Inomhusblomma Med Apelsinblommor (20 Foton): En Lista över Inomhusväxter - Blommor Med Apelsinklockor Från Liljefamiljen, Lönn Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusblomma Med Apelsinblommor (20 Foton): En Lista över Inomhusväxter - Blommor Med Apelsinklockor Från Liljefamiljen, Lönn Och Andra

Video: Inomhusblomma Med Apelsinblommor (20 Foton): En Lista över Inomhusväxter - Blommor Med Apelsinklockor Från Liljefamiljen, Lönn Och Andra
Video: Trendiga inomhusväxter - monstera och elefantöra 2024, Maj
Inomhusblomma Med Apelsinblommor (20 Foton): En Lista över Inomhusväxter - Blommor Med Apelsinklockor Från Liljefamiljen, Lönn Och Andra
Inomhusblomma Med Apelsinblommor (20 Foton): En Lista över Inomhusväxter - Blommor Med Apelsinklockor Från Liljefamiljen, Lönn Och Andra
Anonim

För att huset ska få en bekväm och mysig atmosfär räcker det inte bara med att göra designerreparationer, installera vackra moderna möbler. Du behöver något mer - små saker som ger huset värme och skapar ett gott humör. Och inomhusväxter gör ett utmärkt jobb med denna uppgift. Bland deras stora sortiment skulle jag vilja prata om inomhusblommor med apelsinblommor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hemväxten med apelsinblommor är en pärla i alla växtsamlingar. Många av odlarna, både proffs och amatörer, väljer just sådana för sitt hem. Vad är deras hemlighet, och varför är de så attraktiva? Det handlar om funktionerna:

  • skapa en festlig atmosfär i huset;
  • fyll den med värme;
  • tack vare den ljusa och soliga färgen ger de toner av utmärkt humör.

För dem som vill utöka sin samling med en utomordentligt vacker och inspirerande apelsinblommig inomhusväxt har uppfödarna gjort ett bra jobb och skapat många sorter.

Det finns ett ganska brett urval och sortiment av blommor på den moderna marknaden, som kännetecknas av apelsinknoppar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I den här artikeln vill vi berätta om de ljusaste och mest populära typerna av apelsinblommande inomhusväxter. Efter att ha läst informationen noggrant kan du själv välja exakt den som är mest lämplig för ditt hem.

Skuggälskande

Växter som ingår i den skuggälskande gruppen utmärks av att direkt solljus är oacceptabelt. Det är bättre att inte installera dem på fönsterbrädorna eller andra soliga platser. Ett skuggat område bör väljas, och konstgjord belysning är också lämplig som ett ljus. Gruppen skuggälskande växter med apelsinblommor inkluderar sådana arter.

Kalanchoe Blossfeld . Avser succulenter, vars bladverk kan vara breda och köttiga eller cylindriska. Det kan ackumulera vatten i bladen, så det är inte rädd för torka. Kalanchoe blommar starkt under en lång period från februari. Du kan föröka en blomma från blad och sticklingar.

Bild
Bild

Eschinanthus är vacker . Växer i tropiska skogar, älskar fukt och varmt klimat. Det kännetecknas inte bara av vackra gulorange blommor, utan också av närvaron av många små blad av ljusgrön färg. För att odla en växt hemma måste du köpa en speciell kruka i form av en hängande korg eller ett högt stativ. Den växer snabbt, vinrankorna måste hänga ner för att skapa önskad effekt. Växtens skott når 70 cm. Det är inte svårt att ta hand om escinanthus, det viktigaste är att ständigt spraya det.

Bild
Bild

Clivia . Det finns många typer. Växten lockar inte bara med sin blomning, utan också med massiva löv av mörkgrön färg, vars längd kan vara från 40 till 50 cm, och pedunkelns längd upp till 60 cm. Den blommar på vintern, i februari. För att föröka clivia måste du tillämpa metoden för att dela rhizomen. För att få henne att må bra måste hon vattnas måttligt, installeras på en ljus men skuggad plats och kontrolleras temperaturregimen.

Bild
Bild

Abutilon . Detta är en av sorterna av inomhuslönn. Det är ganska kompakt, det ser ut som en grenig buske. Den blommar mycket kraftigt och under hela året. Blommor är tillräckligt stora. Växten måste vattnas rikligt, befruktas och inte placeras på en plats där solens strålar faller. Hög luftfuktighet är skadligt för abutilone.

Bild
Bild

Solälskande

Denna art är den fullständiga motsatsen till den föregående gruppen, den behöver direkt solljus på dem - Det är i denna atmosfär och värme som växten känns bekväm och som ett resultat trivs med vacker blomning. Jag skulle vilja notera sådana representanter för den solälskande blommor:

Strelitzia . Det är en mycket vacker växt med utsökt blomning. Mycket ofta kallas det också poetiskt - "paradisfågel". Knoppen har två färger - ljusorange med blått. Bladen har en oval form och en ljusgrön nyans. Strelitzias höjd når 100 cm. Den kan naturligtvis blomma tre gånger om året, förutsatt att den blir ordentligt omhändertagen. En växt för aktiv tillväxt kräver riklig vattning, direkt solljus och måttlig luftfuktighet.

Bild
Bild

Blommande crossandra . Avser tropiska växter. Under tillväxten bildar den en liten buske upp till 70 cm hög. Det finns så kallade dvärgarter, vars höjd inte överstiger 35 cm. Bladens yta är blank, färgen är mörkgrön. Det börjar blomma i maj. När det gäller vård är blomman ganska nyckfull, den kräver mycket uppmärksamhet och ordentlig vård. Crossandra måste vattnas ofta, observera den erforderliga temperaturregimen. Om du inte följer alla regler kommer den här representanten för floran inte bara att sluta ge färg - den börjar torka ut och kan dö.

Bild
Bild

Lantana . Den kännetecknas av en sfärisk blomning med alla nyanser av apelsin. Höjd upp till 50 cm. Blomningsperioden sker i slutet av våren - hösten. Det betyder att om du skapar en blomma så bekväm som möjligt för tillväxt, kommer den att glädja dig med vackra små blommor i sex månader. Lantana behöver ofta vattnas, torr luft. När det gäller temperaturregimen måste du se till att lufttemperaturen i rummet inte är lägre än 17 ° C och inte överstiger 28 ° C.

Bild
Bild

Nematantus . I form kan den likna en liana, buske eller dvärgbuske. Den kännetecknas av en lång stjälk, tunn lång pedunkel och ljusgröna blad. Blomman är termofil, den behöver konstant vattning och matning. Under den aktiva växtsäsongen ska nematanthus sprutas ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bulbous

Nästan alla inomhusväxter, som kännetecknas av närvaron av apelsinblommor, förökas av frön, blad eller sticklingar. Men det finns de som kan förökas med hjälp av en lök. Dessa växter inkluderar följande.

Hippeastrum är hemlagad . Det är en extremt vacker blomma. Den består av flera spridande stjälkar, på vilka blad visas. Om växten mår bra kommer ett nytt tungformat blad att gro från stammen varje månad. Växtens höjd är högst 120 cm. Den blommar länge, hela våren, sommaren och hösten. Men vintern är en viloperiod. Växten behöver måttlig vattning, starkt ljus, inklusive direkt solljus, konstant sprutning och utfodring.

Bild
Bild

Valotta . Detta är en opretentiös och lättskött blomma som kan kännas igen av dess smala löv, deras längd är från 40 till 50 cm och av en hög peduncle med 3-6 ljusorange blommor. Diametern på varje blomma är upp till 8 cm. Det blommar sällan med blomning, bara en gång om året - på sommaren eller hösten.

Bild
Bild

Lachenalia . En del av familjen Liliaceae, växter kan odlas både i en kruka på en fönsterbräda och om så önskas transplanteras till ett öppet område. Växten är opretentiös att ta hand om, den blommar vackert med klockor. Knoppning och blomning börjar i december.

När du skapar bekväma tillväxtförhållanden på nyårsafton kommer lachenalia att glädja dig med otroligt doftande och ovanlig blomning.

Bild
Bild

Allmänna vårdregler

För att överväga och beundra den vackra apelsinblomman ofta och längre, måste var och en av de ovan nämnda växterna skötas ordentligt. Här är de grundläggande riktlinjerna och vårdreglerna:

  • observera temperaturregimen;
  • vattna ordentligt;
  • titta på luftfuktigheten i rummet där växten står;
  • var noga med att mata - toppdressing bör också väljas, med hänsyn till egenskaperna hos varje art, det kan vara organiska eller mineraltillskott;
  • om en blomma behöver mycket fukt, glöm inte att spraya den;
  • transplantera och föröka sig bara under en viss period, vilket också är individuellt för varje representant för floran.

För mer detaljerad information om blomvård kan du använda internetresursen, rådgöra med en professionell blomsterhandlare eller köpa en specialtidning om växter.

Rekommenderad: