DIY Fotoramar I Trä (29 Foton): Ritningar Och Skapa En Fotoram Av Plywood Och Trä

Innehållsförteckning:

Video: DIY Fotoramar I Trä (29 Foton): Ritningar Och Skapa En Fotoram Av Plywood Och Trä

Video: DIY Fotoramar I Trä (29 Foton): Ritningar Och Skapa En Fotoram Av Plywood Och Trä
Video: How to Make Professional Quality Picture Frames 2024, April
DIY Fotoramar I Trä (29 Foton): Ritningar Och Skapa En Fotoram Av Plywood Och Trä
DIY Fotoramar I Trä (29 Foton): Ritningar Och Skapa En Fotoram Av Plywood Och Trä
Anonim

Hantverk är en av de viktigaste och mest efterfrågade talangerna, därför försöker många att skapa olika produkter. Möjligheten att arbeta med trä har länge ansetts vara en mycket användbar och nödvändig färdighet. Förutom att bygga möbler, fönsterkarmar och andra föremål kan du göra mindre viktiga men mycket trevliga saker. Att göra en fotoram av trä är en ganska rolig aktivitet som ger glädje av processen och det färdiga resultatet. För att lära dig att skapa vackra fotoramar i trä är det viktigt att veta hur man gör det korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behöver du för tillverkning?

Sedan fotograferingens ankomst har människor försökt behålla bilder med de mest kära minnena för sina hjärtan omkring sig. För att hålla bilder så länge som möjligt placeras de i speciella ramar av lämplig storlek . För särskilt viktiga och värdefulla fotografier försöker de välja den vackraste och mest effektiva ramen. Om du inte hittar den perfekta fotoramen kan du försöka göra den själv.

Det enklaste, mest bekväma och pålitliga alternativet är att skapa en sådan träprodukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att få trästommen att se estetiskt tilltalande ut är det viktigt att välja rätt material och verktyg. Fundera över vad du behöver för att fungera.

  • Huvudmaterial - det kan vara plywood av olika tjocklekar, lameller, delar av pallen och till och med glasspinnar.
  • Fästmaterial - för små produkter är snickerilim lämpligt, för större - efterbehandling av naglar.
  • Skärverktyg - såg, geringslåda.
  • Klämma , med vilken du kan uppnå den mest korrekta geometrin hos arbetsstycket vid limning av dess delar.
  • Färger och lacker . Den färdiga ramen måste målas eller lackeras så att den ser vacker, snygg ut och behåller sina kvaliteter så länge som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en fotoram i trä måste du lära dig att hantera trä, skapa samma ämnen och också tänka på utformningen av den färdiga produkten och förkroppsligar en mängd olika idéer.

Gör enkelt en fotoram

Skapandet av en fotoram i trä är en kreativ process som kräver färdigheter och skicklighet, därför är det värt att börja med de enklaste produkterna och gradvis öka din färdighetsnivå. För de första försöken att bygga en träprodukt är det värt att använda färdiga lameller. Skapandeprocessen kommer att innehålla flera punkter.

  1. Upphandling av material och verktyg. Med dig måste du ha trälister av vilken bredd som helst, sandpapper, möbelklammer och häftklamrar, lim, färg eller lack, beslag.
  2. Bestämning av storleken på den planerade fotoramen. Märkning på remsorna av produktens längd och bredd.
  3. Förberedelse av huvudelementen i fotoramen. Sågar av sina kanter strikt i en vinkel på 45 °.
  4. Anslut produktens delar, smörj lederna med lim och fixa sedan med en häftapparat så att korsningen knappt märks.
  5. När limmet är helt torrt kan du börja dekorera den färdiga produkten.
  6. Det rekommenderas att måla eller lackera den dekorerade ramen så att den behåller sitt utseende så länge som möjligt.
  7. Ett fotografi placeras i den färdiga produkten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet att skapa en ram för ett foto kräver inte en betydande investering av tid och ansträngning, det kommer att ge ett tillfälle att öva på att arbeta med trä för dem som försöker bygga något mer komplext.

Hur gör man plywood?

En handgjord fotoram värderas mycket mer än någon köpt produkt, så du bör försöka skapa den minst en gång. Självgjorda verk kan vara av valfri storlek, utseende, skapade av olika material . För nybörjare är det rekommenderat att försöka skapa fotoramar av plywood, eftersom detta är ett bekvämt material från vilket du kan göra olika produkter.

Plywood säljs i alla järnaffärer, så det kommer inte att vara svårt att hitta detta material . För de första försöken är det bättre att ta produkter med liten tjocklek, med vilka det är lättare att arbeta, och med ökande skicklighet kan du välja en mängd olika alternativ. För att den färdiga ramen inte ska se sämre ut än den köpta är det viktigt att förbereda allt nödvändigt material och strikt följa schemat för att skapa produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbeta med material

För att skapa en fotoram av plywood måste du förbereda lämpliga verktyg och material. Bland de viktigaste:

  • sticksåg för skärning av plywood;
  • klämma;
  • säng;
  • sax;
  • limpistol med stavar;
  • dekorativa naglar eller häftapparater;
  • sandpapper och filer för arbete med små delar;
  • lack eller måla, om du tänker måla produkten.
Bild
Bild

För att skapa en ram måste du komma med en layout och visa den på ritningen. När den framtida produkten är klar på papper kan den överföras till plywood och klippas ut med en sticksåg. Fördelen med att arbeta med plywood är att du kan skapa fotoramar av vilken form som helst:

  • runda;
  • fyrkant;
  • rektangulär;
  • diamantformad;
  • oval.

Förutom enkla mönster kan du hitta på något mer komplext och originellt, vilket ökar din skicklighetsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att återskapa ritningen från papper så exakt som möjligt bör du använda en kolkopia som passar mellan arket med den färdiga bilden och plywood. När du arbetar med plywood är det nödvändigt att förbereda cirka 10 olika metallplåtar för en sticksåg, som kommer att ha olika tjocklekar, skärpa och tanddjup . En sådan marginal är nödvändig för högkvalitativ och vacker carving för att skapa släta kanter och kunna klippa av inte bara raka delar utan också halvcirkelformade. Valet av tjockleken på bladet för sticksåg görs baserat på antalet lager av själva plywood - ju tunnare det är, desto skörare ska verktyget vara, och vice versa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasinsats

Fotoramar i plywood kan endast göras av trä, men kan kompletteras med glas om så önskas för att ge ytterligare skydd för foton. När ritningarna av den framtida produkten är klara är planen för dess genomförande genomtänkt, du kan börja tillverka.

Det rekommenderas att följa rätt ordningsföljd, särskilt om du inte har tillräcklig erfarenhet av att arbeta med trä.

Om den framtida ramen kommer att ha glas är det viktigt att förbereda önskad bit av detta material och, om det behövs, korrigera dess storlek eller form. Om skapandet av träbasen och beredningen av glaset lyckades kan du börja ansluta elementen. Denna procedur kan utföras på flera sätt.

  • Med hjälp av lim är glaset anslutet till ramens bas. Den gjorda träramen måste ha inre kanter, i vilka glaset passar. Bakväggen kan vara gjord av plywood och limmad på huvudprodukten, spikad eller häftad. Glasets storlek måste matcha fotoramens fot och själva fotot.
  • Tack vare speciella skär eller en CNC -maskin kan du ta bort den limmade faneren från arbetsstycket och placera glaset på plats. Ofta används små glasbitar, vars storlek justeras med en glasskärare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikten av en fotoram av plywood med glas kommer att vara betydligt större, vilket måste beaktas när du väljer typ av fästelement och platsen för den framtida produkten. Som träningspass är det värt att försöka göra alternativ med eller utan glas.

Malning och målning

För att skapa en vacker fotoram av plywood är det viktigt att välja rätt material och verktyg för att slutligen få ett högkvalitativt och önskat resultat. Oavsett konstruktionstyp eller plywoodens bredd kommer slipning av alla element att vara huvudfaktorn . Finkornigt sandpapper används för att få strukturen till sin rätta form, och filer i olika former används för små delar. Professionella kan använda slipmaskiner för perfekta resultat.

När detaljerna i ramen är i ordning kan de lackeras, färgas eller vilken färg du vill . Det är värt att låta fotoramen torka väl innan du fortsätter med den slutliga monteringen av strukturen och sätter in fotot i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra skapandeidéer

Förutom plywood kan andra material användas för att skapa en fotoram i trä. Det enklaste och mest intressanta alternativet är att använda popsicle -pinnar . Med deras hjälp kan du göra en ram och limma ett foto på den.

Detta material är lätt, lätt att måla och dekorera, vilket är mycket bekvämt när du skapar en sådan fotoram med barn.

Bild
Bild

Lika enkelt och intressant är användningen av en träplanka för att skapa en halvram . Efter att ha fäst fotot på basen med den övre delen, görs hål i det för spetsen, på vilket halvramen med fotot hängs på väggen. För en mer komplett bifogad bild är det värt att fixa samma träplanka längst ner på bilden.

Bild
Bild

Och också ett lättanvänt material är trä från pallar, som kan skäras i önskade bitar, slipas och skarvas.

Bild
Bild

Varje alternativ har sina egna egenskaper, så det är värt att försöka skapa fotoramar av olika material med olika dekorativa element. För varje nytt arbete kommer kompetensnivån att växa obevekligt och produkterna kommer att glädjas åt originalitet och skönhet.

Rekommenderad: