Kökskronor (25 Bilder): Taklampor Med Hiss I Klassisk Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Kökskronor (25 Bilder): Taklampor Med Hiss I Klassisk Inredning

Video: Kökskronor (25 Bilder): Taklampor Med Hiss I Klassisk Inredning
Video: Inredning Kök Lampor //LAMPOR FÖR KÖK 2024, Maj
Kökskronor (25 Bilder): Taklampor Med Hiss I Klassisk Inredning
Kökskronor (25 Bilder): Taklampor Med Hiss I Klassisk Inredning
Anonim

Köket är en viktig plats i huset, där alla hushållsmedlemmar samlas, äter och tillbringar mycket tid tillsammans, varför en sådan plats ska vara så bekväm som möjligt. Ett av de viktiga elementen i inredningen är en köksljuskrona, eftersom belysning alltid kan göra ett rum ännu mer bekvämt och vackert för en trevlig tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Hängande ljuskronor har oftast flera typer av nyanser. Lampskärmarna på dessa belysningsarmaturer kan vara gjorda av plast, glas och tyg. Dessa ljuskällor bör placeras ovanför matbordet. I små rum räcker det med en miniatyrhänglampa.

Takkronor är ett utmärkt val för ett kök med lågt i tak . De är matta och transparenta. Takmodeller presenteras oftast i form av en kvadrat eller cirkel, men du kan också hitta lampor med unika mönster i form av blommor, en krona eller andra invecklade former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska ljuskronor förtjänar särskild uppmärksamhet , eftersom deras huvudsakliga skillnader är charm och elegans. Sådana lampor är alltid efterfrågade, eftersom deras popularitet inte går över tiden, och designen passar perfekt in i rummen i retro- och lantlig stil.

De vanligaste modellerna anses vara ljuskronor med tillägg av glaselement, hängande kedjor och även i form av ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designstil

Modeller från Art Nouveau -kategorin anses vara universella ljuskronor, som kommer att användas i stor utsträckning för kök med en skandinavisk eller minimalistisk stil. De kännetecknas av originalitet i utförandet, enkel design och diskreta nyanser:

Ljuskronor med titeln " Kandelaber " är tillverkade av traditionella material: plast, glas och kristall. Det lyxiga utseendet på sådana lampor är lämpligt för Provence, Art Nouveau och klassiska kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För blomsterälskare kommer vackra mönster dekorerade med många blommor och mönster att vara ett utmärkt val. Denna stil kallas " floristik " … Dessa ljuskronor kan vara gjorda av trä och metall, men kan också innehålla plast och glas. Detta tema är lämpligt för rum i land, Provence och klassiska stilar.
  • De som inte är likgiltiga för målat glasmålningar bör titta närmare på Tiffany ljuskronor … De är gjorda av bitar av färgat glas - i form av en mosaik. Deras ursprungliga och unika design kommer att vara en utmärkt lösning för ett klassiskt kök eller lantlig stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eco - Det här är en version av lampan, vars namn talar för sig själv. Ljuskronor av detta slag är gjorda av naturliga element - i form av trä, tyg och till och med vanligt papper. Utformningen av en sådan ljuskälla kan vara mycket intressant, eftersom torra grenar, löv och blommor kan vara närvarande. Ibland används små stenar. En sådan ljuskrona är lämplig för etniska kök, lantliga rum och klassiska stilar.
  • Lampor i stil med loft som ser ut som gatlampor. De ser ganska grova ut, så de är lämpliga för högteknologiska rum eller rum i skandinavisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers säger att när du väljer köksljuskronor är det viktigt att följa modetrender och ge din gränslösa fantasi fria tyglar. Samtidigt är det inte alls nödvändigt för lampan att matcha stilen i köket i sin stil.

Boende regler

Tänk på följande riktlinjer:

Armaturens storlek bör väljas utifrån interiörens egenskaper, nämligen takhöjden och rummets dimensioner. För lågt i tak och små utrymmen är platta ljuskällor bra. Därför, när du väljer en lampa för ett litet kök, måste du fokusera på takkronor med en miniatyrskärm

I stora rum ska ljuskronan vara centrerad så att ljuset fördelas jämnt i rummet. I det här fallet kan dock inte ytterligare ljuskällor undvikas, som kan placeras huvudsakligen ovanför matbordet

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning skulle vara att installera en ljuskrona ovanför mitten av matbordet. Man bör komma ihåg att ljuset inte ska göras för starkt - för att undvika ögonirritation, men inte heller för mörkt

Ett bra alternativ skulle vara att välja takkronor med hiss. Denna design är mycket bekväm, eftersom endast en liten mekanism är fäst vid takets yta och ljuskronan lyfts med en kabel. Denna möjlighet att justera lampan är perfekt för ett klassiskt kök och låter dig justera höjden på ljuskronan ovanför matbordet

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din matsal ligger i vardagsrummet, är det bättre att placera två ljuskronor ovanför bordet. I det här fallet blir belysningen mer enhetlig och interiören kommer att se bättre ut - på grund av rätt belysningsnivå

Ett lika intressant alternativ är valet av en långsträckt modell. En sådan ljuskrona har ofta flera lampor på samma linje, vilket gör det möjligt att belysa stora rum

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer hjälper till att dela in rummet i flera zoner. Du kan dela din arbetsyta och matbord med rätt ljuskällor. Strålkastare är lämpliga för en arbetsyta, och på matstället måste du installera huvudljuskällan i form av en vacker ljuskrona

För att spara el måste du använda en speciell enhet med möjlighet att justera ljuslägena

Bild
Bild
Bild
Bild

En köksljuskrona är inte bara en ljuskälla, utan också en slags inredning för rummet som helhet.

När du väljer en ljuskrona måste du vara uppmärksam på ljusets ljusstyrka, dess design och installation, för det är oerhört viktigt att det alltid finns bra belysning i köket, vilket bidrar till att skapa en gynnsam hematmosfär och mys.

Rekommenderad: