Dimensioner Av Eldstäder (21 Bilder): Hur Man Gör Mätningar Med Egna Händer, Hur Man Gör En Elektrisk Eldstad, Steg För Steg Instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Dimensioner Av Eldstäder (21 Bilder): Hur Man Gör Mätningar Med Egna Händer, Hur Man Gör En Elektrisk Eldstad, Steg För Steg Instruktioner

Video: Dimensioner Av Eldstäder (21 Bilder): Hur Man Gör Mätningar Med Egna Händer, Hur Man Gör En Elektrisk Eldstad, Steg För Steg Instruktioner
Video: Elda rätt i din kamin | Contura 2024, April
Dimensioner Av Eldstäder (21 Bilder): Hur Man Gör Mätningar Med Egna Händer, Hur Man Gör En Elektrisk Eldstad, Steg För Steg Instruktioner
Dimensioner Av Eldstäder (21 Bilder): Hur Man Gör Mätningar Med Egna Händer, Hur Man Gör En Elektrisk Eldstad, Steg För Steg Instruktioner
Anonim

Eldstaden är traditionellt förknippad med stora utrymmen och oljande trä, men modern teknik gör att människor kan välja elektriska alternativ från ett större antal olika storlekar, från de minsta till de största.

Dekorationsmetoder, färger och metoder för kombination med inredningsriktningarna för olika rum varierar också.

Ingen kan vara likgiltig mot eldstaden, den lockar alltid ögat i rummet där den ligger, så dess val bör göras så att designen inte "belastar" rummet och inte förblir löjligt och osynligt. Huvuduppgiften för en öppen spis är dock att värma och skapa en mysig atmosfär.

Bild
Bild

Eldstorlekar, deras struktur och typer

De minsta elektriska eldstäderna har en storlek på en åttondel av en kvadratmeter, de kan bäras, och oftast är de bara av tillämpad karaktär. Produkterna är mycket praktiska i vardagen för uppvärmning.

Bild
Bild

Enheten för elektriska eldstäder har sina egna standarder, nämligen att standarddesignen består av två huvuddelar:

  • En portal är en yttre del eller en ram; det är han som kan ha en intressant design och finish.
  • Eldstaden är en eldstad eldstad, en funktionell del.
Bild
Bild

En elektrisk eldstad är mycket säkrare än en klassisk öppen spis, den torkar mindre luft i rummet och är lättare att använda och rengöra.

Bild
Bild

Efter storlek är elektriska eldstäder indelade i:

  • mikro eldstäder, som har dimensioner på 35cm * 50cm * 20cm;
  • små eldstäder, vars dimensioner fluktuerar runt 60cm * 65cm * 32cm;
  • stora modeller där någon parameter överstiger 1 meter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt placeringsfunktionerna finns det flera typer av strukturer:

  • golv;
  • inbyggd i väggen (den så kallade "härden i väggen");
  • bifogad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Deras pris kan variera från 10 tusen till 250 tusen rubel på grund av ytterligare effekter, såsom visualisering av lågan, befuktningsfunktion.

En elektrisk eldstad anses vara stor om den har dimensioner på mer än 50 cm i höjd och 70 cm i bredd. Oftast installeras de på golvet i stora nischer.

En sådan öppen spis, även installerad med dina egna händer, kommer inte bara att se spektakulär ut, men kommer också att kunna ersätta värmen helt. Det finns stängda och öppna alternativ.

Eldstadens dekoration kan vara helt annorlunda ., särskilt om du har ett stort utbud av finansiering. Du kan göra en öppen spis med sniderier, speciellt murverk, stiliserat i renässansens anda, eller täcka skyddsgrillen med ädelmetall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns en enkel steg-för-steg-instruktion om hur du väljer rätt elektrisk spis:

Det måste väljas i enlighet med storleken på rummet där det kommer att ligga. En stor öppen spis i ett litet rum kommer att dra för mycket uppmärksamhet och generera mycket värme som inte är så nödvändigt där. Omvänt kommer en liten öppen spis i ett stort rum att se ut på sin plats och ineffektiv, som en liten kruka i ett rymligt vardagsrum

Som ett acceptabelt alternativ kan du ta en storlek på 50 aktier av det totala området.

Energiförbrukningen bör beräknas och lämpligt alternativ väljas. En öppen spis förbrukar en ganska stor mängd el, så det är bättre att installera det som ett tillägg till interiören än att lita på att det alltid kommer att fungera

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är viktigt att rådgöra med en designer om kaminens utsida. Eldstaden är en för viktig del av inredningen för att inte planera sin harmoni med miljön.
  • Portalens storlek bör inte överlappa härden, eftersom härden ska vara ljusare och mer framträdande.
Bild
Bild
  • En elektrisk eldstad kommer att se bättre ut om det finns en bänkskiva framför den på ett kort avstånd, vilket ekar portalens design.
  • Det är bäst att först välja portalen och sedan plocka upp härden till den.
Bild
Bild

Standard och anpassade lösningar

Falshkamin kan vara med avtagbar eller med inbyggd härd. En utbytbar härd, till skillnad från en inbyggd, måste köpas separat. Normalt har varje modell två lägen - dekorativt läge och uppvärmningsläge.

Färgen på lågan kan vara annorlunda, och inte bara den klassiska, som med vanligt ved. Detta kommer också att ge individualism till den förvärvade eldstaden.

En original falsk spis kan göras med en ovanlig utföringsform av din egen design. Den vanligaste, tills nyligen, var modellen med en stenportal i lantlig stil. En väggmonterad öppen spis sparar utrymme och gör rengöringen enklare, den placeras i en nisch eller på en hylla fäst i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste representanterna för den högteknologiska stilen är LED-bakgrundsbelysta spisar. Det rekommenderas att du är mycket försiktig när du väljer en värmehärdande ugn om det finns små barn i familjen.

Bild
Bild

Vård

Det lilla underhåll som en eldstad kräver är att byta ut en glödlampa. Oftast producerar eldstadstillverkaren samtidigt lampor för den.

Mästare rekommenderar att du kontrollerar de falska eldstäderna för olika fel innan värmesäsongen börjar.

Naturligtvis har dessa eldstäder också haverier, men att reparera dem kommer att kräva mycket mindre krångel än att reparera en ved- eller gaspis.

Rekommenderad: