Batteridrivna LED-lampor: Trådlösa Diodmodeller Med Rörelsesensor

Innehållsförteckning:

Video: Batteridrivna LED-lampor: Trådlösa Diodmodeller Med Rörelsesensor

Video: Batteridrivna LED-lampor: Trådlösa Diodmodeller Med Rörelsesensor
Video: wireless pir motion sensor battery powered led night light 2024, Maj
Batteridrivna LED-lampor: Trådlösa Diodmodeller Med Rörelsesensor
Batteridrivna LED-lampor: Trådlösa Diodmodeller Med Rörelsesensor
Anonim

Batteridrivna LED-armaturer är en fristående typ av belysning som används i både bostäder och kommersiella miljöer. De är oumbärliga under en vandring, används ofta som dekorativ belysning och fungerar också som en tillfällig ljuskälla vid strömavbrott. Ägarna till lanthus använder dem för att belysa det angränsande territoriet, belysa trappstegen och stigarna, och även använda dem för belysningsdesign av landskapsdesign.

Dessa lampor drivs av utbytbara batterier eller ett laddningsbart batteri.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Batteridrivna LED-lampor är välförtjänt populära på belysningsmarknaden och har många positiva recensioner.

Konsumenterna noterade följande fördelar med fristående modeller:

  • lång driftscykel, som uppnås på grund av energibesparande egenskaper hos LED-lampor, frånvaro av ledningar och beroende av det allmänna nätverket;
  • enheternas hållbarhet beror på närvaron av rörelsesensorer, vilket säkerställer att de bara slås på när det är nödvändigt och utesluter tvångsdriften av enheten i många timmar. Det noteras också att vissa modeller är utrustade med en fjärrkontroll, som låter dig justera enhetens ljusstyrka och området för belysning;
  • stabilt, flimmerfritt ljusflöde undviker negativa effekter på synen;
  • ett stort modellutbud med många designalternativ, storlekar och färger, samt ett brett prisklass låter dig välja en produkt för vilken typ av användning som helst;
  • enkel installation. På grund av avsaknaden av behovet av att ansluta till det elektriska nätverket kan enheten enkelt och säkert installeras på vilken yta som helst och vid behov snabbt byta plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniska specifikationer

Fristående LED-armaturer skiljer sig åt i följande parametrar:

  • Kraft . Det bildar ljusstyrkan för ljusflödet och, som en konsekvens, modellens syfte. I fristående enheter varierar detta värde från 1 300 lumen till 2 300. Produkter med hög effekt är utrustade med ett högkapacitetsbatteri, vilket kan säkerställa lampans långsiktiga drift. Ljusflöde - en parameter som kännetecknar glödens intensitet;
  • Spridande vinkel - ett värde som kännetecknar det upplysta området. Enligt denna parameter är armaturerna indelade i långdistansmodeller och lampor med en enhetlig glöd;
  • Fuktbeständighetsklass . LED -ljuskällor används ofta i rum med hög luftfuktighet - kök, badrum och bastur samt gatubelysning. Under sådana förhållanden används lampor med skyddsklass IP54;
  • Batterikapacitet . Lampans varaktighet och enhetens effekt beror på denna parameter. För produkter utrustade med rörelsesensorer, liksom för modeller som används som dekorativ belysning, är det möjligt att använda element med liten och medelstor kapacitet. Till exempel räcker det med att använda fyra AA-batterier för att driva den fristående LED Light Angel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter som används som huvudbelysning eller bordslampa, liksom modeller med hög effekt, måste vara utrustade med ett seriöst batteri, vilket garanterar deras problemfria drift under lång tid.

Visningar

Batteridrivna armaturer finns i ett stort sortiment och skiljer sig från varandra på applikationsplats, effekt, batterityp, oavbruten driftstid på en enda laddning och ljusflödets ljusstyrka. Flera grupper kan särskiljas beroende på syfte och typ av infästning.

Hänglampor används ofta i butiker, kontor, bostäder och kommersiella miljöer och finns i en mängd olika färgtemperaturer. För kontorsmodeller, välj ett kallt eller neutralt ljus, för ett hem är en varm glöd lämplig. Modellerna är lätta, så de kan installeras på gipsskivor och undertak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterade modeller används i lägenheter och hus på landet, de har en låg vikt och en bekväm typ av fästelement i form av kardborre eller ett fäste. De används ofta som fasadbelysning och produceras i ett brett spektrum av färger.

På grund av fästenas mångsidighet kan väggalternativ användas som tak, men det gäller modeller med geometriska former - runda eller fyrkantiga produkter. Lampor tillverkade i form av ett ljus, fackla eller annan semantisk bild är endast avsedda för väggmontering.

Denna typ av enhet används ofta som nattlampa för barn och utförs i form av sagofigurer, stjärnor, månen och andra bilder av barns teman. Med en hög ljusstyrka på dioderna kan denna typ av armatur användas som huvudbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor används i form av en nattlampa eller en bordslampa i en lägenhet, de kan användas som arbetsbelysning på ett kontor, och är också oersättliga som nödbelysningsenhet vid strömavbrott. Bekvämligheten med bordsmodeller, förutom enhetlig belysning och bekväm ljusstyrka, ligger i möjligheten att flytta enheten till valfri del av rummet. Detta är en obestridlig fördel jämfört med tråd- och taklampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbellampor används som dekorativ belysning i skåpsmodeller; de tillverkas i ett stort antal nyanser och linser och är lätta. Ofta är diodlampor utrustade med musik, kontrollen utförs med en fjärrkontroll. De drivs av AA AA -batterier, som är lätta att byta ut och har en låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus LED -armaturer kännetecknas av ökad hållbarhet, samt motståndskraft mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer. Modeller som används som huvudbelysning har hög effekt och ett stort batteri. De kan styras med både en fjärrkontroll och en rörelsesensor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

De mest populära och vanliga är följande modeller.

Light Angel

Fuktresistent produkt med en rörelsesensor, som används i hem- och utomhusförhållanden, och är det bästa alternativet när det gäller pris och kvalitet. Resursen för modellen är minst tiotusen timmars arbete.

Sju lysdioder är inbyggda i kroppen och belyser utrymmet i 360 grader, vilket gör att produkten kan användas både inomhus och som gatubelysning. Enligt typ av infästning är modellen "Light Angel" universell - enheten kan monteras i möbler, placeras på väggen eller läggas på ett bord.

Lampan drivs av AA -batterier, har en fotosensor och en rörelsesensor, när den utlöses vänder kroppen sig mot det rörliga föremålet och lutar i önskad riktning med 90 grader. Detta möjliggör ljus, riktad belysning i 55 sekunder.

Produktens vikt är 160 gram med måtten 12X13X16 cm, luminescensområdet är fem meter, fästningen utförs med tejp eller en ögla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spot On Ultra

Detta är en kompakt modell med måtten 6, 7X7, 8X1, 1 cm, som låter dig installera den på vilken yta som helst med dubbelsidig tejp eller lägga den på en hylla. En infraröd rörelsesensor utlöses av ett värmeavgivande objekt, och en 0,5 W-diod lyser upp rummet tillräckligt bra.

Enheten drivs av tre små AAA -fingrar och har en timer som stänger av lysdioden efter 20 sekunder. Lampan kostar 900 rubel;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samosvet mini MT 5091

Denna modell har tre driftsätt.

  1. I det första läget tänds lampan automatiskt när omgivande ljus är dåligt upplyst. Batterierna laddas i upp till 4 månader. Enheten använder tre AAA -element som är lätta att byta ut. För att göra detta måste du vända det avtagbara sidolocket, ta bort locket och ta ut de använda elementen.
  2. I det andra läget styrs att slå på enheten av en rörelsesensor som är konfigurerad för att känna igen ett objekt inom en radie av fem meter.
  3. Det tredje läget är tvingad tändning av lysdioden, som utförs genom att du trycker två gånger på sidoknappen. Produktens effekt motsvarar 20 W av en glödlampa, vilket är tillräckligt för att se utrymme i mörkret. Priset på produkten är 1500 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare nanoteknik och toppmodern belysningsteknik har batteridrivna trådlösa LED-armaturer snabbt vunnit popularitet på belysningsmarknaden.

De ökar en persons bekväma förhållanden, sparar kraftigt energi, hjälper till vid tillfälliga strömavbrott, deltar aktivt i inredningen av interiörer och landskap, skyddar synen, har ett modernt utseende och är helt säkra att använda. Produkterna produceras i en mängd olika modeller och i ett brett prisklass, vilket gör att du kan välja en lampa för varje smak och budget.

Rekommenderad: