Smidda Skjul (37 Bilder): På Gården I Huset För Bilar Och Ovanför Balkongen, Tillverkning, Element Av Konstnärligt Smide På Produkter

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Skjul (37 Bilder): På Gården I Huset För Bilar Och Ovanför Balkongen, Tillverkning, Element Av Konstnärligt Smide På Produkter

Video: Smidda Skjul (37 Bilder): På Gården I Huset För Bilar Och Ovanför Balkongen, Tillverkning, Element Av Konstnärligt Smide På Produkter
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, April
Smidda Skjul (37 Bilder): På Gården I Huset För Bilar Och Ovanför Balkongen, Tillverkning, Element Av Konstnärligt Smide På Produkter
Smidda Skjul (37 Bilder): På Gården I Huset För Bilar Och Ovanför Balkongen, Tillverkning, Element Av Konstnärligt Smide På Produkter
Anonim

En baldakin är ett dekorativt element, dekoration av fasaden på en byggnad och andra strukturer. Enligt stilistiska krav bör visiret vara i harmoni med husets övergripande bild, komplettera det med ljusstyrka och sofistikering. Bland det stora utbudet av mönster är de mest originella baldakinerna gjorda av smide. Deras särdrag är originalitet, exklusivitet och unikhet.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det finns en vanlig missuppfattning i samhället att smidesjärnstak är en rysk uppfinning. Men detta är långt ifrån fallet. Möjligheten att dekorera fasaden på ditt hus kom till OSS -länderna från Europa. För att skingra olika gissningar föreslås att man återkallar några fakta från världens historia.

Fram till 1700 -talet var mänskligheten engagerad i tillverkning av smidda produkter, men när människor lärde sig gjutmetoden bleknade smide av metall i bakgrunden . Men i början av XXI -talet väckte mänskligheten åter intresset för smidda produkter.

Bild
Bild

Människor nära konst förstår att metallsmide inte bara är omvandlingen av en järnbit till en ovanlig form, utan ett mycket komplext manuellt arbete. När det gäller smidda skjul är de tillverkade enligt kraven för utformning av bostadshus på platsen.

Smidda strukturer ser mycket imponerande ut på strukturer som byggdes under 1700- till 1900 -talet . Men det betyder inte att moderna stughus eller andra byggnader inte kan dekoreras med markiser i smidesjärn.

Bild
Bild

Efterfrågan på markiser i smidesjärn växer mer och mer för varje år. Detta beror på multifunktionaliteten hos detta element för att dekorera webbplatsen och många fördelar:

  • tack vare det unika och originaliteten i kapellens utseende betonas husets elegans och soliditet;
  • smidda baldakiner är hållbara, pålitliga och hållbara;
  • på grund av sin mångsidighet kombineras smidda produkter med olika typer av väggar;
  • smidd metall tål alla väderförhållanden;
  • på marknaden kan du köpa en färdig produkt eller beställa enligt dina parametrar från en mästare;
  • när du utvecklar din egen design av en smidd baldakin kan du använda olika stilar och designmetoder.
Bild
Bild

Trots ett antal fördelar har smidda produkter fortfarande några nackdelar:

  • hög kostnad för produkten;
  • långsiktigt skapande av strukturen.
Bild
Bild

Tyvärr skrämmer sådana nackdelar ofta bort ägarna till privata hus och stugor. Men de som bestämmer sig för att installera ett smidd visir över ingången bör kontakta ett specialiserat företag, där de hjälper till att utveckla kapellens design, och hantverkarna förbereder och installerar det.

Bild
Bild

Beskrivning av arter

När du väljer en veranda är det viktigt att vara uppmärksam på husets beklädnad och närvaron av ytterligare element som finns på territoriet. Om det finns andra metallföremål på gården bör du notera deras färgpalett och form. Kapellet bör göras i en identisk stil för att få en lakonisk bild.

Bild
Bild

Smidda bodar skiljer sig åt i de typer av material som används, och var och en av dem har vissa fördelar och vissa nackdelar . Till exempel plåt. Den är idealisk för smidda föremål. Har samma långa livslängd som den smidda ramen. Plåt är lätt att bearbeta och installera. Men det mest anmärkningsvärda är dess kostnad.

Köpet av detta material påverkar inte plånbokens tillstånd på något sätt.

Bild
Bild

Andra föredrar att använda polykarbonat som beklädnad av en smidesjärnstak . Detta material är flexibelt, mycket lätt och har en acceptabel kostnad. Intressant nog finns polykarbonat i olika färger. Följaktligen kommer alla att kunna välja den lämpligaste färgen på arket för den smidda ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat populärt material för att forma taktak är bältros . Det kännetecknas av sin presentabilitet och långa livslängd. En analog av metallplattor är wellpapp. Den har liknande egenskaper och tål också tung belastning.

Bild
Bild

Glas är en ganska sällsynt metod för takdekoration, men fortfarande använder vissa ägare av stughus det . Naturligtvis ser smidda baldakiner med en glasyta väldigt imponerande ut. Men för att skapa sådan skönhet måste du spendera en anständig summa pengar. Vanligt glas fungerar inte i det här fallet - det rekommenderas att använda triplex.

Bild
Bild
Bild
Bild

Markisernas huvudsakliga funktion är skydd mot direkt solljus, regn och snö . Det är därför smidda visir tillverkas i olika former. Den välvda sorten är mycket populär. Det kan vara en platt eller bred halvcirkel, allt beror på preferenserna för husets ägare.

Bild
Bild

En smidd baldakin med en sluttning ser ganska intressant ut . Just denna typ av konstruktion är den bästa designlösningen för att dekorera entrégruppen till ett privat hus och hela tomten.

Bild
Bild

Gaveltypen är inte mycket efterfrågad. Även om det är denna form som betonar bostadshusets sofistikering och storhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också smidda baldakiner i form av en kupol, men det är nästan omöjligt att hitta dem på vanliga sommarstugor eller stugor. Detsamma kan sägas om strukturer på flera nivåer som presenteras i form av flera plan . De görs på beställning respektive priset på sådana produkter är mycket högt.

Bild
Bild

Smidesjärnstakar varierar också på plats . Små strukturer kan installeras ovanför verandan. Det är detta element i fasaden som kommer att bli höjdpunkten i hela byggnaden. Och för att skapa fullständig harmoni måste baldakinen över verandan kompletteras med räcken på trappan och räcken på pallen. Dessa tre element, gjorda i samma stil, förvandlar entrégruppen och kompletterar den med adel och speciell charm.

Detta drag används ofta av ägarna till stora restauranger för att locka kundernas uppmärksamhet.

Bild
Bild

En utomhus smidd carport kan installeras i hus eller på stugans territorium som en täckt parkeringsplats . Vid utvecklingen av ett projekt kan ägaren av webbplatsen självständigt välja takets form och, om det behövs, dekorera stöden med ytterligare smidda element. Bilen har en själ, och det kommer att vara trevligt att stå under ett tak dekorerat med ovanliga lockar.

Bild
Bild

Förresten, små smidesjärnstak kan installeras direkt ovanför dörren . Moderna bostadshus kompletteras inte alltid med en veranda med trappsteg. Det finns bara en dörr, genom vilken du genast befinner dig på gatan. Kapellet spelar i detta fall en viktig roll för att skydda dörren från effekterna av nederbörd och ultraviolett strålning. Med ett sådant skydd ökar dörrbladets livslängd flera gånger.

Bild
Bild

Ägare av privata hus med ett stort territorium installerar lusthus på sin webbplats . Oftare ges företräde åt smidda strukturer. Sådana lusthus har låga staket och ett tak som vilar på stöd. Byggandet av ett lusthus i smidesjärn kommer att kräva en minimal mängd material och bara några dagar. Taket på ett lusthus i smidesjärn kan ha olika former. Allt beror på personens önskan, hans idéer och ekonomiska förmågor. Tack vare de brandsäkra egenskaperna i byggnaden kan du grilla kebab eller grilla.

Bild
Bild

Dessutom är smidesjärnskakor installerade på balkongerna i hus med 2 eller 3 våningar . Det är där människor föredrar att spendera sin fritid med en bok och njuta av naturens skönhet. Om det plötsligt börjar regna, kommer kapellet säkert att skydda personen, liksom saker och möbler som ligger på balkongen. Förresten, när du utrustar en balkong med en smidesjärnstak är det nödvändigt att komplettera kompositionen med liknande räcken med samma mönster.

Bild
Bild

Smidda baldakiner kan göras för alla platser och i vilken form som helst . Men ju mer komplex designen är, desto dyrare blir kostnaden för arbetet. Till exempel är det inte så lätt att hitta hörntält på marknaden, vilket innebär att du måste kontakta befälhavaren.

Bild
Bild

Style riktningar

Moderna hantverkare är redo att erbjuda sina kunder smidda baldakiner i en mängd olika stilmönster. Till exempel modernt. Denna stil antar produktens asymmetri med närvaron av släta linjer. På ritningen kan man känna harmonin mellan växtelement, som är en del av denna stilistiska riktning.

Bild
Bild

Älskare av komplexa mönster bör uppmärksamma barockmarkiserna . I det här fallet kommer själva takets struktur att vara praktiskt taget osynlig. När du tittar på det verkar det som att metallplattan är kvar på strukturens lockar, men inte på ramen.

Bild
Bild

De som föredrar blygsamhet bör titta närmare på loftstil. Minimalism är inneboende i den. Enkelt uttryckt har loftstaket en minimal mängd dekorativa element.

Bild
Bild

Idag finns det många företag som sysslar med tillverkning av baldakiner i smidesjärn . De kan erbjuda olika designalternativ, men bara i vissa stilar. Ofta vänder sig kunderna till ett färdigt urval av ritningen, och företagets designers kan erbjuda att göra några justeringar för att få kapellet att motsvara moderna trender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika dekorationselement

Från olika smidda delar samlar hantverkare unika teckningar och bilder som pryder tre sidor av en struktur. Ofta kompletteras smidda baldakiner, som dekorerar fasader på byggnader, med detaljer i form av blad, blommor och toppar. Ganska ovanliga mönster skapas när man monterar spiralformade smideelement. Som en maskering av svetssömmar använder hantverkare klämmor kompletterade med mönstrade element.

Bild
Bild

Om en baldakin beställs för en familjegods placeras monogram på framsidan av den förfalskade bilden - initialerna till husets ägare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att När du dekorerar en veranda med en smidd baldakin bör du vara uppmärksam på de stöd som visiret hålls på . Det rekommenderas att försköna raka släta rör med druvskott.

Om den smidda baldakinen har en elegant form är det att föredra att använda vridna stöd istället för raka rör.

Bild
Bild

Tillverkningsfunktioner

En viktig faktor i klassificeringen av markiser är produktionstekniken för delar, nämligen: kall eller varm metallbearbetning.

Den kalla tekniken är inte smide, utan böjning och pressning av ämnen, vilket görs på stora maskiner . Den kalla metoden för metallbearbetning kännetecknas av en hög produktivitet och en överkomlig kostnad för färdiga produkter. Den enda nackdelen är att de färdiga föremålen inte är exklusiva.

Bild
Bild

Unika markiser tillverkas genom heta smide (handgjorda) . För detta värms metallelementen till ett plasttillstånd. Sedan, med olika metoder för konstnärlig smide, får delarna den form som krävs. Den enda nackdelen är den höga kostnaden för strukturen.

Rekommenderad: