Väggtakslampor (41 Bilder): Moderna LED-modeller För Ett Rundformat Badrum Med Rörelsesensor

Innehållsförteckning:

Video: Väggtakslampor (41 Bilder): Moderna LED-modeller För Ett Rundformat Badrum Med Rörelsesensor

Video: Väggtakslampor (41 Bilder): Moderna LED-modeller För Ett Rundformat Badrum Med Rörelsesensor
Video: 2019 Newest Motion Sensor Light Flush Mout Ceiling Light 2024, Maj
Väggtakslampor (41 Bilder): Moderna LED-modeller För Ett Rundformat Badrum Med Rörelsesensor
Väggtakslampor (41 Bilder): Moderna LED-modeller För Ett Rundformat Badrum Med Rörelsesensor
Anonim

Kompetent inredning med vägg- och taklampor gör det möjligt att inte bara lösa belysningsproblemet utan också att placera accenter korrekt, vilket gör rummet unikt och intressant. Det finns många typer av dessa enheter, de skiljer sig inte bara i tillverkningsmaterialet utan också i designen, så du kan enkelt plocka upp dem i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Vägg-takkonstruktioner utökar avsevärt möjligheterna för belysningsutrustning för hemmet. Bland fördelarna är:

  • kan användas både inomhus och utomhus, inklusive i produktionen;
  • monterad både på väggen och i taket.
  • en mängd olika former, typer och material för tillverkning;
  • kan användas med alla lampor.

Tack vare dessa produkter kan du effektivt zonera rummet, markera vissa nyanser eller inredning. Belysning med hjälp av vägg-takkonstruktioner är mer intressant, liksom multifunktionellt, eftersom du kan göra det mer intensivt, eller tvärtom, dim. Vissa modeller passar perfekt i sträcktak.

Alla produkter är certifierade i enlighet med internationella säkerhetsstandarder och kan även användas i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Dessa moderna produkter har ett brett spektrum av applikationer. Detta är möjligt på grund av olika typer av vägg- och takkonstruktioner. De är utomhus (vattentäta), hushåll (dekorativa), industriella.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Gata fixturer n Installeras ofta framför entrén till lokalerna och fixar det ovanför ytterdörren. De används också för att dekorera lusthus och terrasser. Tack vare det vattentäta höljet är de inte rädda för miljöpåverkan och fungerar smidigt.
  • Dekorativ eller hushållslampor är utformade för att belysa inredningen i en lägenhet eller ett hus. De skiljer sig åt i mångfald och enkel installation.
  • Tillverkning vägg-tak armaturer används ofta vid installation av nödutrustning. Farliga områden och nödutgångar är utrustade med sådana strukturer.

Produkterna skiljer sig också åt i belysningens beskaffenhet - diffust eller spetsigt, vilket förenklar valet.

Många modeller är utrustade med rörelsesensorer, ljussensorer och en kontrollpanel, vilket är särskilt viktigt när man installerar utrustning i barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lamptyper

Alla ljuskällor kan användas i vägg-takkonstruktioner. Följande typer av lampor kan installeras i dem:

  • Halogen . Dess inre kammare är fylld med en buffertgas som förlänger produktens livslängd. Det är ungefär 2000-4000 timmar.
  • Ljusdiod (LED) . De mest moderna ljuskällorna. De är ekonomiska, eftersom de förbrukar lite el, och är också säkra för människor och natur, eftersom de inte innehåller skadliga föroreningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glödande . De första ljuskällorna uppfanns 1840. De arbetar genom att värma upp ett volframfilament med en elektrisk ström, innesluten i en vakuumglasflaska. Livslängd - upp till 1000 timmar.
  • Självlysande . Detta är en gasurladdningsljuskälla. Driftsprincipen bygger på växelverkan mellan kvicksilverånga och en fosfor. Om glödlampan skadas utgör den ett hot mot människor och miljö. Föremål för särskild avfallshantering ska inte kastas i behållare för hushållsavfall.

De flesta tillverkare av vägg- / takarmaturer rekommenderar användning av moderna lampor - halogen eller LED.

De är hållbara, energibesparande och miljövänliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Modellerna av dessa armaturer är mycket lika i design. De består av ett uttag, en glödlampa, en skärm, en hållmekanism och ett överlägg. Vissa produkter är utrustade med en strömbrytare på kroppen, andra har en kontrollpanel. Runda, fyrkantiga och plana väggtaklampor är:

  • inbyggt;
  • upphängd;
  • fakturor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De förstnämnda används för att installera belysning i undertak eller undertak. De används i kontor, affärer och bostadslokaler. Fördelen med designen är att alla lampans inre delar är dolda, bara den yttre skärmen är synlig.

Upphängda modeller hängs upp från taket med hjälp av speciella fästelement. De används för att skapa dekorativa effekter i ett rum, samt för att belysa ett separat område. För de flesta produkter kan lutningsvinkeln och lampornas höjd justeras.

Ytmonterade armaturer är mångsidiga. De kan fästas på vilken yta som helst. Spridare är av två typer - spegel och plast.

De förra skapar ljusare belysning, medan de senare är dämpade och mjukare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Väggtakslampor är gjorda av olika råvaror. Skärmar är vanligtvis gjorda av plast eller glas och dekorerade med trä- eller metallinsatser. Moderna plastmodeller är mycket hållbara, materialet bleknar inte och tappar inte sin ljusgenomsläpplighet.

Det är omöjligt att säga entydigt vilket som är bättre - glas eller plast, trä eller metall. Om produkten är av hög kvalitet kommer den att hålla länge, oavsett vilket material den är gjord av.

Valet av en lämplig armatur är baserad på rummets övergripande design och ägarens preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Moderna vägg- och takarmaturer finns i olika lösningar. Färgpaletten sträcker sig från renvita till djupsvarta modeller. Nyligen har produkter som tillverkats eller imiterat naturmaterial som granit, marmor, trä blivit populära. Modeller i wenge -färg kombineras perfekt med klassiska interiörer.

Det är att föredra att välja ljusa nyanser, om det behövs, för att markera, för att betona området där lampan är placerad. De ser bra ut när de är ihop.

Lätta, neutrala modeller kan placeras enskilt, de hjälper till att leka bra med ljuset, samtidigt som de inte fokuserar på själva armaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Designlösningar för inomhusbelysning är mycket olika. Beroende på stilen på inredningen i en lägenhet eller ett kontor är modellerna av lampor påfallande olika. Du kan enkelt hämta modeller gjorda i följande lösningar:

  • Högteknologisk . Samtida stil med metalliska och speglade ytor. Armaturerna kännetecknas av en lakonisk, minimalistisk design. Moderna material och tekniska innovationer används i stor utsträckning.
  • Klassisk . För interiörer i denna stil är lampor gjorda av dyra (eko) material: trä, metall med olika sprutning, sten.
  • Fusion . Modern stil, kännetecknad av ljusstyrka och utsmyckade former och "en kombination av inkongruous". Plastlampor med ljusa färger med olika ljuseffekter används i stor utsträckning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Empire stil . Det kännetecknas av eleganta interiörlösningar. Väggtaklampor kan vara glas, trä och metall. De vanligaste nyanserna är vita, mjölkiga beige, gråa.
  • Modern . Ett utmärkande drag är frånvaron av skarpa hörn och skarpa kontraster.

Vägg- och taklampor som stöder rummets övergripande stil hjälper till att harmoniskt slutföra designen och skapa en känsla av enhet i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Armaturer för väggmonterade takplaceringar tillverkas av många tillverkare. Marknadsledarna är:

  • Globo . Ett österrikiskt företag, en av de fem mest populära tillverkarna av belysningsarmaturer. Skiljer sig från konkurrenterna hög kvalitet, olika former och modeller. Globos ingenjörer och designers letar ständigt efter innovationer.
  • Eglo Leuchten . Det äldsta (öppnade 1968) österrikiska företaget. Det har över 50 kontor runt om i världen. Varje år introducerar företaget cirka 200 nya modeller av belysningsutrustning på marknaden. Producerar vägg- och takarmaturer med icke-standardiserade patronstorlekar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Massiv . Belgiskt företag som erbjuder mer än 7000 olika typer av belysningsprodukter. Det finns ett sortiment speciellt utformat för design av badrum och sovrum.
  • Sonex . Ett ryskt företag som har erövrat inte bara den lokala utan också den globala marknaden. Bland fördelarna är rikedom av tillverkningsmaterial. Använd plast, metall, glas, brons, trä och förgyllning.

När du väljer vägg- och taklampor för ditt hem bör du först överväga de mest populära märkena.

Ansedda tillverkare producerar produkter av hög kvalitet som är enkla att installera och underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsalternativ

Vägg- och takbelysningskonstruktioner kan användas för att dekorera barnrum, vardagsrum, sovrum, badrum samt gatubelysning. För var och en av dessa lokaler är det viktigt att observera sina egna nyanser. Till exempel i badrummet används vanligtvis vattentäta modeller med spotbelysning. I den klassiska versionen är lamporna placerade runt spegeln och inramar den.

Bild
Bild

För vardagsrum används flernivåbelysning ofta, som kombinerar vägg- och takelement. Detta tillvägagångssätt låter dig skapa intressant belysning som bekvämt kan styras med en fjärrkontroll eller dimmer.

Sovrummen domineras vanligtvis av dämpade toner, som bidrar till avkoppling. För belysning används ofta matta nyanser som placerar dem på taket eller väggarna.

Många modeller har utvecklats för barnrum som uppfyller alla säkerhetsregler.

De är ljusa och färgglada, kompletterade med teckningar eller bilder av sagofigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

  • Sovrum - en speciell plats där en person tillbringar ungefär en tredjedel av sitt liv, så belysningen i den är en mycket viktig detalj. I moderna inredningsstilar överger de gradvis de vanliga ljuskronorna och ersätter dem aktivt med vägg- och taklampor.
  • I vardagsrummet både diffusa, nedtonade ljuskällor och punktmodeller som ger starkt ljus används aktivt.
  • I barnrummet vägg-taklampor fyller inte bara sin huvudroll. En mängd olika ljusa mönster låter dig dekorera alla barnkammare, vilket lyfter fram individualiteten positivt med ljusa modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg- och taklampor är en av de mest moderna, snygga och bekväma alternativen för belysning av ett rum. De är säkra, mångsidiga och kan göra varje inredning unik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om vägg- och taklampor i följande video.

Rekommenderad: