Alumetstegar: Egenskaper Hos Transformatorstegen Och Tredelade Aluminiumstegar, Valet Av Modeller Med 4-5 Och 6-7 Steg

Innehållsförteckning:

Video: Alumetstegar: Egenskaper Hos Transformatorstegen Och Tredelade Aluminiumstegar, Valet Av Modeller Med 4-5 Och 6-7 Steg

Video: Alumetstegar: Egenskaper Hos Transformatorstegen Och Tredelade Aluminiumstegar, Valet Av Modeller Med 4-5 Och 6-7 Steg
Video: Wibe Ladders - Säker positionering av anliggande stegar 2024, Maj
Alumetstegar: Egenskaper Hos Transformatorstegen Och Tredelade Aluminiumstegar, Valet Av Modeller Med 4-5 Och 6-7 Steg
Alumetstegar: Egenskaper Hos Transformatorstegen Och Tredelade Aluminiumstegar, Valet Av Modeller Med 4-5 Och 6-7 Steg
Anonim

Trappstegen är en bärbar hopfällbar stege. Det används för mobil åtkomst till punkter som ligger på en höjd som överstiger en persons höjd. Minitrappor används vid bygg- och efterbehandlingsarbeten, inom handelsindustrin och biblioteken, i produktionen och i hushållen, liksom på många andra områden. I den här artikeln kommer vi att överväga egenskaperna hos Alumet -stegar, samt ge några tips för att välja dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alumetstegar tillverkas med hjälp av teknik som möjliggör ett brett spektrum av driftnyanser. Trappsteg är utrustade med element som garanterar säkerhet under användning: bälten, förstyvningar, stopp, halkskydd och många andra.

Materialet från vilket de är tillverkade och dess beläggning förhindrar rost och oxidation, vilket gör det möjligt att använda stegar även under aggressiva förhållanden: under ultravioletta strålar, regn och snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av sådana stegar innehåller många olika modifikationer . Vissa består av sektioner, varav en är utrustad med steg, och den andra fungerar som stöd. Andra har ledade leder som gör att stegarna kan placeras och formas. Ytterligare andra kombinerar egenskaperna hos flera modeller samtidigt. Huvudparametern som skiljer Alumet -stegar från varandra är antalet steg. Antalet trappsteg varierar från 1 till 6 på ena sidan eller mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stepladders, identifierade under varumärket Alumet, är utbredd på marknaden för lättmetallhushållsartiklar. Listan över tillverkade modeller varierar baserat på följande egenskaper:

  • antal steg och sektioner;
  • sektionsprofil av strukturelement: rund, fyrkantig, rektangulär;
  • funktionalitet;
  • tillverkningsmaterial: kan vara aluminium eller stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av Alumet trappor:

  • en sektion;
  • flersektion;
  • transformatorer;
  • med och utan plattform;
  • trappstegar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en lämplig stege är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal avgörande faktorer och det målarbete som den kommer att användas för.

Den primära urvalsparametern är den typ av arbete som stegstegen kommer att vara involverad i. Bland de mest troliga användningsområdena för denna hjälpmedel är:

  • implementering av konstruktion och efterbehandling av slavar inuti lokalerna;
  • produktion av höghus utomhusarbeten: takläggning, stenläggning och många andra.

När du letar efter en trappstege för inredningsarbete bör du vara uppmärksam på modellen med en genomsnittlig höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna egenskap bestäms av antalet steg, avståndet mellan dem och höjden på knästödet (om sådant finns). I vissa fall är en transformatortrappa en fördelaktig lösning. Dess funktionalitet gör att den kan användas både i rum med lågt i tak (vikt och halvvikt) och i öppet utrymme.

Typen av stegeutformning har också betydelse: stegens bredd, närvaron eller frånvaron av en stödjande övre plattform, platsen för stegen på en eller två sidor. Bredare benstöd gör att du kan utöka stegen . Hjälpelement kan installeras på sådana steg. Stödplattformen gör det möjligt att använda hela stegen i arbetsändamål. Vanligtvis ovanpå en sådan plattform är ett bågformat fotstöd.

Bild
Bild

Om du inte behöver utföra arbete på hög höjd kan du köpa en lågprofilad trappstege.

Denna typ av ministege är utrustad med tvåsidiga steg, en övre stödplattform och en vikningsfunktion. Knäskyddet saknas på grund av den "säkra" höjden på redskapet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en modell av en stege för att utföra arbete i ett öppet utrymme på en höjd överstigande 3 meter, det är värt att titta närmare till stegar med flera sektioner: 4x3, 4x4, 4x5, 4x6.

Deras designfunktioner gör att de kan anpassas för användning i nästan alla miljöer. Närvaron av gångjärniga "knän" gör det möjligt att vika stegen helt eller delvis. Ledarnas sektioner är utrustade med låsmekanismer som har flera låslägen.

Andra stege modeller är en glidmekanism. De överförs till arbetspositionen (utplacerad) med hjälp av reglaget. En sektion, kopplad till en annan, rör sig längs den och sträcker sig över hela dess längd. Vissa modifieringar av sådana stegar är utrustade med mekanismer som gör det möjligt att fixera förlängningen av sektionen inte bara vid ändpunkterna, utan också på de mellanliggande. Detta utökar funktionaliteten för stegehöjdsjustering.

Tresektionsstegar är idealiska . Deras design ger en optimal kombination av funktioner i flera modeller: tvåbladig och glidande. Denna stege är mångsidig och professionell. Den kan användas både inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetskrav

När du väljer en stege måste du vara uppmärksam på hur mycket dess design uppfyller säkerhetskraven. En riktig Alumet -stege ska inte vara vinglig, ömtålig eller alltför lätt. Dessa tecken indikerar den låga kvaliteten på materialet från vilket det är tillverkat, samt dålig montering. En trappstege av dålig kvalitet kan orsaka en nödsituation och skada människors hälsa.

På grund av användningen av tunnväggig metall vid tillverkning av trappor, samt fastsättning av konstruktionsdelar genom svetsade skarvar av dålig kvalitet, följande kan hända:

  • avböjning, separering av benstopp;
  • fraktur av styrningar och stödelement;
  • godtycklig vikning / utfällning.

Det är viktigt att kontrollera alla anslutningar för integritet och avsaknad av sprickor, veck. Detta gäller även fixeringsmekanismer. Det är värt att säkerställa tillförlitligheten hos deras fixeringsfaktor, så att det inte sker en okontrollerad återställning av spärrluckans läge under påverkan av lasten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästbälten måste vara i rätt skick, utan tårar, åtdragning, tecken på trådförfall. Deras infästningar måste vara pålitliga, fasta. Original Alumet trappor - certifierade produkter som uppfyller alla säkerhetsföreskrifter . De är lätta att skilja från en falsk falsk kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Efterlevnad av reglerna för att använda en stege av något slag garanterar att det inte finns något hot mot den som använder den. Som en del av korrekt användning av den bärbara stegen är det värt att komma ihåg följande:

  • tillåtelse av vikt och deformation överbelastning är förbjuden;
  • användning på en vinglig, lös, sandig yta är oacceptabelt;
  • utsätt inte fixeringsmekanismerna för extrema belastningar: stötar, raster och andra;
  • det är förbjudet att gå upp i de sista 2-3 stegen om den övre stödplattformen eller det bågformade stoppet inte tillhandahålls;
  • det är nödvändigt att lyfta och arbeta med tre stödpunkter (två ben och en arm, eller vice versa), om inga ytterligare stödanordningar tillhandahålls.

Rekommenderad: