Poolrutschbanor: Uppblåsbara Och Plastiska Vattenrutschbanor För Barn. Vad Ska Du Välja För En Stor Pool På Dacha?

Innehållsförteckning:

Video: Poolrutschbanor: Uppblåsbara Och Plastiska Vattenrutschbanor För Barn. Vad Ska Du Välja För En Stor Pool På Dacha?

Video: Poolrutschbanor: Uppblåsbara Och Plastiska Vattenrutschbanor För Barn. Vad Ska Du Välja För En Stor Pool På Dacha?
Video: Kokpunkten Actionbad för oss själva VLOGG 2024, Maj
Poolrutschbanor: Uppblåsbara Och Plastiska Vattenrutschbanor För Barn. Vad Ska Du Välja För En Stor Pool På Dacha?
Poolrutschbanor: Uppblåsbara Och Plastiska Vattenrutschbanor För Barn. Vad Ska Du Välja För En Stor Pool På Dacha?
Anonim

De flesta ägare av hus och sommarstugor, där det finns pooler, försöker med alla medel att utrusta dem med vattenrutschbanor. Det är ett bra underhållningselement som är mycket uppskattat av både vuxna och barn. Under den varma sommarsäsongen är simning ett stort nöje. Poolen med en rutschkana blir en favorit semesterplats för hela familjen: natur, tystnad, fågelsång, reservoaren är nästan en utväg. Men för att detta ska hända är det nödvändigt att närma sig valet av bilden med allt ansvar.

Varianter efter material

Huvudmaterialen för tillverkning av vattenrutschbanor är polyvinylklorid (PVC), polyester, glasfiber eller glasfiber. Dessa är höghållfasta, fuktbeständiga, värmebeständiga material. Glidbanor av dem är lämpliga för installation i alla typer av pooler: ram, uppblåsbar, stationär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

PVC -objektglas liknar en studsmatta och har en slående design. Ofta skildrar de hjältarna i deras favorit -tecknade serier och sagor, som entusiastiskt välkomnas av barn. Resistent mot stress och vatten. Detta är det mest budgetmässiga alternativet.

Signifikant fördel - rörlighet … Om det behövs kan de enkelt flyttas om till en annan plats, de väger lite. Det är lätt att ta bort luft från dem när som helst, torka, vika och tillfälligt flytta någonstans, inte bara i slutet av badsäsongen, utan också under ett långvarigt sommar dåligt väder, när det är svalt och du inte kan simma. Det lediga utrymmet används för andra behov. Med början av varma dagar kommer det inte att vara svårt att distribuera bilden igen.

Men uppblåsbara produkter har en betydande nackdel. Under aktiva spel kan materialet punkteras, mindre skador måste limas. Reparationsplåster och speciallim ingår vanligtvis i den uppblåsbara produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Dessa är styva strukturer, inte lika rörliga som uppblåsbara. Det är möjligt att överföra dem, men det kommer att kräva betydande ansträngning. Installationen av sådana objektglas är också svårare, så valet av plats för installation måste vara genomtänkt. Men å andra sidan är de starkare och mer hållbara, motståndskraftiga mot miljöpåverkan och mekaniska skador.

Det otvivelaktiga pluset med plastrutschbanor är närvaron av räcken och trappsteg med en halkskyddande beläggning, vilket är bekvämt och säkert att klättra. Materialets styvhet gör att du kan skapa en mer komplex form av nedstigningen än de uppblåsbara.

Den moderna marknaden erbjuder en mängd olika bildkonfigurationer:

  • öppen med en slät rak lutning;
  • öppen med en spiral nedstigning;
  • stängd med en lutning i form av ett rör;
  • virvlande labyrinttunnel;
  • kombinerad.

Och diabilder är av olika storlekar. Vissa modeller är utrustade med extra tillbehörssatser, pumpar för att tillföra vatten till glidytan och för att pumpa in luft i produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dagens industri erbjuder vattenturer i alla storlekar, från barns mini -rutschbanor till stora kommersiella alternativ. Köparen bestämmer vad som passar för vem.

En specifik person vet vilken storlek hans sommarstuga eller angränsande tomt är, vilken typ av pool som planeras installeras, vem som kommer att använda den, vilken dynamisk belastning ska vara.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Närvaron av en vattenrutschbana i en hemmapool i ett lanthus eller på ett lanthus gör vilan mycket bekvämare, stärker hälsan, hårdnar dessutom kroppen, stimulerar barnet till aktiva spel, utvecklar fantasi och uppfinningsrikedom, tillför mycket positivt känslor inte bara för barn, utan också för alla semesterfirare. Detta är ett bra alternativ till dyra vattenparker och ett typiskt exempel på en attraktion med ett rimligt pris-prestanda-förhållande.

De viktigaste urvalskriterierna är hög kvalitet, strukturell tillförlitlighet, säkerhet … Vi måste komma ihåg att detta inte är det ögonblick då du behöver spara pengar, för vi pratar om barns säkerhet.

Du måste välja produkter från betrodda tillverkare, kräva ett kvalitetscertifikat och ett hygieniskt och hygieniskt certifikat från säljaren för materialet från vilket objektglaset är tillverkat.

Innan du handlar är det en bra idé att läsa konsumentrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns grundläggande urvalsregler som hjälper dig att välja rätt köp

  • Bilden måste vara lämplig för barnets ålder … För förskolebarn är det bättre att köpa en liten produkt med en ljus design; mer stabila massiva rutschbanor är mer lämpliga för skolbarn.
  • Bestäm produktens höjd … Om barnet bara är cirka 1,5 år gammalt, bör höjden på bilden inte överstiga 1,25 m. För en 2-3-årig unge kan du köpa en bild upp till 2,6 m hög, för äldre barn-inom 3,25 m.
  • Vi tar hänsyn till poolens dimensioner … Självklart ska du inte köpa en skrymmande rutschbana i en kompakt behållare: det blir för trångt i poolen.
  • Välja en nedstigningskonfiguration … För barn är enkla modeller med rak nedstigning mest efterfrågade, för skolelever är det bättre att välja en slingrande nedstigning för att ge spännande inslag av extrem skidåkning.
  • Var uppmärksam på maximal belastning , för vilken den valda modellen är utformad (visas på produktförpackningen), jämför med barnets vikt. Om du försummar den här parametern, kommer inte bilden att stå emot badaren, den kan gå sönder och skada barnet. Det är bättre att välja tillåten last med en marginal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En noggrann visuell inspektion av produkten, kontroll av dokumentationen och korrekt val av parametrar eliminerar fel och ger barnen ett stort nöje att bada under drift. Ingen kommer att bli uttråkad av en sådan attraktion. Och om det finns möjlighet att installera en stor djup pool och köpa ett helt spelkomplex, som inte bara innehåller en bild, utan också ytterligare uppblåsbara element (bollar, bågar, valv, bollar, ringkast), kommer det att bli en oförglömlig semester inte bara för barn, utan och för vuxna.

Omsorg och säkerhet

Korrekt skötsel av vattenattraktioner förlänger livslängden, ökar komforten och säkerheten vid rekreation. Regelbunden rengöring och desinfektion av objektglaset krävs … Tillbehöret blir snabbt smutsigt, eftersom barn ofta hoppar ur vattnet med våta fötter på gräset och sanden och sedan klättrar på en rutschkana för att glida i vattnet.

Du kan tvätta objektglaset för hand; det finns också en speciell tvättteknik för detta. Det finns kommersiellt tillgängliga rengöringsmedel för skötsel av vattentillbehör, beroende på vilket material de är tillverkade av.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av den varma säsongen, när simningen stannar, måste objektglaset tvättas noggrant och förvaras. Om detta är ett uppblåsbart alternativ måste du blåsa av luften, torka den väl, vika den snyggt och placera den i ett fodral - det kommer att bli bekvämt och kompakt. Det är bättre att demontera plastens styva struktur för vintern. Materialen från vilka objektglasen är gjorda gillar inte plötsliga temperaturförändringar, därför bör produkter förvaras i ett rum där det är varmt eller svalt, men utan minus temperaturer (skafferi, mezzanin).

Varje modell levereras med detaljerade instruktioner, där reglerna för drift och underhåll tydligt anges.

Om rekommendationerna följs korrekt kommer en högkvalitativ produkt som tillverkas i strikt överensstämmelse med standardar att hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Åkarnas säkerhet bör ägnas särskild uppmärksamhet, eftersom barn i de flesta fall åker på rutschkanorna.

En viktig punkt: installationsplatsen för rutschkanan i poolen ska vara synlig från vilken plats som helst, så att barn alltid kan vara i synvinkel för vuxna.

Glidpooler anses vara helt säkra, men det kommer inte vara överflödigt att påminna barn om reglerna för beteende på vattnet innan badsäsongen börjar för att undvika obehagliga överraskningar så mycket som möjligt.

På rutschbanor utrustade med en stege ska stegen vara breda och halkfria. Det är bättre om det finns en ledstång för att göra det enklare och säkrare att klättra i backen .… Barn strör vatten kraftigt under lek, poolfyllningen minskar gradvis. För säkerhet du måste ständigt övervaka vattennivån i poolen … När barnet rullar ner en glid till en pool där vattennivån är låg kan barnet slå hårt i botten av poolen och bli skadad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på det faktum att barn är redo att leka med vatten hela dagen och kan bli solbrända i den varma solen, bör solskyddsmedel användas. Det är bra att ha en baldakin över poolen. Om det inte ingår i satsen är det enkelt att göra det med egna händer från en stor tygduk.

Rekommenderad: