Poolfilm: Hur Man Limar Ett PVC -membran Med Egna Händer? Installation Av TechnoNICOL Filmmaterial Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Poolfilm: Hur Man Limar Ett PVC -membran Med Egna Händer? Installation Av TechnoNICOL Filmmaterial Hemma

Video: Poolfilm: Hur Man Limar Ett PVC -membran Med Egna Händer? Installation Av TechnoNICOL Filmmaterial Hemma
Video: Tips and tricks of the masters that really help out! And you don’t know! 2024, Maj
Poolfilm: Hur Man Limar Ett PVC -membran Med Egna Händer? Installation Av TechnoNICOL Filmmaterial Hemma
Poolfilm: Hur Man Limar Ett PVC -membran Med Egna Händer? Installation Av TechnoNICOL Filmmaterial Hemma
Anonim

En privat pool i ett lanthus eller på en sommarstuga har länge blivit vanligt. I närvaro av en tillräcklig mängd medel köper ägarna färdiga ramstrukturer eller konstruerar kapitalbetongkonstruktioner, färdiga med mosaik eller kakel. Om det inte finns för mycket pengar, men du verkligen vill bygga en pool, kommer ett enkelt och pålitligt alternativ till undsättning - en polyeten- eller polyvinylkloridfilm.

Bild
Bild

Materialfunktioner

Filmpoolen är det överlägset vanligaste och mest prisvärda alternativet, bestående av en ram eller betongbotten och en elastisk duk. På grund av dess dåliga prestanda används plastfolie inte så ofta, och de flesta pooler är täckta med PVC . Vid tillverkningen av detta material tillsätts speciella stabiliserande ämnen till råvaran, tack vare vilken den färdiga filmen är resistent mot ultraviolett strålning och andra aggressiva miljöfaktorer.

Bild
Bild

Dessutom behandlas PVC -dukar med fungicida och antimikrobiella medel som skyddar den färdiga produkten från de negativa effekterna av patogener som finns i vattnet.

Dyrare membran är belagda med akryl, vilket ökar produktens attraktivitet och har en positiv effekt på banans hållfasthetsegenskaper. Materialet kommer på disken i rullar från 3,05 till 15,2 m breda, 15,2 till 61 m långa och upp till 1,5 mm tjocka . Livslängden för ett PVC-membran med noggrann hantering når 15-20 år.

Bild
Bild

När poolen avslutas med PVC-film måste man komma ihåg att även i högkvalitativt material finns klorföreningar i minimala mängder . För en person som tillbringar flera timmar om dagen i en sådan reservoar är de praktiskt taget ofarliga, men för fisk och ichthyofauna är sådant material ganska farligt. Därför är PVC-linne endast lämpligt för efterbehandling av simbassänger, och det är förbjudet att använda vattentätning av konstgjorda dammar. I konstgjorda reservoarer där fiskavel förväntas är det bättre att använda ett butylgummimembran.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Filmens popularitet i byggandet av hemmapooler beror på ett antal obestridliga fördelar med detta material

  • Att dekorera poolramen med en film på kort tid ligger inom en persons makt . Det enda villkoret för en lyckad installation är noggrannhet och noggrannhet i arbetets utförande.
  • Filmbehandling av pooler är det överlägset mest budgetmässiga alternativet . konstruktion av en konstgjord reservoar.
  • Stort sortiment av membran med en mängd olika färger och mönster kan du skapa en vacker och spektakulär pool. Marknaden representeras i stor utsträckning av modeller som imiterar marmor, mosaik och kakel. Förutom hög dekorativitet har det texturerade materialet en annan fördel: lederna mellan dukarna, tydligt synliga på en enfärgad film, är praktiskt taget osynliga på sådana produkter.
  • Filmen har hög plasticitet , som låter dig enkelt täcka böjda strukturer i poolen med den. Dessutom finns det inga skarpa hörn, som påträffas vid kakelläggning av dålig kvalitet, i skålar med PVC-mantel.
  • Dyrare prover har en halkskyddad yta , vilket är mycket viktigt för att öka säkerheten för att använda en hemvattenförekomst.
  • Modernt poolfoder klarar negativa temperaturer och är resistent mot ultraviolett strålning.
  • Filmpooler är mycket underhållbara , och vid en liten skada på beläggningen, avskaffas frågan genom lokal utbyte av det läckande området. Tänk dock inte på att PVC är lätt att riva: tack vare det förstärkande skiktet är materialet mycket hållbart och tål ganska allvarliga belastningar, med undantag av mekanisk påverkan med ett skarpt föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med filmen inkluderar synligheten av materialets leder, vilket bryter mot harmonin i uppfattningen av strukturen och omöjligheten att använda den i skålar byggda på kraftiga jordar.

Förutom, det är mycket svårare att rengöra filmen än plattorna, och dukarna som inte har en akrylbeläggning är rädda för låga temperaturer.

Bild
Bild

Visningar

Klassificeringen av poolfilmer görs enligt kriterier som antalet lager, närvaron av en akrylbeläggning och en halkskyddande effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enskikt och flerskikt

Enligt det första kriteriet skiljer sig enkellager och flerlagersdukar. Enskiktsmodeller har en tjocklek på 0, 65 till 0, 9 mm, finns i blått eller blått och används för ramfällbara pooler, med vilka de ingår . Enskiktsdukar väger väldigt lite, varför de är lätta att transportera och installera. Dessutom har de flesta enskiktsprover en grov yta, vilket ger dem en halkskyddande effekt för att säkerställa säker användning av poolen.

Enskiktsdukar tolererar inte negativa temperaturer dåligt, varför de kräver höstmontering och förvaring på en varm plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom PVC-dukar används en enlagers polyetenfilm för att utrusta små tankar. Det har en låg kostnad och är lätt att installera, men det går sönder snabbt och blir mycket grumligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flerlagersfilm finns i två eller tre lager

Tre lager PVC-film är ett tyg som består av två homogena lager, mellan vilka det finns ett förstärkande lager av polyesterfibrer. Skikten är förbundna med varandra genom svetsning, vilket ger materialet hög hållfasthet och föreslår att det används för stationära gatvattenförekomster. Flerlagermembran finns i ett stort antal färger och texturer, de kan vara matt, blank och formad korrugerad design, imitera mosaik, keramiska plattor och natursten. Det finns dukar med fototryck, som ser väldigt ovanligt ut och kan göra poolen till en värdig dekoration av den personliga tomten. Tjockleken på flerskiktsprover når ofta 1,5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåskiktspoolmaterialet är ett butylgummimembran . En sådan film, i motsats till flerlagers PVC -produkter, har ingen förstärkning, men den är den starkaste och mest hållbara. Duken tolererar lätt temperaturförändringar, spricker inte i kylan och är ganska motståndskraftiga mot yttre mekanisk belastning. Trots sin höga hållfasthet kännetecknas butylgummiproven av hög elasticitet, vilket gör det enkelt att installera på tankar av alla konfigurationer och storlekar, inklusive stora volymetriska strukturer.

Bild
Bild

Förekomsten av ett akrylskikt

Nästa kriterium för klassificering av filmen är närvaron av ett akrylskikt. Tyg med akryl har en märkbar smutsavvisande effekt, motstår utseende av mögel och mikroskopiska alger, ackumulerar inte kalkavlagringar på skålens yta från för hårt vatten.

Bild
Bild

Dessutom skyddar akrylskiktet på ett tillförlitligt sätt filmens struktur mot effekterna av salter, vilket väsentligt ökar dess livslängd.

Halkskyddande effekt

Och det sista tecknet på klassificeringen av dukar är närvaron av en halkskyddande effekt. Ett material med ribbmönster och en grov yta är mer att föredra för barnpooler, tankar med undervattenssteg och höjdförändringar . En sådan film är något dyrare än en slät, men den ökar säkerheten för en konstgjord reservoar.

Bild
Bild

Recension av populära tillverkare

Den moderna marknaden presenterar ett brett utbud av poolfilmer. Bland det stora utbudet är det värt att lyfta fram produkter från flera tillverkare, vars recensioner oftast finns på Internet.

TechnoNIKOL anses med rätta vara ledande på den ryska marknaden ., som har 54 produktionsanläggningar i 7 länder i världen, ett stort antal representativa kontor, samt 18 utbildnings- och 6 forskningscentra med högkvalificerad personal och den senaste utrustningen. Företagets produkter levereras till 95 länder i världen och företagets intäkter 2018 uppgick till cirka 94 miljarder rubel. Företaget producerar en enorm mängd värme-, ljud- och vattentätningsmaterial, bland vilka poolfilmer intar en speciell plats.

Ryska och utländska konsumenter väljer ofta dukar av just detta märke, vilket indikerar deras höga kvalitet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre känt företag för tillverkning av vattentätningsmaterial är italienska Agrilac … Företaget är specialiserat på tillverkning av PVC -dukar, kända för sina arbetskvaliteter. Företagets snäva specialisering gjorde det möjligt att finslipa produktionsprocessen till den högsta nivån och samtidigt behålla ett rimligt pris för varorna. Så kostnaden per kvadratmeter film är cirka 150 rubel. Konsumenter uppskattar Agrilacs produkter för sin oöverträffade kvalitet, livfulla färger och långa livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter från den belgiska tillverkaren AlkorPlan tillhör redan elitklassprodukterna och är ganska dyrt. Duken efterliknar mycket realistiskt strukturen i natursten, som, om den är korrekt installerad, gör poolen nästan oskiljbar från en riktig stenreservoar. Filmen från Belgien är av hög kvalitet och lång livslängd, och därför börjar priset per kvadratmeter från 1500 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande tillverkares produkter är också efterfrågade: Tyska Elbtal, som producerar reflekterande förstärkt film med dekorativa mönster (från 1400 rubel / m2); den franska Flagpoolen, som ger en enkel konsistens, men mycket högkvalitativ film som kostar från 1000 rubel / m2; Polska Izofol, som producerar hållbara vattentäta material som kostar från 200 rubel per kvadrat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en film för en pool måste du vara uppmärksam på ett antal viktiga punkter

  • Först och främst bör du bestämma tjockleken på duken , som väljs utifrån skålens djup. Så om den inte överstiger 1,5 meter är en tjocklek på 0,9 mm tillräcklig. Om tankens djup överstiger 2 meter bör tjockleken på duken inte vara mindre än 1 mm, och för pooler med en komplex konfiguration - 1,5 mm.
  • När du väljer ett membran för en upphöjd pool tjock bubbelplast är det bästa alternativet. Det kommer framgångsrikt att maskera lederna och mildra slaget vid ett oavsiktligt fall.
  • För rampooler som ska demonteras i slutet av säsongen , Du kan köpa en billig enkelskiktsfilm som är enkel att installera och lagra, och om den är skadad har du inget emot att slänga den och köpa en ny.
  • Om duken väljs för en stationär utomhuspool , det är bättre att föredra en treskikts PVC-film eller ett tätt butylgummimembran. De klarar de negativa effekterna av frost och ultraviolett strålning väl och kan hålla i mer än ett år.
  • Det är nödvändigt att uppmärksamma dukens kvalitet: den ska inte smula och ha en obehaglig lukt, och dess färg ska vara densamma i mättnad längs hela dukens längd och inte innehålla uppenbara förtjockningar.
  • Vid köp är det lämpligt att kontrollera tillgängligheten av ett produktkvalitetscertifikat , garanterar frånvaron av tungmetaller, arsenik och andra skadliga element i dess sammansättning.
Bild
Bild

När det gäller filmens kostnad skiljer den sig (beroende på kvalitet och tillverkare) och varierar från 150 rubel / m2 för en blå enlagersduk till 1800 rubel / m2 för ett lättnadsmaterial med en halkskyddad yta och en imitation mönster.

Bild
Bild

Hur limar man filmen?

Gör-det-själv-installation av filmen orsakar inga speciella svårigheter, det viktigaste är att observera efterbehandlingstekniken och inte försumma råd från specialister. Nedan följer en steg-för-steg-instruktion för att ordna en pool hemma, som hjälper nybörjare att bygga den på egen hand på sin dacha eller personliga tomt.

  • Montera filmen följer under den varma årstiden vid en temperatur på minst 15 grader.
  • För svetsning av tyger till varandra du behöver bara använda ett professionellt verktyg - en industriell hårtork, som kan köpas eller hyras.
  • Poolskålen måste rengöras noggrant från damm, skräp och andra främmande föremål. Om det finns gammalt kakel i skålen måste du täcka de befintliga flisarna med cement och stärka de lösa elementen. Du behöver bara limma filmen på en plan, torr yta som inte har gropar och stötar.
  • Ett geotextilsubstrat måste läggas under filmarket , som fästs på skålens väggar (helst på en fästlist) med hjälp av skruvar.
  • Klippning av filmerna utförs på en plan yta , glöm inte att lämna tillägg för lederna: överlappningen mellan intilliggande ark under bildandet av vertikala och nedre sömmar bör vara minst 8 cm.
  • Först och främst är botten fodrad med en film , varefter de går vidare till sidorna, med tanke på att överlappningen av hörnfogarna inte bör vara mindre än 15 cm.
  • Vid svetsning övervaka noggrant den enhetliga uppvärmningen av sömmen och förhindra uppkomsten av veck.
  • Om det bildas kolavlagringar under svetsning , det avlägsnas omedelbart från hårtorkens munstycke.
  • Svetsade sömmar behandlas med en flytande tätningsmassa , matchade filmens färg. Kompositionen stelnar bra i det fria i 30 minuter och förhindrar ytterligare sönderdelning.
  • Film topp vikt över sidan och säkrad.

Rekommenderad: