Ljuskrona I Barnrummet (73 Bilder): Takmodeller För En Tonåring, Lampor För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona I Barnrummet (73 Bilder): Takmodeller För En Tonåring, Lampor För Barn

Video: Ljuskrona I Barnrummet (73 Bilder): Takmodeller För En Tonåring, Lampor För Barn
Video: The range Lighting,table lamp, kids lighting,floor lighting,led lighting,lampshades,ceiling lighting 2024, Maj
Ljuskrona I Barnrummet (73 Bilder): Takmodeller För En Tonåring, Lampor För Barn
Ljuskrona I Barnrummet (73 Bilder): Takmodeller För En Tonåring, Lampor För Barn
Anonim

Ett barns rum är ett speciellt rum som skiljer sig inte bara i utseende, det har en annan atmosfär. Varje möbel är noggrant utvald för att skapa den övergripande känslan av barndomsvärlden. Ett av de viktigaste designelementen är ljuskronorna i barnrummet. De skiljer sig från sina motsvarigheter för vuxna, de har många fördelar och sorter.

Olika sorter

Ljuskronor för barnkammaren är taklampor, som är rummets huvudsakliga belysningsenhet. Deras särdrag är den unika utformningen av barns teman, tack vare vilka ljuskronorna själva är designens accent, vilket betonar designens huvudidé.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av taklampor för barn skiljer sig åt i typ av installation och kan ha ett annat sätt att arbeta. Modeller kan slås på på vanligt sätt eller utrustas med en kontrollpanel.

Värdighet

Ljuskronor för barn är en separat kategori av modeller som har många fördelar.

Dessa tillbehör:

  • utförs på ett massivt sätt på produktionsutrustning eller individuellt enligt en designers skiss hemma eller en kreativ studio;
  • har ett stort utbud av modeller, så att du kan välja en modell med hänsyn till dina egna preferenser, med betoning på idén om utformningen av ett barnrum;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • är speciella, snygga rumsaccenter som kan sammanföra olika inredningsartiklar;
  • har en bred färgpalett av design med ögonsköna färger som passar bra in i en annan designstil;
  • framkalla positiva känslor hos barn, skapa dem för en mysig och inbjudande atmosfär med en känsla av rummets särart;
  • belägna på takområdet kan de skapa riktiga kompositionsmålningar, där de är nyckelelementen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ha en annan struktur i strukturen, tack vare vilken du kan köpa en modell för en specifik enkel eller fantasifull design, som harmoniskt passar in i helhetsbilden

beroende på vilka råvaror som används och beräkningen för en specifik ljuskälla, skiljer de sig åt i olika kostnader, vilket är bekvämt för köparen och låter dig köpa en ljuskrona till ett barns rum, med hänsyn till ett specifikt tema och en planerad budget

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Med många fördelar kan inte alla barnkronor kallas bra. Utformningen av vissa modeller är dålig. Detta gäller alternativ för en kreativ plan med tillägg av tråd, vilket är traumatiskt, liksom modeller vars position är mycket lägre än vanligt och tillbehör med ett överflöd av hängande inredning, som provocerar ett barn att nå lampan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kännetecknas varumärken med öppna ljuskällor, vilket inte alltid är lämpligt för ett barns rum: om de av misstag mekaniseras kan lamporna gå sönder.

Därför är det viktigt att tänka på att en högkvalitativ ljuskrona till ett plantskola är ett säkert tillbehör med en strömlinjeformad form och säkra stängda lampor.

Ljuskällor

Produkter klassificeras efter lamptyp och kan vara med följande typer av enheter: glödlampor, halogen, LED, fluorescerande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje typ av lampa har sina egna fördelar och nackdelar, så valet av tillbehör för nyckelrum omfattas av strikta regler: inte alla lampor är säkra och lämpliga för ett barns rum (inklusive hemmabruk).

Glödlampor (vanliga sovjetiska glödlampor) är enkla, bekväma och har en låg kostnad, men i sitt arbete överförs de till ljuset inte mer än 5-10% av den förbrukade energin och släpper ut det till värme (de blir väldigt heta), pga. en tunn glödlampa, de är farliga om de inte har en sluten nyans …

Bild
Bild

Halogenlampor (glödlampor med volframtråd) har utmärkt ljuseffektivitet, jämfört med glödlampor, behåller det mesta av värmen i glödlampan (därför värms de inte upp), är hållbara (2000-5000 timmars drift), har nära naturlig belysning, men är dyra, kan de fatta eld från den höga temperaturen inuti glödlampan och misslyckas om lampans yta är smutsig.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -källor lamporna är säkra för hälsan, har inte tungmetaller, glödlampor inuti, skiljer sig i en uppsättning olika nyanser av färger, är ekonomiska, ger ett ljusflöde utan flimmer och färgskillnader, men de skiljer sig åt i en smalt riktad glöd och en betydande kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lysrör - hållbara energibesparande lampor med elbesparing, mindre uppvärmning, en mängd olika former, storlekar, typer av socklar, men instabila för att tända och stänga av ljuskronan ofta, har ett karakteristiskt surrande ljud under drift, en obehaglig nyans av ljuset flöde som orsakar trötthet i ögonen, är instabila för spänningsstötar, oförenliga med dimmare, avger kvicksilverånga när de arbetar i luften.

Bild
Bild

Utnämning

Huvudsyftet med en ljuskrona i ett barnrum är att belysa hela utrymmet, oavsett egenskaperna hos ett visst rum. Syftet med lampan är att bibehålla det mest naturliga ljuset i rummet, som följer ett visst belysningsmönster.

Eftersom ljuskronor inte innehåller strålkastare är det viktigt att bygga på vilken typ av lampor som används och antalet zoner, av vilka det finns tre i barnkammaren:

  • sovrum;
  • arbetssätt;
  • spel.

En ljuskrona är en allmän belysningsanordning, den används tillsammans med ytterligare lampor som är ansvariga för att tända varje hörn av rummet, inklusive vägglampor och sänglampor.

Bild
Bild

På grund av särdragen hos barninteriörer måste ljuskronor anpassa sig till de förändrade behoven hos ägarna i rummet.

Detta utgjorde därför grunden för klassificeringen efter ålder ljuskronor för barnrum är avsedda :

  • för en bebis;
  • förskolebarn;
  • grundskoleelev;
  • för en tonåring.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel har en ljuskrona för en bebis en sluten skuggdesign.

Det är viktigt att deras skärm är dämpad och stöds av ett nattljus eller en liten bordslampa.

Ljuskronor för förskole- och grundskolebarn är gjorda av särskilt stöttåliga material med en mer intressant och "vuxen" design. Modeller för tonåringar (pojkar och flickor) väljs utifrån deras hobbyer, inte att glömma betoningen på funktionalitet.

Bild
Bild

Färger

Färglösningar för ljuskronor i en plantskola beror på flera faktorer:

  • barnets kön;
  • ålder;
  • design egenskaper;
  • sidor av rummet (skapar illusionen av belysning).

Modeller kan tillverkas i universella färger som är lämpliga för en pojke och en flicka (till exempel ljusgrön, himmel, beige, grön) eller radikalt olika.

Alternativ för tjejer görs i Barbie favoritnyanser: rosa, lila, lila, vinröd, mynta. Ett utmärkt val skulle vara modeller gjorda i mjuka kontraster med vita och pastellfärger.

Tillbehör till pojkrummet ser särskilt vackra ut om de är gjorda i kontraster av vitt, blått och gult. Ibland ger röda streck ljusstyrka till färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar är indelade i enfärgade färger, kontraster och utskrifter.

De senare sorterna är ganska sällsynta idag, för mot den allmänna bakgrunden av massan av ljusa inredningsartiklar som finns i ett barns rum går de förlorade. Det är bättre att välja modeller med rika mjuka färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Designtekniker är grunden för framgångarna för barnkronorna. Temat är mångfacetterat, motsvarar tidens "ande", framförd på ett klassiskt eller icke-standardiserat sätt.

De mest populära tillbehörsteman är:

  • nautisk stil (fartyg, ratt);
  • natt och rymd (planet, stjärnor, sol, måne);
  • flygande föremål (raket, plan, helikopter, luftskepp, UFO);
  • motiv med fåglar (papegoja, ugglor);
  • naturfenomen (regnbåge, moln);
  • blomsterarrangemang (enstaka blommor eller blomställningar);
  • havsvärlden (fisk, delfin);
  • alfabet (enskilda bokstäver);
  • sommarskiss (bin, fjärilar, sol, paraplyer, ballonger);
  • roliga små människor med leenden;
  • sport (fotboll, bollformad halvklot);
  • bilar ("Bilar", motorcyklar).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskronornas form har inga tydliga ramar. Den klassiska riktningen tenderar till rundade konturer, icke-standardiserade modeller liknar en cylinder, en kon. Med rätt val kommer alla modeller framgångsrikt att passa in i interiören i ett barnrum, som kombinerar ett sovrum, en studie och ett rekreationsområde. De mest framgångsrika lösningarna för unika barnlampor är stilar:

högteknologisk

klassisk

Bild
Bild
Bild
Bild

modern

nautisk

fe

anime

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje riktning är unik på sitt eget sätt, och ofta för att lampan ska vara i god harmoni med den övergripande designidén räcker det med själva ljuskronan och dess stöd genom färgen på ett inre element.

Hur gör man en plantskola av en vanlig?

Om det inte är möjligt att köpa en ny ljuskrona kan du ändra den som är tillgänglig. För att göra detta är det tillräckligt att använda materialet till hands. För detta är tyg, kartong, dekorativ fläta, polymer, pärlor, spetsar, trä, liksom olika användbara saker som finns i varje hem lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många designalternativ. Du kan hänga färgglada fjärilar med strass (färdiga eller klippta ur kartong och dekorerade med strass) från en vanlig ljuskrona. Om ljuskronan består av lampskärmar kan du dekorera dem med decoupage -tekniken, limma en känslig dekorativ fläta runt kanterna och dekorera benen med mångfärgade bokstäver i alfabetet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om lampmodellen är mycket enkel kan du ändra den lakoniska stilen utan erkännande genom att limma fjärilar som skärs ut enligt mönstret på ytan.

Det är dock värt att komma ihåg att typen av ljuskälla är viktig i detta fall. Det är nödvändigt att välja lampor som inte värms upp, annars brinner papperet gradvis.

På grundval av mallämnen kan du ändra lampans design varje säsong, vilket ger något nytt och relevant för atmosfären i barnrummet. Till exempel byter fjärilar mot höstlöv av orange, röda och gula nyanser skapar en höststämning, om du väljer snöflingor fylls rummet med en känsla av fest och magi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en ljuskrona för ett barnrum är tillgängligt för alla. Det viktigaste är att du behöver förlita dig inte bara på modellens externa data, det är viktigt att ta hänsyn till typen av lampor, storlek, form, stil. För ett lyckat köp är det viktigt att förbereda sig i förväg och välja flera alternativ vid ett litet sortiment i butiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste köpa produkten personligen för att kunna bedöma byggkvaliteten och utesluta synliga defekter.

Detta tillvägagångssätt låter dig utvärdera tillbehörets funktion och graden av spridning av ljusflödet.

Efter att ha undersökt produkten för kvalitet är det viktigt att inte glömma att uppmärksamma:

  • tillgänglighet av dokumentation - kvalitetscertifikat, överensstämmelse med säkerhetsstandarder, pass;
  • "Korrekt" val av bas (förenklar köp och byte av glödlampor) och typ av nyans (glas- och kristallhängare är oacceptabla);
  • rätt ljusintensitet med mjukt ljusdiffusion. Överdriven ljusstyrka som träffar ögonen och förstör näthinnan är oacceptabelt;
  • typ av lampor. Det är värt att föredra halogen, som inte har en bländande effekt;
  • attraktiv design och storlek som matchar rummets parametrar;
  • antal lampor. Helst bör det finnas minst tre av dem, och, om möjligt, riktade i olika riktningar av rummet för att få en enhetlig belysning av hela utrymmet;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • tillförlitlig fastsättning av dekorativa element och högkvalitativ montering, redovisar modellen i enlighet med takhöjden och rummets dimensioner (upphängd eller i form av ett mönster i taket);
  • unika design: även med ett litet sortiment bör modellens stilistik passa in i den övergripande bilden av interiören, olika i originalitet, men falla i färgen på de befintliga möblerna eller tillägg.

Ett bra köp - en vacker, snygg och modern lampa som lockar uppmärksamhet. Om interiören inte är övermättad med antalet detaljer kan ljuskronan vara kraftfull, stor och medryckande. Om det finns många detaljer kommer en massiv armatur att skapa en tung atmosfär.

Vilket är bättre?

I allmänhet är den perfekta ljuskronmodellen:

  • medelstor produkt med flera lampor;
  • en lampa med belysning så nära naturligt dagsljus som möjligt (mjukt varmt från 3700 till 4000 K);
  • ett tillbehör med slutna lampor eller placerad för att inte träffa ögonen;
  • snygg design som lockar uppmärksamhet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en produkt som lyder inredningens allmänna tema;
  • säker ljuskrona med tillförlitlig fastsättning av alla strukturella element;
  • motståndskraftig mot upprepad till- och frånkoppling;
  • ställa upp barnet för positiva tankar. Den kreativa designen av en halv man, en obegriplig varelse, som snedvrider barnets psyke och kränker den korrekta uppfattningen av världen är utesluten;
  • en produkt tillverkad av”korrekta” material (metall, trä målat med miljövänliga färgämnen).

Vackra exempel inom inredning

Efter att ha tänkt att ändra barnkammarens stil kan du uppmärksamma intressanta designalternativ. Detta gör det lättare att förstå vad som exakt kan köpas i rummet. När du väljer en original ljuskrona är det värt att överväga stilen, färgkombinationerna, till exempel:

ett ljuskrona-hjul med en vit nyans-sfär passar perfekt in i ett pirat-tema rum, som realistiskt sticker ut mot bakgrunden av tak accentzonen i form av en stjärnhimmel

en modell i form av en blomma med fjärilhängen, som ligger i taket på en himmelsk bakgrund, kommer att vara lämplig i det inre av ett flickrum, gjord i beige och gröna toner

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ett sommartema med en himmelsk bakgrund i taket, glada väggar i en ljusgrön nyans, dekorerad med gardiner med fladdrande fjärilar kan kompletteras med en vit luftskeppskrona med en liten björn

det fantastiska temat i flickans rum kan stödjas av en unik ljuskrona i form av en spridning av stjärnor som belyser huvuddelen av rumsområdet

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

den ursprungliga modellen med golvlampor och piratskepp kommer att bli en accent i pojkens rumstil, för större harmoni har den färgstöd genom ett skrivbord, skugga av gardiner och en accentvägg

om en takmodell i form av moln väljs, räcker inte ett enda tillbehör: för att fylla rummet med ljus i den önskade volymen måste du lägga till ett par hängande strukturer ovanför arbetsbordet och en liten vägg lampa ovanför sängen

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet är stort och beror på fantasin hos husets ägare. Detta är dock en artikel som kan bryta stilen om köpet är av misstag.

Rekommenderad: