Ljuskronor "Gus Khrustalny": Kristalltakstakar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor "Gus Khrustalny": Kristalltakstakar, Recensioner

Video: Ljuskronor
Video: Oriva hög kristallkrona 51183 2024, Maj
Ljuskronor "Gus Khrustalny": Kristalltakstakar, Recensioner
Ljuskronor "Gus Khrustalny": Kristalltakstakar, Recensioner
Anonim

Ljuskronor "Gus Khrustalny" är särskilt populära på belysningsmarknaden. De kan fylla huset med extraordinärt ljus och fungerar också som ett oberoende inredningselement och passar harmoniskt in i interiören.

Bild
Bild

Lite om märket

Företagets produkter för tillverkning av ljuskronor och lampor från staden Gus Khrustalny är allmänt kända för inhemska och utländska konsumenter. Förutom belysningsenheter har fabriken lanserat produktion av dekorativa kristallprodukter, gardiner och glasbord. Företaget började tillverka ljuskronor i början av 90 -talet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallkronor är företagets kännetecken - de är igenkännliga och ganska efterfrågade. Mästerglasblåsare, kristallsnidare och begåvade designers skapar mycket konstnärliga mästerverk som inte på något sätt är sämre i kvalitet än välkända världsmärken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hänsyn tagen till den moderna utvecklingen inom belysningsteknik, som bygger på många års erfarenhet och använder material av hög kvalitet, producerar företaget utmärkta konkurrenskraftiga produkter till mycket lägre priser än till exempel från tillverkare från Tjeckien.

Material (redigera)

För tillverkning av ljuskronor används brons, kristall och mässing. Brons är en legering av tenn och koppar med tillsats av mangan, bly, kadmium, aluminium och krom för att förbättra materialets ursprungliga egenskaper. Brons färg beror helt och hållet på andelen i vilken den eller den komponenten finns i legeringen. Den ökade tennhalten ger metallen en gul nyans, och den höga koncentrationen av koppar gör legeringen ljusröd. Brons har använts vid tillverkning av verktyg, fat, redskap och smycken sedan antiken och användes först som ett material för att göra ljuskronor i Grekland under medeltiden. Sedan dess har bronskronor stadigt trätt in i interiören och intar en säker position i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mässing är en zink-kopparlegering med en gyllene nyans och låg kostnad. Detta mjuka material, som lämpar sig väl för bearbetning och skärning, är en utmärkt dekorativ metall och används ofta vid tillverkning av ljuskronor. Den enda nackdelen med mässing är dess tendens att mörkna. Detta kräver regelbunden rengöring av mässingsdelarna, varefter produkten återgår till sitt ursprungliga utseende. Det är nödvändigt att rengöra ytan med hjälp av specialprodukter avsedda för bearbetning av metall och smycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kristallen, som tillverkas vid Gus Khrustalny -fabriken, innehåller 24 procent blyoxid, vilket ger den utmärkta optiska egenskaper. Det poleras och bearbetas noggrant enligt alla tekniska förutsättningar som krävs för tillverkning av kristall, vilket garanterar hög kvalitet och oklanderligt utseende av kristallprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kristall produceras i en bred färgpalett - från klassisk transparent till grön, röd och till och med svart nyans.

Modeller

Ljuskronor "Gus Khrustalny" tillverkas i ett stort sortiment med cirka 400 olika modeller med olika fästelement, konstruktion, storlek och design. En enorm mängd olika modeller gör att du kan välja en produkt för alla bostäder eller offentliga lokaler. Halogen, energibesparande, LED-lampor samt glödlampor kan användas som ljuskälla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takkronor är produkter som fästs i taket med sin kropp .medan du gömmer trådar och fästelement. De har en låg konstruktionshöjd och är idealiska för rum med lågt i tak. I höga rum kan en takmonterad ljuskrona endast användas om produkten är stor. Sådana strukturer har från en till fyra lampor, kan utrustas med både skärmar och taklampor och har ett riktat, diffust eller reflekterat ljusflöde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande ljuskronor kräver en stark krok, som sitter säkert i taket och fungerar som ett stödelement. Hela strukturen vilar på den, och därför beror säkerheten för ägarna i rummet och ljuskronans säkerhet på korrekt installation och styrka hos materialet. Upphängda modeller är endast lämpliga för rum med högt i tak, i låga rum är det bättre att använda takalternativet. Produkter med denna typ av infästning kan installeras i rum med stretch och undertak utan rädsla för att skada dukens integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Långa ljuskronor är placerade i taket ovanför de stora trapporna på teatrar, museer och andra stora torg; de kan vara upp till sju meter långa. Utåt kan en sådan modell likna ett regn av kristalltrådar som faller i kaskader. Det ser väldigt fascinerande och harmoniskt ut och passar perfekt in i den klassiska interiören, art deco och till och med högteknologisk.

Långa modeller av ljuskronor är välförtjänta efterfrågade bland ägare till rika hus, de dekorerar rummet perfekt och indikerar ägarnas raffinerade smak och välstånd. Kaskadkronor kan hängas upp eller monteras i tak. Du måste välja det baserat på rummets parametrar - takets yta och höjd. Modellerna är dekorerade med hängen i olika former, som är gjorda av kristall, glas och plast. För tillverkning av premiumprodukter används element från ädelstenar.

Antalet lampor i sådana ljuskronor når 14 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Långa kaskadkronor finns också i högteknologi och klassiker. Klassiska modeller är mycket dyra. Högkvalitativa naturmaterial och dyra kristaller används för deras produktion. Produkter har rätt form och släta symmetriska linjer av strukturella element. Sådana modeller ser väldigt pompösa och eleganta ut.

Billigare material används för kaskadmodeller : istället för kristall används glas, det finns ingen dekoration med halvvärda och värdefulla detaljer. Sådana produkter, i jämförelse med de klassiska versionerna, är mer praktiska, budgetmässiga och praktiska att använda. En kaskadkrona i modern stil kan placeras i vardagsrummet ovanför soffbordet, i sovrummet och till och med i badrummet med tillräcklig takhöjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Majestätiska och eleganta stora ljuskronor placeras i stora och höga rum - hallar, hallar, museer, restauranger, tågstationer och är ofta det centrala och viktigaste elementet i interiören. Designen på de stora ljuskronorna kännetecknas av ett stort antal kristallhängen, ett stort antal lampor och ett gediget utseende. Dimensionella produkter är flerskiktade, kaskad och långa. Efter typ av infästning - tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bronskronor uppfanns för länge sedan och har inte gått ur mode sedan dess. De ser väldigt snygga och sofistikerade ut: den harmoniska kombinationen av brons och kristall ger föremålen en speciell charm. Utseendemässigt liknar bronsramen guld, så sådana ljuskronor ser dyra och respektabla ut. Tack vare det stora utbudet av modeller finns det ett val av en produkt som passar alla klassiska eller moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska ljuskronor är den vanligaste och mest efterfrågade typen .som har en traditionell ramform och har stått tidstestet. Växt- och naturmotiv används som bilder, vilket uttrycks i överflödet av element som imiterar blommor, löv, druvklasar och trädgrenar. Ljusformade element är också populära. Produktionen använder kristall av olika nyanser och metall, perfekt imiterande brons, guld och smidda ytor. Som ljuskälla används LED, energibesparande element och glödlampor. Många modeller har möjlighet att justera ljusflödets intensitet med hjälp av fjärrkontrollen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkrona ljuskronor har en hängande monteringstyp, mycket lätt och storlek. De används i rum med en liten yta och lågt i tak, är enkla att installera med en krok och har en låg kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna finns i ett brett utbud av färger och är lämpliga för undertak. På grund av designens enkelhet är produkten hållbar, pålitlig och lätt att rengöra.

Recensioner

Ljuskronor "Gus Khrustalny" har många positiva kundrecensioner. De markerar ett brett prisklass där modellerna tillverkas. Detta gör att du kan köpa en produkt i alla priskategorier. En budgetbelysningsenhet för en lägenhet kan köpas för 4 tusen rubel och en chic kaskad stor ljuskrona för en stor sammankomsthall - för 100. Uppmärksamhet riktas också mot ett stort utbud av tillverkade produkter med ett urval av alternativ som passar alla stilistiska i vilken riktning rummet är inrett …

Bild
Bild
Bild
Bild

Den höga kvaliteten på de använda materialen och tillförlitligheten hos belysningsanordningarna lämnade inte heller konsumenten likgiltig. Möjligheten att använda moderna lampor, som avsevärt kan spara el, noteras också.

Modellerna är utrustade med den vanligaste sockeltypen - E14 och E27, vilket gör det enkelt att hitta rätt lampor. Den kompletta uppsättningen av många modeller med fjärrkontroll noterades också i recensionerna. Som en fördel med modellerna indikeras förekomsten av två typer av fästelement, vilket gör att du kan hämta en produkt inte bara i ett högt, utan också i ett lågt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna är det hög vikt på vissa modeller. Detta gäller stora och flerskiktade ljuskronor, liksom vissa kaskadprodukter på grund av det stora antalet dekorativa hängen och andra dekorativa element.

Det indikerar också komplexiteten i att ta hand om modeller som innehåller ett stort antal små delar.

Belysning för sovrummet

Det första steget i att välja en modell för sovrummet är att mäta takhöjden och bestämma vilken typ av fixering av ljuskronan. I höga rum är en upphängd typ av konstruktion lämplig, och för lågt flöde måste en taktyp användas. I det här fallet bör du vara uppmärksam på typen av tak. För en spänning måste du välja en hängande ljuskrona, som ska fästas med en krok monterad i taket under tyget. Båda typerna av montering är lämpliga för upphängda och traditionella alternativ.

Bild
Bild

Nästa steg är att bestämma kostnaden. Detta gör att du kan begränsa dina sökalternativ till produkter med ett pris som är bekvämt för köparen. Vidare, med hänsyn tagen till sovrummet och dess fyllning med möbler, storlek och nivå. Efter att ha bestämt pris, storlek och typ av infästning kan du börja bläddra i katalogen eller butikens sortiment, med hänsyn till den stilistiska riktningen i vilken sovrummet är inrett. För en klassisk stil, liksom för barock, rokoko och art deco, är en förgylld yta av brons eller mässing kombinerad med kristallelement lämplig. För moderna metalliska stilar är det bättre att välja en produkt med en kromyta och transparent omålat glas eller kristall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på ljuskronan väljs med hänsyn till de inre nyanserna och syftet med rummet . Det är bättre att inte använda kontrasterande svarta, röda och vinröda nyanser i sovrum. Det är bättre att bo på naturliga färger - grönt, gult, brunt och blått, eller köpa en modell med transparenta detaljer. Det sista steget blir att köpa lökar. Man bör komma ihåg att ljuset i sovrummet ska vara varmt och diffust. Detta måste beaktas när du väljer lampans färgtemperatur.

Bild
Bild

För sovrummet är det bättre att köpa modeller utrustade med en fjärrkontroll med möjlighet att ändra ljusflödets intensitet. Detta gör att du kan slå på och stänga av ljuset, samt justera ljusstyrkan utan att gå upp ur sängen.

Ljuskronor "Gus Khrustalny" är en värdig och konkurrenskraftig produkt från en inhemsk tillverkare, och tack vare deras eleganta utseende och utmärkta kvalitet kan de tillgodose begäran från även den mest krävande konsumenten.

Rekommenderad: