Cantilever Canopies (20 Bilder): Sorter För Bilar, Gör-det-själv-ritningar Och Beräkning Av Baldakiner, Design Och Konstruktion Av Baldakiner

Innehållsförteckning:

Video: Cantilever Canopies (20 Bilder): Sorter För Bilar, Gör-det-själv-ritningar Och Beräkning Av Baldakiner, Design Och Konstruktion Av Baldakiner

Video: Cantilever Canopies (20 Bilder): Sorter För Bilar, Gör-det-själv-ritningar Och Beräkning Av Baldakiner, Design Och Konstruktion Av Baldakiner
Video: Bil konstruktion åk 8 2024, April
Cantilever Canopies (20 Bilder): Sorter För Bilar, Gör-det-själv-ritningar Och Beräkning Av Baldakiner, Design Och Konstruktion Av Baldakiner
Cantilever Canopies (20 Bilder): Sorter För Bilar, Gör-det-själv-ritningar Och Beräkning Av Baldakiner, Design Och Konstruktion Av Baldakiner
Anonim

Under de senaste åren har tillverkning av skjul för olika behov i sommarstugor blivit ett ganska populärt yrke. De är skapade inte bara som dekorationer för gården, utan också som skydd mot dåligt väder. Kapellens utformning har många variationer och kan skilja sig åt i takets form och plats. Bland denna sort är det värt att uppmärksamma cantilever -baldakiner, vars design har några funktioner. De kan köpas färdiga eller byggas oberoende, vilket inte tar mycket tid och ansträngning, eftersom allt material, inklusive ritningar, är tillgängligt överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ett särdrag hos cantilever canopies är närvaron av stöd endast på ena sidan. Denna design är ganska praktisk: den är inte skrymmande, upptar ett litet område på platsen, samtidigt som den klarar sina uppgifter fullt ut.

Sådana markiser har ett antal fördelar jämfört med andra typer, men de berövas inte heller nackdelar.

Bild
Bild

Fördelar:

  • kompakthet;
  • förmågan att klara tunga belastningar (upp till 200-250 kg per 1 m2);
  • kapacitet, som bestäms av takets storlek;
  • möjligheten att komma från någon av de tre sidorna;
  • spara material / tid under konstruktionen;
  • möjligheten att demontera när som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svagheter:

  • brist på sidoskydd mot vind / nederbörd;
  • brist på skydd mot frost på vintern;
  • risken för kollaps av strukturen.

Cantilever-kapellet kan användas både för placering dygnet runt och endast för dagtid om det finns ett garage i närheten av huset.

Kort sagt, detta är ett bra sätt att lösa problem med placering av fordon på webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är den gjord av?

Strukturen i varje carport består av en ram och ett överdrag. Ramen är gjord av trä eller metall och innehåller stödben (stödbjälkar), armeringselement (tvärbalkar), takstolar och spärrar . Alla element kan köpas färdiga eller tillverkade själv.

När du väljer material bör du vägledas av några regler . Ramen för den färdiga strukturen måste vara stark och hållbar och beläggningen i sin tur lätt för att undvika ökad belastning på stödelementen. Detta säkerställer en robust design för din maskin.

Bild
Bild

Träbjälkar är känsliga för sönderfall, kännetecknas av låg hållfasthet och slitstyrka. Därför rekommenderas att använda metallstöd.

De måste behandlas i tid med speciella medel för att förhindra korrosion.

Polykarbonat används som beläggning, mindre ofta wellpapp. Detta val beror på materialets kvalitetsegenskaper. Polykarbonat har ett antal fördelar jämfört med wellpapp:

  • genomskinlighet - överför delvis ljus, förutom ultraviolett strålning;
  • brandmotstånd - smälter, men brinner inte;
  • obetydlig ljudisolering;
  • enkel rengöring - smuts tvättas enkelt bort med vatten;
  • ett stort urval av färger.
Bild
Bild

Byggprocess

Att designa en baldakin är en av de mest utmanande uppgifterna. Denna fråga bör tas på allvar så att den framtida strukturen tål tung belastning . Annars, på vintern, kommer det att kollapsa tillsammans med snön på bilen.

Du bör börja med en ritning. Det kommer att underlätta det fortsatta arbetet med att hitta material och bygga en baldakin med egna händer . Du kan göra en ritning själv eller använda färdiga om du inte är redo att utföra beräkningar eller är rädd för att designen kommer att visa sig vara ohållbar. Elementens storlek är varierande, de måste beräknas med hänsyn till platsens lediga utrymme, antalet bilar samt materialkostnaden.

Bild
Bild

På en anteckning! Kapellet är installerat på den plats där den öppna längsgående sidan kommer att skyddas från vindbyar av ett staket, andra byggnader eller höga buskar.

Byggprocessen består av följande steg

  1. Borra hål för rack upp till 1,5 m djup, upp till 30 cm i diameter.
  2. Installera stödbalkar i dem och fyll hålen med betong. Vanligtvis räcker 3-4 balkar installerade på ett avstånd av 1 m från varandra för en bil. Det är också möjligt att använda två parallella balkar som hålls ihop med tvärgående banor istället för en.
  3. Vänta tills betongen stelnar helt.
  4. Svetsa tvärbalken ovanpå stolparna.
  5. Montera fackverk och placera dem ovanpå strukturen.
  6. Förstärk strukturen uppifrån med parallella takbjälkar i steg om 1 m.
  7. Säkra locket av polykarbonat. Tak och polykarbonat måste nödvändigtvis sticka ut utanför strukturen på samma avstånd (~ 10-20 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bland de möjliga alternativen för cantilevers är den mest tillförlitliga kombinationen av en metallram med en polykarbonatbeläggning. Denna design säkerställer strukturens hållbarhet.

Bild
Bild

Som du kan se är stödbalkarna belägna på ett avstånd av minst 1 meter från varandra, i mängden 3-4 för en bil. Takstolarna är monterade på stativ längs kanterna på polykarbonatarken.

Notera! Det rekommenderas inte att installera ytterligare takstolar i mitten av arken. Styrkan för hela strukturen kommer inte att öka från detta, och sannolikheten för skador på polykarbonat på dessa platser genom stark hagel kommer att öka märkbart.

Bild
Bild

Spärren, tillsammans med täckningen, sträcker sig 10-20 cm bortom stödkonstruktionen, vilket säkerställer en jämnare fördelning av trycket på taket på konstruktionen.

Bild
Bild

En baldakin är installerad på gården bredvid grinden eller framför garaget, vilket eliminerar behovet av att ägaren lämnar bilen där varje gång . Designen kommer att bli ännu mer framgångsrik om den fria kanten delvis täcks av ett staket, träd, buskar eller till och med väggen i ett hus eller andra byggnader.

Bild
Bild

Experimentera med carportalternativ för din bil och kom ihåg: om dessa viktiga punkter iakttas, kommer ditt "tillfälliga skydd" att vara i många år och kommer att bli en permanent plats för bilen.

Rekommenderad: