Tätningstejp "Guerlain": Tejp Av Typ "D", Tekniska Egenskaper, Rekommendationer För Användning

Innehållsförteckning:

Video: Tätningstejp "Guerlain": Tejp Av Typ "D", Tekniska Egenskaper, Rekommendationer För Användning

Video: Tätningstejp
Video: Ароматы, вдохновленные Испанией: жаркие, чувственные, эмоциональные, интимные... 2024, April
Tätningstejp "Guerlain": Tejp Av Typ "D", Tekniska Egenskaper, Rekommendationer För Användning
Tätningstejp "Guerlain": Tejp Av Typ "D", Tekniska Egenskaper, Rekommendationer För Användning
Anonim

Ett modernt tejp har nyligen dykt upp på byggmaterialmarknaden. Guerlain -tätningstejpen är en speciell typ av byggmaterial, skapad med en speciell teknik och mycket efterfrågad inom konstruktion och andra områden. Produkten har tekniska egenskaper och tveklösa fördelar jämfört med andra medel.

Vad det är?

Det inhemska tillverkningsföretaget "Filikrovlya" producerar högkvalitativ tejp, som är ett rulleisolerande material med ett antal fördelar som gör det möjligt att använda det i reparation och konstruktion i de fall då de vanliga medlen i form av en pasta eller gel är inte lämplig för arbete. Med det kan du utföra högkvalitativ isolering av fogar som ligger i svåråtkomliga områden i vilken design som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten innehåller ett universellt tätningsmedel baserat på syntetiskt gummi som inte utsätts för stelning, liksom fyllmedel, mjukgörare och speciella tillsatser som ger tejpen alla nödvändiga prestandaegenskaper.

Specifikationer och egenskaper

Det räcker med att lista de anmärkningsvärda egenskaperna hos detta material för att förstå hur unikt det är:

  • tätningsprodukten har utmärkt vidhäftning till de flesta arbetsytor som trä, metall, sten, betong, glas, tegel;
  • rullmaterial är lätt att transportera och använda - för detta avlägsnas helt enkelt det skyddande pappersskiktet och du kan börja arbeta;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tejpen är lätt att skära, har olika bredder (från 50 till 280 mm) och tjocklek (från 1, 5 till 3 mm), så det är alltid möjligt att välja den optimala storleken för specifika ändamål;
  • tätningsmedlet är mycket hållbart och elastiskt, vilket gör det enkelt att installera;
  • produkten har en optimal nivå av vattenabsorption (0,2%), har ånga- och vattentätningsegenskaper;
  • i kombination med olika baser kan den effektivt ge vibrationer och ljudisolering, samt isolera föremål och rum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på applikation kan du använda dubbelsidig tejp samt versioner med ensidig vidhäftning och folie eller polyestertyg.

Olika sorter

Olika typer av produkter skiljer sig åt i förekomst och typ av vissa lager, och följaktligen inom olika användningsområden.

Låt oss lista produktens huvudmärken

Kategori "D " -en tejp baserad på butyl och gummi med ensidig vidhäftning, den andra sidan har en dukbeläggning, som kan beläggas med en vattenbaserad emulsion eller kitt med önskad färg. Förutom att användas i bil- och flygindustrin används den för olika typer av reparationer av takets takkonstruktioner, fönsterskydd, tätning av konstruktionsfogar, vattentätningsarbeten. Utför två uppgifter samtidigt - tätning och värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Märke "T " har en dubbelsidig klibbig beläggning. Användningsområdet är tätning av tak, inklusive bitumen. Det ger maximal vattenbeständighet, därför används det för att säkerställa tillförlitligheten vid anslutning av vattenverk.
  • Varumärket "AG" gjordes på samma sätt ., som används för isolering av invändiga fästdon och konstruktionsfogar på fasadens ytterväggar, fixerade på väggens bärande lager.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • FA -serien - tejp med ett skyddande lager av folieklädd aluminium, utformad för att skydda fogarna på sluttande tak, vars problem är frekventa läckor. Tätningsmedlet kan isolera sömmarna av glas, betongunderlag, skorstenens skarvar.
  • Skyddande tätningsmedel mot inträngning av ånga och kondensatmärke "OSP " skiljer sig åt i närvaro av ett lim och ett dukskikt på produktens båda sidor. Det är limmat på skum, kan användas för att skydda fönstervärmeisolering mot fukt och vattenånga.
  • Vindtätt material "OSV " har maximal ånggenomsläpplighet, används i ett snävt område i den yttre ångspärren i fönsterskarvar, passar under fönsterblockets nedre del, vilket ger inre torrhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av deras höga slitstyrka och hållfasthet har alla material en lång livslängd (mer än 20 år) och är säkra och avger inte skadliga ångor i miljön.

Hur läggs produkten?

Korrekt vidhäftning säkerställer hållbarhet och maximal täthet av sömmarna. För att göra detta är det nödvändigt att ytan på beläggningen rengörs från smuts, små skräp och helt torr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedlet skärs med en sax eller en konstruktionskniv och försiktigt limmade till önskat område. Först då tas skyddsfilmen eller papperet bort. Följande material kan placeras ovanpå tejpen.

Fördelen med självhäftande material är att tejpen kan användas även av personer utan erfarenhet och specialkompetens inom konstruktion, eftersom dess användning inte är svår.

Dessutom har tätningsmedlet, som är en idealisk barriär mot fukt och luft, trots sin obestridliga kvalitet, ett lågt pris jämfört med analoger i form av mastik, geler och pastor. Dessa nyanser är huvudorsaken till att många föredrar Guerlain -tejpen.

Rekommenderad: