Kontorsmöbler: Klassisk Inredning Av En Arbetsplats I En Lägenhet Och I Ett Privat Hus, Moderna Fåtöljer Och Alternativ I "klassisk" Stil, Placeringsregler

Innehållsförteckning:

Kontorsmöbler: Klassisk Inredning Av En Arbetsplats I En Lägenhet Och I Ett Privat Hus, Moderna Fåtöljer Och Alternativ I "klassisk" Stil, Placeringsregler
Kontorsmöbler: Klassisk Inredning Av En Arbetsplats I En Lägenhet Och I Ett Privat Hus, Moderna Fåtöljer Och Alternativ I "klassisk" Stil, Placeringsregler
Anonim

Den moderna livsstilen får många affärsmän att tänka på sitt eget kontor. Det är nödvändigt för dem som är värd för sina partners hemma, frilansare och människor som helt enkelt älskar att gå i pension och läsa i en lugn atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

I början av valet av möbler för ett hemmakontor måste du tydligt förstå: om det kommer att vara ett separat rum eller en inbyggd arbetsplats i ett av rummen. I ett separat kontor kan möbler väljas som en oberoende uppsättning, oavsett stilen i vilken andra rum i huset eller lägenheten är inredda. Om kontoret fungerar som en del av ett vardagsrum måste det passa mest harmoniskt in i den redan skapade interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Kontorsmöbler bör väljas beroende på stilen på inredningen i rummet.

Klassisk

Den klassiska stilen är standarden för återhållsamhet och funktionalitet. Han karakteriserar sin ägare som en person som inte utsätts för onödiga känslor, hjälper till att ställa in produktivt arbete. Inredningen i kontoret i klassisk stil är geometri av korrekta linjer och standardisering av former. Originella interiörartiklar av moderna stilar är oacceptabla i klassikerna.

Bild
Bild

Funktioner i den klassiska stilen:

  1. Naturmaterial används. Dyrt trä är särskilt uppskattat.
  2. Det klassiska färgschemat är pastellfärgade och mörka färger (grå, svart, choklad, brun).
  3. Klassikerna kännetecknas av soliditet, grovhet, massivitet.
  4. Antalet hemkontorartiklar i klassisk stil är minimalt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Det anses vara en av de mest populära moderna kontorsstilarna. Denna stil bidrar till affärskommunikation. Den högteknologiska stilen kännetecknas av rymlighet, gott om ljus, genomtänkt design och frånvaro av onödiga saker.

Bild
Bild

Funktioner i högteknologisk stil:

  1. Bänkskivor och hyllor i glas.
  2. Skjutdörrar.
  3. Förkromade fötter.
  4. Stort bord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Denna stil förutsätter en minimal uppsättning möbler på kontoret. Normalt väljs minimalism av kreativa människor, främst i ung ålder.

Bild
Bild

Funktioner i minimalismstilen:

  1. Dominans av vita och gråa färger.
  2. Enkel design.
  3. Funktionen hos alla möbelelement.
  4. Användning av glas och plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Den industriella stilen är perfekt för kontoret för en kreativ person, en kännare av allt ovanligt och icke-standard. På ett kontor i loftstil kombineras möbler ofta med tegel, balkar, stora metallrör.

Bild
Bild

Funktioner i loftstil:

  1. Skarpa linjer.
  2. Brist på invecklade former.
  3. Enkla färger.
  4. Stora fåtöljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det finns flera färger och nyanser som oftast finns i skåpmöbler.

Vit

På hemmakontoret ser vita möbler alltid elegant ut. Dessutom är kontoret i vitt för närvarande en trendig trend. Perfekt för små utrymmen, det hjälper till att komma på humör för jobbet. Vita möbler kombineras harmoniskt med grå och bruna nyanser. Dessa kan vara både framgångsrika kombinationer med inredningselement och med andra möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beige

Beige skåptoner anses vara en av de mest mångsidiga. Denna färg ger lugn och stabilitet. I kombination med andra naturliga nyanser bidrar beige till mysig kommunikation över en kopp kaffe. Samtidigt ser beige möbler väldigt elegant ut och betonar sofistikeringen hos värdinnan eller ägaren till studien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grå

Denna färg har alltid ansetts vara minimalismens standard. Det distraherar inte från arbetet, tvärtom, det hjälper till att fokusera och ställa in produktiviteten. Det är därför grå möbler är mycket populära i kontorsskåp. Det är mycket praktiskt och kräver minimalt underhåll, alltid positivt kompletterat med vita, gröna och orange färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

Traditionellt förknippas bruna nyanser med framgång och rikedom. Skåpmöbler i bruna toner anses vara en klassiker som aldrig blir gammal. Alla nyanser av detta spektrum hjälper dig att fokusera och fatta rätt beslut. I modern design kan du ofta hitta en tandem av mörkbruna kontorsmöbler med en ljus bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Röd

Människor med ett ovanligt sinne gillar att använda den röda färgen på möbler i det inre av kontoret. De tenderar att fatta beslut snabbt, viss skärpa i sitt arbete. Ägarna till det röda skåpet är vanligtvis mycket aktiva, tolererar inte långsamma processer. De flesta är irriterade över färgen röd, så det är inte alltid möjligt att stanna på ett sådant kontor länge. I detta fall rekommenderas att späda ut det med lugnare nyanser, samt använda mjuka toner av det röda spektrumet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granskning av material

Kontorsmöbler är gjorda av olika material. Låt oss dröja vid de mest populära.

Solitt trä

Massivt trä är ett miljövänligt och renaste material, helt och hållet bestående av naturligt trä. Detta är en ganska dyr råvara som lyxmöbler är gjorda av. Massiva trämöbler är skapade av träpaneler, som är hela och skarvade ihop. Kvaliteten på trä beror på närvaron av knutar och okarakteristiska lager, tätheten av årliga märken.

Möblernas värde, utseende och syfte beror till stor del på träslag . Till exempel är massiv bok perfekt för produktion av lätta möbler. Materialet i sig är ovanligt hårt och flexibelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massif ek är känd för sin hållbarhet. Ek har ett rikt utbud av nyanser: från gulvitt till gulbrunt. Mycket ofta kan du hitta möbler för kontoret av myr ek.

Massiv aska är något hårdare än ek, men den har god flexibilitet och elasticitet. Snidade och böjda askmöbler är populära. Faner är också tillverkat av detta trä. Askträ är rikt på olika gyllene nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiv björk är ett av de stöttåliga och hållbara materialen. Björk är lika hård som ek, men förlorar för sin hållbarhet. Den har en mycket intressant konsistens, inte sämre i skönhet än ek och bok. Björk utan knutar uppskattas särskilt.

Bild
Bild

MDF

MDF är en finfördelad fraktion av trä. Med andra ord är materialet en fiberplatta av medeltäthet tillverkad av fint sågspån. MDF -skivor har utmärkt fukt- och ångmotstånd, och har också en ganska hög klass av miljövänlighet, eftersom materialets partiklar hålls ihop med deltagande av paraffin och lignin

Bild
Bild
Bild
Bild

En särskild egenskap hos MDF är dess perfekt släta konsistens. Det är jämnt, homogent och mycket tätt. Dess nackdelar inkluderar en liten känslighet för mekanisk skada: ett oavsiktligt fall av ett tungt föremål på ett bord eller ett skåp kan leda till att en bucklor bildas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är MDF -skivan visuellt en bra imitation av naturligt trä. Kostnadsmässigt är det billigare än trämassa, medan det kan konkurrera med det i skönhet och naturlighet.

Bild
Bild

Spånskiva

Spånskiva är en laminerad spånskiva, det vill säga grova spån, som formas till ett ark med hjälp av varmpressning. En ytterligare ingrediens i brädproduktionsprocessen är formaldehyd, som fungerar som bindemedel för träfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgpaletten på laminerad spånskiva är rik och varierad, den består av stora samlingar av laminerade brädor. Den är indelad i undergrupper: slät monokromatisk, slät med textur, standardträ, imiterande sällsynta arter, glans, faner och fantasiteman med ritningar och mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och komponenter

För att skåpet ska se holistiskt och harmoniskt ut är det mer ändamålsenligt att välja möbler för det som en enda uppsättning, det vill säga från en serie skåpmöbler. Enskilda föremål från möbelserien kallas moduler, och hela komplexet kallas modulära möbler. Antalet objekt och moduler beror på rummets storlek och på ägarens egna preferenser.

Den viktigaste möbeln i arbetsrummet är bordet . Det finns flera skrivbordskonfigurationer. Det kan vara med en enkel rak linje eller med en ergonomisk bordsskiva. Dessutom kan bordet ha en speciell bilaga för förhandlingar - en briefing. Bänkskivans tjocklek beror på möbelserien och materialet från vilket den är tillverkad.

Bild
Bild
Bild
Bild

På kontoret kan du inte klara dig utan ett nattduksbord: hängande, infäst eller vagn. Hängande skåp är fästa på bordet under bordsskivan och har vanligtvis 1 till 3 lådor. Sidoborden är samma höjd som bordet och placeras på sidan, i linje med bordsskivan. Rullande piedestaler har hjul och rullar under bordet. Alla piedestaler kan vara med lådor, med öppna nischer eller med dörrar, medan lådor och dörrar kan låsas med en nyckel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är svårt att föreställa sig ett kontor utan garderob, och ibland flera. Skåp kan variera i höjd och bredd. Möblerna för kontoret kan också innehålla både golv- och hängskåp. Som regel stängs skåp med dörrar som är blinda i hela sin längd, eller så kan de bara täcka hälften av skåpet - längst ner. Ovanifrån kan dörrarna vara glas eller helt frånvarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Helt öppna skåp kallas vanligtvis hyllor. De används ofta för att ordna bibliotek eller lagringssystem. Ett öppet rack gör att du snabbt kan hitta och få nödvändiga bok-, tidnings- eller arbetsdokument.

Bild
Bild

Fåtöljen är ett av de viktigaste elementen i kontorsmöblerna. De bekväma förutsättningarna för ditt arbete beror främst på det. Modeller med ergonomisk rygg är prioriterade. Stolens bas kan vara plast, förkromad eller naturligt trä, den kan vara på hjul eller på fyra ben. Klädseln varierar: läder, konstläder eller tyg.

Bild
Bild

Placeringsregler

Bekvämligheten med att arbeta i det och effektiviteten i ditt arbete beror direkt på det korrekta och rationella arrangemanget av möbler på kontoret. Kontoret ska vara bekvämt, funktionellt och respektabelt samtidigt. Det kommer inte att vara svårt för dig att ordna möbler med maximal komfort, om du tar hänsyn till några av reglerna.

Först måste du bestämma dig för en arbetsplats . Vanligtvis är det ett bord, en kantsten och en fåtölj. De ska placeras så att du sitter vid bordet och kan se ytterdörren i rummet. Observera att det är mycket obekvämt att arbeta med ryggen mot dörren, eftersom du då och då måste distraheras, vänd dig om och titta på dörren. Dessutom är det oönskat att arbeta med ansiktet eller tillbaka till fönstret. I det första fallet stör ljuset arbetet och du måste skugga fönstren, och i det andra kommer monitorn att lysa på grund av solens ljusa strålar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För snabbt och bekvämt arbete med dokumentation, rekommenderas att du installerar ett skåp eller rack nära bordet. De kan vara på baksidan, höger eller vänster på armlängds avstånd. När du väljer vänster eller höger sida är det nödvändigt att ta hänsyn till vilken hand som fungerar, det vill säga vänster- eller högerhänt ägare till kontoret.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett rekreationsområde planeras på kontoret, bör det placeras så långt som möjligt från arbetsplatsen. Oavsett om det är en soffa eller en gungstol ska de inte avbryta arbetsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga idéer

Om en studie är utrustad i ett privat hus, försöker de ofta tilldela honom det mest avlägsna rummet. Rummets design i aristokratins anda med ett massivt träbord och en läderfåtölj kommer att vara original. Under förutsättning att det finns ledigt utrymme kan du sätta en liten skinnsoffa med ett soffbord för att ta en kopp kaffe med en gäst eller spela en omgång schack.

Bild
Bild

Genom att ansluta en andel av fantasi kan du till och med bygga ett arbetsrum i sovrummet i en vanlig lägenhet. För att göra detta använder de sådana designtekniker som ett podium, inredning i loftstil, olika utrullningsbara paneler och gör också en fönsterbräda i form av en bordsskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett hemmabibliotek tilldelas vanligtvis en hel vägg i ett separat arbetsrum eller vardagsrum. Biblioteket, utrustat under trappan eller tillverkat i form av ett vackert bokträd, ser original ut. I avsaknad av ledigt utrymme i huset eller lägenheten kan biblioteket tänkas ut i en låda under en stor säng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära exempel

Ett vackert skåp i beige toner. Skapar en mysig atmosfär. Rummets yta och konfiguration gör att det kan delas in i en arbetsplats med ett bord, en fåtölj och hyllor, samt en sittgrupp med en soffa och ett soffbord.

Bild
Bild

Klassiskt hemmakontor med mörkbruna möbler. Ett måttligt massivt bord och en tronstol talar om ägarens tillförlitlighet och hans förmåga att fatta rätt beslut. Den perfekta kombinationen av mörka möbler, blå väggar och ett snövit tak. Separat tonvikt läggs på den eleganta vita fåtöljen.

Bild
Bild

Ett skåp av massivt naturligt trä ser väldigt solid ut och väcker en känsla av respekt och förtroende för sin ägare. Så snart du kommer in på ett sådant kontor förstår du att traditioner härskar, och alla möbler i det dök upp inför invånarna i detta hus. Alla inredningsartiklar verkar vara dyra antikviteter: från ett skrivbord till en bordslampa.

Bild
Bild

Mycket ofta i små lägenheter finns det ingen plats för ett hemmakontor. Och då är den enda vägen ut att utrusta balkongen. Arbetsbordet anpassas till rummets bredd, och den ergonomiska stolen är bekväm för bekvämt arbete. Vacker ljus design och naturligt ljus ger en positiv ton för arbetet.

Bild
Bild

Snygg inredning med afrikanskt tema, för skapandet av vilka endast naturmaterial användes, blandat med motiv från det afrikanska folket. Perfekt för resebyråer och ivriga resenärer. Atmosfären på kontoret verkar leva och tala, det börjar berätta för ägaren tidigare än han gör.

Rekommenderad: