Forsythia Intermediate (33 Bilder): Beskrivning Av Buskarna "Linwood Gold" Och "Spectabilis", "Golden Time" Och "Minigold", Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Forsythia Intermediate (33 Bilder): Beskrivning Av Buskarna "Linwood Gold" Och "Spectabilis", "Golden Time" Och "Minigold", Andra Sorter

Video: Forsythia Intermediate (33 Bilder): Beskrivning Av Buskarna
Video: Forsythia 1 2024, Maj
Forsythia Intermediate (33 Bilder): Beskrivning Av Buskarna "Linwood Gold" Och "Spectabilis", "Golden Time" Och "Minigold", Andra Sorter
Forsythia Intermediate (33 Bilder): Beskrivning Av Buskarna "Linwood Gold" Och "Spectabilis", "Golden Time" Och "Minigold", Andra Sorter
Anonim

Efter vinterperioden ser varje område tomt och grått ut. På vissa områden kan du dock hitta en ljus buske - detta är forsythia i blomningsfasen. Det ovanliga med denna representant för floran ligger i det faktum att det blir täckt med knoppar innan lövverket växer på andra växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Forsythia intermediate förenar vissa typer av buskar och träd. Idag finns det mer än 100 sorter av denna växt. Ett annat namn för denna kultur är känd bland befolkningen - gyllene syren. Under naturliga förhållanden finns mellanliggande forsythia överallt . Beskrivningen av busken indikerar att detta är en växt av medelstorlek och kort statur. Ofta når höjden från 100 till 300 centimeter. Grenarna på kulturen hänger och bladen är ovala.

Gyllene lila blommor kännetecknas av en mängd olika former, deras färg är vanligtvis djupgul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den spridande busken ser ganska imponerande och original ut. Trädgårdsmästare kan välja mellan ett stort antal mellanliggande forsythia för att dekorera sin bakgård. De mest populära kultursorterna.

Linwood guld . Höjden på forsythia av denna sort når från 250 till 300 centimeter. Kronan på växten sprider sig, tät. Kulturens knoppar har en ljusgul färg, men närmare hösten blir plattorna lila. Lövverket är ojämnt och långsträckt. Blomman av "Linwood Gold" är stor, dess diameter kan vara 3 centimeter. Växten blommar rejält, vanligtvis sker denna fas i slutet av maj.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Spectabilis " Är en stor och tät buske med hängande grenar och riklig blomning. Busken är resistent mot sjukdomar och skadedjur. Stora taggiga löv på hösten har en gul och lila nyans. Många gula blommor finns längs hela skottet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gyllene tid - en av de höga mellanliggande forsythiahybriderna, som kan växa upp till 300 centimeter. Växtens krona kännetecknas av en diameter på 200 centimeter. Kulturens blomningstid faller tidigt på våren, då visas gula blommor på busken. Dekorativiteten hos den gyllene syrenen av denna sort ligger i det ovanliga långsträckta lövverket med ett ljusgrönt centrum och en bred gul kant runt kanten. Sorten anses vara vinterhård.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Minigold ". Forsythia av denna sort kännetecknas av låg tillväxt, men samtidigt extremt spridande grenar. Blommande knoppar är mörkgula till färgen. På hösten kännetecknas bladen av dekorativitet, eftersom de har en ovanlig lila-gul nyans.

Bild
Bild

Guldsauber syftar på prydnadsbuskar som lockar uppmärksamhet med sina guldgula klockformade blommor. Höjden på spridningsgrödan är 200 centimeter. Växtens grenar växer rakt, barken har en ljus nyans av brun. Lövverket kännetecknas av en oval-lansettformad form och upp till 10 centimeter lång. Blomningsperioden är vanligtvis cirka 20 dagar. Kulturens frukter presenteras i form av en spricklåda.

Bild
Bild

Vårens ära . Busken kan bli upp till 3 meter hög och lägga till 30 centimeter årligen. Växten är bred, buskig, har täta hängande skott. Ovate löv är färgade gröna, de förblir på forsythia länge. Knoppen innehåller ljusgula blommor som har en diameter på 35 millimeter. Kulturen är klassad som rikligt blommande, denna fas inträffar i april-maj.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Helgen " presenteras i form av en buske med en höjd av 250 centimeter. Växtens krona har en pelartyp. Grödans stjälk är brun. Knopparna är tätt täckta med gyllene syrener. Blomningsperioden kommer i april-maj. Bladen är ljusgröna, ibland gröna. Sorten tillhör frostbeständiga, ljuskrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Malukh " - en lågväxande forsythia, som bara når en höjd av 100 cm. Den platta, sfäriska busken kännetecknas av frodig tidig blomning (den förekommer i april). Blommorna är gula, deras diameter är 1,5-2 cm.

Bild
Bild

Landning

Det är nödvändigt att plantera och transplantera gyllene syrener i början av vårperioden eller på hösten, innan frosten anländer. Således kan kulturen slå rot innan vintern börjar. Platsen för plantering av mellanliggande forsythia bör skyddas från vindgenomträngning. Platsen ska vara belägen i ett soligt eller halvskuggat område, trots att växten är skuggtolerant, den älskar solen mycket . Gyllene syren är inte krävande för markens natur; lätt alkalisk torr jord anses vara det bästa alternativet för det. Med tanke på jordens höga surhet kommer situationen att korrigeras genom att gräva upp jorden och lägga till träaska till den.

Trädgårdsmästaren behöver gräva ett planteringshål med dimensioner på 0,5x0, 5x0,6 meter, efter plantering bör rotsystemet ligga på 0,4 meters djup. När du planterar flera grödor är det värt att hålla ett avstånd på 150 centimeter mellan dem. Omedelbart före plantering i botten av hålet är det värt att hälla en 15-centimeters dränering, som kan innehålla krossad sten eller brutet tegel . Därefter hälls 10 centimeter sand, varefter blandningen är i form av lövjord, sand, torv samt 0,3 kilo torvmark. Forsythia -plantan måste sänkas ner i det förberedda hålet, strös med jord och komprimeras. I slutet av proceduren är det värt att utföra riklig bevattning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Ingen särskild vård för gyllene syrener krävs. Om nederbörd ofta föll på sommaren, behöver du inte vattna busken. Under tillstånd av torrt väder är det nödvändigt att bevattna växten varannan månad och hälla 12 liter vatten under busken. När bevattningen är över kan du börja lossa cirkeln nära stammen och ta bort ogräs. Nästa steg är att täcka med kompost eller torr jord.

Det är nödvändigt att mata mellanliggande forsythia 3 gånger per säsong . Under de första vårdagarna, nära stamcirkeln, är det nödvändigt att sönderdela den ruttnade gödseln i form av ett tjockt lager. Efter denna procedur krävs riklig bevattning. I detta fall fungerar gödsel som mulch och organiskt foder. I april måste buskar applicera ett komplett sortiment av mineralgödselmedel i en mängd av 60 g per m2.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av blomningsfasen och läggning av blomknoppar måste gyllene syren matas med hjälp av "Kemira-vagn", medan för 1 kvm. meter räcker till 100 gram ämne. När man beskär en ung individ krävs det att man tar bort torra, trasiga och frysta grenar. Vuxna forsythia är avskurna skott som dog under vintern. Huvudverksamheten för att klippa grenarna av gyllene syren utförs på sommaren, efter blomningen.

Grenar som har bleknat måste skäras på mitten, och de föråldrade och uttorkade bör skäras av på 0, 06 meter från marknivån . Denna procedur främjar tillväxten av nya skott. Tack vare beskärning kan du justera höjden på grödan såväl som dess form.

För att förhindra förlust av dekorativitet är det värt att föryngra kulturen en gång vart 3-4 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skydda hybridbusken från frostskador, bör den täckas under den kalla årstiden. För detta ändamål rekommenderas att använda grangranar, fallna löv och klippt gräs. För att göra detta är det värt att köpa ett fiberduk som säljs i en specialaffär. Användningen av polyeten förhindrar luftgenomträngning och främjar utvecklingen av förruttnande processer.

Medelstort forsythia avser växter som är resistenta mot sjukdomar och angrepp av skadedjur . Bara en ung, omogen representant kan locka till sig sjukdomar. Fusarium anses vara en vanlig sjukdom av gyllene syren. I det här fallet växter växten, utseendet på en svart plack på stammen, som ser ut som mögel.

Användningen av "Fitosporin", "Trichophyte" eller ett annat läkemedel med liknande effekt kan rädda kulturen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns kända fall av attacker av buskar med monilios. Sjukdomen känns igen genom utseendet på torra bruna fläckar på plantens grenar och blad. Det kan omedelbart tyckas att en representant för floran fick allvarliga brännskador. För att bota forsythia är det värt att använda fungicider.

När det gäller parasiter attackeras kulturen oftast av bladlöss och nematoder . Specialiserade folkmedicin hjälper till att bli av med dem. Om ett stort antal skadedjur dyker upp är det värt att använda insektsmedel av god kvalitet. Det tar inte mycket tid, ansträngning och färdigheter att odla en ovanlig ljus växt. Forsythia intermediär kan växa och blomma under olika förhållanden, medan den kan klara sig utan vårdåtgärder. Denna kultur används ofta i landskapsdesign för att dekorera en trädgård eller ett förortsområde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gyllene lila är en opretentiös representant för olivträd. Var och en av trädgårdsmästarna kan själv välja det utseende som de gillar. Denna växt börjar sin blomningsfas under vårens första dagar. Av denna anledning används kulturen för plantering i olika blomsterarrangemang. Denna buske ser harmonisk ut med en enda gruppplantering, den kan bli en ljuspunkt mot bakgrund av barrväxter.

Denna representant för floran ser fördelaktig ut i häckar, när du dekorerar gränser, som en dekoration på balkongen och terrassen . Medelstora forsythia odlas ofta i krukor och används som en del av en vacker bukett.

Idag är ett stort antal sorter av denna växt kända, som enkelt kan planteras och odlas på din webbplats.

Rekommenderad: