Bergaska Fält "Sam" (44 Bilder): Användning I Landskapsdesign. Plantera Och Lämna. Beskrivning Av Sorten, Dess Höjd

Innehållsförteckning:

Video: Bergaska Fält "Sam" (44 Bilder): Användning I Landskapsdesign. Plantera Och Lämna. Beskrivning Av Sorten, Dess Höjd

Video: Bergaska Fält
Video: Только 27 сентября измените свою судьбу скажите сильные слова один день 2024, Maj
Bergaska Fält "Sam" (44 Bilder): Användning I Landskapsdesign. Plantera Och Lämna. Beskrivning Av Sorten, Dess Höjd
Bergaska Fält "Sam" (44 Bilder): Användning I Landskapsdesign. Plantera Och Lämna. Beskrivning Av Sorten, Dess Höjd
Anonim

Fjällaskan "Sam" kännetecknas av sitt pittoreska utseende, tidiga blomningstid och förmågan att förbättra luftens sammansättning. Denna användbara och vackra buske åtnjuter en välförtjänt popularitet, den används ofta i anlagda stadsparker och privata trädgårdar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

I i naturen finns växten i Japan, Sibirien, Korea och Kina . I grund och botten växer kulturen på kustens sluttningar av floder och skogskanter och bildar stora tjocklekar och tjocklekar. Under naturliga förhållanden växer buskarna upp till två meter och kännetecknas av gråbrunt lövverk. Utåt liknar utseendet starkt en bergaska, men dess bladspetsar är mer spetsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på särdragen i utseendet på fältaskan "Sam"

  • Buskens krona är frodig, sprider sig, men snygg. Dess omkrets är cirka 4 m, och dess höjd är 2-3 m.
  • Grenarna är raka, bladen 25 cm långa har 12 spetsiga blad av en ljusgrön färg när de blommar. Närmare hösten blir de gula och röda. Pinnatlövverket är samma värdefulla dekorativa prydnad av sorten som fältbärsblommorna.
  • De långa pyramidala blomställningarna består av små fluffiga vita blommor som avger en behaglig doft, deras längd är 25 cm. Blommans doft är så doftande att den kan samla många insekter runt växten.
  • Lövbuske har ett mycket grenat rotsystem som bildar många rotbarn. Den ligger i markens ytskikt, därför är det viktigt att ta hänsyn till denna omständighet vid plantering och inte plantera andra växter i närheten.
  • Fieldfare är täckt med lövverk tidigare än andra grödor och ser elegant ut och bevarar kronans skönhet från vår till sen höst. Växten ser särskilt lyxig ut under blomningen, även om den är mycket kort - från 15 till 30 dagar.
  • Buskens vackra utseende upprätthålls av ständigt växande unga skott. Sorten börjar blomma när den når 2-3 år.
  • Fältfrukternas frukter är växande broschyrer - enkla polyspermer i ett tätt läderartat skal, de saknar dekorativitet, därför är det bättre att ta bort blomställningarna efter blomningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växten är inte alltför krävande för markens kvalitet, den är mycket vinterhärdig (den tål frost ner till -40 grader), men den behöver konstant fukt . Fältaskan "Sam" är en kultur med uttalade fytoncidala egenskaper som inte bara tolererar gasföroreningar bra, utan också renar luftutrymmet runt sig från skadliga föroreningar. Arten utvecklas och växer snabbt, på ett ställe kan busken leva upp till 20-30 år, men naturligtvis med normal vård.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Landning

En buskens naturliga skönhet beror på dess hälsosamma tillstånd, och för detta måste trädgårdsmästaren skapa bekväma förutsättningar för växten att växa. Mycket beror på hur väl landningen genomförs. Det är inte bara själva processen som är viktig, utan också förberedelsen av platsen, jorden som uppfyller kulturens krav.

Det område som är avsett för fältpriser bör vara måttligt upplyst är det tillåtet att plantera buskar i halvskugga . Som regel planterar erfarna bönder växter på någon höjd, sluttningar och kullar för att skydda jorden från att glida.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller jordens sammansättning är sorten inte särskilt kräsen, men en ung växt behöver i alla fall näringsrik jord för ett aktivt liv. Därför bör magra kompositioner berikas med organiskt material, mineralgödsel och torv.

Plantor för plantering kan samlas in och rotas sticklingar eller sticklingar i förväg, men det finns också möjlighet att använda färdiga unga växter köpta med ett slutet rotsystem. Sticklingar, om de är lite vissna, måste först hållas i vatten i 2 dagar . Du kan inte plantera skott, vars bark efter detta förfarande har fått ett slätt och glansigt utseende. Tidigare avlägsnades förstörda delar från friska plantor, inklusive ruttna områden från rotskott.

Ett effektivt förfarande för bättre rotning i det öppna fältet övervägs nedsänka rötterna i en lerlösning med tillsats av kogödsel . Det är vettigt att blanda in lite speciell tillväxtbiostimulant i denna blandning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsförberedelse består i att utföra ett antal arbeten

  • Gräver jorden med avlägsnande av ogräs.
  • Vi introducerar torvmark, torv, aska och humus i den.
  • Testar jorden för surhet - den måste vara neutral. Tillsätt kalk eller krita vid behov.
Bild
Bild
Bild
Bild

Landningsreglerna är ganska enkla

  • Planteringshålets volym beror på plantans storlek, men vanligtvis grävs hålet till 50 cm djup och det ska vara rymligt i bredd - minst 70 cm.
  • För att rotsystemet inte ska växa för mycket behövs sidostöd i form av skifferark.
  • Botten är klädd med grus för bra dränering, och en näringsblandning läggs ovanpå den.
  • Växtens rötter är spridda runt den, och tomrummen är täckta med ett substrat blandat med organiskt material.
  • Rotkragen placeras 1-2 cm över marknivå.

Efter plantering krävs generös vattning - minst 24 liter per hål. Efter att jorden har lagt sig fylls den upp, platsen runt stammen är mulad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ta hand om en kultur?

Fältpris av denna sort tolererar inte torrhet, den kan vissna och växa dåligt på grund av brist på vatten. Av denna anledning, under hela året efter plantering av ungarna, måste växterna vattnas rikligt och ofta. Vuxna prover bevattnas 2-3 gånger var 30: e dag, i torra tider - baserat på jordens tillstånd. Om det är för varmt väder kommer det att krävas strö på morgonen och kvällen i frånvaro av solen.

Ogräs av ogräs utförs under vattning, samtidigt kan lossning utföras . Men på grund av att kulturen är i stort behov av fukt, det är bättre att ständigt täcka zonen nära stammen, och då behöver du inte lossna.

Bild
Bild

Växtskötsel innebär regelbunden introduktion av näringsämnen. Av mineraltillskotten på våren används urea (40 g per buske) och kaliumnitrat (15 g) för dessa ändamål. På hösten används superfosfat (30-40 g). Dessa förband får kombineras med ekologiska - kompost och humus.

De troliga skadedjur som busken kan attackeras är - bladlöss, spindelmider . Ibland kan en sort infekteras med en viral mosaik. Att förebygga dessa problem hjälper till att förebygga sprutning med fungicider, beskärning och höstbehandling av barken med kopparsulfat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växten tål beskärning bra och återhämtar sig snabbt efter det . Detta förfarande är relevant för att ge en mjukare krona för gruppplanteringar av åker som gränder, staket och gränser. Proceduren är 4 gånger per säsong. En sanitetsfrisyr är ett måste, eftersom denna process tar bort skadade, skadade och sjuka grenar. Och du kommer också att behöva bli av med den snabbt växande rottillväxten, som kan förändra kronans utseende till det sämre.

Förberedelse av fältpriser för övervintring består av vid införandet av kvävehaltiga medel, fosfor och kalium . I väntan på kallt väder är det viktigt att fukta jorden så mycket som möjligt 1-1,5 m djupt, vilket förhindrar att rötterna fryser. Vattningen slutar när frost observeras på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Växten ändrar bladens färg tre gånger under en säsong, och den här funktionen låter dig använda den i en mängd olika kompositioner.

Ryabinnik är perfekt för att dekorera förortsområden som en häck. Dess täta krona gör spårens inramning särskilt tät och jämn

Bild
Bild

Som bandmask används busken för att dekorera främre ingångar och gräsmattor

Bild
Bild

Buskar används ofta för att skapa alpina rutschkanor och klippor. I dessa ensembler spelar plantans öppningskrona rollen som en vacker bakgrund

Bild
Bild
Bild
Bild

Variety "Sam" ser bra ut nära naturliga och konstgjorda reservoarer. Dessutom, med nära närvaro av vatten, känns det bekvämt, och plantans spridande rotsystem stärker kustbackarna från att kasta

Bild
Bild
Bild
Bild

Buskar kan användas för att dekorera små kullar, sten- och trätrappor, alla pittoreskt föränderliga terräng

Bild
Bild

Särskilt originella och ljusa kompositioner erhålls med kombinerad användning av kultur och buskar som jasmin, spirea, lila, lövfällande blåsor

Bild
Bild

Dess kombination med tulpaner, dahlior, sedum, fleråriga, örtartade arter, värdar av olika sorter är effektiv

Bild
Bild

En kombination med barrträd - cypress, enbär, tall och thuja kommer också att se vacker ut, särskilt under utseendet på plantans snövitblommor

Bild
Bild

Du kan plantera bredvid "Sam" andra sorter av fältpriser, som blommar vid andra tillfällen. Detta ger dig möjlighet att ständigt överväga den blommande utsikten över territoriet

Bild
Bild

Fördelarna med utseendet gör fältprisen universell för användning i landskapsdesign på alla platser, oavsett vilken stil den är inredd

Med god omsorg kan denna ganska opretentiösa växt glädjas länge med sitt estetiska utseende, periodiskt förändrade spektakulära dekorationer.

Rekommenderad: