Kompositpooler (32 Bilder): Stora Utomhuspooler Och Andra Tillverkade Av Kompositmaterial. DIY-steg-för-steg-installation

Innehållsförteckning:

Video: Kompositpooler (32 Bilder): Stora Utomhuspooler Och Andra Tillverkade Av Kompositmaterial. DIY-steg-för-steg-installation

Video: Kompositpooler (32 Bilder): Stora Utomhuspooler Och Andra Tillverkade Av Kompositmaterial. DIY-steg-för-steg-installation
Video: Kokpunkten Actionbad för oss själva VLOGG 2024, Maj
Kompositpooler (32 Bilder): Stora Utomhuspooler Och Andra Tillverkade Av Kompositmaterial. DIY-steg-för-steg-installation
Kompositpooler (32 Bilder): Stora Utomhuspooler Och Andra Tillverkade Av Kompositmaterial. DIY-steg-för-steg-installation
Anonim

Det verkar som att installera en pool på din webbplats innebär en lång och mödosam process, som i sin tur är dyr. Faktum är att förrän ganska nyligen var allt så. Idag, på grund av utvecklingen av ny teknik, är det möjligt att bli ägare till en vacker konstgjord reservoar tack vare möjligheten att installera en sammansatt pool utan mycket ansträngning.

Vad det är?

En sammansatt pool är en simtank, som är gjord på basis av plast med tillsats av andra komponenter till den. Ett särdrag hos denna design övervägs möjligheten att använda den inte bara för säsongen, utan också som en året runt-struktur på grund av möjligheten att täcka.

Kompositförening är en av de typer av polymerprodukter som förstärks med starka syntetfibrer. Dessa sammansatta egenskaper tillåter tillverkning av legeringar som tål vattentryck i stora strukturer. Normalt är livslängden för denna typ av pooler från 15 till 20 år, men strukturens yttre egenskaper bibehålls inte alltid så länge. Produkten kan påverkas av ultraviolett ljus, ett kraftigt temperaturfall och alla slags kemiska föreningar.

Den sammansatta poollegeringen kännetecknas av styrka och hållbarhet när den hanteras noggrant. Dessutom kan du skapa mönster med olika former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kompositmaterial blir mer och mer populärt på grund av särdragen i deras sammansättning och vidare användning. Fördelarna med utomhuskompositpooler inkluderar följande:

  • enkelhet och snabbhet i skålinstallationsprocessen, eftersom den inte behöver ytterligare efterbehandling;
  • styrka och hållbarhet;
  • en mängd olika utseende, dimensioner och färger;
  • lätt vikt, vilket bidrar till självmontering av poolen;
  • låg kostnad, vilket inte kan sägas om pooler av andra material;
  • brist på sömmar och spår på ytan, vilket innebär hygien och enkel underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla ovanstående fördelar med sammansatta pooler bör personer som vill installera dem på sin webbplats komma ihåg några nackdelar

  • Komplexiteten i installationen av strukturen inuti byggnaden - den sammansatta strukturen monteras innan väggarna sätts upp i den. Annars kommer installationen av en konstgjord reservoar i byggnaden att vara omöjlig såväl som demontering.
  • Behovet av noggrann användning, eftersom materialet lätt skadas, särskilt på vintern.
  • Möjlighet att skålen stiger när den töms.
  • Det är omöjligt att installera en sammansatt pool i det område där elnät, luft eller gas underjordisk kommunikation finns.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Sammansatta pooler kan ha olika former och komplexitet. För närvarande kan du hitta skålar i form av en oval, rektangel, cirkel samt en obestämd form. Färgen på denna konstgjorda reservoar kan vara grön, blå, ljusblå, brun-smaragd och vilken som helst annan.

Filtrering är den viktigaste delen i poolens funktion. Enligt metoden för vattenintag är sammansatta konstgjorda reservoarer uppdelade i följande typer:

  • skimmer;
  • svämma över.

I det första fallet tas vattnet till filtreringsprocessen av en skimmer, som är tillverkad av stål eller plast av hög kvalitet. I överflödesområden - vatten tas från hela omkretsen av strukturen. Således hinner den förorenade vätskan på vattenytan inte stagnera. Munstyckenas nedre läge hjälper till att lyfta all smuts in i det övre vattenskiktet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kompositpooler kan ha en mängd olika dimensioner beroende på formen. Efter att ha bestämt platsen där den konstgjorda behållaren ska placeras kan du välja en design från tillverkaren med lämpliga dimensioner. Oftast finns det modeller med ett djup av 1,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

För att den sammansatta poolen ska fungera länge rekommenderar experter att köpa dem i Ryssland eller grannländer. Vitryska produkter kännetecknas av god driftskapacitet.

Flera företag har erkänts som de bästa tillverkarna på senare tid

Eri . Pooler från Composit Group kännetecknas av ett fördelaktigt förhållande mellan kostnad och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toba tillverkad i Litauen. Företaget Luxe Pools producerar varor inte bara med den önskade tjockleken, utan också med produktens isolering. För att konsumenten inte ska få problem med poolens funktion har tillverkaren lagt till ergonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minipool . Denna modell av en konstgjord reservoar produceras av det ryska företaget San Juan. Produkterna kännetecknas av ett brett utbud av former och färger. Pooler har inte isolering, men samtidigt är de ganska praktiska. Minipool har en hög hållbarhet och en överkomlig prispunkt.

Bild
Bild

Amiralpooler produceras i S: t Petersburg. Pooler har överkomliga priser, men utbudet av produkter gör att konsumenten kan välja det mest lämpliga alternativet. Längden på strukturerna är upp till 14 meter och deras djup är 250 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Franmer . Ryska tillverkade kompositpooler har förstärkta förstyvningar, så de är hållbara. De presterar bra i det ryska klimatet.

Bild
Bild

Kompass Keramiska pooler Är ett ryskt märke som tillverkar simbassänger i Krasnodar. Riverina, X-Trainer är modeller med attraktivt utseende och bra ergonomi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsregler

På grund av designfunktionerna kan installationen av en sammansatt produkt göras utan hjälp av specialister med egna händer. Förfarandet kräver inte bara vissa färdigheter, nödvändiga komponenter, utan också kunskap om hur du installerar en konstgjord reservoar steg för steg på din webbplats.

Gropförberedelse

Först måste du gräva en grop i ett horisontellt område, medan dess dimensioner bör vara 50 centimeter större än konturerna i den sammansatta strukturen. Djupet bör vara 15 centimeter högre än poolens . Detta arbete kan utföras både med egna händer och genom att hyra en arbetare med en grävmaskin.

Bild
Bild

Lägga släppskiktet

Marken måste separeras från basen av poolen med geotextiler. Under installationen av den sammansatta poolen bör hela delen av gropen läggas ut med geotextiler. Vid lederna är det värt att göra en överlappning lika med 25-30 cm.

Dumpningsenhet

Botten av gropen ska täckas med spillror, medan dess tjocklek ska vara minst 15 centimeter. För detta ändamål är det värt att ta krossad sten, vars bråkdel är 5/20 eller 20/40. Fyllningen utförs med fyrar, vars avstånd bör vara från 100 till 150 centimeter . Efter att den krossade stenen har hällts bör den försiktigt tampas.

I slutet av detta förfarande är det värt att visuellt avgöra om det finns några skarpa utskott på ytan.

Bild
Bild

Poolinstallation

Den sammansatta strukturen kan installeras genom att sänka ner den i en förberedd grundgrop. Vart i du kan använda både din egen styrka och specialutrustning.

Påfyllning av sidoväggar

Det sista steget i installationen av en konstgjord behållare är återfyllning av väggarna från sidorna. I detta fall måste alla bolån redan installeras, och själva poolen ligger på nivån. Sidoväggarna är vanligtvis täckta med krossad sten, med utgångspunkt från hörnsektionerna. För det för att fixa den sammansatta strukturen i gropen är det värt att fylla dess hörn med 2/3 av delen med spillror.

Efter proceduren är det värt att hälla vatten i poolen, gradvis hälla ut sidodelarna. Arbetet utförs tills vattennivån och spillrorna är jämna. Anslutningsutrustning som underlättar dränering av vatten krävs vid service och fyllning av skålen med vätska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om poolen installeras inomhus, bör storleken på sektionerna beaktas, vilket måste vara lika med dörröppningens dimensioner. Ofta är människor som bestämmer sig för att installera en sammansatt pool på sin webbplats oroade över behovet av jordning . Eftersom tillverkningsmaterialet för denna konstgjorda reservoar har ledande egenskaper är jordning inte nödvändig i detta fall.

Underhållet av en sammansatt konstgjord behållare inkluderar regelbunden rengöring med vattendammsugare, byte av filterelement samt allmän rengöring med kemikalier. Om strukturens skål är skadad, är det först och främst värt att tömma poolen och sedan fortsätta med reparationen.

Bild
Bild

Av allt ovanstående kan vi dra slutsatsen att en pool av denna typ är en bekväm och hållbar produkt. För att den ska kunna användas under en längre tid, bör ägaren korrekt installera och noggrant använda strukturen.

Rekommenderad: