Enstaka Baldakiner Från En Metallprofil (30 Bilder): Från Ett Profilrör Och Wellpapp, Ritningar, En Baldakin Intill Huset Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Enstaka Baldakiner Från En Metallprofil (30 Bilder): Från Ett Profilrör Och Wellpapp, Ritningar, En Baldakin Intill Huset Med Egna Händer

Video: Enstaka Baldakiner Från En Metallprofil (30 Bilder): Från Ett Profilrör Och Wellpapp, Ritningar, En Baldakin Intill Huset Med Egna Händer
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Enstaka Baldakiner Från En Metallprofil (30 Bilder): Från Ett Profilrör Och Wellpapp, Ritningar, En Baldakin Intill Huset Med Egna Händer
Enstaka Baldakiner Från En Metallprofil (30 Bilder): Från Ett Profilrör Och Wellpapp, Ritningar, En Baldakin Intill Huset Med Egna Händer
Anonim

Skjul av metallprofiler är efterfrågade bland ägare av förortsområden, eftersom det är möjligt att effektivt organisera ett rekreationsområde eller bilparkering, vilket ger skydd mot atmosfärisk nederbörd. Du kan göra en lutad baldakin genom att använda olika tekniker och använda skrotmaterial.

Bild
Bild

Särdrag

Många anser att enstaka baldakiner av metallprofiler är en mångsidig och pålitlig design. Egenskaperna hos sådana strukturer inkluderar följande.

  1. Enkel tillverkningsteknik . Det är inte svårt att göra baldakiner av wellpapp. Detta är en primitiv ram med svarvelement, vars installation utförs på fyra eller fler stöd.
  2. Prisvärd kostnad . Profilröret, som kommer att behöva köpas för att organisera racken för den framtida baldakinen, är billigt. Naturligtvis kan kostnaden för en metallprofil variera beroende på metallens storlek, kvalitet och syftet. Men nästan alla har råd att köpa sådana produkter.
  3. Lång livslängd . Med korrekt bearbetning av metallramen kommer strukturen att hålla länge, kommer inte att rosta eller försämras. Det rekommenderas att regelbundet uppdatera skyddet för att öka livslängden.
Bild
Bild

De listade funktionerna gör metallprofilramar efterfrågade i lanthus . Fördelen med en metall-baldakin är att den skapar ett pålitligt skydd mot regn från snö, behåller sin färg och ursprungliga skönhet under lång tid, samtidigt som det nästan inte kräver något underhåll.

Bild
Bild

Vad är markiserna?

En metallprofilskåp intill huset kan ha en annan design och vara gjord av olika material. I grund och botten är sådana strukturer gjorda:

  • enstaka;
  • välvd;
  • med platt tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en ram av en baldakin som är fäst vid ett hus används ofta ett stålrör eller ett träblock av en fyrkantig sektion . Det vanligaste designalternativet är en lutad skjul med en distans till huset.

Strukturerna kännetecknas av tillförlitlighet, lågt pris och enkel installation.

Bild
Bild

Välvda markiser är också installerade, men inte så ofta, jämfört med det första alternativet . Nackdelen med sådana strukturer är installationens komplexitet. Det är inte första gången det är möjligt att böja profilrören lika för att skapa takstolar, särskilt om arbetet utförs oberoende.

Bild
Bild

Platt takskjul är efterfrågade i de södra regionerna . I mellersta och norra körfältet kommer sådana strukturer inte att klara belastningen från snön. För att taket på en platt kapell ska klara det imponerande trycket krävs ett profilerat ark med stor våghöjd för att skapa det.

Bild
Bild

Platsval och förberedelse

Byggandet av det framtida skjulet börjar med valet och beredningen av en plats på gården som det är planerat att bygga ett objekt på. Det rekommenderas att välja en plats med hänsyn till syftet med den framtida strukturen . Så om du planerar att bygga en lutande kapell för att skydda lusthuset eller parkeringen, bör du först ta hand om de nödvändiga dimensionerna på platsen och beräkna antalet stöd som tål den planerade belastningen.

Bild
Bild

För att ordentligt förbereda den valda platsen för vidare arbete måste du göra följande

  1. Rensa området noggrant från växtlighet och skräp. Om installation av en baldakin krävs för förbättring och skydd av rekreationsområdet är det inte nödvändigt att bli av med gräset.
  2. Jämna ut ytan genom att fylla i fördjupningar eller klippa åsar. Annars blir det inte möjligt att bygga en jämn och stabil baldakin.
  3. Om det är planerat att i framtiden fylla området under en baldakin med betong eller organisera en annan beläggning, är det värt att ta bort det översta lagret av jord 10-15 cm tjockt. Faktum är att det innehåller växter och deras frön som kan bryta igenom beläggningen och förstör den.
  4. Markera ut för att markera platsen för baldakin stöd. Innan detta rekommenderas att utföra de beräkningar som krävs för att beräkna antalet stöd och stigningen mellan stolparna. Markup är konturen av en rektangel på marken. I detta fall är det viktigt att figuren ritas utan snedvridningar för att förhindra en minskning av strukturens hållfasthet under montering.
  5. På platser där det är nödvändigt att installera stöd, gör urtag med ett djup som kan överstiga markens frysmärke med 10-15 cm. Därefter hälls cementmurbruk i urtagen för att bilda en grund.

När allt arbete med att förbereda platsen har slutförts kan du gå vidare till konstruktionen av kapellet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

Om det beslutades att göra ett skjultak på egen hand, bör du ta ett ansvarsfullt sätt att välja lämpliga verktyg och material. Valet av komponenter sker med hänsyn till:

  • finansiera;
  • utseende projekt;
  • arkitekturkonstruktioner.
Bild
Bild

Fördelarna med att välja en metallram är uppenbara:

  • lång livslängd;
  • minimikrav på vård;
  • kompakthet;
  • enkel installation.
Bild
Bild

Den enda nackdelen med denna design är bearbetningens komplexitet, eftersom vissa processer kan kräva en svetsmaskin eller en elektrisk borr .… För konstruktion av stöd för den framtida ramen används ofta asbestcementrör fyllda med betong. De utmärks av sin höga hållfasthet och snabba konstruktionstid. När det gäller taket på baldakinen föredrar de i allmänhet wellpapp.

Det är ett starkt och hållbart material som finns i olika utföranden och färger.

Bild
Bild

Andra tillgängliga takläggningsalternativ för metallprofiler är följande

  1. Metallplattor . Skillnaden är den ursprungliga formen, som liknar keramiska plattor. För att få det används ett tunt stålplåt, vilket kräver att sådant material läggs på sluttningar med en lutning på mer än 12 grader.
  2. Ondulin . Billig beläggning, som är ett rullat bitumenmaterial. Nackdelen är en kort livslängd, som inte överstiger 15 år. Dessutom lämnar materialets utseende också mycket att önska.
  3. Cellulärt polykarbonat . Plast transparent och flexibelt tak. Fördelarna inkluderar låg vikt och motståndskraft mot rostbildning under drift.

Det senare alternativet passar bäst för markiser som installeras över simbassänger eller rekreationsområden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY tillverkningssteg

För att göra ett skjulskåp själv måste du göra en strukturberäkning för att bestämma lämpliga dimensioner av elementen i fråga. Det rekommenderas att beräkna kapellramen för lasten utifrån snöns vikt och monteringslasten, racken beräknas för vinden.

fundament

Innan man fortsätter med konstruktionen av strukturen är det nödvändigt att förbereda basen för installationen. I detta fall tas jord ut på förutbestämda platser där det är planerat att installera stöd. Ett lager krossad sten hälls på botten av den formade gropen, som därefter ramas för att uppnå den erforderliga styrkan.

Bild
Bild

Nästa steg i grundförberedelsen är installationen av en inteckning med svetsade bultar . Du kan också använda förstärkning om du vill uppnå maximal strukturell hållfasthet. När alla element exponeras hälls beredd cementbruk i det återstående utrymmet. Sidoväggarna på den framtida baldakinen monteras genom att ansluta fackverk och pelare som kommer att fungera som ett stöd. Vid grundarbeten är det nödvändigt att uppmärksamma dimensionerna på strukturen som anges på ritningen.

Bild
Bild

Raminstallation

Monteringen av strukturen utförs enligt schemat på ett av följande sätt

  1. Svetsning . Detta alternativ är lämpligt för ägare av svetsmaskiner och de som är vana vid att arbeta med metall. Det är viktigt att veta hur man lagar en baldakin på rätt sätt från en metallprofil. Om det inte finns några färdigheter i att utföra sådant arbete, rekommenderas det att välja en annan metod.
  2. Använda gängade anslutningar . I det här fallet måste du fylla på metallhörn och fästelement i form av bultar.
  3. Med användning av klämmor . Ett enkelt och bekvämt sätt som inte tar mycket tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att montera ramen är en enkel och ganska ekonomisk process. En gör-det-själv-baldakin blir billigare än en skräddarsydd eller köpt design.

Bild
Bild

Takmantel

Nästa steg efter installationen av ramen innebär att lägga taket från det profilerade arket. Det utförs i flera steg.

  1. Först utförs installationen av takmanteln, på vilken wellpapp sedan läggs. Förfarandet är standard. Det räcker att sy flera träbjälkar över balkarna över metallramen. Fästning av en stång med balkar utförs med hjälp av självgängande skruvar. Naturligtvis kan wellpappet omedelbart skruvas på metallramen, men i det här fallet måste du först beräkna strukturen genom att bestämma takmaterialets stigning. Så det kan till exempel vara en 4x6 eller 5 x 6 konstruktion.
  2. Det andra steget handlar om att fästa wellpappet på lådan. Processen utförs med självgängande skruvar med pressbrickor, som har gummipackningar. Självgängande skruvar installeras genom vågen in i den nedre delen för att förhindra deformation.
  3. Takläggning är den sista etappen. Med sin hjälp blir det möjligt att göra takets utseende mer attraktivt, samt dölja trådarna som leder till belysningsarmaturerna bakom manteln.
Bild
Bild

Det rekommenderas att lägga wellpapp med en överlappning för att förhindra att taket läcker. En tak med en sluttning av en metallprofil är en universell lösning som inte bara skyddar det valda området från yttre påverkan i form av nederbörd, utan också ser attraktivt ut på platsen.

Rekommenderad: