Värmebalke: Fördelar Och Nackdelar Med Ett Varmt Virke Med En Värmare Inuti, Produktion Av En Isolerad Värmestrål Och Omfattning

Innehållsförteckning:

Video: Värmebalke: Fördelar Och Nackdelar Med Ett Varmt Virke Med En Värmare Inuti, Produktion Av En Isolerad Värmestrål Och Omfattning

Video: Värmebalke: Fördelar Och Nackdelar Med Ett Varmt Virke Med En Värmare Inuti, Produktion Av En Isolerad Värmestrål Och Omfattning
Video: What If We Had Thermal Vision? 2024, April
Värmebalke: Fördelar Och Nackdelar Med Ett Varmt Virke Med En Värmare Inuti, Produktion Av En Isolerad Värmestrål Och Omfattning
Värmebalke: Fördelar Och Nackdelar Med Ett Varmt Virke Med En Värmare Inuti, Produktion Av En Isolerad Värmestrål Och Omfattning
Anonim

Byggmaterialmarknaden erbjuder kunderna ett brett utbud av produkter. Var och en av alternativen har individuella egenskaper, fördelar och nackdelar, beroende på vilka användare som väljer. Termobalk, som har blivit utbredd, förtjänar särskild uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Varmt virke anses vara en relativt nyhet, medan det lyckades tjäna smickrande recensioner från de flesta köpare. D Denna typ av virke är utmärkt för konstruktion av låga byggnader, särskilt om du behöver slutföra arbetet så snart som möjligt . Värmebesparande material gör det möjligt att bygga hus av hög kvalitet. Strålen har en komplex struktur. Den består av trälameller och ett lager specialisolering. Alla element är säkert anslutna till varandra med lim. Om produktionstekniken har följts till fullo blir resultatet en pålitlig anslutning, nästan monolitisk.

Vid utvecklingen av denna typ av byggmaterial tog experterna hänsyn till nackdelarna med laminerat faner och massivt trä . Trä används aktivt inom konstruktion och inredning, samtidigt som det har låg termisk prestanda. På jakt efter ett framgångsrikt alternativ uppfanns en termobalk. Det är resultatet av sammanfogning av två trälameller och expanderad polystyren som en kärna. Tack vare den innovativa utvecklingen var det möjligt att avsevärt minska mängden naturligt trä som användes i konstruktionen. Detta har resulterat i betydande besparingar.

Om vi jämför kostnaderna för ett projekt från ett fast eller sammansatt byggmaterial blir skillnaden ungefär en och en halv gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Experterna noterade att spara pengar och tid som den största fördelen. Den första kvaliteten har redan noterats i artikelns första avsnitt. Den varma timmerets lätta vikt underlättar byggprocessen, vilket gör arbetet snabbare . Det gör det också enkelt att transportera och demontera vid behov. Ingen speciell lyftutrustning krävs för arbete. Den låga vikten gör att du kan slippa en massiv grund, vilket sparar pengar och tid.

När du bygger från en matris kan du inte klara dig utan ytterligare isolering . Detta är ett måste om huset är planerat att användas under den kalla årstiden. När du använder en termobalk försvinner behovet av isolerande material, på grund av vilket fel i installationen är helt uteslutna. Som ett ytterligare plus kan vi notera möjligheten att bygga på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa positiva egenskap är att materialet behåller värmen perfekt, trots sin ringa tjocklek . Med ett varmt virke kan du klara dig utan isolering, särskilt om regionen har milda och korta vintrar. Vid svår frost kan endast en reservvärmekälla undvikas. Experter som har arbetat med isolerat virke i flera år noterar dess obetydliga krympning (cirka 0,5%). Väggarna behåller sin form genom åren. De uppmärksammar också stabil geometri. På grund av denna egenskap kan installationen av kommunikation utföras omedelbart efter att byggandet av huset är klart.

En annan fördel är estetiska egenskaper. Materialets utseende är särskilt viktigt vid byggandet av bostadslokaler . Byggnaderna ser lika charmiga ut som massiva trähus. Höga dekorativa egenskaper bevaras länge.

Det kommer att vara så bekvämt som möjligt i lokalerna, särskilt om bara färgämnen används för att behandla väggarna. Och även en trevlig och naturlig atmosfär kommer att regera i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna kan inte ignoreras. Som det första minuset noteras kärnans höga brandfarlighet. För att rätta till denna defekt började tillverkarna använda specialmaterial som har brandfarlighetsklass G1 . Brist på plasticitet anses också vara en nackdel. Denna egenskap gäller skumfyllmedlet. På grund av förändringar i temperatur och luftfuktighet kan byggmaterialet ändra form. Detta leder ofta till sprickor inuti virket. Under byggprocessen kan problem uppstå vid korrigering av distanser. För att rätta till situationen måste du ta hjälp av proffs.

Många experter noterar en lägre belastning jämfört med massivt trä eller självhäftande byggmaterial . Detta anses dock inte vara en betydande nackdel. Belastningen på väggen reduceras genom kompression strikt längs den vertikala axeln. Problem kan uppstå om belastningen är felaktigt beräknad eller fördelad. Tekniska och operativa egenskaper beror avsevärt på materialets kvalitet.

Pålitliga märken som övervakar produktionsnivån erbjuder en pålitlig bar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör dom det?

Värmestrålens produktionsprocess börjar med träbearbetning. Till att börja med, torka den obrutna brädan (barrträd används aktivt) . Värmebehandling utförs i specialugnar vid en maximal temperatur på 65 grader Celsius. Skivan behåller från 10 till 12% fukt. Nästa kommer sortering. Trä av högsta kvalitet väljs för de yttre skikten. För internt bruk används brädor med mindre estetiska brister. Därefter görs ämnen av lameller (deras tjocklek varierar) och skär. Två träämnen fixeras på avstånd från varandra och kopplas sedan ihop. En kärna av polyuretanskum placeras mellan lamellerna. I slutet av tillverkningsskedet avrundas produkten. De får den nödvändiga jämnheten. Materialet måste profileras. Dessa steg är nödvändiga för att uppnå exakt geometri.

Alla delar av trä behandlas med speciella skyddande föreningar . De kommer att skydda naturmaterial från brand och negativ miljöpåverkan. I stället för polyuretanskum använder vissa märken andra föreningar, till exempel extruderat polystyrenskum, ekolja, skum och mycket mer. Byggmaterialets värmeeffektivitet bestäms av produkten som används som isolering. Var och en av alternativen har individuella tekniska egenskaper. Särskild uppmärksamhet ägnas åt träet som lamellerna är gjorda av. Tillverkare väljer råvaror med ett högt densitetsindex. För Angara tall är det 570 kg / m³, och för vanlig tall är det 450 kg / m³. Vissa typer av produkter kombinerar flera träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

En bar med isolering inuti, som presenteras på marknaden, kan skilja sig på många sätt. En av egenskaperna är storlek.

  • Höjd . Denna siffra kan vara 145, 160 eller 200 millimeter.
  • Tjocklek . Värdet sträcker sig från 120 till 240 millimeter.
  • Isoleringsskikt . Det kan också ha olika tjocklek - från 40 till 100 millimeter.

Bland det rika sortimentet är det värt att lyfta fram standardmaterialet. Grundmått - 160x160 millimeter. Inläggstjocklek - 80 mm (fyllnadstyp - extruderat polystyrenskum). Detta alternativ har erforderligt motstånd - Ro = 3, 69 (m2 ?? С) / W.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även byggmaterialet är indelat i separata grupper beroende på träslag. Mestadels används barrträd, men lövträ är också lämpliga för att tillverka virke med spackel . Priset beror inte bara på kvaliteten på naturliga råvaror, utan också på de estetiska och operativa egenskaperna. En annan skillnad är fyllmedelsalternativet. Som redan nämnts är en stång med polyuretanskum mycket populär, men andra typer kan användas istället - ekowool, polystyren och mycket mer.

Tillverkare arbetar för att förbättra materialets fysiska egenskaper, samt för att göra det säkrare och mer tillförlitligt . Den termiska strålproduktionsprocessen slutar inte med dess tillverkning. Det är värt att notera att detta material säljs i ett huskit. Detaljer mäts i längd och fasetteras sedan. Anslutningsskålar görs. Slottets typ är vind.

Och du måste också borra alla nödvändiga hål och andra element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Materialets omfattning är konstruktion. Det ska noteras att formfaktorn för denna typ av produkt är standard . Samtidigt används konstruktionstekniken som används för profilfältet. Arbetet består i att montera hussatsen, som tillverkades på fabriken. Vissa byggare använder speciella detaljer. Den är baserad på barens inhomogenitet. Och även förändringarna i byggmaterialet under påverkan av miljön och andra yttre faktorer beaktas. En av funktionerna i användningen av denna produkt är att det inte är tillåtet att använda timmer med värmare utan överskärning. Strukturen av denna typ kommer inte att ha tillräcklig styrka.

Det kommer inte att vara möjligt att helt bygga en byggnad med endast en värmestråle . För konstruktion av enskilda element i huset måste du använda massivt trä eller limmade balkar. Så byggnaden får den nödvändiga tillförlitligheten och stabiliteten. Användningen av ytterligare material fungerar som en plugg som skyddar kärnan från destruktiva atmosfäriska påverkan. På grund av de karakteristiska egenskaperna hos det varma virket kan du flytta in i hus omedelbart efter att byggnads- och efterbehandlingsarbetet är klart. I detta fall bildas inte leder och andra defekter mellan kronorna.

Och även när du använder denna typ av material kan du kringgå begränsningarna för tjockleken på väggarna i en byggnad av trä.

Rekommenderad: