Ljuskronor Spanien (31 Bilder): Spanska Takbronsmodeller I Stil Med "klassiska" Och Moderna Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor Spanien (31 Bilder): Spanska Takbronsmodeller I Stil Med "klassiska" Och Moderna Alternativ

Video: Ljuskronor Spanien (31 Bilder): Spanska Takbronsmodeller I Stil Med
Video: Isabelle LampGustaf [FULL HD] 2024, Maj
Ljuskronor Spanien (31 Bilder): Spanska Takbronsmodeller I Stil Med "klassiska" Och Moderna Alternativ
Ljuskronor Spanien (31 Bilder): Spanska Takbronsmodeller I Stil Med "klassiska" Och Moderna Alternativ
Anonim

Ingen interiör klarar sig utan bra belysning som strikt matchar den valda designstilen. Och den allmänna atmosfären i rummet beror ibland på rätt val av den centrala ljuskronan. Om du har valt en klassisk design eller en barockdesign, bör du definitivt uppmärksamma de lyxiga spanskgjorda ljuskronorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ljuskronor och belysningsarmaturer från Spanien har länge etablerat sig på världsmarknaden som produkter av oöverträffad kvalitet och vackert utseende, tack vare vilka de har vunnit enorm popularitet bland köpare i många länder.

Moderna spanska belysningsmärken styrs av följande principer vid tillverkning av belysningsprodukter :

  • oklanderlig kvalitet på varor;
  • miljövänlighet och produktsäkerhet;
  • lyxig design;
  • uppmärksamhet på varje detalj;
  • en mängd olika stilar (klassisk, neoklassisk, modern, etc.), liksom en mängd olika former, storlekar och färger.
Bild
Bild
Bild
Bild

Spanska lampor kännetecknas av en speciell nationell färg som bara finns i dessa produkter, som kan karakteriseras som elegans och sofistikerade former, samt en oväntad kombination av statisk och strikt minimalism med många lyxiga dekorativa detaljer. I arsenalen för spanska tillverkare finns också en speciell gammal teknik för att göra stora ljuskronor i smidesjärn.

Denna stil är också allmänt känd som spansk blomsterhandel. Den dök upp i Spanien på 1200 -talet. På den moderna marknaden kan du hitta både hängande och takkronor tillverkade enligt dessa långvariga traditioner.

De har upprepade gånger blivit erkända som de bästa belysningsarmaturerna i världen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats i interiören

Det bör genast noteras att på grund av deras lyxiga utseende och imponerande storlek är det osannolikt att klassiska spanska ljuskronor passar in i designen av en liten lägenhet eller ett litet rum i ett hus. Sådana modeller är perfekta för stora vardagsrum, hallar och hallar, liksom för rymliga sovrum och studierum.

De viktigaste stilarna där de traditionella modellerna av spanska ljuskronor och lampor kommer att passa harmoniskt:

  • klassisk,
  • nyklassicism,
  • modern,
  • högteknologisk,
  • barock,
  • imperium,
  • Renässans,
  • Viktorianskt.
  • rokoko.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en spansk ljuskrona måste du komma ihåg att det är ett element av lyx och fyller atmosfären i rummet med en viss pomp och sofistikerad prakt. Om du har valt minimalism eller en ljus romantisk stil för att dekorera rummet, så är sådana grandiosa designelement i det helt enkelt olämpliga.

Som regel används belysningsprodukter från Spanien vid inredning av lokaler i sådana offentliga institutioner som:

  • teatrar, uterum, universitet;
  • fashionabla restauranger;
  • elitklasshotell;
  • konstgallerier, museer och utställningshallar;
  • tågstationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsorter

För att skapa en sofistikerad och sofistikerad atmosfär i det inre av din lägenhet eller hus kan du använda följande typer av spanska lampor:

  • Tak lampor . De är som regel placerade i mitten av taket, vilket skapar harmonisk ljussymmetri i rummet, eller de kan flytta till en viss del av rummet, bryta det, ett sådant arrangemang är typiskt för fashionabla högteknologiska eller moderna stilar;
  • Hängande lampor är traditionella spanska klassiker inom genren, perfekt för belysning av rymliga rum med högt i tak. De produceras i en elegant variant, vilket gör att köparen kan välja det mest lämpliga alternativet för hans valda design. Det är lämpligt att placera sådana ljuskronor strikt i mitten av rummet, för att undvika kränkning av visuell ljussymmetri.

Om det finns ett behov av visuell zonindelning av ett rum, är det bättre att använda vägg eller strålkastare för detta ändamål, medan det är lämpligt att välja produkter från en tillverkare, så det blir mycket lättare att uppnå fullständig harmoni i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spanska armaturtillverkare erbjuder kunderna ett brett utbud av produkter som kan skilja sig åt i följande parametrar :

  • Efter material varifrån lampan är gjord. De kan vara gjorda av brons, silver, krom, kristall, och de dyraste modellerna är till och med gjorda av guld eller elfenben;
  • Efter typ av bilaga armaturer kan vara tak, hängande, kaskad, sfäriska eller andra former;
  • Genom att tillhöra en viss stil - klassiskt, modernt, renässans, hi-tech och andra.

Idag är det kristallkronor från Spanien som är särskilt populära bland köpare.

Dessa ljuskronor tillverkas i mycket begränsade mängder, och varje modell är ett verkligt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stora märken

I Spanien är flera märken engagerade i produktion av belysningsarmaturer för interiörer i olika stilar.

De mest populära bland ryssarna är de kända varumärkena Ambiente och Mantra. Var och en av dessa tillverkare har sina egna traditioner och hemligheter, sitt eget exklusiva tillvägagångssätt, men båda förtjänar utan tvekan den uppmärksamhet som köpare som drömmer om att köpa en riktig spansk ljuskrona.

Märkesprodukter Ambiente kännetecknas av elegans och lyx hos tidlösa klassiker. Detta är den eleganta glansen hos många kristallplattor i kombination med guldets glans som täcker armaturerna i en ljuskrona eller lampa. Tillverkaren erbjuder ett stort urval och olika modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke Mantra har ansetts vara riktmärket för kvalitet på belysningsmarknaden i över tjugo år. Märkets produkter är särskilt efterfrågade bland fans av icke-standardiserade lösningar för modern, country, Provence eller högteknologisk interiör. Som regel är detta en kombination av bronsbeslag med vita eller frostade flaskor eller ljuslampor. En egenskap hos detta märke kan betraktas som lanseringen av modeller för olika priskategorier av köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa världsledare, på marknaden för dessa varor, kan man också peka ut ett varumärke som blir allt populärare Brizzi … Denna tillverkare specialiserar sig på tillverkning av mer moderna modeller av lampor, som är värda att uppmärksamma älskare av ultramoderna stilar som modern eller högteknologisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även tillverkare som t.ex. Vidrios Granada, Reyluz och Bejorama … Nyligen har dessa unga märken fått sina positioner och har till och med pressat ut erkända ledare lite.

Det finns andra mindre kända tillverkare av belysningsarmaturer i Spanien, men om du vill köpa riktigt äkta och högkvalitativa produkter är det bättre att köpa dem från beprövade märken.

Priserna på deras varor kommer att vara flera gånger högre än de hos lite kända tillverkare, men kvaliteten och det oemotståndliga utseendet kommer mer än att kompensera för alla medel som spenderas på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Vid tillverkning av belysningsarmaturer styrs spanska tillverkare av moderna trender inom inredning, de flesta modeller av lampor passar perfekt in i nästan vilken stil som helst. Men ändå finns det vissa regler för val av belysningsenheter i rummet.

För att säkerställa harmonisk belysning i interiören måste belysningsarmaturer uppfylla följande parametrar:

  • den valda stilen i rummet;
  • typen och antalet huvudljuskällor;
  • metod för fastsättning och installation;
  • materialet från vilket själva enheten är tillverkad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det lyxiga utseendet på traditionella lampor från Spanien, i kombination med många av de tidigare listade fördelarna, kommer att ge så ovärderliga egenskaper till atmosfären i ditt hem som:

  • mjuk känsla av mys och komfort;
  • rikedom och lyx i interiören;
  • en atmosfär av lugn, mild avkoppling och avkoppling;
  • ett unikt spel av ljus och skugga.

Genom att placera en ljuskrona och lampor från spanska tillverkare i rummet kan du ändra accenterna i utformningen av din interiör, vilket ger den en speciell festlig atmosfär av lyx. En korrekt vald modell kommer att bli en riktig drottning i ditt hem och kommer att orsaka äkta beundran för alla som råkar tänka på det.

Rekommenderad: