Kostym "Casper": Funktioner I Skyddande Engångsoveraller, Laminerade Och Andra Typer, Syfte Med Arbetskläder

Innehållsförteckning:

Video: Kostym "Casper": Funktioner I Skyddande Engångsoveraller, Laminerade Och Andra Typer, Syfte Med Arbetskläder

Video: Kostym
Video: Things Mr. Welch is No Longer Allowed to do in a RPG #1-2450 Reading Compilation 2024, Maj
Kostym "Casper": Funktioner I Skyddande Engångsoveraller, Laminerade Och Andra Typer, Syfte Med Arbetskläder
Kostym "Casper": Funktioner I Skyddande Engångsoveraller, Laminerade Och Andra Typer, Syfte Med Arbetskläder
Anonim

"Casper" -dräkten är en populär typ av arbetskläder, vars syfte är att ge personligt skydd för personal under målnings- och byggnadsarbete. Denna PPE -modell är lätt att använda, mångsidig, lätt och inte rädd för mekaniska skador. För att bättre uppskatta alla dess fördelar är det värt att studera mer detaljerat egenskaperna hos en skyddande engångsoverall, med tanke på laminerade och andra typer av sådana overaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Suit "Casper" är en hel jumpsuit med huva av fiberduk-spunbond … Denna typ av skyddande arbetskläder är lämplig för målaren och byggmästaren, det är ganska populärt inom livsmedels- och kemikalieindustrin, det används inom medicinsk industri och arkeologi när man arbetar utanför fältet.

Dräktens design ger en hög grad av skydd mot bakteriell och viral kontaminering, förhindrar kläder från att färgas med färg och andra ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spunbond används för att sy overall "Casper" är gjord av syntetfibrer, vilket förhindrar tillväxt av mikroorganismer på dess yta. Även under svåra arbetsförhållanden är personalen väl skyddad från yttre hot. Dessutom har spunbonden andra fördelar:

  • lättviktig;
  • ökat mekaniskt motstånd;
  • minskad elektrisk konduktivitet;
  • veck motstånd;
  • värmebeständighet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och mönster av "Casper" -dräkter fokuserade på att inte hindra mänskliga rörelser. De kan till och med bäras över vinterisolerade overaller - produkten skyddar också på ett tillförlitligt sätt mot specifikt damm och smuts och kommer inte att riva när den sträcks.

Materialet har en andningsbar struktur, skapar ingen växthuseffekt och tar bort värme som avdunstas av huden väl . Dess densitet beror på modellen och syftet med skyddsdräkten, i genomsnitt når den 15-160 g / m2. Spunbond har inga fluffiga inneslutningar, det är mjukt och bekvämt att bära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsyfte engångsskyddsoveraller - säkerställa personalens säkerhet. Bland huvudfunktionerna finns följande.

  1. Skydd mot exponering för fuktiga miljöer . Spunbond, särskilt laminerat, blir inte blött.
  2. Föroreningsskydd . Även när man arbetar med oljeprodukter och andra aggressiva kemikalier tränger de inte djupt in i fibrernas struktur, de ligger kvar på ytan av PPE.
  3. Förlängning av personaloverallens livslängd . Genom att bära en mångsidig jumpsuit är den mindre benägen för nötning.
  4. Eliminering av kontakt mellan arbetare och produkter . Detta är viktigt inom livsmedelsproduktion, farmakologi.
  5. Skyddar huden från direktkontakt med giftiga ångor och vätskor . För alkalier och syror - endast i koncentrationer upp till 40%.
  6. Minskar risken för statisk eluppbyggnad på de anställdas kläder.
  7. Säkerställa sanitär och epidemiologisk säkerhet - det garanteras också genom att dräkterna används en gång.
  8. Skydd mot kontakt med potentiella allergener - damm, ludd, svampsporer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa egenskaper gör Casper till det idealiska valet för ett brett spektrum av uppgifter.

De anställer exterminatorer och sanitetsläkare, laboratoriearbetare, representanter för jordbruks- och maskinteknikindustrin . Dessa PPE rekommenderas för användning i biltjänster och i måla butiker , liksom vid utförandet målning och efterbehandling inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Alla engångs "Casper" -dräkter gjorda av spunbond som produceras idag kan delas in i följande modifikationer

Klassisk … Hon är också "Casper-3"-en hel jumpsuit med huva som avslöjar bara fötter och händer. Denna modell har dragkedja, kompletterad med en skyddande remsa, elastiska konturer av ärmar, byxor och huva för bästa passform. Modellen är utrustad, med ett elastiskt band i midjan, det finns en ficka inuti. Produkten är tillverkad av material med en densitet på 40 till 60 g / m2, färger - vit, blå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laminerad … Det är en slags "Casper-3" -produkt med en tunn polyetenfilmbeläggning. Den används för arbete i öppna utrymmen eller i en fuktig miljö, i kontakt med sprutade ämnen (under desinfestation, desinfektion). Laminerade överdrag kan inte återanvändas.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Casper-1 ". Det är en variant av PPE i form av en heloverall utan huva. Huvudet skyddas separat, med ett engångslock.

Bild
Bild

" Casper-2 ". Version med individuellt anpassade byxor och jacka. Det finns ett elastiskt band på bältet. Modellen anses vara den mest ventilerade, lättanvända i produktionen.

Bild
Bild

" Casper-4 " … En kostym för svåra driftförhållanden med hög förorening. Spunbond har en densitet på 80 g / m2, produktens snitt är i ett stycke, i form av en jumpsuit. Färgschemat låter dig välja ett mörkt eller ljust alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Casper-5 ". Produkten med den högsta materialtätheten - 120 g / m2, motståndskraftig mot rivningar och mekaniska skador. Finns i blått och vitt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av ändringarna måste ha ett tecken på överensstämmelse med kraven i GOST R 50962-96.

Storleksintervallet indikeras av internationella symboler för det etablerade mönstret eller siffrorna som motsvarar bröstets halva omkrets

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en Casper -kostym måste alla tänkbara faktorer beaktas . Först och främst rekommenderas att köpa endast produkter som certifierad i Ryska federationen , med individuell förpackning. I denna form kan dräkten förvaras i upp till 5 år: efter utgångsdatumet är bevarandet av dess egenskaper inte garanterat. Det är därför du måste noggrant kontrollera datum för lansering av ett parti produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper overall för personal behöver du inte leta efter separat manliga och kvinnliga modeller - skräddarsydda för att passa arbetarnas bekvämlighet för varje kön … Men storleksintervallet måste beaktas. Vanligtvis börjar det med storlek M - 44-46, max är 5XL, vilket motsvarar en bröstomkrets på 140 cm.

När du väljer en jumpsuit måste du tänka på det tillväxtegenskaper . De är markerade med en huva, i separata kostymer - upp till halsringningen. Alternativ L (170 cm), XL (176 cm) anses vara standard.

Bild
Bild

Spunbondens densitet spelar också roll. Om vi talar om vanligt hushållsarbete eller andra aktiviteter som inte är förknippade med en längre vistelse i en potentiellt farlig miljö, är det tillräckligt att välja en kostym med indikatorer på 40-60 g / m2.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För särskilda driftsförhållanden måste personlig skyddsutrustning vara lämplig. Ju högre densitet, desto lägre är risken för oavsiktlig bristning eller skada på materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man sätta på och använda det korrekt?

För att "Casper" -dräkten ska kunna visa sina skyddande egenskaper fullt ut måste den fungera korrekt. För att ta på dig jumpsuiten rekommenderas att du följer steg-för-steg-instruktionerna.

  1. Ta ut produkten ur förpackningen. Kontrollera dess integritet, räta ut den.
  2. Blixtlås och öppna. Låset ska inte bita eller lossna.
  3. Kontrollera arbetsklädernas fickor om det finns skarpa, genomborande föremål. Om detta inte görs kan kostymen skadas medan den bärs.
  4. Ta på löstagbara skor eller skyddande överskor på dina fötter, där arbete kommer att utföras.
  5. Ta på dig en jumpsuit på fötterna. Räta den försiktigt till midjan. Stick armarna genom ärmarna, skydda huvudet med en huva.
  6. ZIP upp. Skydda händerna med lämplig personlig skyddsutrustning.
  7. Under arbetet är det förbjudet att fästa kostymens delar med stift eller andra vassa föremål. Lämna inte brandfarliga vätskor, tändare, aerosolburkar i fickorna.
  8. I livsmedel och andra industrier med ökade krav på sanitet och hygien måste skyddskläder avlägsnas innan du besöker toalettrummet.
  9. Efter avslutat arbete tas kostymen försiktigt bort. Den rullas ihop med utsidan inåt, placerad i en polyetenfolie.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att personal, enligt kraven i sanitära och hygieniska standarder, efter avslutat arbete på företaget, ska ta av engångsdräkter endast i ett särskilt avsett område . Den använda kostymen skickas till avfallstanken. När den används hemma kastas Casper -overallerna och förvaras separat från hushållsavfall. Du kan lägga den i en försluten påse. PPE återanvänds inte.

Rekommenderad: