Fraktbultar På Tvättmaskinen (20 Bilder): Hur Tar Man Bort? Var Finns Tvättmaskinerna? Hur Ser De Ut? Hur Installeras Och Vad Ska Jag Byta Ut?

Innehållsförteckning:

Video: Fraktbultar På Tvättmaskinen (20 Bilder): Hur Tar Man Bort? Var Finns Tvättmaskinerna? Hur Ser De Ut? Hur Installeras Och Vad Ska Jag Byta Ut?

Video: Fraktbultar På Tvättmaskinen (20 Bilder): Hur Tar Man Bort? Var Finns Tvättmaskinerna? Hur Ser De Ut? Hur Installeras Och Vad Ska Jag Byta Ut?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Fraktbultar På Tvättmaskinen (20 Bilder): Hur Tar Man Bort? Var Finns Tvättmaskinerna? Hur Ser De Ut? Hur Installeras Och Vad Ska Jag Byta Ut?
Fraktbultar På Tvättmaskinen (20 Bilder): Hur Tar Man Bort? Var Finns Tvättmaskinerna? Hur Ser De Ut? Hur Installeras Och Vad Ska Jag Byta Ut?
Anonim

I den moderna världen är en tvättmaskin installerad i nästan alla hem. Det är omöjligt att föreställa sig att en gång hemmafruar använde enkla tvättmaskiner utan ytterligare funktioner: centrifugeringsläge, automatisk tömning av vatten, justering av tvättemperaturen och andra.

Bild
Bild

Utnämning

Efter att ha köpt en ny tvättmaskin är det nästan alltid nödvändigt att transportera den - även om en butik som säljer stora hushållsapparater ligger i ett grannhus. Och hur länge, under vilka förhållanden och med vilka transportmedel bilen körde till affären - köparen vet inte. Förpackningen för transport av maskinen skiljer sig från tillverkare till tillverkare . Detta kan vara en kartong, en skumlåda eller trämantel.

Men alla tillverkare måste säkra den viktigaste delen av tvättmaskinen med transportbultar - dess trumma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trumman är en rörlig del upphängd på speciella stötdämparfjädrar . Under driften av maskinen observerar vi dess rotation och små vibrationer, varför tvättprocessen sker själv. Under transporten måste trumman vara ordentligt fixerad . Annars kan han lida själv eller skada tanken och andra intilliggande delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fraktbultarna kan se annorlunda ut, deras konstruktion bestäms av tillverkaren . Som regel är detta själva sexkantskruven i metall, liksom olika insatser av gummi eller plast. Skären glider över bulten och säkerställer säkerheten för ytorna runt fästelementet. Dessutom kan metallbrickor, plast- eller gummipackningar användas.

Bultarnas dimensioner varierar från 6 till 18 cm, beroende på tvättmaskinens märke, dess konstruktionsegenskaper och tillverkarens beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Fraktbultarna är lätta att hitta på tvättmaskinen: de är vanligtvis placerade på baksidan av skåpet. Ibland markeras bultarnas placering på kroppen i en kontrastfärg.

Bild
Bild

Om maskinen är vertikalt belastad kan ytterligare bultar vara ovanpå. För att hitta dem är det nödvändigt att ta bort den övre dekorativa panelen (locket).

Det är viktigt att komma ihåg att transportfästen nödvändigtvis ingår i tvättmaskinen för både vertikal och horisontell lastning.

Antalet bultar är från 2 till 6 . Skall Läs noga instruktionerna för tvättmaskinen - i den, i de första styckena, kommer det att anges: var noga med att ta bort transportbultarna innan du startar driften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från instruktionerna kommer du att ta reda på antalet installerade bultar, liksom deras exakta placering. Alla instruktioner innehåller diagram som visar de tillfälliga transportsäkringsanordningarna. Det är viktigt att hitta och ta bort alla bultar.

Råd: om du köpte en tvättmaskin under den kalla årstiden måste den stå i ett varmt rum i ungefär en timme och först sedan demontera transportfästena.

Bild
Bild

Hur tar jag bort och installerar?

Du kan ta bort fraktbultarna själv. Om en specialist (rörmokare) är involverad i anslutning av tvättmaskinen, kommer han själv att skruva loss dessa bultar, styrt av föreskrifterna. Om du bestämmer dig för att installera och ansluta tvättmaskinen själv, följ instruktionerna . För att ta bort fraktfästena behöver du en skiftnyckel av lämplig storlek eller justerbar skiftnyckel. Tång kan användas.

Bild
Bild

De flesta bultarna för trumman är placerade på baksidan av fodralet . Därför bör de tas bort. innan tvättmaskinen äntligen tar plats i huset, och innan den ansluts till vattenförsörjning och avloppssystem.

Om du ännu inte har bestämt var du ska placera tvättmaskinen ska du inte skruva loss transportbultarna i förväg.

Ytterligare rörelse av maskinen kan krävas: till ett annat rum eller till en annan våning (i ett stort hus). Först när du äntligen bestämmer dig för en plats för en ny tvättmaskin och flyttar dit dit, kan du börja demontera fästena.

Bild
Bild

Genom att skruva loss transiteringsbultarna, var försiktig så att du inte repar höljet . Efter att du skruvat loss metallbultarna är det nödvändigt att ta bort och ta bort alla plast- och gummifästen. Dessa kan vara kopplingar, adaptrar, insatser. Metallbrickor används ofta. I stället för bultarna kommer hål kvar, ibland ganska stora.

Trots att de inte är synliga (från baksidan av fodralet) och tvättmaskinens yttre estetik inte störs, se till att stänga hålen med pluggar.

Annars samlas damm och fukt i hålen, vilket kan leda till fel på tvättmaskinen. Pluggar (mjuk plast eller gummi) levereras med maskinen. Att installera dem är ganska enkelt: sätt in dem i hålen och tryck tills de lätt klickar eller poppar.

Bild
Bild

De borttagna transportbultarna måste behållas. De kan behövas om du vill flytta maskinen: om du flyttar, levererar den till en verkstad eller en ny ägare vid försäljning. Tvättmaskinens livslängd är cirka 10 år. Under denna tid kan du glömma bort dess korrekta transport och slänga (eller tappa) onödiga fästelement . Om det blir nödvändigt att transportera maskinen till en annan plats, nya fraktbultar kan köpas i hårdvaru- eller järnaffärer.

När man väljer nya transportbultar för att ersätta de förlorade, uppstår ofta svårigheter: modeller av tvättmaskiner blir föråldrade, därför tas reservdelar till dem gradvis ur produktionen. Om instruktionerna anger de allmänna parametrarna för transportbultarna hjälper en konsult i butiken dig att välja analoger.

Bild
Bild

Existera " Populär" rekommendation , hur man transporterar tvättmaskinen utan negativa konsekvenser: använd skum eller skumgummi runt trumman för att hålla den på plats. För att göra detta, skruva loss den övre panelen (locket) på maskinen för att ge tillgång till dessa mekanismer. Transportera tvättmaskinen utan vanliga trumfästen i horisontellt läge eller i lutat tillstånd. Frontpanelen med tvättmedelsfacket måste vara nedåt (eller lutat).

Bild
Bild

På frågan vad som händer om du glömmer att skruva loss transportbultarna innan du använder tvättmaskinen är svaret entydigt: inget bra! Detta är inte bara stark vibration och slipning vid första starten, utan också obehagliga konsekvenser i form av betydande haverier och omöjligheten att fortsätta arbeta. Störningar kan vara mycket allvarliga: du kan behöva byta ut den dyra trumman själv eller andra delar . I det här fallet kanske inte tvättmaskinen misslyckas omedelbart, men efter flera tvättcykler. Och starka vibrationer och buller kan, omedvetet, tillskrivas modellens funktioner.

Bild
Bild

Om du upptäcker att transportbultarna inte har tagits bort under drift av maskinen, skruva loss dem omedelbart . Ring sedan guiden för diagnostik. Även i avsaknad av yttre manifestationer av funktionsstörningar kan det uppstå oegentligheter och funktionsstörningar i interna strukturer och mekanismer som kan (eller inte längre) repareras.

Fel som uppstår vid start och användning av maskinen utan att ta bort transportbultarna är inte ett garantiärende.

Bild
Bild

Det är inget svårt att ansluta en tvättmaskin med korrekt ledning av VVS -utrustning, elektrisk utrustning och korrekt organisering av vattentillförsel och avloppssystem. Du kan klara detta på egen hand och spendera ungefär en timme. Du bör dock aldrig glömma transportbultarna, vars demontering utförs i första hand.

Rekommenderad: