Ljuskrona I Sovrummet (64 Bilder): Vackra Takmodeller I Rummet, Hängande Lampor I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskrona I Sovrummet (64 Bilder): Vackra Takmodeller I Rummet, Hängande Lampor I Inredningen

Video: Ljuskrona I Sovrummet (64 Bilder): Vackra Takmodeller I Rummet, Hängande Lampor I Inredningen
Video: Modern Wall Hanging Lights Design | Pendent Ceiling Lights Home Decor | Chandeliers Lights 2024, April
Ljuskrona I Sovrummet (64 Bilder): Vackra Takmodeller I Rummet, Hängande Lampor I Inredningen
Ljuskrona I Sovrummet (64 Bilder): Vackra Takmodeller I Rummet, Hängande Lampor I Inredningen
Anonim

Hembelysning är nyckeln till ditt humör och välbefinnande. Sovrummet är särskilt viktigt i detta avseende: när vi väljer en ljuskrona för ett intimt rum, vill vi hitta en vacker och lättanvänd lampa.

För att förstå hur man väljer ljuskronor för sovrummet är det värt att studera deras modeller, design, inköpsinformation, arrangemangsmetod och mycket mer. Dessa lampor är unika och har många fördelar.

Bild
Bild

Modeller

En ljuskrona är en hängande eller ytmonterad taklampa. Traditionellt är den upphängd från taket för att skapa enhetlig eller central belysning i rummet.

Det finns ett stort antal modeller av olika former och storlekar som kan användas för att dekorera ett sovrum:

  • Kristallkrona från flera lampor omgiven av glaskristaller som reflekterar ljus i hela rummet. Luftiga lampor i denna stil sprider starkt ljus, ser väldigt rikt ut, men är inte lämpliga för varje sovrum.
  • Trumkrona med en stor lampskärm som omger glödlamporna. Denna typ förutsätter att ljuset är svagt (det bästa alternativet för sovrummet).
  • Ljuskrona följeslagare med en serie ljusrör som sträcker sig från en central punkt och har lampor i ändarna. Några av dem avviker symmetriskt för att bilda en cirkel, medan andra är i slumpmässig ordning. En sådan ljuskrona lyser upp det mesta av rummet om den har många lampor (3-4 lampor räcker för ett sovrum).
  • Empire ljuskrona lyxigt och traditionellt. Den har två sektioner, vars överdel är gjord i form av en liten kon. Den nedre delen är en omvänd klocka eller skål. Blocket består av hängande kristaller, och de dekorativa linserna inuti lampan ger spektakulär belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskrona-vattenfall med kristaller "rinner ner", presenterade i många former. Basen på modellen kan vara rund eller fyrkantig. Gemensamt för denna typ av ljuskrona är kombinationen av en lampa och kristaller i form av ett vattenfall. Detta är en mycket romantisk lampa, en av de bästa för sovrummet.
  • Skiktad ljuskrona vars nivåer sträcker sig från en till fem. För sovrummet är de mest populära modeller med tre armar med nyanser.
  • Ljuskrona med Euro -ram i form av jämna nyanser på en stel ram, som har en enkel form (rak eller böjd). Dessa armaturer har från två till sex lampor vars ljusriktning kan justeras. Sådana mönster är en av de bästa sorterna för ett sovrum.
  • Tak ljuskrona fläkt , som kombinerar två möbler, utformade för att samtidigt belysa och skapa en uppfriskande svalhet i sovrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Att välja en ljuskrona färg är en smaksak, även om det är viktigt att kunna kombinera stil och syfte.

Det finns traditionella associationer av färg och humör:

  • apelsin liknar solen, förknippad med glädje;
  • grönt - med balans;
  • rosa - med storhet och rikedom;
  • blå - med svalhet och lugn;
  • röd - med energi och intresse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns två alternativ för att välja en ljuskronfärg som en sovrumsägare kan dra nytta av.

  1. Den första innebär användning av ett färgschema som matchar rummets övergripande palett.
  2. Den andra metoden är baserad på användning av kontrast (ett accentalternativ som gör att ljuskronan kan sticka ut, vara huvudobjektet för inredning).

En kompromiss är möjlig - valet av en ljuskrona med en bas av genomskinliga råvaror (glas, kristaller eller värmebeständig plast). En sådan lampa motsäger inte designelementen och uppmärksammar inte sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Venetianska hantverkare från ön Murano är ledande inom tillverkning av färgade lampor. Tack vare dem dök termen "Murano -glas" upp. De tillverkar ljuskronor med flerfärgade nyanser och hängen av färgad kristall som kan dekorera sovrum i alla storlekar och stil med gnistrande strålar.

Eftersom lampan sitter inne i en färgad nyans, ändrar glasets färg belysningen och fyller rummet med mystik och magi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgade lampor kan vara monokromatiska och kombinera ett kalejdoskop i olika nyanser. Dessa är de moderna mångfärgade ljuskronorna som kombinerar lila, guld, vit, akvamaringrön, rosa och blå glaselement.

Vanligtvis är dessa klassiska johannesbrödsmodeller eller varianter av en följeslagare ljuskrona, där lampan inte är dold på baksidan av plattan. Sådana lampor har små ljuslampor som sänder blåvitt, kallt eller mjukt ljus och det gula spektrets vanliga sken.

Du kan välja en eller annan lampa när du vill i en specialaffär. Multikronan, som är en dekoration i sovrummet, ändrar praktiskt taget inte färgspektrumet för belysning: lamporna placeras utanför de färgade glaselementen.

Om du väljer en modell med flerfärgade dekorativa element måste du tänka på deras kombinationer med andra inredningsartiklar. Det är att föredra att upprepa färgen på detaljerna i den centrala belysningsenheten i sovrummets inre föremål - fönster, sängar, fåtöljer eller matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utgångspunkten när du väljer en ljuskrona för sovrummet är att bestämma stilen i vilken rummet är inrett. Om ägarna har vissa stilpreferenser är det mycket lättare att välja en lampa och sätta ihop sovrummets design. I de flesta fall, när de ordnar ett rum, försöker de skapa de mest bekväma och bekväma förhållandena, kännetecknade av en välkomnande atmosfär. Oftast överensstämmer grunden för idén med designen i klassisk stil.

Ljuskronor med ljuslampor är förknippade med klassikerna. Denna typ av armatur har funnits länge. För närvarande finns sådana modeller oftare i form av komplexa strukturer gjorda av metall, kristall eller glas, ibland kompletterade med plast. De har bronsramar, metall, gjorda i antikt guld, koppar eller svärtat silver.

Bild
Bild

Sådana lampor hängs på dekorativa kedjor, därför kräver de tillräckligt högt i tak för placering. De är dekorerade med många kristallhängen, vackra metallkrullar, ibland mönstrade rosetter av glas eller keramik. Tack vare en så vacker ljuskrona kan du lägga till nyanser av romantik, antiken i antiken till sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Muranoglas ljuskronor skapades ursprungligen i det glasblåsande Mecka i Italien. Idag används termen "murano" för att hänvisa till en stil. Originella blommotiv ingår ofta i modellens designkompositioner. Murano -glas finns i många färgvariationer och dess genomskinlighet möjliggör en unik nyans av belysning som kan ge intresse för nästan alla sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art nouveau ljuskronor ser enkla och imponerande ut, de är lämpliga för ett minimalistiskt sovrum. Sådana lampor har vanligtvis inga ytterligare dekorationer, förutom lampskärmar och hållare (i sällsynta fall finns det skär som efterliknar träiga nyanser av wenge eller mörk ek).

Lampor i form av hängande glasögon, knoppar eller bollar ser attraktiva ut. Lampor placerade under dessa nyanser eller inuti glasbägare finns i olika storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga ljuskronor i form av en bukett med små blommor ser vackra ut, var och en innehåller en miniatyr LED -lampa. Metallelementen i sådana ljuskronor har en effektiv beläggning (förkromning eller sprutning i brons).

Lamporna kan riktas nedåt eller uppåt, vilket reflekteras i ljusflödets riktning och graden av dess intensitet.

Bild
Bild

Till sovrummet kan du hämta en original designerlampa i form av grenar med en värmebeständig plastskärm. En sådan ljuskrona kan förvandla inredningen i ett speciellt rum och förvandla det till en mystisk grotta eller ett hörn av skogstacket. Det kan till exempel vara en modell av danska designers Thyra Hilden och Pio Diaz.

Armaturen är designad med möjlighet att ändra ljuskraften hos LED -lampor, vilket skapar en mystisk halvskugga i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera ett brutalt sovrum i loftstil är en strålkastarlampa lämplig, liksom en ljuskrona dekorerad i form av lyktor från början av 1800-talet. Ofta i sådana sovrum gör de sig helt utan nyanser: lampan är lakonisk och består av en tråd, en bas, en lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Vilken typ av ljuskrona som är bäst för ett sovrum beror på rummets stil och storlek. Takhöjden måste också beaktas.

Välj som regel en typ av ljuskrona som inte hänger för lågt. Ett undantag kan vara rum med högt välvda eller takbjälkar som finns i förkrigshus eller i stugor byggda enligt ett enskilt projekt.

Om ägaren vill hänga en låg lampa i sovrummet i en typisk lägenhet, gör det inte i sängområdet (annars finns det risk för att vidröra det bara genom att lyfta huvudet från kudden).

För ett litet sovrum skulle en blygsam lampa - en trumkrona - vara ett bra val. En liten elegant modell med en silkesljusskärm tillverkad av kända italienska mästare, till exempel varumärket Arte Lamp, kommer att inreda ett mysigt sovrum i modern, Provence eller Art Deco -stil, vilket skapar en atmosfär av romantik, ömhet och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För små utrymmen är platta armaturer som ser pressade mot taket bra.

Det här är lamporna på Euro -ramen tillverkade i Spanien, som är lämpliga för ett modernt sovrum i minimalistisk stil. Till exempel en miniatyrkrona tillverkad av Cuadrax, bestående av sex nyanser som liknar mousserande isbitar, fixerade på en förkromad krökt båge.

När takets höjd tillåter är det vettigt att designa ett lyxigt sovrum med höga speglar, tunga gardiner och en glamorös kristallkrona.

Till exempel Bagatelle-lampan i empirestil, gjord av transparent kristall med iriserande hängen. Denna armatur är designad för en lampa och kommer att vara en harmonisk lösning för att skapa en intim stämning i sovrummet, eftersom den kan ge en avkopplande och konfidentiell atmosfär till stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I områden där det är för varmt kommer en ljuskrona i kombination med en fläkt att vara ett bra val för ett sovrum. Fläktbladen kan vara från fyra till sex, de ligger främst ovanför nyanserna och har en annan form. Det mest traditionella utseendet är raka blad, färdiga i träfärg eller täckta med olika sprayningar.

I linjalerna finns det också halvmåneformade blad, liksom gjorda i form av kronblad. Lampor kan placeras inuti en stor rund skugga: i det här fallet kommer ljuskronans ljus inte att träffa semesterfirarnas ögon, vilket är mycket bekvämt för sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska ljuskronan ligga?

Huvudsyftet med ljuskronan i sovrummet är rymdens centrala belysning. Dess dekorativa, romantiska ljus är utformat för att lugna och koppla av ägarna så mycket som möjligt efter jobbet. Därför ska den inte vara för ljus och aggressiv.

Onaturlig belysning kan inte skapa rätt atmosfär, vilket kommer att påverka avslappningens kvalitet och bibehålla spänningar.

Det finns situationer när en helt ljus och bekväm belysning behövs i sovrummet. De som gillar att läsa i sängen bör se till att huvudlampans plats är tillräcklig för ögonen. Det är viktigt att tänka på lampornas kraft, även om ljusflödets intensitet måste hållas i mått. I det här fallet är det bättre att placera belysningsenheten så att bländningen från den inte reflekterar på datorskärmen eller tv -panelen.

Bild
Bild

Normen för ett sovrum är 15 watt per kvadratmeter. För ett rum som mäter 20 kvadratmeter bör ljuskronans lampors totala effekt på takytan vara cirka 300 watt.

För ett långt rum är ett bekvämt alternativ att placera två ljuskronor med separata omkopplare. För en bekväm vistelse är det viktigt att tänka på var det är bekvämare att placera dem (helst är det bättre om man kan nå omkopplarna utan att gå upp ur sängen). Om möjligt är det värt att köpa en ljuskrona utrustad med en fjärrkontakt eller dimmer som gör att du kan ändra belysningsläget.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att passa in ljuskronan på ett lämpligt och harmoniskt sätt i rummet kan du placera den ovanför foten av sängen om du inte sänker modellen för lågt. Det är önskvärt att plattorna är riktade uppåt eller har en justerbar lutningsvinkel: så kan du vara säker på att lamporna inte blir för hårda och inte irriterar ögonen.

En lampa med upplysta nyanser anses vara det bästa alternativet, även om vården av en sådan enhet är svårare - damm och små insekter samlas i lampskärmskopparna. Men den visuella känslan av expansionen av rummet, som uppnås genom att använda en sådan lampa, är värt att spendera lite extra tid på att städa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ljuskronans ljus inte räcker kan du installera sänglampor vid sänggaveln, lägga till en lampa med en justerbar bas på väggen i samma stil som ljuskronan.

De flesta företag som specialiserat sig på tillverkning av belysningsarmaturer erbjuder alltid glada kollektioner som består av ljuskronor, lampor och hängen, så det kommer inte att vara svårt att välja harmoniskt dessa interiörartiklar.

Bild
Bild

För ett mycket stort sovrum bör ljuskällorna vara sammansättningen av en ljuskrona fixerad i taket och LED -lampor som ligger på olika nivåer och plan för att belysa specifika områden (linneskåp och spegel).

När det gäller placeringshöjden, i ett rum där det inte är mer än 2,5 meter, skulle den idealiska lösningen vara en struktur nära ytan, så nära taket som möjligt (en ljuskrona på en stav - en Euro -ram eller med en stor platt nyans).

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona i det inre av sovrummet

Vissa ljuskronor kan skapa en känsla av lyx i sovrummet. De ger utrymmet en särskild premie. Andra ger enkelhet och kortfattning till interiören, därför är de särskilt relevanta i rum fyllda med små detaljer (till exempel ett vardagsrum). I varje fall ska ljuskronan vara harmonisk och smidigt blandas in i rummet.

För ett rymligt sovrum med en standard takhöjd skulle ett utmärkt val vara att köpa en trumkrona med en textilskärm. Det kan vara siden eller organza i en pastellskärm: tyget mörknar inte lampornas ljus, mjukar dess ljusstyrka, skapar en känsla av skugga. För att förbättra effekten kompletteras en sådan ljuskrona med kristallhängen, där ljusstrålar reflekteras, skimrar och glittrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare de svaga dekorelementen passar en sådan ljuskrona in i nästan alla moderna interiörer, från vintagestil till minimalism. Hon kommer att kunna harmoniskt komplettera pärlvita möbler, lämpliga för möbler i mörk eller gyllene färg (till exempel Milanese valnötskugga). De förkromade detaljerna i ramen kan överlappa med elementen i speglar, sängbotten eller stolarnas ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel på utformningen av en klassisk damboudoir kommer att vara en sovrumsdesign i rosa toner, där en chic ljuskrona i en mångfacetterad mauve nyans kommer att spela en avgörande roll.

Detta är en klassisk version av en hängande lampa med sex armar med rosettskärmar, där lampor är installerade. Ljuset i detta fall riktas uppåt, eftersom kanterna på nyanserna överlappar lampornas storlek. Det skadar inte ögonen och reflekteras från den bländande paletten av glas och får ett mjukt rosa sken.

Väggdekorationen i rosa, användningen av en fluffig blekrosa filt som överkast och en matta i en delikat pastellskugga betonar ljuskronans skönhet, som spelar en solodel i denna inredning.

Bild
Bild

I fallet när du vill skapa ett snövitt sovrum, som påminner om luftmoln från sagor, kan du använda huvud accenten i form av en elegant vit ljuskrona med ljuslampor.

Det är också lämpligt för ett litet rum, det kommer inte att minska takhöjden visuellt tack vare beläggningens pärlskugga. Flätningen av den genombrutna designen, dekorerad med blommor och löv, gör att taklampan kan skapa effekten av att "sväva" i luften, organiskt smälta in i interiörens färger.

Oregelbundna lampor, gjorda i form av långa ljus, ser naturliga ut i denna komposition, vilket förstärker intrycket av fantastiskhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En kristallampa kan vara enkel eller flerskiktad.

I en modern stil kan en lampkula i form av komplex geometri tillverkas av kristallhängen. Elementen i en sådan ljuskrona, fästa vid basen till en statisk struktur, sprider försiktigt lampornas ljus och skapar ett flimmer runt lampan. Töjbart tak med en blank yta hjälper till att förstärka denna effekt.

En sådan ljuskrona kan dekorera ett sovrum i modern stil, högteknologisk eller technodesign. Det är lämpligt att välja färg på golvet, möbler och gardiner i pastellfärger; för harmoni kan du använda naturliga naturliga nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer en ljuskrona för sovrummet kan du ta reda på från följande video.

Rekommenderad: