Halogenlampor (43 Bilder): Takfästen Och Bordsskivor, Tak Och Möbler, Vi Väljer Till Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: Halogenlampor (43 Bilder): Takfästen Och Bordsskivor, Tak Och Möbler, Vi Väljer Till Badrummet

Video: Halogenlampor (43 Bilder): Takfästen Och Bordsskivor, Tak Och Möbler, Vi Väljer Till Badrummet
Video: InstallerParts Episode 15 - Flat TV Ceiling Mount With Tilt And Swivel 2024, Maj
Halogenlampor (43 Bilder): Takfästen Och Bordsskivor, Tak Och Möbler, Vi Väljer Till Badrummet
Halogenlampor (43 Bilder): Takfästen Och Bordsskivor, Tak Och Möbler, Vi Väljer Till Badrummet
Anonim

Belysning är en viktig faktor i människors liv. Dess kvalitet beror inte bara på arbetets produktivitet utan också på hälsotillståndet. Halogenlampor spelar en viktig roll för att organisera sådana system. De är perfekta för en mängd olika interiörer, vilket gör dem mångsidiga och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Halogenlampor används överallt idag. Enligt vissa egenskaper likställs de till och med LED -motsvarigheter. Deras funktion är användningen av halogenlampor som de viktigaste ljuskällorna. Ljuset som avges av dem skiljer sig åt i kvalitetsindikatorer, och i spektrumet är det närmare vitt. Många experter hävdar att sådan strålning är mycket som solljus. De ger mjuk och skugglös belysning.

Därför använder många designers denna typ av lampa vid tillverkning av ljuskronor och andra typer av lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för dessa lampor beror på flera av deras positiva aspekter:

  • Ljus och konstant belysning , som inte belastar de mänskliga ögonen. Ljusparametrar kännetecknas av unika färgåtergivningsparametrar. De kan producera många andra färger förutom vitt och gult.
  • Lång livslängd . Halogenlampor håller dubbelt så länge som vanliga glödlampor.
  • Olika former och former . Detta uppnås på grund av det faktum att halogenlampor kan vara mycket små. Detta i sin tur gör att de kan komplettera nästan alla typer av belysningsarmaturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minsta nivå av ultraviolett strålning . Därför orsakar sådan belysning inte blekning av material och skyddsfärger.
  • Olika modeller . Den moderna marknaden presenterar modeller som fungerar på ett 220 V -nät, liksom lågspänningsprodukter (6, 12 och 24 V). Funktionen av den senare utförs genom att införa speciella trapptransformatorer i nätverket.
  • Halogenlampa överhettas inte under drift, vilket minskar risken för brand.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana lampor är inte universella, eftersom de har många nackdelar:

  • Ljuset kan irritera känsliga ögon.
  • När kolven förstörs släpps gaser ut i luften. Det bör förstås att de är säkra i små mängder. Men om deras koncentration är hög (till exempel har en hel ljuskrona gått sönder), då kan de vara orsaken till förgiftning.
  • Det är inte tillrådligt att använda halogenlampor vid hög luftfuktighet. Därför, för badrummet, är de dessutom skyddade av speciella höljen.
  • Alla åtgärder för att byta lampa kräver omsorg, eftersom lampan värms upp och kan orsaka brännskador.
  • Armaturer av denna typ är mycket känsliga för spänningsfluktuationer i det elektriska nätet. Vissa ändringar kan misslyckas om denna parameter har ändrats med endast 5%. Högspänningslampor har en något högre tröskel, vilket gör att de kan förlänga livslängden. För att utesluta ett sådant fenomen rekommenderar experter att ansluta dem direkt efter spänningsstabilisatorn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Sortimentet av lampor av denna typ är ganska brett. Detta beror på att det är ganska enkelt att ansluta en halogenlampa. Detta gör att den kan införlivas i nästan alla kapslingar. Utformningen av en sådan armatur består av flera huvudkomponenter:

  • Halogen lampa . Dess storlek och form beror på armaturens och tillverkarens design.
  • Armaturram . Denna del är ett speciellt uttag där själva lampan är ansluten. En extern aluminiumradiator kan också finnas här, vilket tar bort värme. Ramens form kan vara olika och bestå av både ett separat element och flera delar (ljuskronor).

När det gäller lampornas form finns det praktiskt taget inga begränsningar.

Utformningen av sådana produkter kan variera beroende på kundens eller designerns önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogenlampan i sig är en ganska enkel enhet. Den består av flera huvuddelar:

  • Skal . Den är gjord av kvartsglas, eftersom den tål höga temperaturer och exponering för olika kemikalier. Observera att skalet kan närma sig spiralen väldigt nära. På grund av detta minskar glödlampans dimensioner.
  • Spiral . Den är gjord av volfram, som avger en ljusström när strömmen passerar.
  • Aggregatgas . Blandningar av halogenserien används som dessa ämnen. Dessa gaser är inte kemiskt inerta och interagerar inte med volfram. Brom, fluor, jod och andra liknande gaser används som fyllmedel. De bromsar avdunstningen av volfram, vilket gör det möjligt att förlänga livslängden för en sådan lampa flera gånger.
Bild
Bild

Visningar

Halogenarmaturer kan klassificeras enligt flera kriterier. En av dessa är den typ av lampa som används i enheten.

De kan delas in i två grupper:

  • Låg spänning. Armaturer kan arbeta med en spänning på högst 24 V.
  • Nätverk. Klassiska modifieringar som är direkt anslutna till 220 V.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på designfunktionerna kan dessa belysningsarmaturer också delas in i flera grupper:

  • Inbäddad . Produktens kropp är helt dold under taket eller i väggen. Ett slående exempel är de klassiska mejslade modellerna som är installerade i undertak.
  • Upphängd . Produktramen ligger på ett visst avstånd från taket. Detta inkluderar både spårmodifieringar och klassiska ljuskronor. Många punktmodifieringar är idag monterade på en liten konsol, vilket gör att de kan roteras i önskad riktning. Projektorer och annan belysningsutrustning baserad på halogenlampor monteras på liknande sätt.
  • Över huvudet . Produktramen fästs direkt i taket eller väggen. Armaturen är fixerad med ankare eller speciella metallband.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringen av dessa produkter kan också vara olika, vilket gör att de kan delas in i flera typer:

  • Tak . Ljusa representanter är ljuskronor och strålkastare, som monteras direkt i taket. Det finns både stationära och roterande modeller på en klädnypa.
  • Vägg . Enhetens ram är tillverkad på ett sådant sätt att den endast kan fästas på vertikala ytor. En slående representant är en lampa gjord av gips eller metall.
  • Bordsskiva . Armaturer av denna typ är avsedda att belysa ett litet område. Används ofta i sovrummet eller arbetsrummet, där du behöver skapa den optimala atmosfären för en specifik situation. Det finns många designlösningar för sådana produkter som passar alla smaker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utomhus . En slående representant för denna grupp är stativgolvlampan. Det skapar inte bara diffus och varm belysning, utan låter dig också zonera rummet.
  • Möbel . En egenskap hos dessa mönster är deras lilla storlek. De installeras i garderober, sängbord och andra liknande produkter. Detta möjliggör en optimal komfort när du använder möblerna.

Det finns många andra klassificeringar av halogenlampor.

Denna variation av modeller låter dig skapa unika interiörer som inte bara är praktiska utan också varma och mysiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tekniskt sett skiljer sig halogenlampor inte från andra liknande modifieringar. Deras funktion är närvaron av ett speciellt uttag som gör att du kan ansluta en halogenlampa till nätverket. Dessa produkter är tillverkade av flera typer av material:

  • Glas . Detta material används för att skapa dekorativa skär. Det är sällsynt att hitta ljuskronor vars hela ram är helt gjord av glas. I många armaturer är själva lampan placerad under den. Glas spelar en skyddande roll här och förhindrar fysiska effekter på själva belysningsanordningen.
  • Metall . Detta material är det viktigaste i produktionen av sådana produkter. Ämnet tål perfekt höga temperaturer. Dessutom är metallbearbetning också relativt enkel. Huvudprodukterna kan vara flera typer av stål och gjutjärn, från vilka armaturens kropp och ram är gjorda. Ibland använder hantverkare aluminium och koppar, som är lätta att böja.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trä . Detta ämne används också som dekoration. Det kombineras ofta med metall för att skapa unika bitar.
  • Gips . Denna typ av armatur har dykt upp på marknaden relativt nyligen. Gipsstrukturer kännetecknas av en dekorativ ram, på vilken det finns en bas för att skruva in en halogenlampa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Halogenarmaturer är en typ av belysningsarmatur som kan användas som dekorativa element i alla bostadsutrymmen. Huvudsyftet med denna enhet är att skapa bekväma levnadsförhållanden, liksom inredning.

Utbudet av halogenlampor är ganska brett och var och en har sina egna särdrag. Därför bör var och en av dem väljas för varje rum individuellt:

  • Barnrum . Lampor med varm gul belysning passar henne. I detta fall anses den optimala effektindikatorn vara 13 W / m2. Detta är viktigt att tänka på när du väljer. I barnkammaren är det bättre att använda flera hängande modeller av lampor eller ljuskronor för att förhindra att de skadas av barn.
  • Vardagsrum . För sådana rum behöver du en lampa eller flera enheter med en total effekt på upp till 40 watt. Men samtidigt är det viktigt att fokusera på rummets storlek och dess stil.
  • Sovrum . Den optimala lösningen här skulle vara halogenlampor med variabel effekt. Med deras hjälp kan du enkelt ändra atmosfären beroende på dina behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrumsarmaturer används sällan av de skäl som tidigare diskuterats. Det bör förstås att praktiskt taget alla modifieringar av dessa belysningsarmaturer är utbytbara. Detta gör att de kan användas i olika rum.

Det är bara viktigt att de passar rummets design och uppfyller nätets tekniska krav.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Halogenlampor är en unik möjlighet att skapa en unik interiör med högkvalitativ belysningsprestanda. Men inte alla enheter av denna typ har unika egenskaper. Det finns flera faktorer att tänka på när man väljer halogenarmaturer:

  • Typ av enhetsplacering . Idag är många enheter avsedda för taket, men det finns också väggmodifieringar. Det är viktigt att armaturen belyser rummet från den vinkel du vill ha, vilket skapar en optimal komfortzon.
  • Lamptyp . Armaturer kan utrustas med både fasta och hopfällbara lampor. Om det senare går sönder kan elementet helt enkelt ersättas med ett nytt.
  • Spänning . Belysningsenheter kan fungera både från ett 220 V -nätverk och i lägre intervall. Den senare typen kräver användning av speciella trapptransformatorer, som dessutom måste installeras.
  • Installationsplats . Som redan nämnts tål halogenlökar inte hög luftfuktighet. Därför måste badrumsarmaturer skyddas på ett tillförlitligt sätt från denna faktor.
  • Skuggmaterial . Detta är viktigt eftersom mycket värme genereras under lampans drift. Armaturramen måste klara denna typ av påfrestningar. Många experter rekommenderar att köpa enheter med ett lock av kvartsglas eller keramik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

Halogenstrålkastarna i det vita badrummet skapar den perfekta atmosfären för total avkoppling. De ligger bakom hörnbadkarets sidor, på trappan och i taket spelar de rollen som stjärnor. Allt ser sött och väldigt fint ut

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogenlampor är också lämpliga för att dekorera köket - här placerades de för att markera möbler även under bänkskivan, vilket ser väldigt originellt ut.

Bild
Bild

Halogen spårmonterade armaturer, i kombination med infällda takarmaturer, gör det möjligt att skapa den perfekta riktningsbelysningen i vardagsrummet.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om halogenlampor i följande video.

Rekommenderad: