SDMO -generatorer: Gas- Och Dieselmotorer, Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: SDMO -generatorer: Gas- Och Dieselmotorer, Urvalskriterier

Video: SDMO -generatorer: Gas- Och Dieselmotorer, Urvalskriterier
Video: Почему дизельная форсунка покрывается нагаром. Дизель дымит, нет мощности. Как лечить 2024, Maj
SDMO -generatorer: Gas- Och Dieselmotorer, Urvalskriterier
SDMO -generatorer: Gas- Och Dieselmotorer, Urvalskriterier
Anonim

Moderna kraftgeneratorer är praktiska och praktiska. Men för att välja rätt enhet korrekt måste du ta hänsyn till funktionerna i varje modell. Och det är därför det är värt att läsa med en översikt över utbudet av SDMO -generatorer.

Bild
Bild

Särdrag

Konsumenter av sådan teknik noterar att det fungerar extremt pålitligt . Det finns inga problem under drift, eller de visas extremt sällan. SDMO -generatorn ger inte mycket ljud i de flesta fall.

Men det är värt att notera att vissa användare anser att en sådan elektrisk generator inte är ett särskilt bra köp. Det är sant att det finns få sådana bedömningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Det är lämpligt att starta granskningen med en bensingenerator Alize 3000 … Denna enhet är utrustad med en 12 liters bränsletank. Effekt - 2, 8 kW. Driftspänningsnivån är 230 V. Andra funktioner är följande:

  • enfasversion;
  • ström med en frekvens på 50 Hz;
  • luftkylning av motorn;
  • motorvarvtal 3000 rpm.
Bild
Bild

Anmärkningsvärt är den bärbara dieselmotorn Diesel 4000 C . Den nominella effekten för denna enhet når 3,4 kW. Bränsletankens kapacitet - 4, 3 liter. Utvecklarna hävdar att generatorn kan gå minst 1000 timmar per år utan att påverka viktiga delar.

Enfasdrivenheten var utrustad med en mekanisk varvtalsregulator.

Bild
Bild

Effekt 5 kW har en bensingenerator HX 5000 T . Snarare för honom är 5 kW en topp, och en normal konstant belastning är 4 kW. Bränsletankens kapacitet är 5,3 liter. Med denna enhet är det bekvämt att leverera ström till ett professionellt instrument. Det är värt att notera att trefasversionen låter dig använda denna modell för att driva hushållsapparater.

Bild
Bild

Observera: gasmodeller nämns inte på SDMO: s officiella webbplats.

Men det finns utmärkta dieselgeneratorer utrustade med luftfilter. Detta är exakt versionen T22K . Märkeffekten är 16 kW och bränsletankens kapacitet är 100 liter. Stålramen har vibrationsdämpande fötter.

Det är också värt att notera:

  • lågt oljetrycksskydd;
  • automatiserad (mikroprocessorbaserad) kontroll;
  • full överensstämmelse med GOST och hygienkrav.
Bild
Bild

Och här är generatorn T12HK har en märkeffekt på 9 kW. Den avancerade borstlösa motorn fungerar mycket bra. Inloppsbränslet passerar också genom ett speciellt filter. Generatorer av denna modell är garanterade i 3 år. Hastighetskontrollen utförs med hjälp av en elektronisk enhet.

Bild
Bild

Urvalstips

Den viktigaste parametern är valet av vilken typ av bränsle som generatorn kommer att förbruka. Bensin enheterna låter dig avsevärt spara pengar, dessutom fungerar de inte för högt. Sådan kraftgeneratorer de tar också relativt lite plats, vilket är användbart för hemmabruk. Men bensin är dyrare än diesel, och dess förbrukning är ganska betydande. Rekommendation: om du måste leverera enheter som är känsliga för aktuella parametrar med en bensingenerator måste du välja en växelriktarenhet.

Dieseldriften ökar generatorkostnaden avsevärt. Men det faktum att det fungerar extremt högt kan snarare betraktas som en myt. Skillnaden är inte så stor att man kan försumma dess ekonomi och bekvämlighet. Men det måste förstås att vid en lufttemperatur under -5 grader garanteras inte start och stabil drift av en dieselelektrisk generator.

Nästa viktiga indikator är effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer det bör du inte bara lägga till strömmen för alla enheter som är anslutna till nätverket. Även i ett hem med elspis, golvvärme, handdukstorkar och en dränkbar pump krävs inte alltid maximal energiproduktion. Om bara för att vissa bostäder besöks ibland. I det här fallet är det nödvändigt stanna vid en enhet som kan ge el till flera rum och de mest nödvändiga enheterna … 3-5 kW räcker för de flesta i den här versionen.

Men en fullvärdig strömförsörjning av ett privat hus kommer att kräva minst 10 kW för att användas. Denna indikator bör vägledas av om strömavbrott uppstår ofta och under lång tid. Eller om det inte finns någon huvudströmförsörjning alls.

Observera: man bör komma ihåg att startströmmen för ett antal energikonsumenter är högre än den som används under kontinuerlig drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också bra att uppmärksamma:

  • enfas- eller trefasgeneratorversion;
  • användning av ett ljudisolerat hölje (användbart för inomhusinstallationer);
  • bränsletankens kapacitet (en balans behövs mellan tiden för kontinuerlig drift och enkel placering);
  • typ av kylning (avlägsnande av flytande värme är mer effektivt, men betydligt dyrare);
  • startmetod (för ett sommarresidens är en manuell också lämplig, och en elektrisk starter är bättre för ett bostadshus).

Se nedan för en översikt över en av SDMO -generatormodellerna.

Rekommenderad: