverkad av slagfast plast och har en gulaktig lins. Denna linsfärg är perfekt för nattläge, som används i alla smartphones utan undantag. Enligt tillverkaren kan linser dessutom minska de negativa effekterna på ögonen. Glasens konstruktion är pålitlig och de sitter bra och stadigt på näsan. Mijia Turok Steinhardt - en utmärkt lösning för dem som tillbringar mycket tid framför TV: n eller bildskärmen.

Bild
Bild

En annan modell av glasögon, som också måste nämnas, är Xiaomi Roidmi B1 . Denna glasögonmodell är en modulär lösning. Det vill säga, de finns inte i den monterade versionen i lådan, utan i form av separata moduler. Templen här kan kallas klassiska - de är blanka och har en metallbas. De har medelhög flexibilitet. Sporttempel, som också ingår, är matta och mycket mer flexibla än de klassiska. De har gummerade ändar.

Linserna i denna modell av glasögon är gjorda av högkvalitativ polymer och har en skyddande beläggning på 9 lager. Bland fördelarna med dessa glasögon noterar användarna deras design, fashionabla ram och det faktum att de är mycket lätta att bära.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra modell heter glasögonen från Xiaomi TS Anti-Blue … Dessa glasögon har en funktion - för att minska effekten på ögonen på det blå ljusspektrumet. Dessutom är deras funktion att minska exponeringen för ultraviolett strålning. Glasögonen har en tunn ram av höghållfast plast. Armarna här är tunna, men de kan inte kallas tunna. Användare noterar mjukheten i näskuddarna, varför glasögonen inte orsakar obehag och är mycket bekväma att bära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Om du ställs inför behovet av att välja Xiaomi-datorglasögon eller andra, bör det noteras att det finns ett antal kriterier som gör att du kan köpa ett riktigt högkvalitativt och effektivt tillbehör av denna typ.

Den första viktiga aspekten blir besök hos en ögonläkare . Innan du köper sådana produkter bör du definitivt besöka en läkare som hjälper dig att välja glasögon så exakt som möjligt.

Bild
Bild

Den andra viktiga punkten att vara uppmärksam på är ram … Det ska vara lätt men starkt, ha bra lödningar och linserna ska fixeras så säkert som möjligt. Dessutom ska det inte lägga för mycket tryck på öronen och näsbryggan för att inte skapa obehag. Med tanke på detta kriterium är det bättre att köpa glasögon från en välkänd tillverkare, vilket är exakt Xiaomi-märket.

Den tredje aspekten att tänka på när man väljer är brytningsindex … För plastmodeller kommer denna indikator att ligga i intervallet 1, 5-1, 74. Ju högre värde, desto tunnare lins, desto starkare och lättare.

Bild
Bild

Det sista kriteriet som kommer att vara viktigt vid valet av glasögon är typ av täckning . Ytan på klara linser av glas har endast en antireflekterande beläggning. Och polymerprodukter kan ha en mängd olika beläggningar. Till exempel förhindrar en antistatisk beläggning statisk elektricitet från att bygga upp, medan en härdande beläggning skyddar mot repor. Den antireflekterande beläggningen hjälper till att minska reflekterat ljus, medan den hydrofoba beläggningen gör det lättare att rengöra materialet från smuts och fukt.

Om det finns en metalliserad beläggning neutraliserar den strålarna av den elektromagnetiska typen.

Rekommenderad: