Sovrum I Klassisk Stil (106 Bilder): Klassisk Sovrumsdesign, Inredning I En Medelklasslägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Klassisk Stil (106 Bilder): Klassisk Sovrumsdesign, Inredning I En Medelklasslägenhet

Video: Sovrum I Klassisk Stil (106 Bilder): Klassisk Sovrumsdesign, Inredning I En Medelklasslägenhet
Video: Ribbvägg DIY Sänggavel 2024, April
Sovrum I Klassisk Stil (106 Bilder): Klassisk Sovrumsdesign, Inredning I En Medelklasslägenhet
Sovrum I Klassisk Stil (106 Bilder): Klassisk Sovrumsdesign, Inredning I En Medelklasslägenhet
Anonim

Ett sovrum i klassisk stil är en återgång till traditionen och sofistikeringen under de senaste decennierna (och till och med århundradena). Interiören innehåller både vintage samlingsmöbler och stiliserade, men inte mindre hög kvalitet och dyrt. För inredning av interiören kan du locka professionella designers eller göra det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Interiörens sofistikering i klassisk stil kommer att tilltala estetiker och dem som lever med sina ögon. Designen, i motsats till minimalism, kännetecknas av ett överflöd av dekorativa element, detaljer, innebär användning av dyra material och högkvalitativ teknik. Klassiska sovrum har:

  • Utarbetning, uppmärksamhet på detaljer . När du skapar en design i klassisk stil väljs varje element med stor omsorg så att det kombineras med andra inredningsartiklar.
  • Antikens atmosfär, en vädjan till det förflutna . För att underhålla det används vintage tapeter, möbler, lampor. Designen är baserad på traditionella trender och stilar, som moderniseras för att möta den moderna människans behov.
  • Övervägande av naturmaterial . Möbler av dyra träslag, stoppade i siden, sammet, mocka är ett alternativ som är bekant för ett klassiskt sovrum. För golvets efterbehandling används parkett, liksom laminat, keramiska plattor som imiterar marmor och granit.
  • Med ett lugnt färgschema . Sovrummet kan göras i vilken nyans som helst, men varma pastellfärger används vanligtvis som grundläggande. De späds ut med ljusa fläckar: vinrött, gyllene, violett.
  • En symmetri triumf . Interiörens harmoni uppnås genom arrangemanget av samma element och deras kombination. Vi pratar om identiska speglar, fåtöljer, sängbord, placerade på lika avstånd från sängen.
  • Ett överflöd av konstföremål: målningar, vaser, statyer . En av huvuddragen i den klassiska stilen, som fungerar som förkroppsligandet av rikedom. I sovrummen finns originalverk, reproduktioner är acceptabla för medelklasslägenheter. Preferensen ges till erkända skapare och klassiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna trender inkluderar strävan efter enkla linjer och former. Minimalism är främmande för den klassiska stilen, men den tål inte pretentiöshet. För många detaljer (och viktigast av allt - deras felaktiga kombination) ger upphov till dålig smak, vilket förnekar den fredliga adeln och tilltalar ursprunget. Därför är det viktigt att inte överdriva det med enskilda element när man väljer en inredning: de måste alla vara i harmoni med varandra.

Bild
Bild

Varianter av klassisk stil

Idéer om traditioner och normer inom design förändras varje era och är ofta sammanflätade med moderna trender. Det finns också nationella drag som fungerar som ett uttryck för kulturen i olika länder. Därför finns det ingen strikt etablerad klassisk stil som alla skulle hålla sig till.

Det finns flera av dess sorter

Engelska klassiker

Denna historiska stil är en symbios av nationella drag i olika traditioner: viktorianska, brittiska, skotska och andra. Ädla träslag, dyra tyger, parkett - alla dessa material passar perfekt in i den klassiska engelska interiören. Ett sådant sovrum är konservativt, därför är det lämpligt att använda slöjor, gardiner, draperier, spetsar. Ägare av gamla hus har råd med en öppen spis, bredvid vilken de traditionellt sätter en soffa eller gungstol. Det centrala ämnet för sovrummet är dock alltid sängen, som är dekorerad med dyra överkast och baldakiner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Franska klassiker

Lätthet, nåd och ett överflöd av ljus - det är det som utmärker den presenterade stilen. Interiören tål inte extravagans, kontraster och prickiga detaljer. Den transporterar sin ägare till varma länder där lugn och lugn frodas. Färgschemat domineras av grädde, beige och vitt, dessutom är det tillåtet att använda turkosa, mynta, dämpade gråblå nyanser. Franska klassiker är lämpliga för stora sovrum med högt i tak och fönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska klassiker

Stilen har sitt ursprung i Gamla världen, den dök upp när amerikanska nybyggare modifierade engelska och franska klassikerna och anpassade den till sig själva och deras sätt att leva. För en sådan inredning är arrangemanget av möbler i mitten typiskt, uppdelningen av rummet i zoner. Färgerna domineras av grått, gult, vitt och beige. Det är vanligt att kombinera monokromatiska väggar med prydnader på kuddar, mattor och klädsel. Praktiska möbler, inbyggda garderober och hyllor är att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassicism

Användningen av antika tillbehör är ett integrerat inslag i klassicismen. Det utmärks av sin strikthet, tydlighet, gravitation mot symmetri och proportionalitet. Ljusa väggar och beläggningar kombineras med mörka trämöbler, dekorativa föremål i naturliga nyanser. Det är vanligt att dela in rummet i zoner, som var och en utför en specifik funktion. Företräde ges till enkla saker gjorda av dyra material. Interiören ser bra ut i stora rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern klassiker

En variation av traditionella interiörer, med hänsyn till nya trender. Ett karakteristiskt drag i stilen är triumfen av släta linjer, släta ytor, rundade hörn. Designen tenderar att vara relativt enkel, med användning av naturliga mönster, naturliga nyanser. Möbler är funktionella och praktiska, det ska vara så bekvämt som möjligt. I denna understil kan man inte hitta utsmyckade snidade ben eller en massiv sänggavel, men rummet utmärks fortfarande av förfining och harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Neoklassiker

I denna stil är funktionerna i modernt och klassiskt sammanflätade. En sådan interiör är känd för sin dynamik, strävar efter allt nytt och originellt. Möbler och inredningsdetaljer kännetecknas av tydliga former, gravitation mot en enda färgpalett.

Färgintervallet domineras av naturliga nyanser: vitt, grått, brunt. Naturmaterial värderas högt: sten, trä, tyger av hög kvalitet. Överflödiga saker som inte har praktisk inriktning är tabu för ett sådant sovrum, därför ägnas särskild uppmärksamhet åt valet av varje objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nya designidéer

Att inreda ett sovrum i klassisk stil kräver överensstämmelse med etablerade regler och kanoner. Under lång tid var det strängt förbjudet att avvika från dem, men moderna trender inom design gör det möjligt att kombinera olika riktningar för praktiska och funktionalitet. Detta är exakt fallet med följande stilar: modern och neoklassisk. De erbjuder ett nytt perspektiv på inredningen av lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pragmatism är ett integrerat inslag i interiörer, där traditioner och modetrender är sammanflätade. Neoklassicism låter dig dekorera ett sovrum i ett färgschema, välja en grundläggande nyans: kakao, elfenben, bakad mjölk, beige, grå. Färger kombineras i olika procentkombinationer. Ljusa monokromatiska väggar ger en känsla av lätthet, rymlighet och hänvisar också till minimalism. För att skapa dynamik i designen är det tillåtet att använda brokiga fläckar: dessa kan vara ljusa kuddar, överkast, tavelramar.

Bild
Bild

En ny lösning är det symmetriska arrangemanget av möbler i mitten av rummet. Å ena sidan kränks inte principerna för den klassiska stilen, å andra sidan uppnås effektiv zonindelning. Detta beror på det faktum att modern design tenderar mot enkelhet och minimalism.

Enligt detaljeringsgraden är den klassiska stilen indelad i tre typer:

  • Lättviktig . Interiören är gjord i lugna nyanser, inte tyngd av inredning. Alla funktioner i stilen beaktas, symmetri är hjärtat, naturmaterial används. Designen är lämplig för små rum, vars område försöker öka visuellt.
  • Genomsnitt . Standardinteriörer för en medelklassstadslägenhet. När man ordnar ett sovrum värdesätts marmor, kristall, massivt trä, medan metall och plast är förbjudna. Ersättare för naturmaterial är acceptabla om de är tillverkade av tillräcklig kvalitet. När du väljer möbler uppmärksammas klassiska proportioner, släta linjer.
  • Mättad . Rummet har maximal koncentration av detaljer. Målade detaljer (inklusive för hand), snidade ben, stuckatur på väggarna, massiva ljuskronor i flera nivåer - allt detta är inneboende i denna typ av klassisk stil. Det är mycket viktigt att veta när man ska sluta och inte överdriva det.

Den senare inredningen är bäst lämpad för inredning av premiumlägenheter och herrgårdar. Det kräver betydande finansiella investeringar, fungerar som ett uttryck för ägarens status. Den lyxiga interiören kräver användning av de bästa tygerna och tresorterna, högkvalitativa finish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och finish

När du skapar en interiör i klassisk stil ägnas stor uppmärksamhet åt dekorationen av väggar, golv och tak. Perfekt plana ytor ska vara ett uttryck för lyxig återhållsamhet, de är grunden för all design. Material av högsta kvalitet bör väljas. Det handlar inte om deras pris, utan det faktum att billiga tapeter eller golvbeläggningar inte kommer att vara i harmoni med andra inredningsartiklar. De kommer att hålla lite.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar

Venetiansk gips, träpanel och golvlister, vinyltapeter med diskreta men eleganta mönster - allt detta är lämpligt när du inreder ett sovrum i klassisk stil. Riktningen gör att du kan kombinera texturer, nyanser, dekorativa paneler kan placeras på en monokromatisk yta.

I stora rum placeras kolumner eller befintliga utskjutningar formas under dem. I det här fallet är reparationer endast möjliga efter att ha fått lämpligt arbetstillstånd (det kommer att krävas om stödstrukturer är inblandade). Bågar med stuckaturer ser bra ut ovanför sängen eller i dörröppningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

En klassisk inredning är svår att föreställa sig utan trägolv. Parkett är bäst lämpad för dessa ändamål, företräde bör ges till ett enfärgat material. Det är tillåtet att ersätta detta material med ett laminat: det ser mindre sofistikerat ut, men det är lättare att installera och har en tillräcklig styrka. Den sista punkten blir mattor med ett diskret mönster, dekorerade med tofsar eller fransar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Tak med en höjd av tre meter eller mer anses vara idealiska för en klassisk stil. De låter dig placera en stor ljuskrona, ordna en struktur på två nivåer med lockiga kanter. Om det inte finns tillräckligt med utrymme, är taket vitkalkat och golvlister dras runt omkretsen. För att dekorera taket används fresker, målningar, stretchdukar.

Att ordna ett klassiskt sovrum i en medelklasslägenhet är något svårare än i ett dyrt utrymme. En begränsad budget kräver besparingar, men dessa besparingar bör inte påverka materialkvaliteten. I ett litet rum kan du klara dig med ett minimum av dekorativa element med fokus på ljusa färger; att använda dem i ett sovrum på 14 meter kommer att utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ägaren av lägenheten bestämmer sig för att använda ersättningsmaterial, bör du föredra högkvalitativa laminat- och keramiska plattor. Produkter från betrodda tillverkare kan vid första anblicken inte särskiljas från natursten eller trä. De har bra prestandaegenskaper. Litet rum 18 kvm. m kräver en kompetent kombination av toner, arrangemang av inbyggda nischer och installation av hyllor på väggarna - istället för skåp och ställ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Ett rum i klassisk stil kräver användning av lugnande pastellfärger. Varma färger ger rummet en mysighet. De är glädjande för ögat och har därför en lugnande effekt, vilket är särskilt viktigt när du inreder ett sovrum. Väggarna, dekorerade i beige toner, är neutrala; det är lätt att kombinera möbler och andra inredningsartiklar med dem. Saker och ting ser original ut på flera volymer mörkare än finishen. Valnötgolv och överkast kommer att matcha nästan vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett helt vitt sovrum är ett djärvt beslut eftersom det kräver åtminstone viss grundläggande designkunskap . När du väljer en interiör kombineras olika ljusa nyanser, medan det är viktigt att föremål och dekoration inte smälter samman med varandra. Du kan lägga till små grå fläckar. I motsats till detta alternativ ser ett mörkt rum ut. Vi pratar inte om förekomsten av svart - du kan leka med trädetaljer och nyanser av brunt. Du kan inte överdriva det med dem, annars kommer interiören att bli för dyster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan tyckas att färgerna som används i utformningen av ett klassiskt sovrum är få - men det kan fortfarande se glatt och ljust ut. Pulverformigt, blått, ljusrosa sovrum - alla dessa alternativ är lämpliga för unga tjejer och blir ett uttryck för deras ungdomliga natur. Ett grått rum kommer inte att se tråkigt eller monotont ut om du placerar färgaccenter korrekt och väljer rätt möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna inredning kännetecknas av användningen av gyllene och silver dekorativa element: gesimser, dörrhandtag, tofsar, mönster på textilier . Det borde inte vara för många av dem, annars kommer rummet att se pretentiöst ut. Det finns dock sådana sovrum där guld tas som grundfärg. För att tänka på inredningen i sådana färger är det bättre att kontakta proffsen; annars är risken stor att resultatet blir smaklöst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör

Arrangemanget av själva inredningen är det sista, men de börjar tänka efter redan innan reparationen utförs. Möbler, belysningsarmaturer, dekorativa element - allt detta bör kombineras med varandra och med efterbehandlingsmaterial.

En liten säng kommer inte att vara särskilt lämplig i ett stort sovrum, och massiva ljuskronor (även om de är mycket vackra och helt motsvarar principerna för klassisk stil) kommer att se bra ut endast i rum med högt i tak. Tillverkaren, färgschemat och storleken på varje artikel är också viktiga. Det kommer att vara möjligt att skapa en harmonisk inredning bara om alla specificerade kriterier beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

möbel

Interiörartiklar för ett klassiskt sovrum är gjorda av massiv ek, tall, ask, mahogny. Vanligt trä kommer att se billigt ut, även om betydande summor läggs på annan inredning. Av denna anledning tolererar denna stil inte förfalskningar, du måste köpa de modeller vars struktur och naturliga skönhet kan beundras i oändlighet. Klassiska möbler finns i samlingarna hos många tillverkare.

Italienska sovrum

Italien är känt för sina möbelfabriker och har en ledande position inom detta område. Ursprunget till en framgångsrik industri ligger ett familjeföretag: från början var det många små industrier som skapade ett begränsat antal produkter att beställa. Nu är massproduktion etablerad, men varje fabrik strävar fortfarande efter att utveckla unika modeller, som sätter trender inom möbelmode.

Tack vare en nära förbindelse med det förflutna producerar italienska tillverkare några av världens finaste sovrum i klassisk stil. Det handlar om både utmärkta estetiska egenskaper och den höga kvaliteten på de använda råvarorna. Bra trä tål extrema temperaturer. Tack vare speciell impregnering blir den resistent mot hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiska sovrum

Lågt pris är en av de främsta fördelarna med produkter från asiatiska tillverkare. Billiga material används för att skapa möbler, designen lämnar ofta mycket att önska.

Kina är känt för att skapa förfalskningar, varav de flesta är synliga för blotta ögat. Fabriker som gör att möbler som använder italiensk teknik står lite vid sidan om. Dessa fabriker ägs av stora europeiska företag, de skapar produkter under varumärket "moder". Men kvaliteten på sådana möbler kommer fortfarande att vara lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska

Klassiska möbler finns också i samlingar av inhemska tillverkare. Produkterna kommer inte att vara av så bra kvalitet som deras europeiska motsvarigheter - dessutom är sortimentet inte så bra. Med en begränsad budget passar neutrala modeller med ett minimum av inredning kraven i den valda stilen. Vissa fabriker köper rätten att använda italiensk design och använder dem som grund för sina egna samlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spanska

Mycket intressanta sovrum, populära över hela världen. Spanska företag erbjuder möbler av högsta kvalitet. Modeller av massivt trä, sängar med massiva sänggavlar, produkter med snidade ben - produkter tillverkade i detta land (tillsammans med italienska) passar bäst för klassiska interiörer.

Modulära möbler representerar färdiga uppsättningar av olika inredningsartiklar, gjorda i samma stil. Detta alternativ är ganska praktiskt, men det rekommenderas inte att köpa det för klassiska sovrum. Företagen producerar typiska modeller som inte skiljer sig åt i olika utföranden och dekorativa element, vilket inte är lämpligt för traditionella interiörer.

Huvudelementet i sovrummet är sängen. Som regel köps stora dubbelmodeller för en klassisk inredning. Bredvid dem finns ett nattduksbord eller ett nattduksbord med nattlampa. Rummet kan innehålla en garderob eller ett ställ, det finns graciösa hyllor på väggarna, en fåtölj. När området i rummet tillåter kan en del av det användas för att utrusta arbetsområdet. Du kan sätta ett skrivbord eller datordisk där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Ett sovrum i klassisk stil ska vara ljust - och samtidigt ska det inte vara för många belysningsarmaturer i det, eftersom rummet är avsett för avkoppling. Huvudbelysningen ligger i taket - en massiv ljuskrona, dekorerad med kristallhängen, ljusformade lampor, dekorativa kedjor. Nattlampor placeras på sängbordet eller nattduksbordet, lampor installeras på väggarna, vars detaljer är gjorda av artificiellt åldrade metaller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Ett vackert och mysigt rum kräver användning av ytterligare element. Bilder, mattor, överkast, fresker används som inredning. Konstverk, inklusive samlarobjekt, passar i klassiska interiörer. Särskild uppmärksamhet ägnas åt textilier. Gardiner består av två lager: lätt tyll och tunga gardiner, för skapande av vilka de tar sammet, brokad, satin, siden. Lambrequins, krokar med tofsar och galgar är lämpliga för att dekorera fönster.

När du ordnar ett rum ägnas särskild uppmärksamhet åt sängkläder. Det är också sytt av ädla material: satin, siden, perkal. Tyger kan kompletteras med elegant broderi - i ton eller ljusare än huvudfärgen. Det är bättre att välja ett överkast i varierade nyanser för att markera den centrala möbeln - sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra designlösningar

Rätt färg är ett av de första stegen för att skapa ett mysigt sovrum. Rummet är inrett i sandiga vaniljnyanser och kommer att förknippas med värme och komfort. Denna nyans, som bas, kan finnas på väggar, möbeldekoration, målningar. För att lägga till accenter, rekommenderas att inkludera gyllene detaljer: till exempel gesimser, ramar, mönster på klädseln. Bilden kommer att kompletteras med en massiv säng med snidade ben och en sänggavel.

Bild
Bild

Överflödet av inomhusväxter och blombuketter i eleganta vaser kommer att återuppliva interiören. De kommer att bli ett "andetag" för invånarna i storstadsbor som bor långt från parker och trädgårdar. Grön färg harmonierar bra med ljusa nyanser, möbler i naturligt trä. Krukorna kan placeras vid fönstret eller stå i hela rummet, men det senare alternativet är endast lämpligt för tillräckligt upplysta rum. Om det finns en balkong intill sovrummet är glasdörrar en bra lösning.

Bild
Bild

Det begränsade utrymmet blir inte ett hinder på vägen mot att ordna ett rum i klassisk stil. En garderob inbyggd i nischen och ett bord monterat i väggen kommer att spara utrymme, och sängen tar upp det mesta av området - det centrala föremålet för alla sovrum.

Vita väggar och ljusa inredningsdetaljer kommer visuellt att utöka utrymmet, liksom avslag på material med texturer. I det här fallet kommer det att finnas en blandning av klassiska och minimalistiska stilar, uttryckta i diskret sofistik och lyx.

Bild
Bild

En intressant lösning för ett smalt sovrum skulle vara placering av hyllor ovanför sängen och spegelskåp på sidorna. Ovanför sänggaveln kan du lagra böcker, prydnadsföremål och dörrarna stänger säsongsartiklar eller sängkläder från nyfikna ögon. Användningen av speglar beror på önskan att visuellt utöka utrymmet; för samma ändamål kan du använda tapeter med vertikala ränder, vanliga överkast och gardiner.

Bild
Bild

Experimentfans, som inte är rädda för kardinallösningar i inredningen, kan dekorera sovrummet i röda toner. Användningen av denna färg är atypisk för den klassiska stilen, men moderna trender gör det möjligt att inkludera en grundläggande ljus nyans i designen. Scarlet väggar eller matta kommer att bli ett uttryck för passion, känslor och uttrycksfullhet. Varma färger bör föredras. Det sista ackordet blir en himmelssäng med fräscha vita överkast. Det lyxiga sovrummet är klart!

Rekommenderad: