Aktivt Syre För Poolen: Hur Man Använder Flytande Syre Och Tabletter? Rengöringsregler

Innehållsförteckning:

Video: Aktivt Syre För Poolen: Hur Man Använder Flytande Syre Och Tabletter? Rengöringsregler

Video: Aktivt Syre För Poolen: Hur Man Använder Flytande Syre Och Tabletter? Rengöringsregler
Video: Oxygen System (Chlorine Free Solution) - Pool Park - Pool Maintenance 2024, Maj
Aktivt Syre För Poolen: Hur Man Använder Flytande Syre Och Tabletter? Rengöringsregler
Aktivt Syre För Poolen: Hur Man Använder Flytande Syre Och Tabletter? Rengöringsregler
Anonim

Poolen på husets territorium hjälper till att koppla av, ta en paus från det dagliga liv och rörelse, simning är användbart för människor i alla åldrar. Det är särskilt trevligt att simma i klart genomskinligt vatten. Men för att hålla en konstgjord behållare i perfekt skick krävs regelbundet underhåll av poolen med användning av speciella kemikalier. En av dem är aktivt syre.

Bild
Bild

Vad det är?

Förutom mekanisk rengöring av poolen krävs desinfektionsmedel för att förstöra patogena mikroorganismer i vattnet. De är ofta baserade på ämnen som klor, brom, aktivt syre. Aktivt syre för poolrengöring produceras av väteperoxid . Det är en mycket ren vattenlösning av väteperoxid.

Åtgärden av detta medel är baserad på egenskapen hos syreradikaler för att förstöra bakterier. Det förstör framgångsrikt virus, bakterier, svampar och andra mikroorganismer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med att använda aktivt syre följande punkter kan tillskrivas:

  • irriterar inte slemhinnan i ögonen;
  • har ingen lukt;
  • orsakar inte allergiska reaktioner;
  • påverkar inte vattnets pH -nivå på något sätt;
  • effektiv i kalla miljöer;
  • löser snabbt upp och desinficerar poolvatten på kort tid;
  • skapar inte skum på ytan;
  • det är tillåtet att använda aktivt syre tillsammans med en liten mängd klor;
  • påverkar inte poolens utrustning negativt.
Bild
Bild

Men, trots alla de angivna fördelarna, bör du veta att aktivt syre klassificeras som ett ämne i den andra faroklassen, så du måste strikt följa instruktionerna.

Förutom, vattentemperaturen är mer än +28 grader Celsius minskar avsevärt läkemedlets effektivitet … I jämförelse med produkter som innehåller klor har aktivt syre en högre kostnad och kan främja utvecklingen av alger.

Bild
Bild

Visningar

För närvarande finns aktivt syre för poolen i olika former

  • Biljard . De uppfyller alla moderna krav för poolvattenreningsprodukter. Andelen aktivt syre i denna form måste vara minst 10%. Som regel förpackas sådana tabletter i hinkar om 1, 5, 6, 10 och till och med 50 kg. Du bör också ta hänsyn till det faktum att denna typ av frisättning av aktivt syre är dyrare än granulat eller vätska.
  • Granulat . De är ett komplex för vattenrening baserat på användning av aktivt syre i koncentrerad form i granulat. Den innehåller nödvändiga desinfektionsmedel och har en ljusare effekt. Granulaten är avsedda både för chockbehandling av poolen och för efterföljande systematisk vattenrening. Vanligtvis förpackade i hinkar om 1, 5, 6, 10 kg och påsar innehållande 25 kg av denna produkt.
  • Pulver . Denna form av frisättning består oftast av aktivt syre i form av ett pulver och en vätskeaktivator. Det senare förbättrar basämnets verkan och skyddar den konstgjorda reservoaren från algtillväxt. På försäljning finns det ofta förpackat i förpackningar om 1,5 kg eller i speciella vattenlösliga påsar på 3,6 kg.
  • Flytande . Det är en flytande produkt med flera komponenter för desinfektion av poolvatten. Innehåller burkar på 22, 25 eller 32 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Först och främst bör det komma ihåg att doseringen av medel med aktivt syre för behandling av poolen rekommenderas att följas strikt enligt de bifogade instruktionerna. Innan desinfektion måste du mäta pH -värdet i vattnet med hjälp av speciella tester . Den idealiska poängen är 7,0-7,4. Om det finns betydande avvikelser är det nödvändigt att ta indikatorn till dessa värden med hjälp av speciella preparat.

Aktivt syre i form av tabletter placeras i en skimmer (en anordning för att ta det övre vattenskiktet och rena det) eller använda en flottör. Granulaten hälls också i skummaren eller löses upp i en separat behållare. Att kasta dem direkt i poolen rekommenderas inte, eftersom byggmaterial kan missfärgas. Flytande aktivt syre och upplöst pulver bör hällas i vattnet längs poolens sidor längs hela omkretsen . Under den första rengöringen med flytande form, ta 1-1,5 liter per 10 m3 vatten, med upprepad behandling efter 2 dagar, mängden aktivt syre kan minskas, desinfektion bör utföras varje vecka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetstips

För att inte skada dig själv och omgivningen när du använder aktivt syre, läs följande riktlinjer noggrant.

  • Det ska inte finnas några människor i poolen när man tillsätter aktivt syre till vattnet.
  • Vattnet blir säkert för dem som vill simma minst 2 timmar efter rengöring. Det bästa alternativet är att desinficera på natten.
  • Om denna produkt kommer på huden, tvätta av den med vatten så snart som möjligt. De vita fläckarna försvinner gradvis av sig själva.
  • Om du av misstag sväljer ett läkemedel baserat på aktivt syre måste du dricka minst 0,5 liter rent vatten och sedan ringa en ambulans.
  • Du bör vara medveten om att vanligtvis hållbarheten för sådana medel inte överstiger 6 månader från tillverkningsdatumet, vilket anges på förpackningen.

Rekommenderad: