Flexibel LED Neon: Remsa är RGB 12 Volt Och 220 V. Hur Ansluter Jag En Rund Tunn Remsa? Interiör Och Fasadapplikationer, Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Flexibel LED Neon: Remsa är RGB 12 Volt Och 220 V. Hur Ansluter Jag En Rund Tunn Remsa? Interiör Och Fasadapplikationer, Dimensioner

Video: Flexibel LED Neon: Remsa är RGB 12 Volt Och 220 V. Hur Ansluter Jag En Rund Tunn Remsa? Interiör Och Fasadapplikationer, Dimensioner
Video: Testing and tearing apart some 12V LED neon-flex. 2024, Maj
Flexibel LED Neon: Remsa är RGB 12 Volt Och 220 V. Hur Ansluter Jag En Rund Tunn Remsa? Interiör Och Fasadapplikationer, Dimensioner
Flexibel LED Neon: Remsa är RGB 12 Volt Och 220 V. Hur Ansluter Jag En Rund Tunn Remsa? Interiör Och Fasadapplikationer, Dimensioner
Anonim

Flexibel neon används nu aktivt för inredning och exteriör. Dessa tunna band är lätta att installera och kräver lite eller inget extra underhåll. Därför är de mer populära än konventionella LED -remsor.

Bild
Bild

Vad det är?

Flexibel neon har nyligen kommit att användas för att dekorera rum och stora ytor. Designen är ett snyggt utbud av lysdioder kopplade i serie och inrymda i ett robust frostat rör . Höljet är tillverkat av polymera material eller silikon av hög kvalitet. Det skyddar alla inre element från hög luftfuktighet och plötsliga temperaturförändringar.

LED -remsan fungerar både vid mycket låga och mycket höga temperaturer

Därför används det ofta för att skapa stora reklamskyltar och vacker festlig belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Flexibel neon som produceras av moderna tillverkare har många fördelar

  1. Miljövänlighet . Sådan bakgrundsbelysning är helt säker för miljön. Det kan säkert användas för att dekorera alla rum.
  2. Styrka . Skalet av modern flexibel neon är resistent mot fukt och är inte alls rädd för en aggressiv miljö. Därför används den ofta utomhus eller i rum med hög luftfuktighet.
  3. Lätt att använda . LED neonremsan behöver inget extra underhåll. Allt du behöver är att säkra den på en lämplig plats.
  4. Säkerhet . Flexibel neon värms inte upp under drift. Därför finns det ingen risk för brand.
  5. Varaktighet . LED-remsor av hög kvalitet är utformade för långvarig användning. Därför behöver de inte installeras om regelbundet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana mönster har också sina nackdelar. Den viktigaste är den höga kostnaden för band . Det bör dock noteras att de inte kan användas som huvudbelysning. De tjänar en uteslutande dekorativ funktion. Därför verkar ett sådant köp olönsamt för många.

Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på produktens kvalitet när du väljer . En produkt från en billig kinesisk tillverkare kan gå sönder mycket snabbt.

Därför kommer pengarna för köpet att gå till spillo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och färger

Diodneonremsor är indelade i flera typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

LED neon av denna typ används för inredning och exteriör dekoration av hus. De är hållbara, billiga och får bra prestanda från köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Sådana band kännetecknas av en lång livslängd. De används för att skapa komplexa ljusprojekt . Denna bakgrundsbelysning varar flera gånger längre än vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låg spänning

Effekten hos denna design är 12 volt. Den är ansluten via en strömförsörjning. Oftast används tunn bakgrundsbelysning vid tillverkning av skyltar . Storleken på sådana band är vanligtvis små. Samtidigt ger de ljus ganska starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini

Sådana diodremsor lyser mycket starkt och används oftast för att skapa stora reklamstrukturer. De är väldigt billiga, men samtidigt lockar de omedelbart uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Runda

Flexibel neon av denna typ kännetecknas av en hög täckningstäthet, därför håller den ganska länge. Sådana LED -remsor används för att dekorera husets utsida.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ekonomi

Namnet på sådana band talar för sig själv. Sådan belysning är väldigt billig. Därför använder många människor det för att dekorera sina hem. Den enda nackdelen med denna typ av bakgrundsbelysning är att den inte lyser lika starkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern neonbelysning finns i en mängd olika färger . De mest populära är glödande snören av neutrala nyanser: vit, blå, grön. Du kan välja ljusare färger för att dekorera ett rum, till exempel: blå, gul, röd, rosa eller lila. Du kan välja en lämplig nyans med fokus på inredningsdetaljerna eller den valda bakgrunden.

Separat är det värt att lyfta fram neonbelysningen av typen "kameleont ". Det är billigt, men det ser väldigt ljust ut. Diodneonband skimrar i olika färger och finns ofta på nattklubbar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Det finns flera huvudsakliga användningsområden för flexibel neon.

Bild
Bild

Konturbelysning av hus

En hållbar LED -sladd används för att dekorera moderna arkitektoniska strukturer. Dekorationen ser bra ut på husets fasad. Samtidigt är strömkällan belägen på en plats som är väl skyddad från dåligt väder.

En timer eller omkopplare används för att styra neonljusen.

Bild
Bild

Tomtdekoration

Flexibel neon används också ofta i landskapsarkitektur. Du kan dekorera lyktstolpar, räcken, trädstammar med tunna band . Denna gatudesign ser väldigt intressant ut.

Bild
Bild

Motorcykel- eller mopedlampor

Neonband ser särskilt vackra ut när du kör. För fordonsdekoration väljs vanligtvis tunn flexibel neon.

Bild
Bild

Utomhusreklam

Mycket ofta används flexibla neonband för att designa banners och skapa vackra bokstäver. Denna teknik är populär bland kafé- och restaurangägare.

Bild
Bild

Takbelysning

Diodneonremsor används inte bara för att dekorera rummet, utan också som extra belysning. De är placerade både på väggen bakom gesimsen och i nischen i den moderna takstrukturen. För fastsättning av sådana band på 8x16 cm används vanligtvis högkvalitativt lim eller flytande naglar.

Cool neon ser bra ut i interiören i kök och vardagsrum.

Bild
Bild

Dekor för hushållsartiklar

Många designers använder neontrådar för att dekorera arbetsområdet. Dessutom ser sådan belysning vacker ut i ett omklädningsrum eller sovrum. Vanligtvis är flexibel neon snyggt fixerad runt spegeln . Du kommer att få ett mycket trevligt belysningsalternativ.

Den kan användas både under dagen och på natten.

Bild
Bild

Golvbelysning

Detta designalternativ blir också populärare nu. Neonbelysning är monterad under framsidan av möblerna . Det används vid design av kök, vardagsrum, sovrum.

Bild
Bild

Kostymdesign

Flexibel neon är utmärkt för att utföra kläder. Den kan enkelt justeras till önskad form och fästas i önskat läge . Sådana kläder ser särskilt vackra ut på nattvisningar.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Nästan vilken person som helst kan självständigt klara anslutningen av flexibelt neon. För detta studera noggrant instruktionerna och glöm inte att säkerhetsåtgärderna iakttas.

Det stora pluset med flexibel neon är möjligheten att skära den i separata bitar. Tillverkare sätter speciellt märken på kabeln genom vilken den kan skäras utan rädsla för att skada strukturen. Det finns ingen anledning att lödda eller återansluta något efter det. Vid montering av strukturen appliceras ett tätningsmedel av hög kvalitet mellan kedjans olika element. När det är helt torrt kan strukturen användas för att dekorera rummet.

Det finns två huvudsakliga sätt att montera bakgrundsbelysningen

  1. Enkel installation . Innan du installerar strukturen måste du köpa en guideprofil i förväg. Den fästs på den valda ytan med skruvar i steg om 25 cm.
  2. Curvilinear installation . I processen används som regel häftklamrar som fästs på ytan med självgängande skruvar eller skruvar. Med denna typ av infästning kan du skapa alla mönster eller inskriptioner på ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation och anslutning av flexibelt neon beror också på vilken typ av anslutning den var konstruerad för. Oftast drivs bakgrundsbelysningen av en 220 V -drivrutin . Den är ansluten till nätverket via en konventionell strömförsörjning.

För automatisk inställning och dekoration av skyltar används oftast neonband med en längd på 5 till 10 m, drivna av ett 12-volts nätverk . För att dekorera små ytor används också en bakgrundsbelysning som drivs av en batteridriven drivrutin.

Du kan fästa den var som helst, inklusive kostymer eller rörliga föremål, med hjälp av lim eller dubbelsidig tejp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhets regler

Följande säkerhetsregler måste beaktas vid montering av diodneonremsor:

  • koppla bort strömförsörjningen före installationsproceduren;
  • om den valda modellen inte är skyddad mot hög luftfuktighet kan den endast användas i torra och varma rum;
  • använd endast originalkablar och styrenheter av hög kvalitet under monteringsprocessen;
  • försök att minimera mekanisk påfrestning på strukturen;
  • fäst flexibla band bara på en hård och plan yta;
  • häng inte ytterligare dekorativa detaljer på en sådan struktur.

Efter att ha upptäckt att neontråden är täckt med ett lager damm eller våt före installationen måste den torkas noggrant och rengöras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flexibelt neon kännetecknas av högkvalitativ belysning, ekonomi och attraktivt utseende . Den kan användas för att dekorera stora ytor eller hus, samt olika skyltar. Sådana mönster ser alltid väldigt vackra ut både dag och natt.

Rekommenderad: