Icke-blommande Inomhusväxter (30 Bilder): Dekorativa Lövfällande Inomhusblommor Med Små Blad Och Andra Arter. Ta Hand Om Dem

Innehållsförteckning:

Video: Icke-blommande Inomhusväxter (30 Bilder): Dekorativa Lövfällande Inomhusblommor Med Små Blad Och Andra Arter. Ta Hand Om Dem

Video: Icke-blommande Inomhusväxter (30 Bilder): Dekorativa Lövfällande Inomhusblommor Med Små Blad Och Andra Arter. Ta Hand Om Dem
Video: Nina vattnar blommor 2024, Maj
Icke-blommande Inomhusväxter (30 Bilder): Dekorativa Lövfällande Inomhusblommor Med Små Blad Och Andra Arter. Ta Hand Om Dem
Icke-blommande Inomhusväxter (30 Bilder): Dekorativa Lövfällande Inomhusblommor Med Små Blad Och Andra Arter. Ta Hand Om Dem
Anonim

Utbudet av icke-blommande inomhusväxter på marknaden idag är slående i sin variation. Varje blomsterhandlare kan välja något nytt eller ovanligt för sig själv. Bland de starkt blommande exemplen finns det aldrig blommande arter. I dagens artikel kommer vi att prata om liknande inomhusväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bland blomsterodlare föredrar många icke-blommande arter när de väljer växter. Detta kan bero på flera faktorer som gör livet lättare för uppfödaren. Dessa växter är mindre nyckfulla att ta hand om än sina blommande motsvarigheter. Pollen som produceras under blomningen kan orsaka allergier i hushållen . Icke-blommande växter saknar denna nackdel.

Dessa typer av planteringar finns bland olika taxonomiska grupper och innehåller många sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Tänk på flera populära typer av icke-blommande inomhusväxter som finns på fönsterbrädorna i varje hem.

Dekorativ lövfällande

Denna typ av växt är lättskött, vilket inte tar mycket tid. Vissa av dessa sorter kräver minimalt underhåll och är lämpliga för de upptagen människor som ofta inte är hemma.

Saxifrage eller saxifrage är en saxifrage -art . Denna blomma odlas inomhus på grund av sina vackra gröna blad med små vita ådror. Baksidan av bladplattorna har en vinröd nyans, vilket gör blomman spektakulär. Växtblad och skott kan vara vinröda. Själva lövverket är format som ett hjärta.

Busken av den beskrivna växten kan bli upp till 50 cm i höjd, men med vissa förhållanden kan den växa upp till 100 cm.

Bild
Bild

Monstera . Liana, kan dekorera alla rum. Den tilldelas stora blad med snitt som når mitten av bladplattan, som ökar under odlingens kultur. Namnet "husdjur" kommer från ordet monstrum, som översätts som "monster". Kulturen fick detta namn för bladens stora storlek. Detta släkte inkluderar vintergröna och buskar. Skott av gröna skönheter klättrar och har luftrötter.

Den beskrivna växten är mycket populär bland blomsterodlare. Studier har visat att monstera kan jonisera luften, och detta är dess goda särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ormbunkar . Det finns många sorter av denna växt för hemodling, men de har alla en unik skillnad i form av tätt grönt lövverk. De mest populära av dem är nefrolepis, maidenhair, asplenium.

Den vanligaste typen för underhåll av lägenheter är nefrolepis. Det gröna lövverket på denna ormbunke växer först uppåt, och efter att ha nått en viss höjd börjar det växa åt sidorna.

Bild
Bild

Fatsia . Tillhör familjen Araliev. Denna höga buske anses vara flerårig och har spretigt grönt bladverk. Ett särdrag hos den beskrivna växten är stora blanka blad med snitt. I naturen kan denna buske nå 6 m vertikalt, och inomhus kommer höjden inte att vara mer än 1,5 m. Denna buske har ett grenat rotsystem och spretiga skott med processer på dem.

Bild
Bild

Ficus . En mycket opretentiös växt som har vunnit universell kärlek bland blomsterodlare. Idag är ett stort antal olika varianter av ficuses kända, som är anpassade för lägenhetsförhållanden. Den vanligaste och populäraste av dessa kommer att vara gummi, dvärg, lir och Benjamin. Även om de alla skiljer sig från varandra, har de vackra blad av grönt eller andra ljusa färger. Bladen har en mycket tät struktur och kan växa upp till 70 cm horisontellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dracaena . En vintergrön växt har en trädstam. De gröna och smala bladen på den beskrivna blomman ligger längs venerna. Även om dracaena vid första anblicken liknar ett palmer, har det inget att göra med det. Stora kulturtyper passar bra in i stora kontor, medan små är acceptabla för lägenhetsunderhåll.

Denna växt kombineras framgångsrikt med andra dekorativa planteringar, och kommer inte ensam att gå vilse i inredningen.

Bild
Bild

Succulenter

Dessa icke-blommande inomhusväxter är till skillnad från konventionella grödor. De har speciella tyger som gör att de kan behålla vatten och gå mycket längre utan att vattna igen jämfört med andra blommor. Denna funktion gör att de kan överleva i naturen. Den betraktade gruppen av växter tillhör olika familjer.

Kaktusar är succulenter med en distinkt tornliknande funktion i hela växten . I naturen är flera tusen olika kaktusarter kända, några av dem är praktiskt taget oskiljbara från varandra med det "blotta" ögat. Sådana typer för dekoration placeras på jobbet eller hemma, eftersom många tror att de kan absorbera olika elektroniska strålningar som kommer från en dator.

Bild
Bild

Följande exemplar anses vara populära icke-blommande kaktusar

Cephalocereus . Det finns silverhår på kaktusens stjälkar, på grund av vilken denna art skiljer sig radikalt från alla andra kaktusar.

Bild
Bild

Espostoa är ull . Denna stora kaktus kan bli upp till 70 cm hög, och det finns långa silverfärgade borst bredvid dess ryggar.

Bild
Bild

Echinocactus Gruzoni . Kanske är detta den mest populära typen av kaktus, som skiljer sig från andra i sina ljusgula taggar.

Bild
Bild

Tänk på andra sorter av succulenter

Drottning Victorias agave . Denna typ av saftiga anses vara den mest lyxiga bland alla agave -arter. Den beskrivna växten har hårda, triangulära löv, som är starkt långsträckta, med en vit kant runt kanterna. Varje sådant blad har en lång ryggrad 1-2 cm lång och ett par korta. Bladbladen på den beskrivna växten samlas i en boll 40-60 cm i storlek.

Bild
Bild

Aloe . Denna växt är närvarande, möjligen i varje hem för användning som ett husmedel. Det är mer vanligt att ryska människor kallar denna kultur "århundradet gammal".

Problem med odling av denna gröda uppstår vanligtvis inte, eftersom denna växt är lätt att underhålla. Det tål överdriven jord, brist på belysning och temperatur.

Bild
Bild

Fet kvinna . Bladen på denna växt liknar mynt i sin form, därför kallas det också "pengaträd". Feng Shui hävdar att genom att odla detta husdjur på rätt plats, nämligen sydöstra eller södra fönstret, kommer det att hjälpa ägaren att bli rik. Trädets löv behåller fukt i sig själva, på grund av detta ser de uppblåsta ut. Så långt de är omfattande kommer personen att vara lika rik.

På grund av sin ovanliga form anses detta träd vara en källa till positiv energi.

Bild
Bild

Palmer

Inomhuspalmer har blivit populära bland trädgårdsmästare för sina ovanliga löv. För bättre anpassning till rummet är det lämpligt att köpa små palmer.

Areca . Denna art omfattar cirka 50 olika palmer, men endast ett fåtal är lämpliga för att odla hemma. Representanter för denna art har en eller många tjocka stjälkar. Det täta lövverket ser ut som gröna fjädrar. Höjden på en sådan vacker palm beror på dess typ och kan variera från 35 cm till 12 m.

Bild
Bild

Bambu . Denna attraktiva palmer är mycket ovanlig i utseende och krävande att ta hand om. Ett stort antal löv ligger på dess tunna stammar.

Denna art är indelad i 2 sorter beroende på höjd: stora och små. Små palmer växer inte högre än 1 m, och höga kan nå 3 meter.

Bild
Bild

Liviston . Den angivna varianten av palmer har 36 arter. Den beskrivna kulturen ser ut som ett slags träd med stora blad, som liknar en fläkt. Bladen har en blank beläggning av en mörkgrön eller grågrön nyans.

Bild
Bild

Ampelny

Dessa växter har långa klättrande eller krypande skott. Detta utseende av blommor gör att de kan leva i hängande krukor.

Sparris . Denna kultur tillhör liljefamiljen. Det finns cirka 100 arter totalt, men Asparges sprengeri har blivit mer populärt. Denna representant är buskig och skiljer sig från resten av arten genom de flödande taggiga bladen av en grågrön nyans.

Bild
Bild

Ivy eller heder . Detta är en buske med äventyrliga rötter och krypande grenar, med vilka växten kan hålla fast vid avsatser och oegentligheter. Bladen är kantiga i formen och har en tät hy och grön färg.

Bild
Bild

Soleirolium eller gelksin . Denna art anses vara ett marktäcke som tillhör nässelfamiljen. Den beskrivna kulturen har många små gröna blad som finns på tunna grenar.

Denna skönhet skiljer sig från sina motsvarigheter i en krypande och välförgrenad stam.

Bild
Bild

Vårdregler

Dessa växtarter skiljer sig från resten genom en mängd olika bladformer och deras färger. Grödor som är färgglada behöver bra belysning. För arter med normal färgning räcker det med enkelt ljus. För normal tillväxt och utveckling av sådana grödor måste du följa några regler:

  • vattendämpning av jorden är skadligt för växter;
  • rötterna behöver syre, så ibland är det nödvändigt att lossa jorden, men detta måste göras så noggrant som möjligt för att inte skada rötterna;
  • under vintersäsongen är växterna vilande - detta tyder på att de behöver vattnas och matas mindre ofta;
  • när fläckar visas på växter är det nödvändigt att fastställa orsaken till sjukdomen och först då välja rätt behandling;
  • växttransplantation måste vara snabb och mycket försiktig;
  • när du väljer växter måste du utgå från lägenhetens klimat - hur mycket det passar denna utvalda art.

Även icke-blommande växter, med sitt välskötta och friska utseende, kan skapa en mysig atmosfär i rummet.

Bild
Bild

Rekommendationer för ägare

För framgångsrik odling av icke-blommande växter, innan du köper, måste du noggrant studera reglerna för vård och odling av ett visst exemplar. Efter det kommer det att bli klart om du är redo för innehållet i en sådan kultur.

Det är nödvändigt att välja en kruka baserat på kraven för själva blomman . Det är viktigt att veta hur det är nödvändigt att vattna en viss typ av växt - genom toppen av potten (med den vanliga metoden) eller genom pallen.

Detta är en mycket viktig punkt, eftersom vissa blommor inte tål överflödig fukt på sina stjälkar och blad, och felaktig vattning kan leda till sällskapsdjur.

Applicera rätt dressing - detta är nödvändigt när du odlar några blommor. Här det är viktigt att avgöra vilken typ av utfodring som behövs för en viss art (mineral eller organisk). Fel val av gödningsmedel kan negativt påverka hälsan och vidareutvecklingen av en viss gröda. Det finns växter som passar för båda typerna av förband - allt är individuellt för varje art. Om en odlare är intresserad av sina grödors långa livslängd måste han veta detta.

Rekommenderad: