Konstruktion Fasadnät: Grönt Skyddande Skuggnät För Byggnadsställningar Och Alkali-resistent Nät Med En Densitet På 35-40 G M2 Och Annan Densitet

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Fasadnät: Grönt Skyddande Skuggnät För Byggnadsställningar Och Alkali-resistent Nät Med En Densitet På 35-40 G M2 Och Annan Densitet

Video: Konstruktion Fasadnät: Grönt Skyddande Skuggnät För Byggnadsställningar Och Alkali-resistent Nät Med En Densitet På 35-40 G M2 Och Annan Densitet
Video: Alkali Resistant Reinforcing Mesh 2024, Maj
Konstruktion Fasadnät: Grönt Skyddande Skuggnät För Byggnadsställningar Och Alkali-resistent Nät Med En Densitet På 35-40 G M2 Och Annan Densitet
Konstruktion Fasadnät: Grönt Skyddande Skuggnät För Byggnadsställningar Och Alkali-resistent Nät Med En Densitet På 35-40 G M2 Och Annan Densitet
Anonim

Fasadnät är ett vanligt byggmaterial med utmärkta prestandaegenskaper . Från materialet i den här artikeln lär du dig vad det är, vad det är, hur det klassificeras. Dessutom kommer vi att berätta vad du ska leta efter när du väljer och installerar det.

Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Byggnadsfasadnät - ett vävt garntyg med öglor för fastsättning längs kanterna eller i mitten … I struktur ser det ut som ett nätverk med mjukt nät. Detta är ett hållbart material, det används för att täta murbruk som appliceras på väggtak. Tack vare det förbättras byggnadernas estetiska prestanda, fasaderna stärks. Beroende på typ kan fasadnätet behandlas med olika kompositioner. Detta förbättrar dess prestanda. Tack vare sådana behandlingar är den inte rädd för alkalier och kemikalier i råvaror för efterbehandling.

Bild
Bild

Materialtypen varierar, liksom användningsomfånget. Materialet har en skyddande, tätande, förstärkande funktion i förhållande till efterbehandlingslösningar . Det används för trädgårdsändamål genom att minska mängden solljus som faller på växter. Det skyddar byggarbetsplatser från ultraviolett strålning (skuggningsfunktion). Ett skyddande fasadnät behövs för att förhindra att material, verktyg och skräp faller från en höjd. Det används för byggnadsställningar och skyddar dem från olika väderförhållanden (som en sköld mot fukt, vind och råta).

Det är gränsen mellan byggarbetsplatsen och miljön, en skärm som skyddar byggarna samtidigt som arbetarnas säkerhet garanteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan kallas en ram för arbetslösningar som förhindrar sprickbildning av beläggningar under drift . Det förbättrar vidhäftningen av basen till murbruk, är lämplig för arbete med lösa ytor (till exempel gas, skumbetong) och kompenserar för beklädnadens egenskaper. Kan användas för socklar, motståndskraftiga mot dragkrafter. Dess cellulära struktur främjar luftcirkulationen, ackumulerar inte fukt. Materialet med minsta maskstorlek används för miljöskydd, eftersom det kan hålla kvar byggdamm. Dessutom används konstruktionsnät för att dekorera fasader. Växthus är täckta med det, basen för keramiska plattor, vattentätningsmaterial förstärks.

Bild
Bild

Ett kamouflagennät är ett funktionellt dekorativt skydd för byggnader som repareras . Med sin hjälp får de rekonstruerade strukturerna ett optimalt och snyggt utseende. Det används för att täcka jordbruksplanteringar, stängsel idrottsplatser. Materialet är mångsidigt, ruttnar inte, hjälper till att minska risken för skador på föremål, förbättra deras utseende. Det är miljövänligt, flexibelt, kompakt, lätt att installera. Beroende på sorten kan den ha en annan typ av vävning. Byggnadsfasadnät säljs i rullar av olika längder och bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Byggnadens fasadnät skiljer sig i trådarnas tjocklek, cellens storlek och tillverkningsmaterial. Varje typ av material har sina egna egenskaper.

Bild
Bild

Efter material

Materialet för att göra nätet är annorlunda. Detta avgör byggmaterialets användningsområde och dess val. Tjockleken på gipsskiktet, typen av huvudkomponenten i arbetsblandningen och särdragen i effekten av väderförhållandena beror på det. Metallfasadmaskor är en berättigad lösning för förstärkning av fasadytor i de fall det är planerat att fanera baserna med ett lager av mer än 30 mm . De håller perfekt beläggningar med stor vikt, vilket hindrar dem från att spricka under drift. Nackdelen med metallnät är skapandet av "kalla broar", vilket inte är fallet med analoger gjorda av syntetiska material.

Beroende på vilken typ av material som tillverkas kan de ha en zinkbeläggning. Sådana byggmaterial är resistenta mot rost och sönderfall. Alkali-resistent fasadnät används som förstärkningsskikt under en hållbar gipsbeläggning. I sin produktion används metoden för broaching och konventionell svetsning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom den metalliska finns det en plastversion av polyvinylklorid till salu. Det produceras med knutvävningsmetoden, på grund av vilken spontan avvävning av celler vid skador utesluts. Detta material är efterfrågat bland köpare på grund av dess utmärkta prestandaegenskaper. Det förbättrar beklädnadens hållfasthet och är till ett rimligt pris. Plastsorter har dock flera nackdelar .… De är instabila i en alkalisk miljö, så med tiden kan de försämras från plåstren själva. Dessutom är de inte lämpliga för arbete med tjocka faner, eftersom de inte stöder den tunga vikten av de använda murbrukarna.

Plastnätet är inte resistent mot höga temperaturer. Förutom metall och plast är fasadnätet sammansatt. Glasfibervarianterna är bra eftersom de är lämpliga för beklädnad av olika typer av baser. Den interagerar med vilken lösning som helst och är inert mot alkalier och kemikalier.

Skiljer sig i hållbarhet, hög hållfasthet, deformationsmotstånd, termisk expansion, förbränning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom skyddande lager

De skyddande beläggningarna för fasadnät kan vara olika. Beroende på detta gör de dukarna resistenta mot fukt, sönderfall, rost, extrema temperaturer, stress och kemikalier. Förutom tillverkningsmaterialet kan fasadnätets dekorativa indikatorer skilja sig åt. Det finns produkter i olika nyanser som säljs, och färgen på näten kan vara enhetlig och ojämn. Köparen har möjlighet att köpa produkter i grönt, mörkgrönt, blått, svart, brunt och till och med orange.

I detta fall kan beläggningen inte bara vara enfärgad. På begäran kan du beställa en produkt med bild och till och med valfritt tryck. Således kan dekorativa sorter dekorera interiören och det omgivande rummet, utan att slå ut mot den allmänna bakgrunden.

Bild
Bild

Efter cellstorlek

Standardparametrarna för cellerna i byggnadens fasadnät är 10x10 och 15x15 mm . Dessutom kan deras form, baserad på typen av vävning, inte bara vara kvadratisk eller diamantformad, utan också triangulär. Det påverkar inte nätets hållfasthet. Men ju större maskstorlek, desto högre kapacitet för panelerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Utbudet av byggnadsfasadmaskar som levereras till hemmamarknaden är olika . När du väljer ett specifikt alternativ för dina behov måste du vara uppmärksam på ett antal kriterier och egenskaper. En viktig faktor är vävningens kvalitet. Det är inte svårt att kontrollera det: det räcker med att böja en liten del av nätet längs en av trådarna. Om väven inte matchar i cellerna är materialet av dålig kvalitet. Om geometrin och cellens sammanfall inte bryts är materialet värt att köpa. Cellernas struktur måste vara enhetlig och jämn.

Ett glasfibernät av hög kvalitet återgår till sin ursprungliga form efter att ha knutits till en knytnäve. Vid val av förstärkningssyntet och glasfiber måste hänsyn tas till draghållfasthet och alkalimotstånd. Brytbelastningen för den produkt som väljs för att gipsa platta ytor bör vara minst 1800 N. För att arbeta med dekorativa fasadelement är det värt att välja alternativ med indikatorer från 1300 till 1500 N.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativt fasadnät har föreskrivande dokumentation. Information om överensstämmelse med GOST -standarder anges på rulleetiketten … Dessutom måste säljaren på begäran förse köparen med ett intyg som bekräftar kvaliteten på den valda produkten. Om den dokumentation som krävs inte ifrågasätts ifrågasätts materialets kvalitet. Det finns fall då skrupelfria tillverkare anger densitet på etiketten som inte motsvarar den faktiska. För att kontrollera de faktiska uppgifterna vägs rullen och sedan divideras den resulterande vikten med området. Dessutom är det värt att överväga: ju tunnare trådar, desto starkare nät.

Densitetsparametrar är indelade i 4 kategorier . Det billigaste och värsta av allt är mesh med en densitet på 35-55 g per m2. Det kan inte användas mer än 2 gånger på grund av dess låga hållfasthet. Varianter med måtten 25-30 g m2 är lämpliga för användning på ljusstöd. För att maskera ytterväggar som kränker utseendet på väggarna i den omgivande arkitekturen används ett material med en densitet på 60-72 (80) g / m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mesh med parametrar 72-100 g / kvm. m kan användas som ett tillfälligt skydd. En tät sort behövs för att täcka ställningar. Minsta värde bör vara 72 g / m2. Maxdensitetsnätet har parametrar på cirka 270 g / kvm. m. Den kan användas som skärmar och soltak. Om så önskas kan du hitta alternativ med en bredd på upp till 3 meter, som kan sträcka sig i alla riktningar upp till 20%.

Produktegenskaper (inklusive bredd, maskstorlek, densitet och draghållfasthet) kan variera från tillverkare till tillverkare. Till exempel ser egenskaperna hos ett högkvalitativt hushållsnät ut så här:

  • vertikal draghållfasthet är 1450 g / m;
  • horisontell draghållfasthet är 400 g / m;
  • densiteten på basis av 0,1 m är 9,5 stygn;
  • 0,1 m väfttäthet är 24 stygn;
  • skuggningshastigheten varierar mellan 35-40%.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa alternativ har en extra kant som förstärker maskväven, som skyddar nätet från att lossna … Säkerhetsalternativ kan ha mönster. Beroende på deras typ kan ritningen dessutom bestå ganska länge. Vissa ändringar av denna typ används till och med för att installera annonser.

Olika tillverkares nät skiljer sig åt inom tillämpningsområdet . Till exempel köps gröna sorter för skog för användning på byggarbetsplatser (för engångsbruk).

Alternativ för tillfälliga inhägnader och växthus har olika densiteter. I dessa fall köps material med god luftgenomsläpplighet. Storleken på cellerna beror på köparens preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

Monteringsnätets infästningsteknik beror på typen och omfattningen av dess tillämpning. Baserat på detta kan den fästas på basens yta med en häftapparat, spikar, skruvar, pluggar. Panelen fästs ihop med hjälp av klämmor. Omedelbart före fästning dras den på ett sådant sätt att den ansluter till basen så tätt som möjligt, utan svullnad och bubblor. Det fixas med en överlappning uppifrån och ner. För att förstärka och stärka de inre och yttre hörnen används plasthörn med ett nät . Med deras hjälp kan du göra perfekt jämna hörn och förhindra sprickor.

Metallfasadmaskor skiljer sig åt i fixeringsalgoritmen. De kan läggas i vertikala och horisontella ränder. Detta påverkar inte installationens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstekniken består av ett antal sekventiella steg

  • Väggens parametrar mäts, ett metallnät skärs längs dem med metallsax.
  • De börjar fixa med hjälp av pluggar (relevant för betong- eller tegelgolv). Om nätet är fäst på skumblocket, räcker det med spikar på 8-9 cm.
  • En elektrisk borr med en perforator gör hål för nätet och skapar dem i en enda linje med ett steg på 50 cm.
  • Ett nät hänger på varje plugg och drar i det för att undvika ojämnheter.
  • Kontrollera positionen för den motsatta (osäkra) kanten. Vid störningar uppvägs nätet av intilliggande celler.
  • De börjar fixa den andra sidan, gör hål i ett rutmönster.
  • På platser där remsorna överlappar varandra installeras pluggarna på ett avstånd av 10 cm från kanten. Båda remsorna av förstärkningsnätet hängs på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

På platsen för fönster och dörrar skärs nätet i storlek eller böjs. Om den helt enkelt viks tillbaka, se till att kanterna på de vikta sektionerna inte sticker ut utanför kanten på det motstående lagret. När du installerar ett metallnät kastas lösningen i flera steg. Den ursprungliga konsistensen ska vara tjockare än den slutliga utjämningskonsistensen.

Plastnät fästs annorlunda . Förstärkande sorter med ett mönster för gips planteras på lim. Beroende på typ av arbete är det ibland inte nödvändigt att förstärka hela basområdet. Det räcker med att göra detta i ett sårbart område med hjälp av alla typer av lim. Huvudkravet för limkompositionen är hög vidhäftning till plastmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fixeringstekniken kommer att vara följande:

  • utföra en visuell inspektion av ytan;
  • bli av med befintliga pluggar, slitsar;
  • på höjden av förstärkningsskiktet, rita en horisontell linje som begränsar limapplikationens höjd;
  • förbered lim enligt tillverkarens rekommendation;
  • lim appliceras på väggen med en spatel upp till 70 cm bred;
  • sprida limet jämnt över ett litet område (2-3 mm tjockt);
  • limma nätet från ena kanten, jämna ut det horisontellt, undvika snedvridningar;
  • nätet pressas till basen på flera ställen;
  • tryck på nätet med en spatel, smörj överflödigt lim över den fria ytan;
  • det limmade nätet får torka helt.

Rekommenderad: