Vortex Spannmålskrossar: Egenskaper Hos Spannmåls- Och Foderkvarnar, Sikt Och Reservdelar. Hur Man Använder? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vortex Spannmålskrossar: Egenskaper Hos Spannmåls- Och Foderkvarnar, Sikt Och Reservdelar. Hur Man Använder? Recensioner

Video: Vortex Spannmålskrossar: Egenskaper Hos Spannmåls- Och Foderkvarnar, Sikt Och Reservdelar. Hur Man Använder? Recensioner
Video: Vortex milling 2024, April
Vortex Spannmålskrossar: Egenskaper Hos Spannmåls- Och Foderkvarnar, Sikt Och Reservdelar. Hur Man Använder? Recensioner
Vortex Spannmålskrossar: Egenskaper Hos Spannmåls- Och Foderkvarnar, Sikt Och Reservdelar. Hur Man Använder? Recensioner
Anonim

Att tillhandahålla djurfoder är en viktig del av jordbruket. Under industriella förhållanden används speciella krossanordningar för malning av spannmål, som kan hantera en stor mängd material. Men det finns en liknande teknik för privat bruk. Tillverkaren är företaget "Virvelvind".

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Denna tillverkares teknik är mycket populär på grund av dess funktioner. Bland dem finns följande.

  1. Lågt pris . Om du behöver en spannmålskvarn till den lägsta kostnaden är detta alternativ perfekt för dig. Det finns ingen anledning att köpa dyr utrustning om du bara behöver utföra de mest grundläggande stegen.
  2. Tillförlitlighet och kvalitet . Produkterna från "Vikhr" -företaget skapas i stora företag, där inhemsk utrustning och material används. Hela sortimentet är fullt certifierat och uppfyller de krav som krävs. Varje modell är föremål för den högsta kvalitetskontrollen i produktionsskedet, vilket minskar sannolikheten för att få defekta produkter.
  3. Utnyttjande . På grund av det faktum att denna teknik är mycket enkel både i sin struktur och i metod för användning, kommer en vanlig konsument inte att ha några problem för att lära sig att använda den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Nu är det värt att göra en översikt över laguppställningen. Detta hjälper dig att bättre förstå specifikationerna och fördelarna med varje enhet.

ZD-350

Extremt enkel och rak matare. Designen är ett standardkvadratfack där spannmålen laddas in. En elmotor med en effekt på 1350 watt är installerad . Det ger snabb slipning av material, som kan vara olika typer av grödor. Vikt 5, 85 kg gör att du enkelt kan bära och transportera denna enhet.

Skalet är tillverkat av hållbar metall som skyddar enhetens inre struktur utan att tynga ner det

Det viktigaste måttet är prestanda. För ZD-350 är det 350 kg torrfoder per timme. Mått - 280x280x310 mm, bunkervolym - 10 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZD-400

Denna modifierade modell skiljer sig från den föregående genom att den är utrustad med en mer effektiv motor på 1550 W, vilket ökar spannmaskinens arbetsvolym. På en timme efter dess drift kan du bearbeta 400 kg torrt material.

Bild
Bild

ZD-350K

Billig foderskärare, med vilken du kan förbereda foder för boskap. Tack vare det stora facket är det bekvämt att ladda spannmål. Installation är installationen av enheten på en behållare . Ett metallhölje är ansvarigt för strukturens styrka, vilket gör att utrustningen tål fysisk påfrestning och skada.

När det gäller de tekniska egenskaperna, bland dem kan vi notera elmotorns effekt på 1350 watt . Denna indikator gör det möjligt för spannmålskrossen att bearbeta upp till 350 kg material per timme. Behållarens volym är 14 liter, vikt - 5,1 kg, på grund av vilken denna enhet kan placeras utan problem även i ett litet utrymme.

Transport är också enkelt. Dimensionerna på ZD-350K är 245x245x500 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZD-400K

En mer avancerad modell, som inte skiljer sig från den föregående i sin funktion och driftsprincip. De största skillnaderna är individuella tekniska egenskaper. Bland dem kan man särskilja elmotorns ökade effekt upp till 1550 W . Tack vare denna förbättring har produktiviteten ökat, och nu är det 400 kg torrfoder per timme. Det är värt att notera att måtten och vikten förblev desamma, så denna modell är att föredra för de konsumenter som behöver mer effektiv utrustning.

Som ett resultat av översynen kan vi säga att modellutbudet för "Vortex" spannmålsslipmaskiner inte är rikt på variation . Men detta sortiment representerar de enheter, vars drift under inhemska förhållanden är tillräckligt för att förbereda foder för djur och fåglar.

Bild
Bild

Mer kraftfulla modeller finns tillgängliga om ökad prestanda krävs.

Hur man använder?

Processen att driva en spannmålskvarn innefattar flera steg

  1. Installera enheten på en behållare där det bearbetade materialet kommer att falla. Det är viktigt att tekniken är i ett stabilt läge.
  2. Stäng luckan och fyll behållaren med spannmål. Slå sedan på enheten genom att aktivera omkopplaren.
  3. Vänta 2 sekunder tills motorn når det optimala varvtalet. Stäng sedan spjället 3⁄4 av sitt område.
  4. Efter att du har startat enheten, se till att nivån på det färdiga materialet inte når det nedre rutnätet. Om behållaren är full, töm den och slå på spannmålskrossen igen.
  5. Om du har bearbetat allt material helt stänger du slutaren, stänger av enheten genom strömbrytaren och drar sedan ur nätsladden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att huvuddelen av arbetet utförs av elmotorn, därför är det förbjudet att få fukt inuti enheten. Detta gäller även spannmål, eftersom det inte ska vara blött och innehålla skräp, små stenar och allt som kommer på skärknivarna kan påverka enhetens funktion negativt.

För mer information om utrustningens struktur, läs bruksanvisningen . Där, förutom grundläggande information, kan du ta reda på detaljerna om reparation och byte av ett element, till exempel en sil.

Säkerhet är också viktigt, så använd endast rivaren för det avsedda ändamålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Bland de främsta fördelarna noterar användarna enhetens kraft. Det klarar inte bara spannmål utan också frön, mjöl och allt som används för foder till djur och fjäderfä. Dessutom anses tillförlitlighet vara ett plus. De flesta köpare är nöjda med att Vortex -krossarna har tjänat dem i många år.

Människor som har köpt en sådan teknik för första gången anser användarvänlighet som en fördel. Det är värt att säga att konsumenterna noterar den låga vikten och dimensionerna, på grund av vilka det inte finns några problem med placeringen av enheterna.

Det finns också nackdelar, och den viktigaste av dem är överdriven kraft. Användarna är missnöjda med att det inte finns något sätt att ställa in en specifik slipstorlek . Istället maler enheten praktiskt taget till mjöl, vilket gör det svårt att skörda foder eller blanda det med andra typer av grödor.

Rekommenderad: