Inomhusväxt Med Vitgröna Blad (23 Foton): Namnen På Hemblommor Med Vita Ränder, Med Breda Löv Och Vita ådror

Innehållsförteckning:

Video: Inomhusväxt Med Vitgröna Blad (23 Foton): Namnen På Hemblommor Med Vita Ränder, Med Breda Löv Och Vita ådror

Video: Inomhusväxt Med Vitgröna Blad (23 Foton): Namnen På Hemblommor Med Vita Ränder, Med Breda Löv Och Vita ådror
Video: Så håller du liv i växterna när du reser bort - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Inomhusväxt Med Vitgröna Blad (23 Foton): Namnen På Hemblommor Med Vita Ränder, Med Breda Löv Och Vita ådror
Inomhusväxt Med Vitgröna Blad (23 Foton): Namnen På Hemblommor Med Vita Ränder, Med Breda Löv Och Vita ådror
Anonim

Inomhusväxter kan inte bara dekorera interiören, utan också att rena luften genom att neutralisera skadliga ångor och berika den med syre. De flesta husblommorna kommer från Sydamerika och Afrika, vi älskar dem för deras anspråkslöshet och exotiska utseende. Ofta kan du hitta bland dem sorter med ovanliga vitgröna blad. Hur är de anmärkningsvärda och vad ska man lita på när man väljer en sådan växt? Låt oss överväga denna fråga i detalj.

Bild
Bild

Olika sorter

Den känsliga kombinationen av vitt och grönt på bladen på inomhusväxter lockar många blomsterodlare. Några av dem är attraktiva i sig själva, andra, förutom lövverkets vackra färg, kan också glädja med frodig blomning. För att välja lämpligt alternativ kommer vi att analysera egenskaperna hos blommande och icke-blommande inomhusväxter med vitgröna blad.

Blomning

Bland de blommande växterna med en vitgrön färg kan tre av de mest populära skiljas ut

Dieffenbachia upptäckt . Denna växt växer upp till 1 meter i höjd hemma. Dieffenbachia har stora elliptiska blad med spetsiga ändar av en brokig färg, kraftfulla raka stjälkar. Blomställningar i form av en snövit kol är inslagna i ett ljusgrönt blad. När det är moget bildar örat ett litet kluster av ljusrödorange ovala frukter. Växten föredrar delvis skugga och riklig vattning. Vid transplantation och andra manipulationer rekommenderas att använda handskar, eftersom saften är giftig och kan irritera huden.

Bild
Bild

Pedilanthus är titimaloid . En buskig krukväxt som växer upp till 1,5 meter i höjd. Bladen är stora, med spetsiga ändar, gröna i mitten, med en vit kant längs kanten, i vissa sorter är de täckta med små fibrer. Paraplyblomställningar har en ljusrosa eller rik röd färg, vissa sorter har vita blommor. Den genomsnittliga längden på en blomma är cirka 2 cm.

Pedilanthus är opretentiös i vården: för normal utveckling och riklig blomning är det tillräckligt att placera den på den östra eller västra fönsterbrädan och vattna den när jorden torkar. Tål inte drag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Afelandre . En spektakulär växt som är infödd i de tropiska regionerna i Amerika. På en kraftfull stjälk, upp till 70 cm hög, finns stora blanka mörkgröna blad med vita ådror. Blomman är stor, ljusgul, pineal i formen. I vissa sorter är bladen täckta med små taggar och blommorna dekorerade med röd eller orange kant. De blommar mycket vackert och länge. Växten älskar soliga, väl upplysta rum, men det är bättre att skydda den från direkt brännande strålar.

Bild
Bild

Icke-blommande

Bland de icke-blommande växterna kan också de tre mest populära sorterna särskiljas

Hypestesi . En lövväxt som är infödd till Madagaskar, växer upp till 60 cm i höjd. Bladen är äggformade med spetsiga ändar. Höjdpunkten på den här blomman är lövverkets ljusgröna färg med brokiga vita fläckar, det ser ut som att det har sprayats med vit färg. Vissa sorter har rosa fläckar. Hypoestes är fotofil, tolererar inte drag och plötsliga temperaturförändringar.

Älskar måttlig vattning, kräver ofta bevattning av bladen.

Bild
Bild

Cadier såg . Växtbaserad vintergrön flerårig, infödd i Indokina. Blir upp till 30-40 cm i höjd. Bladen är breda, ovala med spetsiga ändar och längsgående vita ränder. Bladens yta är ribbad. Vissa sorter blommar med små vita blomställningar. Det finns en dvärgart av denna växt som växer upp till 10 cm i höjd. Pilea cadier älskar diffust solljus, det är bättre att placera det på de östra eller sydöstra fönsterbrädorna. Gillar fukt och riklig vattning.

Bild
Bild

Ficus Benjamin Starlight . Denna ficusart har en hård, träig stam och spridande grenar. Bladen är små (cirka 5 cm långa), gröna med slumpmässigt åtskilda vita fläckar, lövverket är rikligt, frodigt. Bladets kanter är något vågiga. Home Starlight växer upp till 1,2 m i höjd, medellivslängden kan nå 20 år. Älskar värme och luftfuktighet, tål inte drag. Behöver ljus, diffus belysning. Ficus Starlight rengör luften perfekt från formaldehyd, bensen, mättar den med syre.

Bild
Bild

Vad ska man välja?

För dem som främst är intresserade av en växtens dekorativa egenskaper kan du välja följande sorter:

  • dieffenbachia fläckig;
  • pedilanthus titimaloid;
  • Afelandra;
  • Japansk inomhus euonymus;
  • tradescantia.
Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som vill förbättra mikroklimatet i rummet är följande lämpliga:

  • ficus Starlight;
  • klorofytum;
  • sansevieria;
  • begonia (måndagens sort);
  • dieffenbachia.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående krukväxter har en gemensam egenskap - detta är lövets vitgröna färg . När du väljer bör du också överväga arrangemang av fönster i en lägenhet eller hus … För att växten ska utvecklas väl, Det är viktigt att ge honom en bekväm miljö . Så, om fönstren i din lägenhet vetter mot norr, välj skuggälskande blommor och vice versa. När du väljer en inomhusblomma, var uppmärksam på dess skick. Du bör inte köpa en växt om den har följande egenskaper:

  • färglösa eller gulnade blad;
  • blad vridna i ett rör;
  • vit eller svart blomma på någon del av blomman;
  • midger eller små insekter i marken;
  • vissnat utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kom ihåg att en sjuk växt inte bara inte kan rena luften, den kan också slänga in giftiga ämnen i den, särskilt sorter som är infödda i Afrika och Madagaskar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

För att en krukväxt ska dekorera interiören är det viktigt att välja rätt plats och placeringsalternativ för det. När du väljer en planterare, föredra sorter av en neutral färg, så det kommer inte att distrahera uppmärksamheten från själva växten, utan bara betona dess naturliga skönhet.

Tradescantia - en krypande växt, så det kommer att se bra ut i en hängande planter.

Bild
Bild

Sansevieria kan placeras på golvet genom att transplantera i en stor kruka om det är en vuxen växt med långa blad.

Bild
Bild

Unga Dieffenbachia kommer att kännas bra i en bred och låg kruka, som kan dekorera ett soffbord eller skåp som ligger inte långt från ljuskällan.

Bild
Bild

Ficus Starlight i en stor golvkanna kan den fylla det tomma utrymmet nära väggen och skapa en mysig atmosfär.

Bild
Bild

Spring Moning Day kommer att se väldigt imponerande ut i en snövit krukor på skrivbordet eller bokhyllan.

Rekommenderad: