Ljuskronor I Loftstil (49 Bilder): Stora Spindellampor I Vardagsrumsinredningen Och Designer Vita Och Svarta Rörmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Loftstil (49 Bilder): Stora Spindellampor I Vardagsrumsinredningen Och Designer Vita Och Svarta Rörmodeller

Video: Ljuskronor I Loftstil (49 Bilder): Stora Spindellampor I Vardagsrumsinredningen Och Designer Vita Och Svarta Rörmodeller
Video: Utanpåliggande Lamputtag från Schneider Electric 2024, April
Ljuskronor I Loftstil (49 Bilder): Stora Spindellampor I Vardagsrumsinredningen Och Designer Vita Och Svarta Rörmodeller
Ljuskronor I Loftstil (49 Bilder): Stora Spindellampor I Vardagsrumsinredningen Och Designer Vita Och Svarta Rörmodeller
Anonim

Numera är Loft -stilen särskilt populär bland unga människor och representanter för kreativa yrken, vilket dikterar dess krav på en inredning mättad med andan av "ofullständighet", och samtidigt full av harmoni och enkelhet, vilket särskilt betonar det unika av denna stil.

Det har sitt ursprung i Amerika på 1940 -talet. Sedan dess hade befolkningen problem med bostäder, människor tvingades flytta in i industribyggnader, som kännetecknas av högt i tak, stora fönster och "kala" väggar. Det var då som loftet började bildas som en stilriktning i interiören, vilket är mycket relevant för denna dag och blir populär både i privata hus och i lägenheter.

"Loft" på engelska betyder "vind", så rummet i sig borde likna, om inte en vind, så en slags workshop med en liten dos vårdslöshet som är inneboende i kreativa individer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det huvudsakliga och enda syftet med ljuskronor i denna stil är deras funktionalitet, snarare än att dekorera ett rum. Ljuskällor i loftstil är dock ett underbart konstobjekt, inte utan en del estetik och en äkta känsla av skönhet.

Ljuskronor är utformade för att ge så mycket ljus att rummet bokstavligen översvämmas av det. För ljus belysning ges särskild uppmärksamhet i denna stil, som kräver ett flerdimensionellt utrymme, illusionen av ett brett rum, som mer påminner om ett fabriksrum.

Bild
Bild

Särdrag

Belysning spelar en stor roll för att forma din interiör i denna stil, eftersom ett av Loft -mottot är "Mer ljus, mer ljusstyrka, fler strålar". Därför bör du noga överväga valet av ljuskronor, som är ett viktigt och till och med integrerat element i alla rum.

En unik egenskap hos loftkronor är en viss grovhet, industrialism och "vårdslöshet" som kännetecknar denna stil tillsammans med lakonism och enkelhet. Ljuskronor gjorda i denna stil skiljer sig som regel påfallande från de vanliga som vi är vana vid att se i våra hem och lägenheter, eftersom själva stilen förutsätter omedelbarhet och låtsas vara casual chic med sin inneboende bohemiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Extremt imponerande är spindeltakkronan. Utåt liknar den en enorm spindel med LED -lampor, utsträckta nästan hela takets längd. En sådan ljuskrona kommer särskilt att betona det extraordinära utrymmet och den karaktäristiska stilen som kräver ett slags fabrikslokaler. Inte mindre minnesvärda är de hängande ljuskronorna, som harmoniskt passar in i interiören, utan att fokusera på själva taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överraskande är också designkronorna i form av en stor båge, på vars kanter det finns elektriska analoger av ljus.

Sådana ljuskronor är populära, eftersom de kan belysa rummet globalt, vilket ger interiören den ljusstyrka och belysning som krävs för det, vilket stilen kräver.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Fler och fler designers föredrar vita och svarta ljuskronor, eftersom dessa färger är de mest acceptabla för denna stil och passar mycket harmoniskt in i utrymmet. Svart och vitt är ganska lämpliga för en sådan extraordinär stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vita ljuskronor väljs om de inte vill fokusera särskilt på taket, medan svart tvärtom fungerar som en ljuspunkt för hela rummet och uppmärksammar sig själv.

Bild
Bild

Erfarna designers är dock inte begränsade till bara dessa två färger; ljuskronor kan mycket väl vara röda och akvamarin; ju ljusare desto bättre, eftersom denna stil inte accepterar pastellfärger.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt neon, sura färger, eftersom de perfekt kompletterar interiören och lägger till en ljus anteckning till den, vilket fungerar som en nödvändig plats för att särskilt betona exklusiviteten i ditt rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Denna stil förutsätter industrialism, ett litet "oavslutat" utrymme, därför är ljuskronor gjorda av rör, av alla typer av flexibla delar som liknar VVS -element, olika däck, apparater och liknande, vilket kommer att ge interiören en del av förmodat speciell ofullständighet, knappt märkbar grovhet.

Trämaterial i loftstil är dock inte välkomna, eftersom ljuskronor i trä är mer konservativa, sofistikerade, påstår sig vara en klassisk sublimitet och orubblig tradition.

Loft handlar om frihet, att gå utöver vanliga interiörer, det är viljan i självuttryck som har gått långt bortom klassikerna och standardrumsmöjligheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det finns inga särskilt strikta krav på ljuskronornas storlek. Men allt oftare faller valet av designers på stora ljuskronor som kan belysa ett stort område av rummet.

Eftersom stilens motto är "Mer ljus och strålar" ger de stora övergripande ljuskronorna den totala belysning och ljusstyrka som krävs för interiörens övergripande stil. Små hängande ljuskronor som liknar glödlampor som hänger i taket är också populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den enda regeln för små ljuskronor i loftstil är att det ska vara många på en gång för att ge den nödvändiga belysningen som krävs för denna inredning.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Man bör komma ihåg att ljuskronor i trä inte ska vara närvarande i interiören, eftersom sådant material som trä lägger till sofistikering, lyx, vilket helt motsäger begreppet "loft" -stil.

Ge företräde åt avstängningar; sådana ljuskronor används ofta för att belysa köket. Stora ljuskronor, till exempel en spindelkrona, kommer att vara mycket lämpliga i vardagsrummet eller matsalen, som imponerar på gästerna och fokuserar deras uppmärksamhet på belysning och tak.

Det bör också komma ihåg att ljuskronor i denna stil inte bör innehålla utsökta dekorativa element, överdriven pomp och anspråk på lyx. De bör harmoniskt passa in i det omgivande rummet, som accepterar "slarv", grovhet, en slags ofullständighet, men inte saknad av en kreativ smak och ett slags chic.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du ändå bestämmer dig för att utrusta ditt hus i "loft" -stil eller inreda bara några rum i denna riktning, bör du följa några rekommendationer från erfarna designers som har arbetat inom detta område i flera år.

Så här är några användbara tips från experter:

  1. Kom ihåg att ljuskronor i denna stil inte är så mycket avsedda för en dekorativ roll, utan som ett funktionellt element som kan ge maximalt ljus till ditt utrymme;
  2. Det rekommenderas att belysa interiören i flera nivåer samtidigt. En idealisk kombination skulle vara installationen av en ljuskrona i taket, väggarna, närvaron av golvlampor, eftersom de tillsammans ger maximal belysning av rummet, vilket krävs för denna stil;
  3. Ljuskronornas storlek ska matcha interiören, smälta in harmoniskt i den och inte gå vilse i rymden. Ge därför företräde åt stora stora ljuskronor;
  4. Om du valde små ljuskronor, kom ihåg att det borde finnas många av dem på ett ställe för att bevara stilens enhet och ge maximal belysning;
  5. Den bästa ljuskällan kommer att vara den som väcker associationer med industriindustrin.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumkronor är bara sådana som kommer att se mest fördelaktiga ut i inredningen under påverkan av denna stil, eftersom sådana lampor mest av allt leder till sammanslutningen av ett fabriksrum, skickligt smidda som bostäder. Aluminiumkronor kommer att se otroligt organiska ut i alla rum i ditt hem. Dessutom är de mycket ovanliga, eftersom ett material som aluminium redan är något extraordinärt för en ljuskrona, icke-standard för ett inre element.

Det perfekta belysningsalternativet för interiörer inspirerade av Lofts anda är LED -armaturmodellerna, som ger intryck av att vara på en utställning av en framstående konstnär eller i hans verkstad. Sådana lampor är i stort sett enkla, även om de inte saknar särskiljande smak, vilket ger inredningen en ännu mer modernitet i industrialismens anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att denna stil är särskilt känslig för belysningsval, eftersom den föddes under högkonjunkturen i fabrikshus, som var starkt upplyst av stora fönster. Det finns tillräckligt med snygga armaturer på marknaden som ser attraktiva ut för en så modern inredning.

Ett brett urval av ljuskronor och den inhämtade informationen låter dig inte bli förvirrad när du inreder dina rum.

Alla ljuskronor i denna riktning, oavsett vad de är - golv, hängande, vägg eller spets, är anmärkningsvärda för att de redan representerar ett oberoende konstobjekt, oavsett om de är i ditt hem eller hänger i en butik.

Ta en närmare titt. Mängden lampor förvånar fantasin och fängslar den med sina invecklade former eller geometriska former. Inte en enda ljuskrona i loftstil kommer att lämna dig likgiltig, om än bara för att den inte passar in i vardagsinredningens ramar som vi är så vana vid.

Du kommer inte att passera en sådan ljuskrona, även om du inte gillar det, eftersom ett "loft" är en explosion, det är en flykt bortom gränserna för en standardinredning, det är ett stort steg från de klassiska kanonerna att dekorera din lokal.

Bild
Bild

Ljuskronor i loftstil måste uppfylla följande krav, eftersom denna riktning dikterar sina egna normer som är långt ifrån standard.

Dessa normer bör dock beaktas om du fortfarande vill utrusta ditt rum med "loft" -stil:

  1. Ett minimum av dekor på lamporna;
  2. Svart eller vitt, mindre ofta neon eller ljusa sura färger;
  3. Mycket ljus belysning, ju ljusare desto bättre;
  4. Stora storlekar;
  5. Små ljuskronor är endast tillåtna om det finns många av dem på ett ställe samtidigt;
  6. Inga smycken, kristallhängen;
  7. Materialet från vilket ljuskronan är gjord ska likna till exempel VVS -element, sladdar och så vidare, vilket väcker tankar om en fabriksbyggnad.

Ledande formgivare inom inredningsområdet pratar om så ljusast möjliga belysning att det skulle vara omöjligt att titta på ljuskronan (ljuskronor, om de är flera små) medan den är på. När allt kommer omkring spelar ljus i en sådan interiör en nyckel, nästan ledande roll, och ger inte ens väggarnas design, vilket för övrigt också är viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi presenterar din uppmärksamhet på toppen av de ledande företagen inom tillverkning av lampor och ljuskronor i "loft" -stil:

  • Divinare (Italien);
  • Favorit (Tyskland);
  • Loft IT (Spanien);
  • Ideal LUX (Spanien);
  • Lussole Loft (Italien).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna "loft" -trenden inom inredning är verkligen en extraordinär och unik stil, eftersom den har absorberat funktionerna i lätt vårdslöshet, industrilokaler, en slags "ofullständighet", som kombinerar dem med rymdens praktiska och funktionalitet. Denna stil bröt oseremoniskt in i stadsbornas liv och fortsätter att fängsla människors hjärtan och hitta fler och fler anhängare runt om i världen.

En sådan inredning liknar studion för en konstnär eller annan kreativ person. Som regel finns "loft" -stilen oftare i interiören hos ungkarlar, hos människor i kreativa yrken. Han hittar dock fler och fler fans runt om i världen på grund av hans extraordinära miljö och exklusivitet. Denna stil kan genkännas omedelbart, eftersom den är catchy och minnesvärd nog att den inte kommer att lämna likgiltig den mest krävande estet.

Rekommenderad: