Mått På Nätnät: Hur Många Meter Per Rulle? Höjd, Maskstorlekar, Maskor 10x10 Och 20x20, 50x50 Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Mått På Nätnät: Hur Många Meter Per Rulle? Höjd, Maskstorlekar, Maskor 10x10 Och 20x20, 50x50 Och Andra Storlekar

Video: Mått På Nätnät: Hur Många Meter Per Rulle? Höjd, Maskstorlekar, Maskor 10x10 Och 20x20, 50x50 Och Andra Storlekar
Video: Two Beautiful Blondes Cutting Dimensional Lumber On The Sawmill 2024, Maj
Mått På Nätnät: Hur Många Meter Per Rulle? Höjd, Maskstorlekar, Maskor 10x10 Och 20x20, 50x50 Och Andra Storlekar
Mått På Nätnät: Hur Många Meter Per Rulle? Höjd, Maskstorlekar, Maskor 10x10 Och 20x20, 50x50 Och Andra Storlekar
Anonim

Nätnätet är det mest prisvärda och mångsidiga byggmaterialet. Mycket görs av det: från burar till staket. Det är ganska lätt att förstå materialets klassificering. Nätet kan ha olika maskstorlekar och tjockleken på själva tråden. Det finns också rullar med olika bredder och höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cellstorlekar

Nätet är vävt av tråd med en diameter på 1, 2–5 mm

  • Vävd diamantnät produceras i en vinkel på 60 °, som regleras av GOST.
  • För fyrkantig vävning det är karakteristiskt att metallen ligger i en vinkel på 90 °. Ett sådant nät är mer hållbart, vilket är mycket uppskattat i byggnadsarbete.
Bild
Bild

I varje variant har cellen fyra noder och samma antal sidor.

  • Vanligtvis fyrkant cellerna är 25–100 mm stora;
  • diamantformad - 5–100 mm.

Detta är dock inte en mycket strikt uppdelning - olika alternativ kan hittas. Cellens storlek kännetecknas inte bara av sidorna, utan också av materialets diameter. Alla parametrar är beroende av varandra. Storleken på kedjelänknätet kan anges som 50x50 mm och 50x50x2 mm, 50x50x3 mm.

I den första versionen beaktas redan vävknuten och tjockleken på själva materialet . Förresten är det 50 mm och 40 mm som anses vara standard. I detta fall kan cellerna vara mindre. Alternativ med parametrar 20x20 mm och 25x25 mm kommer att vara mer hållbara än stora. Detta ökar också vikten på rullen.

Maximal cellstorlek är 10x10 cm. Det finns ett 5x5 mm nät, det överför ljus mycket värre och kan användas för en sil.

Bild
Bild

Kedjelänken är indelad i 2 kategorier beroende på mätnoggrannheten. Så den första gruppen innehåller materialet med det minsta felet. Nätet i den andra gruppen kan ha mer signifikanta avvikelser.

Bild
Bild

Enligt GOST kan den nominella storleken skilja sig från den verkliga storleken från +0,05 mm till -0,15 mm.

Bild
Bild

Höjd och längd

Det är särskilt viktigt att ta hänsyn till rullens storlek om du planerar att göra ett staket av en kedjelänk. Staketets höjd överstiger inte rullens bredd. Standardindikatorn är 150 cm . Nettobredden är höjden på rullen.

Om du går direkt till tillverkaren av byggmaterialet kan du köpa andra storlekar. Rullar med en höjd av 2-3 m görs vanligtvis på beställning, men sådana dimensioner används extremt sällan för konstruktion av staket. Det är 1, 5-meters rullar som är de mest populära.

Med längden är allt mycket mer intressant, standardstorlek - 10 m , men på rea kan du hitta upp till 18 m per rulle. Denna begränsning finns av en anledning. Om storleken är för stor visar rullen sig mycket tung. Kedjelänken kommer att vara problematisk även att bara flytta runt på sidan ensam.

Nätet kan säljas inte bara i rullar, utan också i sektioner . Snittversionen ser ut som ett metallhörn med en sträckt kedjelänk. Sektioner köps i erforderlig mängd och används direkt för staketet, grindar. Intressant nog kan rullarna kombineras med varandra, så gränsen på 18 meter påverkar inte staketets storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kedjelänken används för olika ändamål i vardagen och under byggnadsarbeten. Ett staket av sådant material används i sommarstugor, där du inte behöver skapa en skuggzon eller dölja något från nyfikna ögon . Det är väldigt enkelt att installera ett sådant staket och det tar inte mycket tid. Vanligtvis låter kedjelänken dig separera trädgården eller dela upp gården själv i zoner. Litet nät gör ett bra material för att göra burar. Så, djuret kommer att vara tydligt synligt, det kommer att finnas konstant luftcirkulation inuti, och djuret kommer inte att springa iväg någonstans. I fabriker och i andra industriområden används en sådan kedjelänk för skyddande staket i vissa farliga områden.

Finmask är också ganska vanligt i konstruktionen . Det låter dig förstärka rör och gips, används vid tillverkning av självutjämnande golv. Nätet kan säljas med eller utan beläggning. Det senare alternativet är idealiskt för byggindustrin.

Svart mesh bör användas där det inte är i kontakt med miljön, där det inte finns någon risk för metalloxidation.

Belagd fint nät det är värt att välja när du behöver hålla något. Så materialet kommer att vara till nytta när du anordnar en idrottsplan eller tennisbana.

Om jorden sönderfaller och du måste fixa lutningen, bör du välja materialet med den minsta cellen. Samma kedjelänk kan användas för att sålla något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med nätets storlek är allt klart: ju starkare materialet behövs, desto mindre är cellen värd att köpa. Kedjelänken skiljer sig emellertid också i täckning.

  • Kedjelänken är vävd av tunn tråd . Det är ganska viktigt att skydda materialet från vanlig rost. Det bästa alternativet är att köpa en galvaniserad stålprodukt . Om beläggningen appliceras varm, kommer nätet att hålla cirka 20 år. Det är en sådan kedjelänk som bör väljas för att göra ett staket och andra saker som behövs under lång tid. Om du planerar att göra en bur i ett par år kan du ta en kedjelänk med kall eller galvaniserad galvanisering. Detta nät är mindre hållbart, men billigare.
  • Det finns ett estetiskt nät . I grund och botten är det PVC -belagt galvaniserat stål. Alternativet är dyrt, men hållbart: det håller cirka 50 år. Den snygga och attraktiva kedjelänken kan användas för att dekorera staket och andra dekorativa element. Men det är inte värt att göra burar för djur från det: en fågel eller gnagare kan av misstag äta polymeren. Färgen på beläggningen kan vara vilken som helst. Polyvinylkloridbeläggning av ljusa sura nyanser är vanligare.
Bild
Bild

När du väljer ett kedjelänkmaterial bör du endast vägledas av köpets syfte. Att göra ett enkelt staket kräver galvaniserat material, eventuellt med en dekorativ finish. Storleken kan vara ganska stor.

Burar och skyddstaket bör vara gjorda av fint galvaniserat nät . Varje byggnadsarbete gör att du kan välja en obestruket kedjelänk med en medelstor eller liten maskstorlek.

Rekommenderad: