Trådlösa Strålkastare: Soldrivna Och Laddningsbara, Med Och Utan Rörelsesensor, LED Utomhusstrålkastare

Innehållsförteckning:

Video: Trådlösa Strålkastare: Soldrivna Och Laddningsbara, Med Och Utan Rörelsesensor, LED Utomhusstrålkastare

Video: Trådlösa Strålkastare: Soldrivna Och Laddningsbara, Med Och Utan Rörelsesensor, LED Utomhusstrålkastare
Video: Solar Outdoor LED Lights After 1 Year - Lemontec, Luposwiten, Litom Motion Activated Lights 2024, April
Trådlösa Strålkastare: Soldrivna Och Laddningsbara, Med Och Utan Rörelsesensor, LED Utomhusstrålkastare
Trådlösa Strålkastare: Soldrivna Och Laddningsbara, Med Och Utan Rörelsesensor, LED Utomhusstrålkastare
Anonim

Trådlösa strålkastare är en speciell typ av belysningsarmatur avsedd för olika bevakade föremål, byggarbetsplatser, hus och sommarstugor. Som regel ligger dessa platser långt från stadsbelysning.

Även under förra seklet användes strålkastare för scenarbete, installerade på klassificerade föremål eller i skyltfönster. Idag kan alla sommarboende ha en "konstgjord sol" till hands.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När du beslutar om köp och installation av en trådlös strålkastare måste du ta hänsyn till alla positiva och negativa aspekter av denna enhet. Låt oss börja med proffsen.

  • Minsta strömförbrukning . Tekniken som används för att tillverka trådlösa belysningsenheter är ganska ekonomisk. En trådlös spotlight, som har samma effekt som en enkel elektrisk lampa, kommer att lysa 9 gånger ljusare.
  • Lång livslängd . Den kontinuerliga arbetstiden sträcker sig från 30 000 till 50 000 timmar. Samtidigt fungerar en glödlampa inte mer än 1000 timmar och en kvicksilverlampa - upp till 10 000 timmar.
  • Fungerar även under de tuffaste förhållandena . Den trådlösa ficklampan är inte rädd för stötar, den kan fungera under skakförhållanden och i alla lägen, samt vid en lufttemperatur från -40 till +40 grader Celsius.
  • Stort urval av färgtemperaturer . Sortimentet låter dig välja armaturer i ett färgintervall från kallblått till varmrött. Det är ljusets nyans som påverkar komfort, korrekt färgåtergivning och färguppfattning.

Det finns bara en negativ sida med trådlös belysning - det är högt pris. Men nackdelen består av det faktum att enheten inte kräver ytterligare underhållskostnader samt en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En strålkastare är en slags armatur i vilken en ljuskälla är monterad. Enligt användningsegenskaperna är lamporna indelade i flera typer.

Inbäddat eller dolt . Utrustningen är inbyggd i ytplanet eller fungerar som ett dekorativt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär . Detta hänvisar till huvudljusinstallationen av söklampan, utan att flytta den ytterligare. Utrustad med en mekanisk eller automatisk omkopplare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solcellsdrivna strålkastare . Energikällan är solljus. Designen innehåller halogenlampor från 100 W. De används för att belysa entréer, parkeringsplatser, på kontor och även som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattentäta strålkastare . De fungerar som en dekoration för konstgjorda vattenfall, simbassänger, fontäner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batterityp . Utrustningen drivs av 12 volt spänningstransformatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar . Belysningsenheter med små dimensioner och vikt. Du kan montera dem på olika ställen. De körs på batterier, vilket är särskilt bekvämt för sommarboende, fiskare, jägare och andra.

Bild
Bild

Det finns modeller av strålkastare med inbyggda rörelsesensorer (som kan köpas separat) . Det är ett användbart tillägg för att hålla din utrustning igång ekonomiskt. Detektorn tänder belysningen om rörelse detekteras i ett visst område.

Bild
Bild

Det finns armaturer med fotoceller . De släcker lamporna på morgonen och eftermiddagen och tänder dem på kvällen.

Bild
Bild

Efter typ av ljus är strålkastare uppdelade i flera sorter

  • Halogen . I sådana anordningar används halogenlampor, bestående av en cylinder fylld med en buffertgas och en volframspole. Ursprungligen var lamporna fyllda med jodatomer, men på grund av att reaktionen ägde rum inuti (ämnet korroderade metallytan) blev belysningsskärmen grön. Senare gick produktionen över till att arbeta med klor-, brom- och fluoratomer. Tillverkare fyller nu cylindrar med metylbromid. Sådana produkter är dyrare, men de har en hög effekt och livslängd. Halogenlampor är strukturerade av linjär eller kapsel typ, med en inbyggd yttre glödlampa, med en inre reflektor. Används mest för att belysa föremål där intensivt ljus inte krävs. Halogenstrålkastare är inte lämpliga för utomhusbruk, eftersom hög luftfuktighet kan leda till en explosion

Bild
Bild

Metallhalogenid . Den skiljer sig från den tidigare typen genom närvaron av en utlösarmekanism i rampljuset. Dess komponenter är en choke och en transformator. Belysningsenheten börjar fungera först efter att lampan har värmts upp helt, vanligtvis tar det cirka 6-7 minuter. Om det krävs en omstart efter att lampan har släckts kommer detta att ske först efter 10 minuter, när lampan har svalnat. Det är därför en sensor är installerad i strålkastarens design för att förhindra att den överhettas.

På grund av sin ljusstyrka används metallhalidutrustning som gatubelysning

Bild
Bild
  • Natrium . Natriumlamputrustning har utmärkt ljuseffekt, därför används den i stora och öppna områden. Den största fördelen och egenskapen med sådana strålkastare är att vid en avbrott i utlösarmekanismen eller natriumlampan kan en vanlig glödlampa installeras i den. För detta kopplas startutrustningen från och istället för den är 220 V ansluten direkt till patronen.

Bild
Bild

LED strålkastare . Idag är dessa de mest efterfrågade belysningsenheterna. De innehåller alla fördelar med andra typer - hållbarhet, minimal energiförbrukning, hög ljuseffektivitet, skydd mot stötar och fukt. Ljuskällan här är LED -matriser eller COB -lysdioder (när hela matrisen är täckt med en fosfor, vilket skapar en illusion av en stor LED). Den enda nackdelen är att utrustningen kan överhettas, vilket kan minska livslängden.

Bild
Bild

Infraröd . IR -belysare avger ett speciellt ljus som är osynligt för människor, men gör det möjligt för CCTV -kameror att ta en bild på en obelyst plats eller på natten. Används för säkerhetssystem.

Bild
Bild

Populära modeller

LED-strålkastare Falcon Eye FE-CF30LED-pro i rankingen av LED -armaturer tar det en ledande plats. Modellen har en lång livslängd, är praktiskt taget okänslig för frost, skyddad mot fukt och damm. Lätt att reparera och installera. Nackdelen är det höga priset. Huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • sökarljuseffekt - 30 W;
  • ljusflöde - 2000 lm;
  • tillåten spänning - 85-265 V;
  • färgtemperatur - upp till 6500 K.
Bild
Bild

Seldriven strålkastare med rörelsesensor WOLTA WFL-10W / 06W - en utomhusbelysningsenhet med små dimensioner, anständigt skydd mot damm och fukt, lång livslängd och låg kostnad. Av nackdelarna kan man peka ut - besväret med installation (ytterligare verktyg behövs), försämrad ljusstyrka med spänningsfall. Specifikationer:

  • färgtemperatur - 5500 K;
  • ljusflöde - 850 lm;
  • tillåten spänning - 180-240 V;
  • effekt - 10 watt.
Bild
Bild

Spotlight med rörelsesensor på gatan Novotech 357345 - en annan lika populär LED -modell med touchkontroll. Den har en hög grad av damm- och fuktskydd, vilket gör det möjligt att arbeta i alla väderförhållanden. Rörelsesensorn har en siktvinkel på 130 grader, ett siktavstånd på 8 m och en lång livslängd på upp till 25 000 timmar. Det finns bara en nackdel - den är inte frostbeständig, om temperaturen sjunker under –20 grader Celsius kommer söklyset att misslyckas. Specifikationer:

  • färgtemperatur - 5000 K;
  • effekt - 6 W;
  • ljusflöde - 480 lm.
Bild
Bild

Urvalstips

Först och främst tas det hänsyn till vilket objekt eller område som ska belysas. Litet område - detta inkluderar lusthus, skyltar, stigar i trädgården eller garaget, veranda eller veranda. En strålkastare med en effekt på upp till 50 W och en färgtemperatur på 4000 K är lämplig.

Medelstor yta - små bås och lager, sommarstuga, parkering . För sådana områden är det bättre att ta en belysningsenhet med en effekt på 50 till 100 W, med en färgtemperatur på 4000 till 6000 K. Stort område - det kan vara stora förråd, stormarknader som arbetar dygnet runt, parkeringsplatser nära nya byggnader.

För sådana områden måste strålkastaren ha en effekt på minst 100 W och med en färgtemperatur på 6000 K.

Bild
Bild

Färgtemperatur - denna parameter anger vilken nyans belysningen kommer att ge

  • 3500 K - det här är ett varmt vitt ljus med en mjuk nyans, det kommer inte att blända, perfekt för verandor och lusthus.
  • 3500-5000 K - dagsljus, skuggan ligger nära solen, tröttnar inte ögonen. Lämplig för lager och kontor.
  • Från 5000 K - kallt vitt ljus. Lämplig för belysning av stora ytor - parkeringsplatser, lager, gårdar.
Bild
Bild

Strålkastarens hållbarhet. Utrustningens funktion påverkas direkt av väderförhållanden och den yttre miljön. När du väljer måste du vara uppmärksam på två skyddskarakteristika:

  • tillåten temperatur - indikatorn väljs utifrån förhållandena i en viss region, huvudsakligen modeller är konstruerade för väder från -40 till +40 grader;
  • skydd mot damm och fukt - har bokstavsbeteckningen IP, följt av ett tal, ju högre det är, desto bättre är damm- och fuktskyddet.

En rätt vald söklampa kan skapa ett helt konstverk från alla territorier eller byggnader. Belysning fokuserar på arkitektoniska detaljer eller färgglada annonser.

Sökljus är efterfrågade inom många verksamhetsområden - konstruktion, produktion, säkerhetssystem, samt för belysning av privata territorier och hus på landet.

Rekommenderad: