Dekorativa Lampor (78 Foton): I Form Av Ett Ljus Och En Orkidé, "flimrande Fontän" Och "grodor", även Moderna Takmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativa Lampor (78 Foton): I Form Av Ett Ljus Och En Orkidé, "flimrande Fontän" Och "grodor", även Moderna Takmodeller

Video: Dekorativa Lampor (78 Foton): I Form Av Ett Ljus Och En Orkidé,
Video: Matogard - Orhidee ümberistutamine 2024, Maj
Dekorativa Lampor (78 Foton): I Form Av Ett Ljus Och En Orkidé, "flimrande Fontän" Och "grodor", även Moderna Takmodeller
Dekorativa Lampor (78 Foton): I Form Av Ett Ljus Och En Orkidé, "flimrande Fontän" Och "grodor", även Moderna Takmodeller
Anonim

Om du vill få nya designidéer till inredningen är dekorativa lampor vad du behöver. Sådana originella, intressanta enheter går aldrig obemärkt förbi och dekorerar effektivt många rum. Låt oss titta närmare på dessa trendiga belysningsarmaturer med ett verkligt fantastiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den moderna belysningsmarknaden är fylld med en mängd olika ljuskronor, golvlampor och lampor. Du kan välja en lämplig kopia för vilken stil, smak och plånbok som helst.

Den största fördelen med sådana enheter är deras ovanlig design . Med hjälp av en så liten detalj kan du återuppliva vilken inredning som helst, samt ge den en genomtänkt, snygg och komplett bild.

Bild
Bild

Designerarmaturer är multifunktionella, eftersom de inte bara avger ljus utan också har en viktig dekorativ funktion. Tack vare sin speciella design kan sådana enheter spela rollen som ljusa accenter i rummet.

Dessutom kan flera designerlampor användas för att skapa vackra ljusformer. Till exempel kan dessa vara små väggmonterade apparater installerade på ett sådant sätt att de skapar en geometrisk eller annan komposition.

Sådana designlösningar i inredningen ser väldigt snygga och intressanta ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare väljer dekorativa lampor, eftersom de ofta har invecklade former. Med hjälp av ett sådant objekt kan du göra interiören mer intressant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Dekorativa lampor skiljer sig på många sätt från traditionella alternativ. Först och främst har de flesta en statisk design. Det betyder att de inte vänder, inte sträcker sig och inte har ett justerbart ben, eftersom alla dessa egenskaper behövs mer för att arbeta vid bordet.

Armaturens utformning beror direkt på dess konfiguration och syfte . Till exempel har de mest eftertraktade bordsskivorna vanligtvis en rund eller fyrkantig bas på vilken lampbenet vilar. Denna enkla design kompletteras av en ljuskälla med en skärm eller lampskärm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra dekorativa golvlampor kan dekoreras med ytterligare hyllor eller belysta glasbeslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för designprodukter beror till stor del på skaparens fantasi. Produkten får inte ha några baser eller ben alls, som representerar en stor boll, en stenformad figur (med inre belysning) eller en stabil kvadrat med ljus som lyser genom de snidade hålen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer och stilar

Det finns flera huvudtyper av designlampor. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Tak

Sådana dekorativa ljuskronor bör väljas mycket noggrant så att de inte snedvrider rummets layout. I ett litet rum ska under inga omständigheter en stor modell installeras, eftersom det visuellt kommer att göra taket lägre och rummet som helhet trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takkronor fästs direkt på takets yta eller hålls på speciella rep och sladdar. I designerprodukter tillverkas sådana fästelement ofta i form av trasiga och vågiga linjer.

Tak dekorativ ljuskrona kan vara flerspårig. Sådana modeller ser mer attraktiva ut, eftersom flera nyanser med glödlampor kan installeras i dem samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående

Bekväma golvlampor inkluderar golvlampor. Sådana modeller skapar en mysig skymning i rummet, så de är ofta placerade nära fåtöljer och soffor, där du bekvämt kan sitta för att läsa böcker, titta på tidskrifter eller hantverk. Under sådana förhållanden upplever ögonen inte trötthet och överbelastar inte.

Bild
Bild

Designer golvlampor kan kompletteras med ett eller flera ben, arrangerade på olika sätt - till exempel i form av ett graciöst stativ eller en stor krökt struktur.

Den största fördelen med sådana modeller är det de kan omorganiseras när som helst till en ny plats utan någon extra ansträngning. Tack vare deras rörlighet kan designergolvlampor vandra från rum till rum - beroende på husägarnas preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Peka och tejpa

Det rekommenderas att välja sådana typer av lampor för rum med sträck- eller gipsskiva. Traditionella modeller av infällda strålkastare är runda i form, men designalternativ kan dekoreras med omfattande kant, blomsterarrangemang, spridning av småsten och andra intressanta element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta ytmonterade strålkastare kan användas för att skapa vacker belysning, original inredning. Till exempel tilldelar många ägare ett rekreationsområde eller arbetsområde på ett liknande sätt.

Bild
Bild

Originalmodeller

Idag finns det många olika modeller av armaturer tillverkade i en dekorativ ven. Av denna sort bör följande originalkopior särskiljas:

1960 såg lavalamporna, som är populära i dag, ljuset först. Dessa modeller av lampor med paraffinbubblor i en bakgrundsbelyst kolv har ett ovanligt, fascinerande utseende. Den viktigaste höjdpunkten för sådana produkter är att bubblorna inuti dem smidigt rör sig genom kolven, vilket ser vackert och lugnande ut

Bild
Bild

Designerlampor i Tiffany -stil sticker ut för sitt lyxiga exteriör. Sådana alternativ har oftast de vanliga formerna, men deras nyanser är dekorerade med fantastiska flerfärgade glasmålningar. Dessa intressanta handgjorda lampor kan betona status och rikedom i interiören där de är placerade

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är designlampor mycket populära, där skuggan är en sammanvävning av stålstavar i olika färger. Ljuskällan i sådana modeller syns alltid

Sådana öppna lampor ser harmoniska ut i många stilar, men det rekommenderas inte att komplettera den klassiska designen med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original designarmaturer kan tillverkas i en mängd olika stilar:

Interiör i kinesisk stil kan kompletteras med taklampor i trä, där skuggan består av enkla raka linjer runt glödlampan. Det kan vara stora pappersprodukter. Du bör inte vara rädd för sådana lampor, eftersom ljuskällorna i dem ofta är täckta med en glasskärm som ligger under trä- eller pappersprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller är också lämpliga för vardagliga lantlig stil … I sådana interiörer kan dekorativa apparater av åldrat trä placeras. En sådan anordning kan tillverkas i form av ett stort hjul (för takmontering) eller en lykta på en hög stång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Elegant stil " Nyklassicism " bör dekoreras med dekorativa enheter med en förgylld eller silverram, nyanser av kontrasterande eller pastellfärger, liksom höga ljusformade lökar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Attraktiva utrymmen i stil retro kan kompletteras med enheter tillverkade i stil med svunna år. Det kan till exempel vara en lakonisk golvlampa med en öppen vid skärm eller ett charmigt exemplar där en rundad ljuskrona är dekorerad med ljusa prydnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För stil årgång sådana modeller är också lämpliga, men det är bättre att använda mer sofistikerade lampor med artificiellt åldrade ytor i sådana rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Original dekorativa lampor kan ha en mängd olika former. Det kan till exempel vara:

  • Ljusljus eller flerljusmodell. Som regel är sådana produkter fästa på väggen eller taket och ser mystiska, eleganta ut;
  • Blomlampor ser ljusa och färgglada ut - till exempel alternativ i form av en orkidé, vallmo eller en bukett rosor;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Grodlampan kommer att bli en oöverträffad dekoration för inredningen. Man tror att sådana siffror lockar pengar och lycka till huset. Oftast installeras dessa produkter på gården till ett privat hus;
  • Den flimrande fontänen ser intressant ut. Den består av en plastbas och ett knippe färgade optiska fibrer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är bara några av modellerna av dekorativa lampor. Det finns väldigt många sådana enheter, och var och en av dem kännetecknas av sin ljusa personlighet och intressanta form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Dekorativa lampor är tillverkade av följande material:

  • metall;
  • trä;
  • plast;
  • glas;
  • kristall;
  • gips;
  • keramik;
  • papper;
  • konstnärligt smide.

Ofta kompletteras sådana enheter med vävda lampskärmar. För sin produktion används täta och högkvalitativa tyger, kännetecknade av en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Här är några rekommendationer baserade på det valda rummet:

  • För hallen rekommenderas att välja en ljuskrona och komplettera den med ett par hängande lampor gjorda i samma stil. Om detta ljus inte räcker kan du lägga till en golvlampa i interiören.
  • En solid kristallkrona eller en lyxig golvlampa i smidesjärn är lämplig för en studie.
  • Sovrummet ska inte överbelastas med stora dekorativa lampor. Infällda taklampor och ett par små originallampor på sängborden kommer att räcka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placera inte för många dekorativa belysningsarmaturer i en inredning, annars verkar situationen för färgstark och lamporna tappar all mening.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningstillämpningar

Designerlampor kan användas för både hem och trädgård. De kan väljas för vardagsrum, kök, sovrum, arbetsrum - och till och med en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På gården hittar sådana enheter sin plats bredvid stigen, rabatter, nära poolen, på lusthusets, badhusets eller garageets väggar, liksom på staketet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra moderna interiörer

Vi erbjuder dig flera alternativ för inredning med dekorativa lampor:

  • Ovanför matplatsen i ett ljust kök med en svart uppsättning och ett brunt träbord, kommer en svart takkrona i form av en nätkula att se bra ut;
  • I ett snövitt rum med en vit soffa dekorerad med ljusa kuddar bör du hänga flera stora takformade ljuskronor i form av en boll, målade i mörkblått;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I ett lantligt trähus med karakteristiska inredningsartiklar (ett uppstoppat vildsvin, en gammal tekanna, en pälsmatta) kan du installera ett brett ljuskrona -hjul - av naturligt trä, med ljuslampor runt omkretsen;
  • I ett sovrum med tapeter prydda med mönstrade blå linjer kommer en svart nattbordslampa med harebas att hitta sin plats. Den ska placeras på sängbordet - bredvid en ljus säng med mörkblå kuddar.

Rekommenderad: