Poolpaviljonger (40 Bilder): Baldakiner Och Glidkupoler I Polykarbonat, För Ovala Och Runda Pooler, Gjorda Av PVC Och Trä

Innehållsförteckning:

Video: Poolpaviljonger (40 Bilder): Baldakiner Och Glidkupoler I Polykarbonat, För Ovala Och Runda Pooler, Gjorda Av PVC Och Trä

Video: Poolpaviljonger (40 Bilder): Baldakiner Och Glidkupoler I Polykarbonat, För Ovala Och Runda Pooler, Gjorda Av PVC Och Trä
Video: Test video of giant outdoor clear inflatable pool cover dome for pools 2024, Maj
Poolpaviljonger (40 Bilder): Baldakiner Och Glidkupoler I Polykarbonat, För Ovala Och Runda Pooler, Gjorda Av PVC Och Trä
Poolpaviljonger (40 Bilder): Baldakiner Och Glidkupoler I Polykarbonat, För Ovala Och Runda Pooler, Gjorda Av PVC Och Trä
Anonim

För närvarande installerar många ägare av hus och sommarstugor simbassänger. Ganska ofta är konstgjorda behållare förorenade från miljön, och även moderna filter kan inte hjälpa till med rengöring. Av denna anledning rekommenderar experter att installera konstgjorda strukturer för att täcka pooler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Närvaron av poolen bidrar till vila och avkoppling för vuxna och barn under den varma årstiden. Installation av en paviljong för en pool på din webbplats är många fördelar, vars huvudsakliga är att simma i rent vatten . Dessutom sprider taket solljus, så det är bekvämt i dammen även under värmens topp. Det finns praktiskt taget inga nackdelar med dessa enheter, med undantag för de ekonomiska kostnaderna för köp och installation. Det är också värt att notera att beroende på tillverkningsmaterial kan varje typ av kapell ha karakteristiska nackdelar.

Vanligtvis har poolhöljen utseendet på en ljus transparent struktur. Kapellarna kan ha olika former och färger, därför kommer de med rätt val alltid att se passande ut på territoriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behöver du det?

Var och en av poolägarna kommer till idén om behovet av att täcka sin pool. Anledningen till detta är att skydda vattnet i den konstgjorda behållaren från inträngande av främmande föremål, damm och smuts. MEN även utomhuspoolskydd är nödvändigt för många funktioner.

  • Djurens och barns säkerhet, vilket uttrycks i stängningen av tillgången till vatten vid behov.
  • Besparingar på kemikalier. Eftersom mycket mindre förorening kommer in i dammen, kommer ägarna att behöva rengöra den mindre ofta med hjälp av kemikalier.
  • Tillförlitligt skydd mot alla typer av föroreningar. Poolhöljen begränsar möjligheten att skräp och plantblad kommer i vattnet.
  • Minska avdunstning. I en utomhuspool försvinner vatten snabbt, särskilt på sommaren.
  • Skydd mot bildning av mikroorganismer, bakterier, alger. Vattnet i de täckta poolerna blommar inte.
  • Möjlighet att använda reservoaren när som helst på året under alla väderförhållanden.
  • Skydd av badgäster från värme och sol.
  • Ökning av strukturens användningstid. Tack vare taket skyddas poolen mot skador av mekaniska miljöfaktorer, vilket gör att poolerna fungerar längre.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Beroende på preferenser, liksom ekonomin för ägaren av en konstgjord reservoar, kan du välja en paviljong som har en specifik form, funktion, färg, priskategori.

Mobil

Mobila poolskydd är lämpliga för olika typer av vattenförekomster, nämligen: ram, polypropen, prefabricerade och andra. Kapellet stöds av aluminiumskenor; det innehåller ett tätt tyg som inte tillåter ultravioletta strålar att passera igenom. Den mobila paviljongen ser ut som ett sommartält, den har fördelaktiga egenskaper.

  • Lönsamhet . Kostnaden för denna design är mycket mindre än andra takalternativ.
  • Lätt att montera och installera . Den mobila poolboden behöver inte installeras, den placeras helt enkelt på önskad plats. Trådramar kan böjas helt enkelt till önskad form.
  • Enkel transport, förvaring . Denna typ av tält kan enkelt fällas ihop, så det tar inte mycket plats under transport och förvaring.
  • Mångsidighet i applikationen . Det mobila taket kan användas för olika typer av konstgjorda behållare. Om det behövs kan den flyttas och placeras på en annan webbplats.
  • Stort sortiment av modeller . Konsumenten kan köpa en rund, oval baldakin i olika färger.

Nackdelarna med mobila paviljonger kan kallas deras bräcklighet, förmågan att använda endast under simsäsongen, eftersom strukturen inte kan skydda mot kyla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Ofta är ramarna för stationära paviljonger gjorda av aluminium, så de kännetecknas av styrka, tillförlitlighet och frånvaro av viktning. Skären är gjorda av polykarbonat. Den stationära baldakinen har en hel struktur med inbyggda fönster och dörrar.

Tak av denna typ för en konstgjord reservoar bidrar till att bibehålla en behaglig temperatur inuti strukturen, så ett sådant skydd kan användas även på vintern. En stationär baldakin är ofta fäst vid huset om behållaren ligger i närheten. De främsta fördelarna med ett sådant tak är:

  • lång livslängd, som tillhandahålls av hållbart material av hög kvalitet;
  • universell tillämpning;
  • säkerhet;
  • användning vid olika tider på året, inklusive vintern;
  • möjligheten att göra denna design med egna händer.

Nackdelarna med stationära markiser inkluderar ett högt pris, en skrymmande look och behovet av vård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Denna typ av poolskydd anses vara den mest praktiska. Kapellarna består av individuella sektioner som glider med hjälp av styrskenor. Ett sådant tak kan göras öppet, stängt eller delvis stängt.

Glidpaviljonger kan vara glidande, glidande och hopfällbara, höga och låga . Under höga tak kan människor röra sig fritt till sin fulla höjd, samt installera solstolar och bord där. Låga tak kan bara täcka poolens vattenyta, så du kan bara simma under dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För att göra en baldakin för en konstgjord behållare behöver du 2 typer av material. Den första är att göra ramen, och den andra är inglasningen. Som strukturen är ständigt i kontakt med vatten, det är opraktiskt att installera en träram: den kommer snabbt att ruttna, därför används metall . Andra material används för inglasning.

Polykarbonat

Polykarbonat kan vara av två typer: monolitiskt och cellulärt. Monolitisk har en yttre likhet med glas, medan honungskaka kännetecknas av närvaron av inre longitudinella celler. Det första alternativet har betydande styrka, ser estetiskt tilltalande ut och kan användas i många år. Det andra alternativet avser budgetmaterial, därför är det mycket efterfrågat.

Bra flexibilitet är inneboende i polykarbonat, så det kan användas för att glasera en ram med komplex form . Materialet kan vara antingen transparent eller färgat.

Ofta köper människor transparent polykarbonat eftersom det är ljust under. Färgat material mörknar utrymmet, om det inte väljs ordentligt kommer kapellet att orsaka obehag för semesterfirare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pvc

PVC -film anses vara ett mångsidigt material för tillverkning av markiser. Filmen kombinerar en överkomlig kostnad och en mängd olika färger för att göra pooltäcket ganska attraktivt . Det är ett antibakteriellt material som ger utmärkt skydd mot UV -strålar. På grund av strukturens struktur glider PVC inte och skapar inte heller svårigheter under installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium

Paviljongen, som är gjord av träliknande aluminiumprofil, kännetecknas av pålitligt skydd mot korrosion och oxidation. Under anslutningen används en gummitätning som skyddar strukturen från negativa miljöpåverkan. Fördelarna med aluminiumtak är följande:

  • möjligheten att göra badsäsongen längre;
  • minska förbrukningen av elektrisk energi för uppvärmning av en konstgjord reservoar;
  • skydd av vatten från föroreningar;
  • förmågan att anpassa sig till kundens önskemål;
  • varaktighet;
  • praktiskhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelglasfönster

Det rekommenderas att använda tvåglasfönster vid användning av en konstgjord reservoar året runt. Ju fler kamrar ett material har desto mindre värmeförlust. Ett bra alternativ för en energibesparande beläggning är en som har gas mellan glasen.

men tvåglasfönster är inte bara dyra, utan väger också mycket, dessutom är de ganska ömtåliga … Med en stark inverkan kommer denna beläggning att splittras i små fragment som kan skada dig själv allvarligt. För att eliminera krossat glas måste du tömma allt vatten från poolen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Paviljonger kan installeras på en pool av vilken typ och form som helst. De vanligaste baldakinerna är i form av en kupol och en kaskad . De enklaste och mest prisvärda är välvda strukturer, de överstiger inte 350 cm i höjd. Av denna anledning kan de användas inte bara för att hålla vattnet rent, utan också som ett rekreationsområde.

Ett annat alternativ har en mer intressant bas i form av en rak och en andra krökt vägg. En av de populära formerna för en pooltak är en som består av halvtransparenta vertikala väggar och ett välvd tak. Denna paviljong är ganska rymlig, med tillgång till vatten från alla fyra sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hålla poolen ren hela året bör ägaren köpa en paviljong. Om skjulet ska användas som en stängd vintervila, skulle det bästa alternativet vara en stationär paviljong av hållbart glas . Kapellarna i dubbelglasfönster isolerar rummet dessutom, och på vintern kan du simma i poolen under dem. Det är bättre att använda en polykarbonatprodukt i landet eller på platsen för ett lanthus uteslutande under den varma årstiden. Sådana strukturer är inte bara säkra, brandsäkra och hållbara, utan har också en överkomlig kostnad.

När det gäller valet av paviljongform är det bättre att montera en sfärisk baldakin med skjutbara paneler för en rund pool. För en rektangulär design är en välvd topp lämplig. Snö ackumuleras inte på sådana tak, så bodarna tjänar länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Oftast installerar ägarna till konstgjorda reservoarer stationära och glidande baldakiner på sin plats, som är gjorda av aluminium och polykarbonat. Det är värt att lyssna på råd från experter om deras funktion.

  • Gör ventilation i paviljongen . Vissa baldakintillverkare har tagit hänsyn till denna punkt. Ventilation kan organiseras genom regelbunden ventilation genom att öppna dörrarna, samt trycka på sektionerna av strukturen. Ventilation ökar kapellens livslängd avsevärt.
  • Ta alltid hänsyn till väderförhållandena . För att förhindra att paviljongen skadas av vindbyar är det värt att noggrant fixa dess sektioner och stänga dörrarna.
  • Rengör strukturen . Paviljongerna ska tvättas med rent vatten under starkt tryck. Om du vill använda ett tvättmedel är det bättre att föredra ett flytande.
  • Ta bort snön från taket . Vid kraftigt snöfall är det värt att se till att snön inte dröjer kvar på taket på taket, eftersom detta kan skada strukturen.
  • Mobila paviljonger använd på sommaren och för vintern för att vika och städa in i rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer en paviljong bör du föredra en kvalitetsprodukt från en pålitlig tillverkare, eftersom alla planerar att använda strukturen under lång tid. När du köper en baldakin bör du vara uppmärksam på recensionerna om tillverkaren. Idag är tjeckiska paviljonger efterfrågade, liksom ryska tak. Det är bättre för tillverkaren att installera strukturen själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att göra en polykarbonatbaldak i landet med egna händer måste du först skapa skisser. Tillverkningsförfarandet består av flera steg.

Installation av basen . För att installera en pool med en glidande paviljong är det nödvändigt att fylla i ett betongtejp på vilket styrskenorna kommer att fästas och längs vilka sektionerna kommer att rulla tillbaka. Betongtejpens djup bör inte överstiga 0,6 m. Antalet skenor påverkar direkt fundamentets bredd. Först måste du gräva en gräv, häll 20 cm sand eller spillror på botten. Därefter monteras formen, väggarna är täckta med takmaterial.

På insidan av diket är en förstärkningsbur på 2 nivåer fixerad. Det sista steget i denna procedur är betonghällning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramkonstruktion . Om så önskas kan ramen göras både hopfällbar och icke hopfällbar. En icke-separerbar struktur måste svetsas. Monteringen av strukturen börjar med installation av ställningar. Ovanpå stöden är ett element monterat i form av en båge, som blir ett tak. Efter montering av ställen och bågarna måste du ansluta dem med dragbalkar. Fästningen av profilerna utförs horisontellt med avståndet mellan spännen i en meter eller 50 cm. Installationen av spåret kan ske från profilskrot.

Bild
Bild

Rammantel . Det sista steget i att montera markisen är inglasning med polykarbonat. Vid denna tidpunkt bör ramen monteras, svetsbajonetterna slipas och var och en av strukturelementen ska målas. Polykarbonatglas börjar från taket, för detta läggs ett materialark på ramen och markeringarna görs på den. Det är värt att borra hål i fästpunkterna. Fixering sker med självgängande skruvar och tätningsbrickor. När du har täckt taket kan du gå vidare till väggarna. Det sista steget i arbetet är att stänga ändarna av polykarbonatet med pluggar för att förhindra att fukt och damm tränger in.

Rekommenderad: