Vertikal Grill: Hur Man Gör Ett Kol "eko" -alternativ För En Grill Med Egna Händer, En Grill - Ritning

Innehållsförteckning:

Video: Vertikal Grill: Hur Man Gör Ett Kol "eko" -alternativ För En Grill Med Egna Händer, En Grill - Ritning

Video: Vertikal Grill: Hur Man Gör Ett Kol
Video: Vertikalgrill Edelstahl STEAKKLEMME von Edelstahlgrillgeräte Dittmar Kiltz 2024, Maj
Vertikal Grill: Hur Man Gör Ett Kol "eko" -alternativ För En Grill Med Egna Händer, En Grill - Ritning
Vertikal Grill: Hur Man Gör Ett Kol "eko" -alternativ För En Grill Med Egna Händer, En Grill - Ritning
Anonim

Traditionellt, när vi förbereder grill, använder våra landsmän den klassiska horisontella grillmodellen. Under tiden visar sig marinerat kött vara inte mindre gott i den moderniserade grillmodellen, där spetten står vertikalt runt kolen. Brännaren i en ovanlig form uppfanns av Alexander Loginov - den här designen kallas på ett annat sätt "ekobrazier". Hantverkaren letade efter ett sätt att minska risken för exponering för skadliga ämnen på köttet, eftersom fettet som droppade på kolen faktiskt förvandlades till en flyktig blandning av cancerframkallande ämnen, som sedan absorberades av köttet. Tänk på en vertikal brazier och ta reda på dess designskillnader från andra analoger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Den vertikala shashlikmakaren har ett antal obestridliga fördelar. Det är i det som funktionerna i en keramisk tandoor och en standard metallgrill kombineras.

Denna design har många fördelar

  • Miljövänlighet och säkerhet (på grund av det vertikala arrangemanget kommer köttet inte i kontakt med rök, cancerframkallande ämnen frigörs inte under sådan stekning).
  • En större mängd kött som kan tillagas på en gång (i en liten grill är det 4 kg produkter samtidigt och i en stor-7 kg).
  • Förekomsten av flera vertikalt placerade temperaturzoner (i en sådan grill kan du laga flera typer av kebab samtidigt på ett sätt - från fisk, grönsaker, kött, fjäderfä, ordna dem med hänsyn till den erforderliga temperaturregimen).
  • Kompakt i en vertikal design (även i en liten grill kan du placera upp till 20 spett).
  • Möjligheten att transportera en hopfällbar struktur i en liten personbil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Minimal risk för brännskador på kroppen eller eld mot föremål i närheten, eftersom kolen är inneslutna i ett metallnät.
  • Lätt att underhålla strukturen när askan går genom nätcellerna till en speciell askuppsamlare.
  • Förekomsten av en kastrull för fett i botten av grillen, vilket garanterar enkel rengöring.
  • Original och estetiskt tilltalande utseende.
  • Tillagningsprodukternas hastighet jämfört med den vanliga horisontella grilldesignen.
  • Funktionalitet och omtänksamhet (på grund av speciella hack på toppen kan du flytta köttet närmare elden eller längre bort från det).
  • Pålitlighet (vertikal brännare är tillverkad av minst 2 mm tjockt stål med galvaniserade delar och värmebeständig färg på ytan).
  • Förbättrad smak av kött, eftersom det inte är stekt, men bakat i sin egen juice.
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Alla typer av vertikal grill är förenade med en enda driftsprincip, när ett spett är fäst vid eldens sidor. En sådan brazier har visuellt formen av en brunn, där kolrester ulmar, omgiven av ett stålhölje. Det är i detta utrymme som shish kebaben släcker tills den är fullkokt. Skiljeväggar inuti en sådan brunn skyddar köttet från cancerframkallande rök. Dessutom är det värt att fixa ett extra galler över en öppen eld, där du kan lägga grönsaker på grillen eller sätta något att laga (till exempel pilaf i en gryta).

Den vertikala grillen fungerar enligt följande . En eld tänds i eldstaden och trä läggs. När det finns kol kvar från dem kommer du att känna hur väggarna i värmen har värmts upp och värme kommer från dem. Sedan är det dags att installera grillspett med kött och grönsaker på. Spetten sitter fast i ett speciellt hål på toppen av väggen och vilar mot botten med spetsen. Var uppmärksam på att temperaturen är lägre i grillens hörn, så placera mat som lagas snabbare där (till exempel grönsaker). Spett placerade vertikalt bredvid heta kol gör att köttet inte bara kan brynas från värmesidan utan också från motsatt sida, som påverkas av grillens heta metallvägg samt luften som värms inifrån.

Vänd köttet då och då så att den gyllenbruna skorpen blir jämn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och utföranden

Det finns två typer av vertikala grillar - stationära och bärbara. Det mer vanliga och kompakta alternativet är hopfällbart. Den består av sidoväggar, ett galler som täcker bränslet och en fettpanna. Observera att du i denna design ofta måste vända spetten så att kött och andra livsmedel tillagas jämnt från alla håll.

Om du planerar att göra en experimentell brazier med dina egna händer, använd en öppen design utan ett externt fodral . Varje man kan försöka bygga en funktionell grill med egna händer eller förbättra designen efter eget gottfinnande. Minsta antal svetsar gör tillverkning av en grill av stål till en enkel uppgift även för oerfarna hantverkare. Den stationära versionen är en struktur svetsad på en monolitisk yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti grillen finns ett stängningsgaller för bränsle, en luftkanal och hål för spett finns nedan. Sidorna på den stationära anordningen är monolitiska så att varm luft hålls inne så länge som möjligt. Detta hjälper till att laga mat jämnt och snabbt. Sådana stora stationära grillar rymmer upp till 30 spett, vilket är mycket mer än i den klassiska horisontella designen.

Den vertikala grillen har en superpålitlig design . Basen är gjord av starka smidda element, vilket ger strukturen stabilitet. Vid tillverkning av värmeenheten används 3 mm stål, resten av delarna är som regel 2 mm tjocka. Ytterligare galvanisk behandling av grillen ökar livslängden avsevärt.

Bild
Bild

Faktum är att utformningen av en vertikal grill liknar principen för drift av en samovar . Endast i stället för vatten utsätts produkterna för höga temperaturer här. Det finns också elektriska analoger av en sådan grill, till exempel en elektrisk grill eller en shawarmaskin. Endast spett för kött finns i den centrala delen här, och inte längs kanterna, som i en vertikal grill.

Det är intressant att många hantverkare använder mycket ovanliga mönster som ett stängt fodral för tillverkning av en vertikal grill. Till exempel gör de det från en tvättmaskintrumma, bilfälgar eller en begagnad gascylinderkropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekoration för grillplats

Oavsett om du har en bärbar eller stationär design kan du ordna en bekväm grillplats bredvid lanthuset. Detta är också nödvändigt för att skydda grillen från nederbörd, om det behövs. Eftersom den vertikala grillen inte röker och inte sprider en skarp lukt runt, är det fullt möjligt att installera den i ett färdigt lusthus. Här kan du använda grillen inte bara för det avsedda syftet, utan också som en fullvärdig värmekälla under den svala årstiden. Du kan också bygga en täckt terrass med en baldakin, där du kan tänka dig en plats för en grill, ordna ett bord och bänkar.

Allt beror enbart på din fantasi och ekonomiska förmåga. För ett bra resultat måste du noggrant följa de detaljerade instruktionerna för montering av sådana produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutsats

Om du bryr dig om hälsa och rätt näring, minska risken för att konsumera skadliga ämnen med kött med hjälp av det säkra och innovativa alternativet för grillen - vertikal. Med förbehåll för tillverkningstekniken enligt de verifierade ritningarna kommer den vertikala brännaren att tjäna dig troget i många år, även vid mycket frekvent användning.

Rekommenderad: