Väggkrukor För Blommor (23 Foton): Välj Hängande Blomkrukor På Väggen Och Fästen För Dem. Hur Hänger Man En Kruka?

Innehållsförteckning:

Video: Väggkrukor För Blommor (23 Foton): Välj Hängande Blomkrukor På Väggen Och Fästen För Dem. Hur Hänger Man En Kruka?

Video: Väggkrukor För Blommor (23 Foton): Välj Hängande Blomkrukor På Väggen Och Fästen För Dem. Hur Hänger Man En Kruka?
Video: Plantera i kruka med sommarblommor 2024, April
Väggkrukor För Blommor (23 Foton): Välj Hängande Blomkrukor På Väggen Och Fästen För Dem. Hur Hänger Man En Kruka?
Väggkrukor För Blommor (23 Foton): Välj Hängande Blomkrukor På Väggen Och Fästen För Dem. Hur Hänger Man En Kruka?
Anonim

Nästan alla hus har inomhusblommor. De ger inte bara estetiskt nöje, utan hjälper också till att rena luften och på så sätt ta hand om vår hälsa. Låt oss ta hand om våra gröna vänner och skapa optimala förutsättningar för deras vistelse. Och för detta måste du välja rätt behållare och placera den på en plats där det inte kommer några drag och värme från batterierna. Så, låt oss prata om hur man väljer en väggmonterad kruka.

Att välja en blomkruka

Först och främst, glöm inte att vi väljer "hemmet" för blomman, där det ska vara bekvämt. Men den estetiska sidan spelar också en viktig roll. Vilka parametrar bör du tänka på när du köper en väggmonterad kruka?

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på en given vara måste korrelera med storleken på den växt som den är avsedd för. Det vill säga stora blommor - mer, små - mindre. Varje gång du planterar en växt köper du en behållare som är ett par centimeter i diameter större än den föregående . Lägg samma mängd till objektets höjd. Blommans rötter, dräneringsskiktet på minst 2 cm och rätt mängd substrat bör ingå helt i den nya krukan. Försök att följa denna algoritm: den optimala höjden på en blomkruka är 1/3 eller 1/4 av höjden på själva växten. Köp inte för stora behållare, annars går tillväxten "till roten".

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

För att välja inte bara en vacker, utan också den mest bekväma krukan för en växt, studera särdragen hos rotsystemet hos din "gröna vän". Det är från dem som produktens form beror på. För blommor med långsträckta rötter är smala och höga krukor perfekta, för växter vars rötter växer i bredd - breda och knäböjda. Om du har svårt att avgöra, skaffa en kombi i form av en cylinder eller parallellpiped när toppen och botten är desamma i diameter eller omkrets.

Bild
Bild

Material (redigera)

Idag finns det i blomsterbutiker ett stort urval av blomkrukor av alla former, storlekar från vilket material som helst. Keramiska (lera) behållare anses klassiska. De har vunnit kärleken hos blomsterodlare för sin miljövänlighet, det faktum att de ger växternas rötter möjlighet att "andas" på grund av deras porösa struktur. Dessa krukor är dock ganska sköra och inte billiga.

Det finns också ett stort sortiment av plastbehållare, de är lätta, billiga . Men det här materialet tillåter inte att luft passerar igenom, så för att undvika förfall av rötterna, se till att den köpta krukan har dräneringshål i botten. Glaskrukor är inte det vanligaste alternativet bland blomsterälskare på grund av deras bräcklighet och brist på rotluftsutbyte.

Men för vissa växtarter, vars rotsystem deltar i fotosyntesen, är de optimala.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kanske mest impopulära typen är metallkrukor . I många interiörer, på fotografierna ser vi blommor planterade i hinkar, men det här är mer en blomkruka. Metall rostar med frekvent kontakt med vätska, det finns inget luftutbyte i en sådan kruka, den är tung och ganska dyr.

Hur passar man in i interiören?

Låt oss nu prata om hur man gör väggblomma krukor "chips" av interiören

  • Stilen i vilken behållaren är gjord måste matcha stilen i det inre av rummet. Till exempel, i ett klassiskt inrett rum, kommer en blank svart kubformad kruka att se främmande ut.
  • Färgpaletten är också mycket viktig. Grytan kan antingen smälta in i rummets allmänna bakgrund eller fungera som en accentpunkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du inte har en, utan flera växter, välj behållare för dem som matchar varandra i färg, form, stil och häng så att de stora är längst ner och de mindre överst.
  • Placera vinstockarna ovanför resten, så att deras grenar kan hänga vackert.
  • När du köper blomkrukor, glöm inte att de ska vara i harmoni med sina invånare. Om växten aldrig blommar kan du köpa en ljusare "bostad" för den; i närvaro av ljusa färger är det bäst att "bosätta" den i en neutralfärgad maträtt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja lösningar

Vi erbjuder flera alternativ för montering av blomkrukor på väggen:

ett träställ med hyllor på vilka prydnadssaker ligger intill blommor; det är bäst att fixa det på fästen

Bild
Bild
Bild
Bild

dekorativt gitter med krukhållare ser väldigt originellt ut

Bild
Bild
Bild
Bild

hyllor upphängda med ett rep från en "stav" med hål för att sätta in krukor kommer att se bra ut om alla växter är ungefär lika stora

Bild
Bild
Bild
Bild

väggkorgar ser original och ovanliga ut, där du kan installera små behållare med blommor

Bild
Bild
Bild
Bild

för en stor igenväxt växt kan du göra en hänglåda

Rekommenderad: