Takfästen För TV -apparater (28 Bilder): Svängbara Och Infällbara Takfästen. Hur Hänger Man En Tv På Ett Fäste?

Innehållsförteckning:

Video: Takfästen För TV -apparater (28 Bilder): Svängbara Och Infällbara Takfästen. Hur Hänger Man En Tv På Ett Fäste?

Video: Takfästen För TV -apparater (28 Bilder): Svängbara Och Infällbara Takfästen. Hur Hänger Man En Tv På Ett Fäste?
Video: How to install Variable Tilt Ceiling Mount Tv Bracket’’ / Installation of 65 inches Tv’ 2024, April
Takfästen För TV -apparater (28 Bilder): Svängbara Och Infällbara Takfästen. Hur Hänger Man En Tv På Ett Fäste?
Takfästen För TV -apparater (28 Bilder): Svängbara Och Infällbara Takfästen. Hur Hänger Man En Tv På Ett Fäste?
Anonim

Att välja ett TV -fäste kan verka som en skrämmande uppgift. Men när vi känner till de grundläggande nyanserna i valet och produkttyperna kommer det inte att vara svårt att bestämma det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Takfästenas utformning för TV -paneler kan variera. Detta kriterium bestämmer användbarheten. Till salu finns modeller av utdragbar typ, produkter av vikbara, upphängda och motoriserade typer . Takfästen sparar utrymme i lägenheter, döljer ledningar under undertak och zonutrymme.

Sortimentet är varierat, men det är omöjligt att köpa en bra produkt utan att veta om dess typer. Dessutom beror valet på platsens bekvämlighetsgrad, eftersom vissa alternativ inte ger en bekväm sväng i önskad riktning. Typerna av fästelement skiljer sig också åt. Tillsammans med estetisk överklagande har de en stor säkerhetsmarginal för att hålla vikten.

Monteringsalternativen beror på vilken TV -modell du planerar att installera . När du köper måste du ta hänsyn till parametrarna för VESA, som har utvecklat dimensionella standarder för diagonaler. Typ av fäste väljs enligt de angivna parametrarna för avståndet mellan fästelementets skruvpunkter från fodralets sida.

Varje typ av parentes har dock sina egna egenskaper, som bestämmer graden av lämplighet i ett visst fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Teleskopisk

Teleskopiska TV -fästen anses vara några av de bästa. Deras funktionalitet är mångsidig. Dessa takanordningar gör det möjligt att ändra TV: ns höjd, liksom att ändra TV -skärmens vinkel och rotation. Teleskopiska versioner är enkla att justera.

Med tanke på detta, Dessa TV -fästen är mycket efterfrågade . Teleskopstänger är flexibla och fixerade. De första variationerna köps för tak med flera nivåer eller strukturer av ovanlig form. De andra produkterna är mer hållbara, men de är inte lämpliga för montering på PVC -takpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med eldrift

Elektriskt drivna modeller har ett antal egna funktioner. De är utrustade med en fjärrkontroll . Detta gör att du kan justera den optimala positionen utan att gå upp från soffan, sängen eller stolen. Motoriserade versioner av fästen köps mindre ofta, eftersom de är dyrare än andra motsvarigheter.

Fästningen är standard, men under installationen kan den deformeras . Med tanke på detta bör en specialist vara involverad i installationen. Sådana system köps för TV -apparater med en diagonal på mer än 32 tum. De är dock inte lämpliga för stora modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takhiss

Modifieringar av denna typ köps för installation i vardagsrum och sovrum. Dessa system anses vara universella, de är lämpliga för inredning av rum i olika designstilar. Sådana bilagor förbättrar interiörens status.

De har en unik design. Tack vare detta gör systemen TV: n infällbar. Sådana produkter kan monteras inte bara i taket, utan också i garderoben.

De låter dig dölja TV: ns plats och glida ut med hjälp av en speciell teleskopstång.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer

Beroende på typen av takmontering är upphängningarna stationära, lutande och lutnings-roterande. Varje art har sina egna särdrag.

Lutande

Dessa system möjliggör en ändring av lutningsvinkeln. Det här är modeller för tunga tv -mottagare. De är starka och pålitliga, men vinkeln kan bara ändras i det vertikala planet. Fördelen med sådana fästsystem är enkel installation och relativt låg kostnad. De tar inte mycket plats, även om lutningsvinkeln inte kan nå mer än 25 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snurra

System av denna typ möjliggör drift inte bara i det vertikala utan också i det horisontella planet. Men i jämförelse med lutande motsvarigheter utmärks de av en högre kostnad och komplex design. Dessutom tar de mer plats än lutande motsvarigheter.

Men tack vare dessa system kan du titta på TV var som helst i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fast

Modifieringar av fast typ är enkla att installera, robusta och pålitliga. I jämförelse med andra sorter kännetecknas de av ett lägre pris.

Sådana mönster har emellertid också nackdelar. Till exempel ger de inte möjlighet att ändra TV -panelens vinkel, vilket tvingar dig att noga välja platsen för TV: n i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer den bästa taket för din TV finns det ett antal kriterier att tänka på. För en vanlig köpare kan modellerna som finns i butikens sortiment verka desamma . Men de skiljer sig åt i detaljer, och det är viktparametern som köparen bör ta hänsyn till i första hand. Det är viktigt att välja rätt modell av hållaren för din LCD -TV, eftersom måtten på TV -skåpet inte alltid står i överensstämmelse med längden på själva fästet.

De säljs isärtagna, men när du köper måste du klargöra för vilken diagonal en viss modell är avsedd. Den tillåtna belastningsnivån på delen varierar. Dessutom kan de verkliga måtten på den köpta TV: n variera. Även en liten avvikelse kan göra att skärmen helt enkelt inte passar in i det tilldelade utrymmet under taket.

Oavsett tillverkningsmaterial är det nödvändigt att känna till de exakta uppgifterna om den högsta tillåtna viktbelastningen för vilken en viss produkt är konstruerad . När du köper är det viktigt att välja alternativet, med tanke på vikten på den befintliga TV: n.

Dessutom är det viktigt att uppmärksamma det faktum att en enhet för en tung skärm måste vara pålitlig och tuff.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom vikt, volym, planet diagonalt är det värt att uppmärksamma utmatningen av kablar. I varje fall är alla egenskaper individuella, som fästen och stativ. Till exempel kommer någon inte att dela med en gammaldags TV, så de fäster den på en konsol. Installationer för sådan utrustning är inte bara massiva utan består ibland av stora strukturer med ytterligare fästelement.

Plasma- och flytande kristallalternativ har, trots sin skenbara enkelhet, en betydande massa. För att montera dem behöver du speciella strukturer som tål mycket vikt. Det är lättare att köpa ett universellt alternativ för en universell TV -skärmstorlek. Om det är omöjligt att dölja trådarna under takstrukturen är närvaron av en plastlåda relevant.

Det är också viktigt att tänka på driftssäkerheten . Att köpa en modell med en svängbar fäste skyddar TV: n mot oavsiktlig skada eller mekanisk stöt. Om det inte behövs kan skärmen vikas och fästas i taket. Antalet klämmor och klämhylsor är dock individuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som kunder noterar, vid användning av fästena, tappar klämmorna och vingfästena upp till 60% av klämkraften. Ett stort antal riktningar bör inte falla på en justerbar led. I annat fall är detta fäste endast lämpligt för TV -paneler med en minsta vikt. Enkla system anses vara de mest hållbara och praktiska.

Alla typer av takfästen kan vara standard eller icke-standard . Den andra typen är konstruerad för tunga kapslingar. Dessa är modeller med stödkuddar, deras hållare är fastsatta i taket med pluggar. För tunga TV-apparater med en hög eller icke-standardtyp av fodral köper de alternativ med hängare monterade på ett vertikalt rack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man hänger med egna händer?

Installationen av TV -takmonteringsfästet varierar. I allmänhet är det inte så svårt att hänga och fixa det. Till att börja med, välj anslutningsplatsen, med fokus på platsen för uttag och elektriska ledningar, samt det optimala avståndet från visningsområdet.

Enligt allmänt accepterade standarder bör platsen för fastsättning av fästet vara placerad nära utloppen. Samtidigt måste det utesluta skador på TV -panelen från att öppna eller stänga dörrar samt fönster. Installationen utförs enligt schemat.

  • Montera själva fästet enligt tillverkarens instruktioner. Dra åt alla anslutningar och element ordentligt.
  • En markering görs som markerar de exakta platserna för hålen för fästelementen. Hål borras.
  • Fästelementen skruvas fast i taket, varefter dekorlisten installeras och fästelementens positioner justeras.
  • Därefter installerar de själva TV: n. Den fästs med skruvförband och sedan väljs skärmens optimala position.
Bild
Bild

Under arbetets gång använder de pluggar för en betongbas, en borrhammare, en skruvmejsel med ett munstycke samt borrar. När du monterar, kom ihåg att rikta in hållaren i ett uteslutande vertikalt läge . Justering är viktig eftersom du inte ska förvänta dig att allt ska jämna ut sig själv under tv: ns vikt under användning.

Under installationen får man dock inte glömma att praktiskt taget de flesta fästena är utformade för fastsättning på betongtak. Att hänga upp racket på en gipsskiva är svårare. Gips kommer inte att hålla fästet, det är viktigt att ta hänsyn till takets tillstånd. Vi får inte glömma typen av innehavare.

För montering av en TV som väger upp till 5 kg räcker det med fjärilspindlar . För montering av tyngre TV -paneler behövs alternativ med en upphängd metallram. Det räcker att borra hål i trägolvet, fixa systemet med pluggar.

Bild
Bild

När du planerar att installera en takfäste på ett sträcktak kan du inte klara av att demontera taket delvis. Därefter monteras bolån för infästning med en konsol på takplattan. Hål skapas på spännduken och förstärker dem med metallringar . De behövs för att installera stången.

Om sträcktaket installerades innan du köpte en svängfäste måste du först se till att det inte finns några profiler i borrområdena. Efter att hålen har borrats måste rör med samma diameter skruvas in i dem tills de stannar. Om det behövs skärs de till själva takets nivå.

Därefter borras betonggolv direkt genom de skruvade rören. Därefter installerar de bultar och brickor, tar bort den överflödiga gängade delen. Därefter förs ledningarna in och TV: ns optimala position justeras. När det gäller installationen av en taklyft görs denna installation bäst på en betongfot.

Rekommenderad: