Brazier På Balkongen (32 Bilder): Hemalternativ För Grill, Rökhus På Loggian I Lägenheten - Hur Man Gör Det Inomhus

Innehållsförteckning:

Video: Brazier På Balkongen (32 Bilder): Hemalternativ För Grill, Rökhus På Loggian I Lägenheten - Hur Man Gör Det Inomhus

Video: Brazier På Balkongen (32 Bilder): Hemalternativ För Grill, Rökhus På Loggian I Lägenheten - Hur Man Gör Det Inomhus
Video: Beyond The Badge - August 2018 - Grilling 101 At Apartments, Condos and Townhomes 2024, Maj
Brazier På Balkongen (32 Bilder): Hemalternativ För Grill, Rökhus På Loggian I Lägenheten - Hur Man Gör Det Inomhus
Brazier På Balkongen (32 Bilder): Hemalternativ För Grill, Rökhus På Loggian I Lägenheten - Hur Man Gör Det Inomhus
Anonim

Nästan alla som bor i staden älskar att njuta av saftigt kött tillagat över en eld. Tillagningsprocessen innebär dock att du går till din trädgård eller utanför stan, som inte är tillgänglig för alla. Som en slags lösning på detta dilemma tar många invånare till att göra sin favoritmat direkt på sin egen balkong. Denna artikel kommer att diskutera funktionerna i produktionen av grill på balkongen, som du bör känna till för att undvika tragedier eller stora ekonomiska förluster på grund av böter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Enligt bostadslagstiftningen är balkonger och loggior en integrerad del av din lägenhet, vilket innebär att de är okränkbara för andra människor. I sin tur kan ägaren av bostadsutrymmet använda dem efter eget tycke.

Men det är viktigt att komma ihåg att varje lägenhet är en oskiljaktig del av ett flerfamiljshus, inuti vilket många andra människor bor förutom dig.

Bild
Bild

Därför kommer att tända öppen eld eller använda en dåligt lokaliserad låga orsaka den absolut förväntade protesten från andra boende i huset.

Orsakerna till missnöje kan konventionellt delas in i fem grupper

Först och främst kommer missnöje att uttryckas av personer vars lägenheter är två eller tre våningar högre, eftersom de kommer att bli offer för lukten av sot, rök, sotflingor och andra förbränningsprodukter som tränger in i dem genom ventilation och ventiler

Doften som sprider sig runt köttet under tillagningen är alltid attraktiv för den som lagar mat. Det kan dock kränka grannarnas estetiska känslor. Dessutom kan personer med allergier uppleva anfall av kvävning, i så fall kan du bli åtalad för hälsoskada

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att balkonger vanligtvis används för att torka sängkläder och kläder. Glöd från en brand, röklukten kan förstöra nytvättat linne, vilket naturligtvis leder till missnöje och kan orsaka konflikter

Bild
Bild

Varje rimlig person vet att eldning på en balkong är en direkt kränkning av normerna för brandsäkerhet. Dessutom är själva proceduren för att förbereda en grill nästan alltid åtföljd av användning av alkoholhaltiga drycker. Kombinationen av dessa omständigheter kan orsaka brand, inte bara i den skyldiges lägenhet, utan också på de närliggande loggiorna, som utan tvekan inte kommer att gillas av någon

Ansvarsfulla grannar som bor flera våningar ovan, invånare i ett grannhus eller personer som passerar ett hus där kött grillas vid en eld, kan se reflektioner av en låga eller en rökpelare och ringa till brandkåren. Under sådana omständigheter måste du svara för ett falskt samtal, liksom för bristande efterlevnad av brandsäkerhetsstandarder

Bild
Bild
Bild
Bild

Stek kött under stjärnorna

Det är också viktigt att komma ihåg att det inte heller är en bra idé att steka kött på elden efter att ha kommit ut på taket. Vanligtvis används takmaterial eller bitumen för tillverkning av tak. Dessa material antänds på några minuter. Dessutom bör man komma ihåg att olika kommunikations- och tv -utrustningar vanligtvis installeras på taket, som kan smälta eller helt enkelt försämras från den höga temperaturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ungefärliga böter

Lagen förpliktar gärningsmannen att betala från fyra till fem tusen rubel eller straffas med fängelse i olika varaktigheter om en brand bryter ut på grund av brott mot brandsäkerhetsstandarder,förstört eller allvarligt skadat någon annans egendom eller orsakat skador på andras hälsa.

För en olagligt anlagd brand i skogen, liksom på någon annan olaglig plats, är gärningsmannen skyldig att betala böter motsvarande tolv grundvärden.

För en brazier, utrustad på fel ställe, måste gärningsmannen betala cirka sex miljoner rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Således bör grillningen endast ske utomhus: på den personliga tomtens territorium, på en särskilt utrustad plats i skogen eller på gården. Alla nödvändiga brandsäkerhetsstandarder måste iakttas utan att misslyckas: brandkällan måste vara placerad på ett avstånd av minst femtio meter från bostadshus, offentliga byggnader och motorvägar. Han ska inte heller skapa olägenhet för personer som passerar och de som är i närheten.

Det är strängt förbjudet att använda grillen på loggia eller balkong.

Bild
Bild

För att tända eld inom gränserna för ett bostadsområde måste gärningsmannen betala en annan böter, och i händelse av ett särskilt svårt utfall är ett verkligt straff i form av fängelse i olika perioder möjligt. Alla dessa funktioner måste komma ihåg och observeras för att undvika tragedier och stora ekonomiska förluster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lagliga sätt att laga grill på balkongen

Idag gör tekniska framsteg det möjligt att köpa specialanordningar som gör att alla älskare av stekt kött kan laga en shish kebab eller andra köttdelikatesser utan att lämna sitt hem. Denna lösning är idealisk för personer som inte får gå utomhus på grund av deras hälsotillstånd, hektiska schema eller ekonomiska svårigheter. Självklart skiljer sig rätter tillagade på en elektrisk grill eller annan teknisk analog av en grill något i smak från rätter gjorda på öppen låga, men även finsmakare av köttdelikatesser kommer att hålla med om att de inte är värre än traditionella kebab.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta människor har små balkonger Därför motiverar inte ens det faktum att utseendet på en modern grill automatiskt gör rummet till ett elegant och ädelt rum inte det meningslösa i denna åtgärd. Med tanke på att spara utrymme kommer en stationär grill att göra mer skada än nytta, eftersom den kommer att användas sällan och kommer att ta plats hela tiden. Därför är det vettigt att köpa en stationär grill bara om du har din egen terrass. För en vanlig balkong är en vikbar brazieranordning, som har en hopfällbar design och inte tar mycket plats, bäst lämpad.

Bild
Bild

Alternativa grillalternativ

Grillugnen på gas eller el är en utmärkt ersättning för den klassiska grillen. Båda alternativen är absolut säkra när det gäller brandsäkerhet. Den största fördelen med elektriska grillar är deras användarvänlighet, trumfkortet med gasgrillar är hastighet. Med en gasgrill kan du steka kött mycket snabbare än en elektrisk motsvarighet. Enheter finns i en mängd olika storlekar, från stora stationära enheter till små och kompakta som enkelt passar på ett matbord.

Sådana modeller är lätta att använda på balkongen på grund av att de praktiskt taget inte tar upp ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är de så lätta att de kan användas både på balkongen på vintern och i sommarstugan. De mest populära är modeller med fällbara sidohyllor.

Fördelar med elektriska braziers:

Under stekning av kött frigörs inte sot och rök, vilket innebär att förbränningsprodukter inte kommer att sätta sig på väggarna, och köttlukten kommer inte att tränga in i angränsande lägenheter och kommer inte att irritera invånarna

Hem elektriska fästen är helt lagliga ur brandsäkerhetssynpunkt. Dessutom är det helt ofarligt för hälsan

Det finns ingen anledning att starta en öppen eld

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av elektriska grillar

Det finns två typer av elektrisk länk: vertikal och horisontell. Den horisontella är en anordning som liknar en traditionell brazier i form, där värmeelementen är placerade under spettarna. Att vända köttet här måste göras manuellt. Den vertikala installationen har en cylindrisk form. Enheten är utrustad med ett kraftfullt värmeelement, samt en mekanism som roterar köttet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transportörgrill som en värdig ersättning för den traditionella grillen

Ett av de mest kända alternativen till grill är airfryer. Denna enhet är inte bara idealisk för matlagning av kött, utan kan också glädja sina ägare med bakad potatis eller korv. Denna apparat kräver elektricitet för att användas, så den är vanligtvis placerad i köket.

På grund av att processen att steka kebab vanligtvis åtföljs av mycket rök, kommer det att vara lämpligt att placera enheten på balkongens territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis tilldelas ett speciellt bord för enheten, där själva enheten är placerad ., redskap för färdigt kött, liksom andra tillbehör som kan behövas vid tillagningen.

För maximal komfort kan balkongens interiör kompletteras med en liten soffa eller en liten soffa. Efter det kan du säkert bjuda in dina vänner till din hemlagade grill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt ovanstående tyder på att du lagligt kan grilla på balkongen. Det viktigaste är att strikt följa brandsäkerhetsreglerna. Modern teknik erbjuder ett brett utbud av alternativa ersättare för den klassiska grillen.

Rökhuset på balkongen är ganska populärt idag. Att välja en balkonggrill eller göra den själv är inte alls svårt om du följer våra rekommendationer.

Rekommenderad: